Nastere normala sa cezariana?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Da Angela si eu recomand la fel ca tine si celelalte fete epidurala,
numai ca in RO nu e ff. des practicata nu poti compara cu ce-i in strainatate unde e deja ceva obisnuit, cel putin aici in Germania fiecare a doua, a treia femeie alge aceasta cale.
Daca cunosti un bun anestezist care se pricepe DA hotarit.

toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Ca shi celelalte Dane de mai sus, shi eu ash alege cezariana!!! (sa fie chestie de nume??) AM avut printre colege doua cazuri, una a naskut normal, cealalta prin cezariana... nu va pot spune cit a tras cea care a naskut normal din cauza cusaturii facute prost, de i-a lasta doua gaurele in lok de una , sarakutza de ea..... iar cea care a ales cezariana, a avut numai fro 10 zile de tras - dar nu dureri sau infectzii - ci doar ca nu putea ridika greutatzi. In rest, nu tu probleme ale bb-ului, nu tu probleme gineco, era ca shi fata mare.... SHi nu sunt singurele cazuri....am intzeles ca e mai greu sa ii convingi pe unii medici sa itzi faca cezarika, ca unii st inka reticenzi

danat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanina spune:

Pro-Cezariana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

La adresa http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1573 poti citi povestea nasterii mele. Din capul locului vreau sa spun ca voi scrie mai mult aici, pentru ca in forumul vechi nu mi-am exprimat parerea tocmai pentru ca am considerat ca din auzite (si pe netraite) nu iti poti forma o opinie corecta si obiectiva. Asa ca acum, dupa ce-am trait si eu experienta nasterii (nastere vaginala, ca taieturi de burta pot experimenta si daca, Doamne feri!, se umfla apendicul :)))), pot sa imi exprim si eu parerea.
Si mai e un aspect: fiecare nastere e unica, inclusiv si mai ales in ideea ca o femeie naste foarte usor (si e ok si ea si pruncul) iar o alta poate naste infiorator de greu (lucrurile terminindu-se in unele cazuri tragic).
Chiar in ziua in care m-am internat eu pentru declansare, a venit si o doamna pentru cezariana, care cu 3 ani in urma a nascut o fetita. Dupa 36 de ore de travaliu, i-au facut cezariana iar fetita, care s-a chinuit enorm in tot acest timp, a murit la 24 de ore. Cu lacrimi in ochi, femeia mi-a spus sa nu incerc sa nasc, ci sa fac din prima cezariana. Totusi, sfatul ei nu a cintarit intr-atit incit sa cer cezariana.
Sa iti mai spun ce am mai vazut eu in cele 3 zile cit am stat in spital. O tinara de 20 de ani, la primul copil, a ajuns la cezariana, dupa 12 ore de travaliu, cu injectii pentru dilatare. In cele 12 ore nu s-a dilatat mai deloc. O alta tinara, tot de 20 de ani, tot la primul copil, a nascut FARA EPIZIOTOMIE, in citeva minute, si dupa doar 2 ore de dureri, suportabile a zis ea, o fetita de 3,750 kg. O doamna de 33 de ani, la prima nastere, a nascut cu epizio serioasa (ca si mine de altfel) un baietel de 4,100 kg. O alta doamna, de 31 de ani, la al doilea copil, a trait saraca o tragedie. S-a internat sa nasca normal, indus. Dupa 8 ore de la primele injectii de declansare a nasterii, nu s-a dilatat deloc, doctorul spunind ca al ei col se prezinta de parca n-ar fi nascut niciodata. A fost trimisa seara sa se odihneasca urmind ca a doua zi s-o ia de la capat. Pe timpul noptii, copilasul a fost monitorizat iar pe la ora 3, femeia a fost dusa in blocul operator si supusa unei operatii de cezariana pentru ca se banuia ceva suferinta fetala. Nu au reusit sa scoata decit un fat mort. Tragic. Plus ca mai era putin si nu reuseau s-o salveze nici pe mama.
