4 ani - cum il invat sa spuna strada

4 ani - cum il invat sa spuna strada | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Am un baietel de 4 ani care stie sa spuna foarte bine r, dar numai daca e prima litera sau inconjurat de vocale (iara, rad). Daca e in interiorul cuvintului si are consoane, il sare, ca de exemplu in strada - zice stada - sau vrabiuta - zice vabiuta.

La fel si cu l, nu zice clar ci car.

Cum il invat sa spuna corect? Exista vreo metoda?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Incearca sa desparti cuvintele dificile in silabe. Un cuvant scurtat in silabe devine mai prietenos. Stra-da, vra-bi-u-ta.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Vorbeste cu un logoped....

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlahos spune:

cu amindoi baietii am avut probleme cu rrrr i-am pus sa zica rrrrrrrr fara nimic linga nu in cuvint pina s-au obisnuit cu spusul sunetului si numai apoi in cuvinte, la inceput cuvinte ce incep cu r si am continuat cu r-ul inclus in cuvint

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

problema asta am avut- o si noi pana fix acu o saptamana. Danut are 5 ani. Intr-una din zile l-a amuzat f tare ascultand un dvd cu povesti o expresie "dracia dracului" .. si a venit la mine sa imi spuna....mai, sa nu-mi vina sa cred cu cata claritate a pronuntat pe R...de atunci i s-a deznodat limbuta si pronunta corect, eu am facut cu el niste exercitii in joaca: de strambat unul la altul, vocalize si gimnastica limbii, in sensul ca il puneam sa scoata limba si s-o ridice ba deasupra buzei de sus, ba s-o coboare, ba s-o lipeasca de dintii de sus, de aia de jos si apoi odata cu aceste exercitii sa si pronunte sunete diverse...pt el a fost tare amuzant, cerea sa facem asta zilnic, nu stiu ce credeau vecinii, dar vazandu-l pe el asa amuzat ii dadeam tot concursul

bafta si voua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marianebuna spune:

faci intai exercitii de pronuntare a grupurilor de litere BRA-BRO-BRE-... TRA-TRO... etc, cat mai multe exercitii de genul asta. cand reuseste cu silaba, cauti cuvinte cu R dupa o singura consoana ("tractor" "prajitura" etc) si abia apoi treci la R dupa 2 consoane, gen "strada"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

multumesc frumos pentru raspunsuri!

cred ca am reusit, nu la toate cuvintele dar mai muncim

i-am zis sa spuna separat t si ractor si a iesit tractor. nu e perfect dar se mai perfectioneaza in timp

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Asta vroiam sa iti spun si eu, sa incerci invers:
rada
t-rada, trada
s-trada, strada
E mai usor pentru ei asa.
Succes in continuare!