Ce sa fac?

Ce sa fac? | Autor: Tutuianca

Link direct la acest mesaj

Fetelor am nevoie de voi. Sunt casatorita de 2 ani. Sotul meu m-a inselat, ne-am impacat. Problema e ca am cunoscut un barbat de aceeasi varsta cu mine (30)care are o fetita. El nu a fost casatorit iar fetita o creste el. M-am indragostit de el. Nu vreau sa divortez de sotul meu pentru ca il iubesc (sau poate asa cred). E mai rece cu mine dpdv sentimental dar nu a fost nicodata prea cald.
Problema e ca prietenul meu vrea mai mult decat o relatie intre amanti. Ma vrea de tot. Inclusiv sa fiu mama fetitei lui. Sunt intre ciocan si nicovala. Ce sa fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Delicat subiect. Nu-mi permit sa-ti dau sfaturi, mai ales ca nun stiu daca ai sau nu la randul tau copii, nu stiu nici ce te leaga de sotul actual, nici de posibilul viitor sot. Tot xce pot eu sa-ti spun, este ca trebuie sa pui in balanta si binele si raul, si vezi in ce parte inclina balanta in casnicia ta. Apoi ia-ti un ragaz sa te linistesti, si abea apoi decide ce-i de facut. Si inca ceva. Daca cei 2 barbati te iubesc cu adevarat, te vor lasa sa decizi in liniste. Nu te vor presa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

quote:
Initial creeata de Tutuianca
M-am indragostit de el. Nu vreau sa divortez de sotul meu pentru ca il iubesc (sau poate asa cred).

Intai hotaraste-ti prioritatile. Mie imi pari cam nehotarata! Nu se poate sa iubesti doi barbati in acelasi timp. Pe unul il iubesti, iar pe unul doar il placi, sau poate te simti doar atrasa de el. Fa-ti ordine in ganduri si sentimente si sunt sigura ca vei stii ce cale e bine sa urmezi!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Poate ca nu poti sa iubesti 2 barbati de-odata, dar poti sa iubesti de la distanta. Altfel cum au rezistat casniciile in trecut, cand erau "aranjate" dupa orice alte criterii nuumai dragoste nu?; Eu zic ca poti sa ai o "casnicie" calma, suportabila, si fara sa-l iubesti pe cel de langa tine. Concluzia? eu cred ca inca nu stie daca iubeste sau nu colega noastra de forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelas spune:

Mereu, cand esti pusa sa alegi iti spui ca ar fi mai usor sa aleaga altul pentru tine. De cate ori nu mi-as fi dorit si eu sa nu mi se intample asa ceva... sa nu fiu inselata.... adevarul este ca in clipa in care unul dintre parteneri calca stramb, relatia nu mai functioneaza in limite normale. Intervine acel "daca ma mai inseala"... si incertitudinea asta te roade. Si eu am fost inselata, si eu m-am agatat de sotul meu (recunosc, am facut-o pentru ca aveam un copil si ca imi era si imi este in continuare greu sa ma gandesc cum ii voi explica Iuliei, fetita mea, de ce nu e tata langa ea, asa cum e in firea lucrurilor). Insa atunci cand ma straduiam sa uit ca m-a inselat, ma gandeam cat voi mai putea juca teatru sa ma prefac ca nu imi pasa... si ca am uitat si ca am iertat. Da, atunci cand iubesti ierti.... dar cat? Tu, din mesaj, mi se pare ca suferi enorm ca te-a inselat. Daca totul ar fi fost OK, nu ai mai fi fost tentata sa cunosti alt barbat... Ce sa-ti spun? Asculta-ti inima si vezi ce zice. Nu lua decizii pripite, stai si analizeaza daca poti sa continui relatia sau daca este cazul sa iti intemeiezi o noua familie.... cu acel barbat si cu fetita lui. Asa suna superb... un babat care isi creste singur copilul... e de apreciat, insa si acesta, cu care te-ai casatorit.... a avut calitati care te-au facut sa spui DA. Hotaraste-te daca poti trai mai departe in aceasta "raceala sentimentala" pe care ti-o ofera sotul tau sau vrei altceva...ce iti ofera celalalt. Si inca ceva: este un nonsens... stul tau este rece, deci aparent nu simte nevoia sa ofere si sa primeasca multa dragoste.. insa totusi a cautat-o in alta parte... Cum ti se pare? Uneori nu ajunge sa oferi, trebuie sa si primesti... ca sa fii multumit. Asta inseamna ca trebuie sa te iubeasca si el... nu numai tu pe el.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mariana_flo

