Singerare la ovulatie? - pentru Dl. Dr. Stanescu

Singerare la ovulatie? - pentru Dl. Dr. Stanescu | Autor: zizee

Link direct la acest mesaj

Este a treia luna cind mi se intimpla, consecutiv. Insotita de dureri abdominale (ca inainte de menstra dar mai usoare, senzatie de balonare, stare de slabiciune, vaga ameteala).
Imediat ce s-a intimplat, prima data, am fugit la doctor. Consultatia a fost una simpla, fara frotiu, fara ecografie. (Ultimul frotiu dateaza din februarie 2003, nu mi-a fost semnalata nici o problema.)
Concluzia doctorului: ovulatie dificila, fara alte semne de ingrijorare. Pronostic: in citeva zile trebuie sa treaca (a trecut), in 14 zile trebuie sa umeze menstra (a urmat).
Luna ce a urmat, intimplarea s-a repetat. La fel si luna aceasta. La exact 14 zile de la prima zi a ciclului. O secretie vaginala insotita de singe. Plus durerile, plus slabiciunea, plus ameteala si durerile de cap.

Pot sa consider ca e normal, ca nu e ingrijorator, asa cum a spus doctorul consultat dupa prima intimplare? Sau mai degraba nu, avind in vedere ca se repeta?
Ce alta semnificatie pot avea aceste simptome?
Care e cauza care le-a declansat?
Care sint pasii urmatori in investigatii (daca e necesar)?

(Am 29 de ani si un copil de aproape 2 ani - nascut normal).

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu stiu ca este absolut normal sa se intample asa ceva la ovulstie. Si eu am observat luna trecuta ca ot o ora secretia avea culoarea asa cum e inainte de ciclu, dar nu m-am speriat. Stai linistita, asta e semn clar de ovulatie.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romeostanescu spune:

Draga Zizee,
Simptomele sunt legate de ovulatie. Asemenea probleme au denumirea de Mittelschmertz. Nu te ingrijora, in general nu e nevoie de tratament, eventual simptomatice : analgetice, antiinflamatorii, analgetice. Ecografa vaginala , in zilele 12-13, poate identifica ovarul implicat pentru evidentierea foliculului ovarian responsabil de simptomatologia de mai sus.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

Va multumesc pentru raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Si eu am avut chiar luna trecuta, pentru prima oara, la ovulatie, o sangerare... La inceput m-am cam speriat , dar se pare ca e ceva normal.
Sanatate!
Diana

Mergi la inceput