Bebelusi din aprilie 2003(6)
Raspunsuri - Pagina 11
mamamariana spune:
Si noi ne-am facut niste lenesi... cu toate ca in weekendul asta nu am plecat niciunde, am lenevit de pe un pat pe altul.
S-ar parea ca vine cel de-al doilea dintzishor, primul incepe sa se vada din ce in ce mai bine, insa nu e folosit decat la mar. Nu am facut febra, am dormit bine in continuare, singura chestie mai dubioasa e ca roadem tot ce prindem si muscam mana lui mami de cate ori avem ocazia.
lilib, sa stii ca si Emi are accese din astea si incerc sa o ignor, sa nu o bag in seama... de cate ori pot, evident. Aseara a fost a doua oara cand a facut scandal la baita la tati si a trebuit sa vin eu sa o spal. Probabil ca era si foarte obosita, era cam tarziu, in seara asta vom incerca sa o facem mai repede. Nu vreau sa renunt la chestia cu baitza pentru ca tati asta si asa face putin pentru fetele lui ca e plecat tot timpul zilei la servici. Sa simta si el ca are fete, nu?
E tare mamoasa, vrea tot timpul sa stea cu mine si calare pe mine, sa ma mozoleasca, chiar si cand e in premergator, vine pe unde sunt eu si trebaluiesc si ma prinde de fusta. E teroare...
La cantareala de ieri a iesit 8.180 kg. A mai crescut putin... de acum, tot mai putin pe luna.
Sa stiti fetelor ca tare mi-e dor si mie de putin frig. Veti spune ca sunt nebuna, dar ieri am fost la un supermarket si au expus astia pulovere, tot felul de haine groase si ma uitam la ele cu dorul de a le purta. Dar unde? Ca aici nu ai nevoie de asa ceva... Cel mai frig e in decembrie cand poate ca iti trebuie un pulover dimineata si seara daca esti mai slabut asa si mai friguros. De zapada... nici nu mai spun. Nu am vazut-o decat in poze de vreo 6 ani. Mi-a fost frica sa vin iarna acasa, acu nu mai am nici o sansa cu Emi - mi-e si mai frica sa o aduc la ger inainte de a avea un anisor.
Asa ca... enjoy winter! Nici nu stiti ce mult lipseste unora
Sanatate si numai bine,
Mamamariana
lexi spune:
Noi nu va pupam, ca suntem cu virusei si nasucuri ba infundate, ba indelung curgatoare, ceea ce nu va dorim si voua. Ne-a dat tarcoale raceala lui mami, pana ne-a cuprins in mrejele ei, de unde se pare ca nu scapam asa usor, azi ne-au curs si ochisorii aia albastri minunati, uf!
Ca sa nu mai zic de durerile de dinti, care n-au aparut nici acum (dintii, ca durerile-s in toi), dar ne chinuie gingiutele si nimic din ce bagam in gura nu are darul sa ne aline suferintele.
Voi mancati bine mancarici solide? Ca la noi nu sunt asa de bine primite, ma gandesc eu ca se prea poate sa joace si starile astea de acum un rol, desi... Tot laptele e in topul preferintelor si mie chiar mi se pare ca ii ajunge pe deplin, fara sa fie nevoie de altceva. Si chiar e nevoie de altceva? Cam stiu ce spun cartile, dar ma intreb daca un copil e capabil sa se dezvolte normal si pana la ce varsta numai cu lapte matern?
mihuletu spune:
lexi, daca puiutul tau continua sa ia in greutate si este vioi, atnci laticul tau ii este suficient si eu auzit de bebei crescuti exclusiv cu laptic de san pana la un an. dar nu cred ca asta e problema. din cate am citit, am inteles ca de pe acum li se formeaza papilele gustative si cu cat prind mai multe gusturi acum avem sanse sa nu fie mofturosi la mancare mai tarziu. cu ce ai inceput diversificarea? ca ai toata sansele sa refuze supica de legume sau mancaricile solide daca ai inceput cu suc de fructe, care e dulce si care le place si nu ar mai vrea altceva fad sau fara nici un gust ca pireutul sau supica. si eu avut probleme, desi am inceput cu cereale, orez si supica, sara n-a acceptat cu placere decat cerealele cu banana (cereale praf dizolvate in apa calda), orezul cu mofturi dar il mananca cu placere de cand ii pun mere si branzica in el, iar cu supa de legume... ne-am chinuit aproape o luna, timp in care faceam zilnic supica din care nu-mi manca decat o lingura - doua, atata cat avea fier in lingurita. am incercat sa vad ce nu-i place, adica am exclus cate o leguma din supica (initial i-o faceam din dovlecel, morcovel si albitura) si am constatat ca a mancat foarte bine supica cu mai putin dovlecel decat ar fi trebuit, asa ca am inceput sa pun mai putin dovlecel. la fel, cand am inceput sa pun si alte legume, le-am introdus treptat, cate una, sa vad cum reactioneaza. acum imi papa tot pireutul, facut ca un terci. asa ca rabdare si... perseverenta, daca o sa decizi sa-i dai in continuare mancare solida. sau mai exista probabilitatea ca puiutul tau sa prefere caldura ta si sa se rasfete la san, de aia sa nu vrea si altfel de mancarica...