Poate ca nu poti sa iubesti 2 barbati de-odata, dar poti sa iubesti de la distanta. Altfel cum au rezistat casniciile in trecut, cand erau "aranjate" dupa orice alte criterii nuumai dragoste nu?; Eu zic ca poti sa ai o "casnicie" calma, suportabila, si fara sa-l iubesti pe cel de langa tine.

Mariana eu sincera sa fiu nu prea inteleg ce incerci tu sa spui. Cum adica sa nu iubesti, dar sa iubesti de la distantza?!?! Iubesti sau NU? Cred ca e printre putinele situatii din viatza cand poti sa spui ca e alb sau negru. Nuante de gri nu exista. Atunci se transforma in ce am spus mai sus: atasament, prietenie, simpatie etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

eu zic asa:nu da cioara din mana pe cea de pe gard...ca nu se stie..
Numai bine

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)

Mergi la inceput

Vroiam sa spun ca poti sa iubesti un om si totusi sa fii constienta ca nu e bine sa fiti impreuna. Cunosc cupluri care au renuntat la marea dragoste, tumultoasa si cu multe urcusuri si coborasuri, in favoarea unei relatii linistite, alaturi de "un prieten" cum cataloghezi tu,Raluca. Iar sentimentele ce-i legau pe acei "prieteni" ei le considerau ca fiind o a doua dragoste. Practic, iubeau si persoana la care au renuntat, iubeau si persoana langa care traiau. Am luato razna? Posibil.

Mergi la inceput

Gata Mariana, am reusit sa inteleg ce vrei sa spui . Cam greu am priceput, dar mai bine mai tarziu decat niciodata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nano spune:

Draga mea Tutuianca,permite-mi sa-mi expun si eu aici,civilizat opinia mea in legatura cu subiectul pe care l-ai deschis.Parerea mea este ca daca nu ai copii,du-te si vezi-ti de viata ta,incerca sa o faci mai frumoasa si mai activa,nu sta langa un barbat pe care simti ca-l iubesti(dar nu esti convinsa!?)ca anii trec,draga mea si nu se mai intorc!Ideea e ca o femeie trebuie si are dreptul la fericire! Care nu sta intr-un barbat! Asta daca te poate consola cu ceva! Fericirea este peste tot in jurul tau.Adevarata arta este ca cel de langa tine sa stie sa o priveasca si sa se bucure de ea odata cu tine,in secunda aia,sa nu o lase sa se risipeasca! iar daca spui ca barbatul tau te-a inselat la numai 2 ani de la casatorie,asta mi se pare intradevar ceva grav si ma mir ca l-ai putut ierta asa usor.Ma grabesc acum ca ti-as spune io mai multeda,lasa,mai vb noi.Oricum,ideea e sa nu te infierbanti prea tare si sa gandesti la rece.Pune in balanta!Exact ca la piata!FERICIRE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Mmmhhh... dificila situatzia.Nano are dreptate.Stau si ma intreb cum te-ai putut sa te indragostesti de un alt barbat daca ztotusi zici ca-l iubesti pe sotzul tau?Defapt nici tu nu mai esti sigura.Si din moment ce tu nu mai esti sigura de sentimentele tale fatza de sotzul tau inseamna ca deja nu prea iti mai iubestzi sotul ca la inceput.Studiaza-ti atenta problemele .esti singura care potzi decide ce e mai bun in viatza ta ,sfaturi sunt usor de dat.Si totusi daca sotzul tau te-a inselat odata crezi ca nu va continua relatiza cu aceea femeie? sau crezi ca nu te va mai insela inca o data??Toate cele bune si cel de sus sa-tzi lumineze mintea.

Eryka & samburelul din burtica ---„ in 6 saptamani

Mergi la inceput