Mamici ian-feb 2004 (10)
Raspunsuri - Pagina 12
narcisa spune:
draga Roxana
Eu sunt de alta parere ca noi suntem patiti.
Lasa superstitiile si cumpara-i lui bb cel tirziu pina in luna 7-8 strictul necesar si patutul sau unde va dormi pt. inceput pempersi etc. Eu sint la a doua sarcina, asa ca nu prea avem multe de cumparat pt. inceput;dar pe Patrick l-am nascut cu 4 saptamani inainte de termen (mi s-a rupt apa) a si bagajelul pt. spital tot asa sa fie gata impachetat evident acum nu-i cazul da dupa sapt. 35 ar cam fi; si saracul sot al meu a ramas cu toate pe cap masa de infasat inca nu era acasa, patutul era in carton ambalat, camera nu era gata ca vorba aceea eu ziceam mai e o luna si in ultima perioada te misti oricum mai greu si parca nici chef de cumparaturi nu mai ai ca prin luna a sasea unde esti inca fit.
toate cele bune
narcisa 22 saptamani si Patrick 1 an si 3 luni
quote:
Originally posted by Roxana_G
Tot eu sunt. Ca am si eu un of. Ce sa ma fac cu superstitiile de anu cumpara nimic inainte de nastere? Mie mi-ar mai surade una-alta si cred ca ar trece timpul mai usor umbland prin magazine. Dar mama "nu si nu". Si zau am vazut lucruri care meritau ca pret si altele pe care probabil nu le voi mai gasi atunci.
Plus ca eu sunt tipicara si ma cam ingrijoreaza sa las la mana lor achizitionarea intregii liste, chiar daca dau indicatii in prealabil.
Voi ce ziceti?
Rox
Andra28 spune:
Buna dimineata, dragi burtici
si bun venit celor care ni s-au alaturat in acest week-end. Ioana, cred ca la tine in burtica este multa miscare, mai ales ca sunt doi voinicei care incearca sa-si faca loc.
Burtica mea creste pe zi ce trece, am impresia ca din zi in zi e tot mai mare, iar bebe, sambata a fost mai linistit, dar ieri, a facut demonstratii vizibile si din exterior. Cred ca incearca sa castige tot mai mult spatiu locativ fiindca de cateva zile, uneori, ma cam doare o coasta si am citit pe undeva ca aceasta durere se datoreaza faptului ca uterul creste si impinge organele interne.Si durerea asta apare la mine, in special atunci cand sunt cu stomacul plin.
De raceala am scapat dupa ce am inghitit cativa litri buni de ceai cu lamaie.
Ieri am fost la Carrefour-ul cel nou, dar nu am facut prea multi purici pe acolo fiindca era foarte mare aglomeratie si lui bebe nu cred ca-i placea fiindca era tare agitat, asa ca am facut foarte putine cumparaturi si apoi am plecat acasa. Acolo nu cred ca va fi niciodata lejer ptr. ca mi s-a parut si foarte inghesuit.
Voi cum v-ati petrecut week-end-ul si ce va fac colocatarii?????
Va pupicesc,
Andra-
ad_risnov spune:
Buna dimineata!
Fetelor, ce parere aveti de vremea de afara???
Cat de frumos a fost ieri si ce nenorocire e azi.
In week-end-ul asta noi am colindat ceva magazine ca sa ne familiarizam cu preturile si produsele. Am stat de vorba cu o prietena care are un bb de 10 luni si m-a convins cu privire la patutul de plasa: este f. bun pt. ca bb nu se poate lovi de el atunci cand cade (si cade de f. multe ori, mai ales acum cand invata sa mearga). Mama sta linistita ca puiului nu i se intampla nimic rau, sta ca intr-o plasa. Ieri baietelul ei adormise cu fata in plasa laterala si mi-a zis ca de multe ori il gaseste asa. In plus mi-au arata cum se strange si e f. practic. Ea avea unul Cam si nu era f. multumita pt. ca i se rupsesera niste cleme de agatat. Mi-a recomanadat firma Neonato. Asa ca in ce priveste patutul noi ne-am hotarat.