si noi avem doi dintisori. mai nou, domnisoara a inceput sa se mangaie pe capsor si sa se traga de urechiute cand ii dau biberoanele cu laptic. e asa haioasa... asa fac si puisorii vostri?
zice mama, baba, hei, aide, papa.... numai tata nu vrea sa zica. moare tac'su de ciuda, ma arata pe mine si-i spune TA-TA, TA-TA, adica eu as fi tata, numai sa spuna si ea asa.
acum canta puisoru, asculta Cutiuta Muzicala si canta si ea.
www.sara.haihui.ro
acvi spune:
si noi tot la cutiuta muzicala sintem,asa il pacalesc putin ca sa intru si eu pe net,la mine vorbeste toata ziua dar ocoleste cu grija cuvintele magice mama si tata ,in schimb are in repertoriu baba,babu,blabla,eiii,si alte asemenea.Miine mergem la vaccinul de 6 luni!!offf!!Am pregatit supozitoarele cu paracetamol si novocalmin deja!!
lexi spune:
Neata, fetele!
Mihuletu, bebe ia bine in greutate, are deja 8 kile si mai bine de jumate, dar pentru asta e responsabil numai laptele meu, sa-mi traiasca! Cu mancarea solida nu se-ncurca 'mnealui, unde mai pui ca nici nu vine pe unde s-a obisnuit el, nici in pozitie semi-culcata, s-a dus statul cu mana si rascolitul in parul lui mami, plus alte activitati din astea care insotesc placutul suptului.
Diversificarea am inceput-o cu fructe, la primul bebelin debutand cu legume; si mi-am spus ca, daca tot se poate, de ce sa nu vad pe pielea mea cum e cu sfaturile, doftorii si alimentele? Ideea e ca nu gustul in deranjeaza, ca mananca pare-se cu placere ce ii dau, dar pur si simplu nu-i place senzatia de lingurita in gura, stat in scaunel, stat chiar in brate la mami, asteptat intre inghitit si lingurita urmatoare si ce alte senzatii l-or mai strabate in clipele alea.
Oricum, de 3 zile suntem si raciti, asa ca ce mancam pana acum s-a dus cu totul, nu mai vrem decat lapte, marait si somnic, in cea mai mare parte a zilei.
Si experienta de lapte de mami pana la un an am mai trait-o cu vreo 3-4 ani in urma, puiul meu cel mare a fost hranit aproape exclusiv cu lapte pana la 1 an si 3 luni, desi incercam eu sa-l pacalesc cu piureuri de tot felul, ori facute in casa, ori la borcanele speciale pentru mogaldete. Acum (4 ani si mai bine de jumate) mananca de toate, da' tot laptele, daca il intrebi, e in topul preferintelor. Numa' ca-i la sticla acum.
Acvi, sper sa nu fi fost nevoie de amelioratoare pentru starile de dupa vaccin, va tinem pumnisorii stransi! La noi nu s-a lasat cu febra dupa nici o partida de vaccinare, ci doar cu mai mult somnic decat de obicei si ceva iritatie pe piele. Dar asta-i alt subiect, eczema si neplacerile aduse de ea, sper sa nu ai probleme de acest fel.
acvi spune:
Multumim Lexi,da gata am scapat de vaccin ,nu a plins prea mult,dar acum spre seara a facut temp 38,9 asa ca i-am pus inca un supozitor cu paracetamol,dar el a fost destul de vioi intre reprizele de somn!!