Vezi deci ca nimic nu poate fi prezis... Mie, care luasem o groaza de antispastice mai tot timpul sarcinii, mi s-a spus in luna a opta ca am un col moale care se va dilata bine si ca mai mult ca sigur aveam sa nasc inainte de termen (7 octombrie). Si uite ca m-am trezit pe 7 octombrie ca nu ma apucau nici un fel de dureri. Dar de dilatat m-am dilatat intr-adevar de minune. la jumatate de ora de la prima injectie aveam dilatatie 3 cm... si tot asa in continuare, iar dupa ce am urcat pe masa ginecologica (repet, asta dupa ce am patrulat intr-una pe holul maternitatii, chiar daca pe la 7 cm dilatatie, mi-au rupt apa), dupa 3 hopuri (contractii si impingeri, din abdomen, nu din git, ca sa nu imi iasa ochii, adica sa imi crape capilarele) a venit Ania. Din cauza ca nu ma asteptam ca piciulik sa iasa atit de repede, am pierdut vizual momentul (pina am ridicat eu capul sa ma uit, Ania era deja in miinile medicului neonatolog) dar va spun sincer, iesirea ei propriu-zisa e fost fantastica, nu poate fi descrisa in cuvinte).
Hotarirea finala nu o poti lua decit tu. Eu am o prietena care cu chiu cu vai a rezistat psihic in timpul sarcinii, la gindul durerilor nasterii si s-a linistit abia cind a stabilit cu doctorul ca face cezariana, chiar daca nu avea indicatie terapeutica. Daca esti o astfel de persoana... Eu spre exemplu am spus din start ca nu iau in calcul cezariana decit daca nu exista alta cale... Chiar daca ma mai incerca cite un gind cind imi povestea una-alta despre neplacerile si urmarile nasterii normale. Acu sa va spun drept primele zile dupa nastere, ma apuca si pe mine disperarea cind vedeam ca nu am control la urina sau chiar, si mai neplacut, ca la 3 zile dupa nastere (zile in care, de frica, constipatiei, pe fondul unei ditamai sutura de perineu, am mincat doar supa si iaurt Activia) m-am trezit ca m-am scapat si cu treaba mare, plus ca mai ieseau si ceva pirtzuri pe care nu le puteam "inghesui" inapoi in ruptul capului. Stiu ca e neplacut ce va scriu aici, dar asta a fost realitatea atunci. Acum, la o luna si 4 zile de la nastere, nu mai este nici o problema de acest gen. Pisukul il opresc cind vreau eu, la fel si restul treburilor mai mici sau mai mari. Doctorita mi-a zis ca m-am refacut asa repede sub acest aspect pentru ca am facut exercitiile Kegel si inainte si imediat dupa nastere. Chiar astazi am fost la control, unde mi s-a zis ca cicatricea se prezinta impecabil, plus ca am primit si ok-ul pentru de acum o saptamina (chiar daca pe biletul de externare scria NU [x] timp de 6 saptamini... dar despre asta o sa le intreb pe fete pe cealalta lista de discutii...
Cum spuneam si mai sus decizia o poti lua numai tu, dar dupa ce te consulti cu specialistii... inclusiv medicul de familie care iti cunoaste toate antecedentele medicale iti poate da un sfat bun iar pe la ecograf e musai sa treci, chiar pe la mai multe...
Indiferent de decizia pe care o vei lua, iti doresc toate cele bune.
Si sa nu se supere Danele celelate ca le-am stricat moda :))))))



Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si eu sunt pentru nastere naturala - cu anestezie daca se poate!
Cel mai important - indiferent de cum nasti - e sa ai un medic bun si in care sa ai incredere.
Eu am nascut natural si la 10 ore dupa nastere eram in cafeneaua spitalului cu toata familia - stand bine-merci in fund pe scaun (taietura nu prea m-a deranjat). Am vazut o tipa cu cezariana care dupa 3 zile de-abia putea sa mearga (eu deja alergam!)
Intr-adevar ceva probleme cu incontinenta - dar au trecut intr-o luna!
Repet - medicul sa fie bun!
Din salon eu am fost singura care se plimba asa rapid - celelalte - dureri, nu puteau sta in fund. Toate asistentele care m-au vazut m-au intrebat cine m-a cusut - ca arata excelent!
nastere usoara si bb sanatos - indiferent cum se obtine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Nastere normala, da, dar daca nu se poate??? Si mie mi se pare putin ciudat sa faci o cezariana daca nu exista o contraindicatie pentru nasterea naturala.


