greturi

greturi | Autor: Christina

Link direct la acest mesaj

fetelor, ce ma fac? am niste greturi ingrozitoare cat e ziulica de mare... n-are nici o importanta cat, ce si cand mananc. Ce-mi recomndati sa fac sa nu mai am greata asta continua? cand o sa ma lase? (acum sunt gravida in 6 saptamani)

Sper sa aveti macar o sugestie, ca simt ca mu mai pot.
Pupici.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MarianaP spune:

Tocmai doream sa postez un subiect de acest gen, cind am vazut subiectul tau. SInt insarcinata doar in 4 saptamini si inca nu au inceput gretzurile, dar sint f speriata, deoarece la prima sarcina gretzurile m-au tzinut aproape toata sarcina.

Stiu ca la inceput, atunci cind mi se facea greatza, nu mai puteam minca nimic si nici nu incercam, dar dupa un timp am observat ca daca ma fortzam sa maninc, ma simteam mai bine.

Am inteles ca vitamina B6 ajuta foarte mult. Ceaiul de ginger, deasemenea. Poate alte fete au alte solutzii cu rezultate rapide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ratusca spune:

Draga Cristina,
Si eu am fost in aceeasi situatie ca tine,imi era greata numai la gindul ca trebuie sa pun ceva in gura,cind mi se facea foame deja panicam si imi venea sa ma urc pe pereti,am crezut ca daca nu trece perioada asta,nu stiu cum voi rezista.Am fost asa pentru 2 zile intre 4 si 5 saptamini ,apoi a trecut si a revenit cam intre 6 si 10 saptamini iarasi.Acum mi-a trecut,deci ce sa zic sa ai nervi de otel si rabdare cu carul,va trece,eu n-am luat nimic.Curaj!!!Ai grija de tine!(eu sint insarcinata am 3 luni).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaEma spune:

Nu vreau sa va speri, dar eu am 20 de saptamani si inca imi e rau, nu ca si in primele 3 luni cand la orice miros la tot ce mancam, chiar si de apa, dar am inceracat cu apa minerala si parca era mai bine. Am incercat cu fructe acre si degeaba. Erau zile cand de 4, 5 ori pe zi si acum a trecut, ce e drept nu de tot dar e mai bine. Acum cand simt miros de cafea, si de cate ori ma urc in masina gata mi-e rau si cand ajung unde am posibiliteatea . Nu am speranta sa imi fie mai bine. Dar lasa toate trec, si o sa vina altele si mai grele, o sa uitati repede de toate. Ce va spun de vitamine nu am luat si nu pot sa iau. Si doctorul mi-a zis ca nu e nevoie sa le iau, daca imi fac rau. Si dupa toate am ramas cu pete in jurul ochilor rosi si pe gat, sper sa treaca.
Sper sa va treaca mai repede raul, si daca nu oricum merita si o sa uitati de tot.
Sanatate multa si sarcina usoara .

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Ce departe mi se pare perioada aia si ce dor imi este de ea. Eu acum am un bb de 5 luni dar imi amintesc cat de rau imi era. Nu suportam nici un miros, nimic. La mine au avut efect biscuiteii si covrigeii pe care ii aveam mereu la indemana, mai ales dimineata. Si muraturile m-au mai ajutat. Plus rugamintea catre cei din jur sa o mai rareasca cu parfumurile.
Sarcini usoare! O sa treaca si perioada asta si o sa va plangeti ca nu dorm bebelusii cum fac eu acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Mariana, imi primul rand imi pare bine de cunostiinta. Se pare ca suntem vecine, si eu stau in Ottawa region. Poate ne cunoastem candva... In alta ordine de idei, de unde se ia ceaiul de ginger? se bea neindulcit, banuiesc. L-ai incercat?

Ratusca, la mine au inceput greturile dinainte sa mi se confirme sarcina. Practic asta a fost primul semnal. Si nu le-am avut incontinuu pana la 4 saptamani dar, de 2 saptamani incoace le am in fiecare zi. Nu e la fel de rau intotdeauna, dar ma simt slabita, pentru ca n-am chef de mancare.