La caruturi ne-am uitata f. atent la produsele ABC Design(Germania) si Neonato (Italia), ni s-au parut si robuste si acceptabile la pret. Tot de la prietena cu patutul am aflat ca acel scaunel pt. masina (care se vinde, de regula impreuna cu carutul, cu toarta si mai mic, pentru pana la 13 Kg) nu este deloc folositor pt. ca bb sta cel mai bine in masina in landou. Este cu adevarat bun scaunul de masina acela mare, care poate fi folosit pana la 4 ani. Cred ca stiti despre ce produse vorbesc.
Ieri l-am plimbat pe bb prin Muzeul Satului si a fost tare fericit la soare si caldurica. A fost f.f.f. frumos.
Andra, ce-ti fac zugravii? Merge treaba? Vrei sa amenajezi in vreun fel anume camera lui bb? Da-ne si noua idei . Eu deja studiez reviste cu camere de copii.
Credeti ca e mai bine sa pui parchet plus o carpeta sau mocheta de copii(toata camera), din aceea f. colorata??? Voi cum o sa faceti?
Va urez o saptamana usoara si multa, multa sanatate pt. voi si bb-ii vostri!
Pupici .
Adriana in 22 de saptamani
Andra28 spune:
Draga Adriana,
Zugravii mei fac bine, dar de lucru se apuca abia miercuri ptr ca am convenit ca asa ne convine si noua mai mult si le convine si lor. In ceea ce priveste camera lui bebe, inxca nu m-am gandit la ceva special, dar la un moment dat ma gandeam sa pun parchet, insa am renuntat la idee deoarece m-am gandit ca orice as pune peste, ar aluneca si atunci....n-ar fi chiar placut (ma gandisem la parchet laminat)nici ptr mine, nici ptr bebe cand va face primii pasi. In conclusie, voi pune o mochetuta draguta. Ma gandeam sa fac peretii albi, dar am revenit asupra acestei idei si cred ca ii voi face galben deschis sau crem.Sunt culori calde, odihnitoare si nici nu se murdaresc asa repede de praf.
De unde ai luat tu reviste cu camere de bebelusi??? Da-mi si mie cateva titluri, te rog.
Pupici,
Andra-sapt 24
ad_risnov spune:
Andra,
M-am uitat printr-un teanc de Casa Lux, Caminul si Domus. Acolo am gasit poze si articole diverse. In plus ma uit pe internet la firme de mobilier care dau modelele facute de ei. Acolo cauti camerele de copii sau de tineret. Sa-ti dau cateva adrese:
www.expressmob.ro
www.simal.ro
www.mobexpert.ro
www.mariadesign.ro
www.norvinia.ro
www.moduldesign.ro
www.sipro.ro
Daca mai aflu si altele o sa-ti scriu.
Crisnemes spune:
Buna dimineata dragi burticute si o saptamana noua cat mai buna.
Bun venit in clubul nostru Ioana , Tatiana si Roxana.E bine ca ne strangem tot mai multe si putem discuta tot mai mult despre perioada frumoasa prin care trecem.
Cat despre superstitii vreau sa va spun si eu parerea mea. Totul vine din mintea noastra si daca eu cred ca azi o sa-mi mearga rau de dimineata sigur pana seara voi gasi un motiv pt care sa zic ca ziua a fost foarte proasta. Asa ca incerc sa gandesc pozitiv cat mai mult- copilul meu v-a fi sanatos , eu voi naste f.f.f.f.f. usor si fara complicatii iar peste micile probleme care apar trebuie sa trec cat mai usor.Recunosc insa ca nu reusesc de fiecare data dar eu ma straduiesc si eu zic ca conteaza f. mult.
Asa ca eu o sa incerc sa cumpar din timp de tot ce v-a avea nevoie bb-icu si asa pt. cand nasti cheltuielile vor fi f. mari (medici, moase, asistente...)
Week-endul care a trecut a fost unul f. linistit in care bb si-a facut de cap. S-a plimbat dintr-o parte in alta toata ziua , cand pe vezica , cand in sus spre stomac , cand intr-o parte.Dar la mami lui ii place si se bucura cand il simte si abia asteapta sa-l poata strange in brate si sa vada minunea din burtica.