Am o problema care ma roade poate ma ajuta cineva:de cind am inceput sa-i dau piure de legume am obs o reactie de refuz la el care se manifesta print-un fel de fior ca atunci cind ti-e frig sau maninci ceva f acru (nu stiu cum sa descriu mai bine),care am vazut ca se repeta ,nu des ,odata la citeva zile, uneori chiar cind e in premergator.Azi am intrebat de asistenta si a spus ca poate fi ceva normal,dar sa fiu atenta sa vad daca nu are si alte simptome (miini umede ex),asa ca am venit acasa f speriata!!As vrea sa va intreb daca ati observat la bebicii vostri manifestari de genul asta!!Sotul meu zice ca e normal (nici lui nu-i place mincarea lui Alex!!)sau poate fi de la frig dar eu sint in panica!!
Gabi
mamamariana spune:
Draga acvi,
si emi a avut o perioada in care facea asa la orice mancare aproape... nu numai la legume sau la ceva anume. Cica se intampla de obicei cand le introduci ceva nou, pana se obisnuieste cu gustul. Facea asa doar la primele 2-3 lingurite si dupa aceea, papa normal.
Chestia asta a aparut dupa o pauza de cam o saptamana de mancare solida. A fost racita si nu accepta decat lapte. Cand am inceput din nou sa ii dau papica normala, a facut exact asa cum zici si tu. A trecut in cam o saptamana, dar si acum mai are cate ceva la care face asa, mai rar, ce-i drept.
Va urez sa scapati cu bine de vaccinuri. Noi suntem in nervi cu dintii. Emi nu face febra, nu plange in mod deosebit, in schimb e foarte nervoasa, musca, trage tot ce prinde la manutze si se arcuieste (burica) cand o superi cu ceva.
Ieri a spart si cel de-al doilea dinte si sper ca de acum sa avem o perioada de liniste. Ca doar n-or veni toti unul dupa altul???
Pupici,
Mamamariana
acvi spune:
Saru'mina mamamariana,m-am mai linistit putin, ca azi eram in stare sa merg cu el sa-i fac encefalograma,dupa ce am citit prin carti despre fel de fel de boli.Tot stau cu ochii pe el dar pina acum nu s-a mai repetat asa ca poate a fost ceva trecator.
Toata noaptea a avut febra ,ne-am cam chinuit dar acum am scapat!!!Felicitari pt dintisorul nr 2!!
Gabi
Cary spune:
Daca tot veni vorba de dinti sa va povestesc prin ce trec,ca-mi vine sa m-arunc pe geam,noroc ca stau la parter!!!!!
Pe la 4 luni si juma'i-au dat lui Axel dintii de jos,fara nici o problema si fara scandal,dar acum 2 saptamani tot dau de veste cei de sus.
A facut o mare deranjare la stomac de avea cate 3,4 scaune dupa fiecare masa,am sunat doctora si mi-a spus sa scot laptele 3 zile.
BB era disperat,cand manca supita de zarzavat cu orez si morcovi din abundenta,cand iaurt simplu cu branza de vaci si banana.
La inceput nici nu a vrut sa puna gura,dar foamea,bat-o vina,i-a dat tarcoale si pana la urma saracul,manca si cana.De ceaiul de menta nici n-a vrut sa auda baiatul.
Deci regim 2 zile plus praf de calciu carbonic si totul s-a rezolvat.
Au trecut 2 saptamani,timp in care totul a fost OK si acum a revenit problema de acum 2 saptamani.
I-am dat un morcov crud sa rontaie,dar la sucit pe toate partile,numai in gura nu la bagat,e super nervos si agitat,e pierdul total cand ma vede cu respectiva cana,stiind ca ce se pregateste sigur nu e bun,de aceea a si slabit.Bine ca nu face febra si doarme tun noaptea.
Ma intreb oare cat o sa mai tina chestia asta cu dintii????
Cary spune:
Tot eu,am uitat sa va spun de problema cu plasul.
acum ca bebelinii sunt mai mari si stiu cine e de al casai sau nu,la vederea unei persoana straine imediat ii apuca plansul,e ceva firesc poate in micul lor capusor isi imagineaza,ca acea persoana straina,a venit sa-l ia.
De aceea e bine sa fim in preajma lor.
Cat priveste luarea in greutate,acum la aceasta varsta e bine 200-400 grame de la o luna la alta.
Va anuntam ca deja ne pregatim poponeata de vaccinul de 8 luni care-l vom face peste 3 saptamani.
Pe noi muzica nu ne pasioneaza dar cand incepe publicitatea la TV imediat intoarce capul.
Asteptam vesti si de la voi!
Va pupam.