Daniela, cel putin eu nu vomit... dar cateodata ma intreb daca n-ar fi fost mai bine, decat asa... Pe de alta parte nu stiu cum as mai fi in stare sa merg la serviciu dar ar trebui sa alerg la baie din 5 in 5 minute.

Aalina, si eu am problema cu parfumurile. Acu, intr-o seara l-am dat pe barabata-meu jos din pat ca mirosea a parfum si culmea e ca eu i-l cumparasem.

Sanatate la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Christina hai ca iar ne intalnim.Si eu ca si tine ,pana acum nu am vomitat ,am avut doar o tentativa insa nu a avut ce s iasa ,er si normal atata timp cat nu prea mananc.Am stari de gretzuti de nu stiu ce s amai fac ,numai cand ma gandesc la mancare si e jale.I-am zis la barbat ca eu nu-i mai gatesc sa-si ia gandul.Asa ca momentan am scapat.Cel mai bine ma inteleg cu sucurile de greph si portocale si ca mancare iaurt.Ce ma fac?Uff sper sa treaca cat mai repede.

Multa bafta la toate grvidutzele.

Eryka & sufletzelul din burtica ---„

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaP spune:

Cristina,
Eu locuiesc in Kanata. Poate ne intilnim; mi-ar face placere.
Ceaiul de ginger il gasesti la orice magazin, presupun. Se beau indulcit cu un pic de miere. Am primit ieri un pliculetz pe care scrie "Organic Golden Ginger" si am sa o intreb astazi pe colega mea de unde l-a cumparat. Am citit pe net ca exista mai multe remedii homeopatice si am sa ma interesez. Am aflat si despre un preparat chinezesc care nu are efecte secundare si este eficient. Astazi am sa ma duc la o doctoritza chineza si sa vad ce imi recomanda. La prima sarcina imi era greatza toata ziua si vomitam si de citeva ori pe zi. Pina la urma doctorul mi-a prescris "Diclectin". Mi-a fost mai bine cu ele, dar nu suficient de bine, dar apoi ajunsesem dependenta. Daca uitam sa i-au o pastila mi se facea greata imediat:) De data aceasta mi-as dori sa nu mai ajuns sa iua pastile, desi baiatzelul meu este perfect sanatos.

Mai exista si o bratara numita "Sea band" care se pune la incheietura si preseaza o anumita zona. Am citit ca are efecte bune. Cred ca se gaseste la orice farmacie.

Am sa te tzin la curent cu ce aflu. Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

fetelor,

puteti folosi ginger proaspat pt ceai. il curatati si il taiati in felii sau patratele. eu beau ceai de ginger pt ca imi place gustul. folosesc cam 2 cm de ginger la 2-3 cani de apa. se face ca ceaiul de plante. daca nu va place foarte tare, scoateti gingerul din ceai dupa 5-10 minute. e foarte bun daca il indulciti un pic cu miere.

lorelai

Mergi la inceput

Fetelor, ciudatenie mare, azi m-au mai lasat greturile.Imediat ce m-am trezit am mancat niste crackers sarati ca sa nu mi se faca foame si-abia mai tarziu am mancat ceva mai solid (niste iaurt cu stafide). Oricum am sa incerc ceaiul de ginger (multumesc mult de sugestie Mariana si Lorelai).

Mariana eu am locuit pana de curand la Mooney's bay iar de la 1 august ne-am mutat in Hull/Gatineau ca e mai ieftina chiria. Ai fost deja la doctor? ai nascut primul copilas in Canada? tu lucrezi? ai concediul de maternitate platit? daca vrei scrie-mi pe pm.

Lorelai, tu pentru ce bei ceaiul de ginger, tot pentru greturi?

Mai scrieti-mi despre voi, prin ce mai treceti.
Pe curand.

Mergi la inceput

Eryka, hai ca esti haioasa... Nici eu nu prea suport mirosurile si in plus ma simt foarte obosita seara cand ajung acasa asa ca nu prea-mi arde de gatit sau de alte treburi casnice... Pot sa stau pe internet insa... Si eu ii dau cu iaurt si mere acre, am si grapefruits dar nu stiu de ce nu ma prea inghesui la ele.

Mergi la inceput