@+...
O&A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Si eu am nascut prin cezariana si nu am avut nici un fel de probleme.M-am dat jos din pat in aceeasi zi,si nu mi-au facut nici un fel de calmante.Chiar daca m-am miscat un pic mai greu in primele doua zile,am fost la etaj si mi-am vazut copilul si de a doua zi l-am alaptat si mi l-au dat in camera cu mine.Dupa 8 ore de travaliu mi-au facut cezariana si cred ca a fost mult mai bine asa.M-am chinuit 5 ani sa ramin insarcinata si nasterea s-a declansat pe neasteptate in a 37-a sapatmina de sarcina si in disperarea mea de a salva copilul(care din fericire a fost perfect sanatos,APGAR 9)as fi suportat eu orice.Sint pentru cezariana,mai ales ca eu mi-am revenit foarte repede si la cinci zile de la operatie,spalam si intindeam rufe si nu am avut si nici nu am nici un fel de problema.PA!PA!Multa sanatate si nastere usoara,oricum ar fi ea.Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pemina spune:

Cind m-am nascut eu, adica cu 29 de ani inaintea fiului meu am fost scoasa cu forcepsul pentru ca toata lumea ii spusese mamei mele ca nu este buna cezariana si ca fiind sportiva va naste usor si fara probleme.Din pacate au fost probleme si pe mine m-au lovit la ochi cind m-au extras cu forcepsul drept pentru care vad numai25 la suta din cit ar trebui sa vad cu ochiul respectiv si nu exista nici un remediu.Drept pentru care eu nu am ezitat nici un moment sa aleg cezariana.Totul a fost perfect.M-am internat vineri dimineata si la 10:50 l-am vazut pe baietelul meu.Noaptea urmatoare a fost ma dificila deoarece aveam dureri in genul celor menstruale dar mai intense si imi faceau calmante.A doua zi la prinz am fost mutata la salon cu copilul linga mine si spre seara m-am ridicat in fund.Duminica am inceput sa merg si sa imi iau copilul in brate singura.L-am alaptat la doua ore dupa ce s-a nascut...luni la 12:00 eram amindoi acasa bine merci In plus eu am facut cezariana cu epidurala si am fost treaza tot timpul si l-am intimpinat pe baietl de mina cu sotul meu...Ceva mirific...asa ca iti recomand
dar orice varianta vei alege important este sa crezi in ea fara rezerve Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvvi spune:


Buna

Ce tema veche si interesanta?

Cei care sunt pentru cezariana fara indicatii terapeutice am o intrebare- nu aveti un pic de curiozitate?

Eu din curiozitate (!) am nascut natural, fara epidurala, dar la urmatoare nastere cu siguranta voi face epidurala, va promit.

DAR CEL PUTIN II POT REPROSA SOTULUI: EU M-AM CHINUIT......

dincolo de glume cred ca fiecare femeie are dreptul sa aleaga singura, dar sa nu uitati, ca cezariana este totusi o operatie, iar nasterea naturala este o descarcare hormonala foarte buna pentru sanatatea femeii.

Sanatate pentru cezarience si naturaliste si pentru bb bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

ha ha ha....Nu!chiar asa o curiozitate n-am! Mi-ajunge faptul ca la ciclu ma doare burta de lesin pe strada daca nu iau calmante..... no mersi! Eu habar nu am ce sunt alea contractii.... nici nu stiu cum este senzatia "ca-ti vine sa impingi", cum mai citeam....
Cum spunea cineva pe forum, am nascut ca o doamna si tot asa voi alege sa nasc si la ceilalti copii .

Adela&Julia

Sarbatori Fericite!

Mergi la inceput