Vrea sa plece!
Raspunsuri - Pagina 3
Lorelai182003 spune:
Uau! Fetelor, va multumesc din suflet pt raspunsuri. Sunt cu adevarat incurajatoare. Am uitat sa va mentionez ca in contract este prevazuta cazarea(adica e gratis). In nici un caz nu cred ca am ramane cu salariul pe care il are el aici(care este 150 euro). Pana si alocatia aceea(dc se da) ar fi cat salariul lui de aici. Iar in legatura cu prostioarele posibile, nu stiu ce sa zic...el se jura ca nu fura dar......Poate sunt eu cam paranoica, asta nu stiu sigur dar sigur sunt geloasa.
O sa ma interesez la consulat sa vad cum sta treaba cu vizele si o sa va anunt ce am aflat! Va multumesc din suflet inca o data, habar n-aveti cat m-ati ajutat!!!,
Lorelai
natydea spune:
Flavia
Sora mea e casatorita de 7 ani si de 5 ani sotul ei lucreaza in Irlanda. E plecat 2 luni vine in tara 1 luna. La prima nastere a reusit sa fie langa ea dar la 2 saptamani a trebuit sa plece. Cand s-a intors copilul nu l-a recunoscut(normal) dar foarte usor s-a acomodat cu el. Copii cand sunt mici nu prea inteleg foarte bine ce se intampla si se adapteaza foarte usor la schimbari. Mama si cu mine stam foarte aproape de ea si o ajutam tot timpul cu orice putem si asa reuseste sa treaca mai usor peste toate. Chiar mai mult anul trecut am ramas noi cu ala micu si ea a fost la el 1 luna. Anul asta se va repeta povestea numai ca noi vom ramane cu 2 copii.
Suntem uniti cu totii, ca o adevarata familie (cam ca la italieni), ne iubim si petrecem cat mai multe momente placute impreuna!
Deci se poate. Priveste si partea pozitiva a lucrurilor!
Mult succes si putere sa treci peste toate!
Milia spune:
Draga mea Ruxi, nu m-am exprimat in asa fel incat sa fiu inteleasa. Nu distanta ne-a afectat relatia, ci BANII! Dimpotriva, ni s-a parut ca faptul ca am stat despartiti a dat un nou avant relatiei noastre. Dar, ce folos...
Roxy, crezi ca eu chiar nu am facut nimic si nu am zis nimic? Nu sunt eu aia care sa taca si sa inghita asa ceva. I-am explicat de nenumarate ori lucrurile astea, el nu zicea nici da nici nu (dar nu-si cerea scuze niciodata), dupa un timp ma prefaceam ca mi-a trecut supararea, sperand ca totul s-a rezolvat, dar curand problema revenea si iar ruina increderea mea, ceea ce dovedeste ca modul asta de gandire este adanc inradacinat si mai presus de ratiune. Este usor sa dai sfaturi, dar nu stii cat e de ingrozitor sa traiesti in felul asta...
Imi pare rau Lorelai ca m-am "bagat" peste subiectul tau cu ceva care devine o alta problema. Iti doresc sa nu patesti niciodata ce am patit eu, dealtfel n-o doresc nimanui...
Va pup, sunteti niste fete grozave.
Lorelai182003 spune:
E ok Milia.Nu sunt suparacioasa. Puteti sa vb orice vreti voi. Putem invata una din experienta celeilalte! Vedeti ca am spus de cazare, ca e gratuita. Ce parere aveti? Poate acum as putea sa merg si eu cu el. NU?
la toate fetele de pe forum si eventual la bbii di burtica.
Lorelai
papadie spune:
Lor intereseaza-te ce include asigurarea de sanatate, cat costa pampersii,hainutele, mincarea (pt voi), fa un calcul cit platiti pe telefon (daca mergeti amandoi, daca nu mergeti amandoi), etc. Judeca la rece cat cheltuiti acolo impreuna (dar,repet, intreaba fetele din Irlanda cat costa toate astea in amanunt)sau cat cheltuiti separat (tu cu baby in Ro si el acolo) si vedeti cum inclina balanta financiara. Daca aveti apartament in Ro si daca va hotarati sa plecati ar fi o idee sa-l inchiriati ca asa mai intra un ban in cont.