Sambata am visat ca am nascut o fetita bruneta si slabuta dar f.f.f. frumoasa. Ciudat medicul spune ca o sa am un baietel.
Andra ma bucur ca ai scapat de raceala ca e tare pacatoasa.
Voi ce ziceti de vaccinul antigripal? Am citit in revista mami ca nu e contraindicat in pe perioada sarcinii.
Sa aveti o saptamana buna si fara probleme.
Cris
aramona spune:
'Neata, burticutze!
Bun venit viitoarelor noi mamici! Le-am adaugat in lista, astept sa trecem la nr. "11" si o voi posta acolo !
Am avut iar un week-end agitat, ca nu mi-au ajuns pe anul asta evenimentele(cununia mea religioasa, nasit, etc). Acum am fost la un botez, e bine ca sunt la curent cu ce se intampla...M-am simtit bine si la masa, am si dansat...Si am aflat ca peste o luna trebuie sa merg la o nunta! Anul asta a fost plin pt. mine!
Problema mea e ca musai va trebui sa-mi fac ceva de imbracat, ca nu am in ce merge! Aveti idee, pt. gravidute, haine de ocazie se gasesc? Si unde?
Adi draga, ai fost cumva in Prisma? La ce magazine ai fost? Inca eu nu am iesit la cumparaturi, o voi face-o spre sfarsitul lunii, dar as vrea sa nu bat tot Bucurestiul, macar sa merg in locuri sigure! Poti sa-mi spui ce magazine pt. copii ai gasit?
Aaa, ieri mi-am facut curaj, am luat centimetrul si mi-am masurat burta: cica am "doar" 95cm...PE cantar nu m-am urcat, nici n-o fac prea curand, mi-e groaza! Am grija insa cat de cat sa nu ma "Arunc" la mancare!
VA pupic pe toate si sa aveti o saptamana buna!
Ra (sapt. 25)
Andruska spune:
Buna dimineata si bun venit tuturor viitoarelor mamici din ian-feb
Este tare bine sa ai cu cine sa discuti despre toate lucrurile frumoase si mai putin frumoase care ni se intampla acum.
Ma bucur sa vad ca toata lumea este preocupata de cumparaturi: patuturi, lucrusoare s.a. Noi daca le avem deja, aceasta preocupare ne-a disparut.
Suntem bine si ca de obicei am avut iarasi weekendul super plin de activitati - bucuria lui Andrei. Avand totusi vineri liber, am suportat mai bine avalansele vizitelor si al plimbarilor. Ma gandeam ca la Andrei am stat in pat de la 4 luni, iar acum sunt asa de plimbareata ca poate il nasc in delegatie Oricum mie imi place sa fiu activa - ma motiveaza si psihic si fizic.
Ne-am achizitionat cateva lucrusoare ptr gravidutze - o salopeta de raiat, un sarafan si o salopeta de blugi care le-am primit imprumut (pe ultimele doua). Arat ca o mica balenutza imbracata in ele, insa ne bucuram sa ne aratam burtica
Va pupam si numai bine,
Andra cu burtica de 23 saptamani si Andrei (4 ani)
fabi spune:
Buna dimineatza burticutze si bun venit la mamicile noi!
Noi suntem bine, aprope , fiindca Octavia a facut aseara temperatura asa din senin 38.4 si nu stiu ce are, si abia acum ne-a trecut la amndoua raceala! Burtica creste si am primit si noi o gramada de lucrusoare ,ca nu trebuie sa-i iau aproape nimic la bebita.In weekend a fost tare bine.
Va doresc o saptamana super la toate mamicile si cat mai putine probleme!
Fabi , Octavia si bebita de 23 sapt
ad_risnov spune:
Ramona,
Din pacate nu am ajuns sambata in Prisma pt. ca sotului meu i s-a parut prea departe si nici nu prea credea ca mai e ceva pe acolo. Asa ca am fost in cateva magazine din oras unde am aflat ca au si standuri in Prisma.
Sigur de acolo vom merge sa cumparam.
Daca vrei sa aflii mai multe arunca un oki pe
www.happybaby.ro
www.lyada.com
www.babycomfort.ro
www.loris.ro
Cine ajunge prima in Prisma sa dea de stire si celorlalte mamici!!!