Acolo unde veti locui sunteti aproape de tramvai, tren etc? De magazine? De parc? De doctori...
Succes!
rs-143 spune:
Millia draga mea crede-ma ca nu am spus cu intentie rea si sincer ma bucur ca suntem deschise una fata de cealalta spunandu-ne parerea ...sunt ferm convinsa ca suferi si iti doresc din suflet tot binele din lume doar am incercat sa te sfatuiesc asa cum cred ca as fi facut eu .....scuze daca te-am suparat ,si sincer atunci cand se cere un sfat daca esti sincer il dai asa cum crezi tu ca ai face.
Te pupic si iti doresc multa fericire .
tinatache spune:
Papadia a atins un subiect sensibil! Intereseaza-te in ce zona veti sta si ce inseamna "cazare gratuita". Inseamna ca poti inchiria un apart. de 4 cam cu gradina si mai stiu eu ce, sau un apart. cu 1 cam. in care, teoretic, sa stea doar sotul, ca el are contract cu firma?
Cat despre chelt cu bb: cat am cheltuit in tara cu Andra atata dau si aici. Scutecele au acelasi pret dar sunt mai proaste in Ro, mancarica la borcan e mult inferioara calitativ, s.a.m.d. Preturile in schimb sunt la fel! Daca ai asigurare medicala (ceea ce cred ca ai avand in vedere existenta unui contract de munca, doar daca nu exista ceva special in Irlanda fata de Germania) poti merge linistita sa nasti alaturi de el, conditiile sunt incomparabile. Si economisesti banii pe care in Ro i-ai da la spital.
Cat despre acomodare, este cumplit de greu cu un bb mic si fara nimeni langa tine, te vezi cu el in brate si te gandesti ca bunica lui e departe si nu te poate ajuta, dar... trece si asta! Eu am venit aici cand Andra avea nici 5 luni, si am fost la fel de singura ca si in tara, unde tot doar noi doi ne-am avut unu' pe altu'. Plus ca aici cand iesi din spital nu pleci in Luna, o asistenta, moasa sau ce-o fi te are in vizor si pana nu e ea sigura ca te descurci nu scapi de prezenta ei. Iti arata cum sa-i faci baie, cum sa-l hranesti, cum sa-l schimbi, de atatea ori de cate ori e nevoie.
Asteptam vesti de la tine! Bafta multa si sarcina usoara, atata cat mai e! Si apoi nastere usoara!
Cristina, mamica cu burtica
casandra spune:
Asa e, preturile sunt cam aceleasi in tara, sau in afara, inclin chiar sa cred ca in Romania sunt un pic mai mari. E important sa afli ce inseamna cazare gratuita, daca are dreptul sa va includa pe asigurarea medicala si, ce e mai important, daca are dreptul sa isi aduca si familia cu el.
papadie spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14428
uite aici o mamika din Irlanda.
crysa spune:
parereamea fetelor, este sa ramina acolo. bb va implini 1 an, apoi lor poate sa-si caute de lucru. chiar si la negru, atita timp cit nu face greseli nu se ia nimeni de ea. asta e parerea mea. eu as pleca din rahatul asta de tara si miine daca as putea. parintii mei sunt despartiti de vreo 6 ani. tatal meu munceste acum in irlanda dar inainte a fost in africa. si uite ca au rezistat, casnicia lor e puternica, tata trimite bani in tara, anul asta mama si sora mea au fost in vizita si totul e ok. deci cred ca se poate si asa si asa. si sa stiti voi ca e greu in ambele situatii. cam asta e parerea mea. sau sa astepti draga lor un al 2-lea contract, pina tunci bb va fi ceva mai mare si poti pleca mai linistita. acum sa vada sotul tau ce e acolo, sa se acomodeze, pune niste bani deoparte. parerea mea.
va pup si sanatate,