Cum alegem tricicleta?
Dragi mamici si dragi tatici,
Am citit pe aici despre diverse "vehicule" ale copiilor (scaune auto, carucioare, premergatoare, etc) dar nu am vazut (sau poate mi-a scapat mie??) nici un topic despre triciclete.
Urmeaza sa-i cumpar fetitei mele asa ceva si zau ca-s pierduta in varietatea de oferte...si preturi. Stiu sigur ca vreau o trici cu maner detasabil si platforma pentru picioare. Deci transformabila intr-o trici normala cand o sa invete sa pedaleze.
Am inteles de rotile din cauciuc ca sunt cele mai ok...mai ales pt strazile noastre off-road.
In rest...va las pe voi sa spuneti din experienta/auzite ce si cum ar trebui urmarit cand vrei sa cumperi o trici!
mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
Raspunsuri
Chuny spune:
Buna Inais,
in principiu e ok ce vrei tu: platforma pt picioare si maner detasabil. As mai adauga si faptul ca ideal ar fi ca pedalele sa nu fie pe roata din fata, ci centrale, ca la o bicicleta. Insa nu stiu daca se gaseste asa ceva pe piata.
Se spune ca aceste triciclete pt copii de 1 an sunt mai mult ca sa impinga parintii, nu prea pedaleaza bebe.
Inca ceva: pe langa centura e bine sa aiba si un inel detasabil pt ca la inceput nu prea au stabilitate si centura nu e suficienta.
In anturajul meu toti copiii au invatat sa pedaleze pe tricicleta cu pedalele pe mijloc. Cele cu pedale pe roata din fata au fost doar pt plimbare.
Te pup!
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
ina_nz spune:
sa fie usoara ca o sa cari la ea de o sa-ti vina rau.
Noi am luat-o trainica si buna.....ce prostie.....a iesit repede din ea si am dat banii de pomana
Adriana mica spune:
Si in plus, daca este grea, nu va putea impinge niciodata singur la pedale. Noi suntem in situatia asta.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
inais spune:
Merci tuturor pt sfaturi...sa va zic inca un sfat de la o mamica: sa poti bloca ghidonul, astfel incat atunci cand il impingi pe bb sa nu miste de el si sa mergi in zig-zag Sper ca am inteles bine smecheria...te doare mintea ce ti-e si cu trici astea...prevad o noua epopee...ca aia de cautare a caruciorului perfect!
karligutza spune:
iata, cu o simpla cautare pe forum in afara orelor 10-16 cand aceasta optiune este indisponibila, despre tricicleta s-a mai intrebat aici si s-a discutat in linkurile date de moderator la vremea respectiva... http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120484&SearchTerms=tricicleta,biemme
succes.. noi o avem pe aceasta: http://picasaweb.google.com/adelutza09/TricicletaBiemme#5377123465421878322 si am cumparat-o dintr-un magazin de la parterul unui bloc de pe Calea 13 Septembrie (intre benzinaria AGIP si PROSPER).. am dat circa 300 ron pe ea in primavara 2009; la inceput fetita mea era ahtiata dupa tricicleta, se urca in parc pe orice tricicleta vedea libera, bineinteles cu voia proprietarului; dar dupa ce i-am luat-o a devenit interesanta doar ca sa o impinga ea... abia acum la 2 ani si 2 luni pot zice ca stie ce sa faca cu tricicleta... adica sta cumintica pe ea si uneori mai da si la pedale... are toate caracteristicile unei triciclete bune dupa parerea mea.... iar vis-a-vis de opinia ca ar trebui sa aibe rotile pe mijloc nu stiu de ce e necesar musai; ea poate da si la pedale pe rotile din fata, important e sa ajunga cu piciorusele pe ele... acum de exemplu e mai dificil sa isi tina piciorusele pe talpici cand nu pedaleaza, pt.ca fiica-mea a mai crescut iar tricicleta incepe sa se "miscoreze" ... sper totusi ca o s-o mai foloseasca si la anul caci altfel o "marit" in schimbul alteia caci e ca noua... nu inteleg de ce 3 milioane pe ea, dar probabil as fi inteles daca cumparam vreuna de 2 lei de la piata si care se strica dupa 2 plimbari... deocamdata sunt multumita de tricicleta, mai mult am avut de lucru cu Adeluta pe tricicleta!
Succes!
karligutza
sunt mamica Adelutei
boticelina spune:
My 2 cents: cred ca niciun produs nu poate intruni toate conditiile, adica sa aiba toate dotarile de siguranta pentru cat e mic bebe si apoi, pe cand mai creste, sa fie usor de manevrat de catre copil.
Cum am facut eu: i-am luat la inceputul verii o trici de aia cu tavita, centuri, inel de siguranta, parasolar, ghidonabila complet de catre parinte. E greuta si mi-e clar ca si daca dau saua pe pozitia cea mai din fata tot n-o va putea urni cupilul din loc. Dar asta am vazut deja din parc dinainte s-o cumpar asa ca am ales un model ieftin, "de-o vara".
Acum 2 saptamani i-am mai luat una, mica, usoara, fasneata, deja vrea sa pedaleze (si ar putea - desi nu are decat 1 an si doua luni). Singura dotare este manerul pentru parinte dar asta nu actioneaza si directia de mers, ca sa-i schimbi directia trebuie s-o inclini usor pe rotile din spate astfel incat roata mare sa nu mai atinga solul. Ce are iar foarte fain: are un dispozitiv la mecanismul pedalelor care le angreneaza sau de dezangreneaza, deci chiar daca bebe nu stie inca sa pedaleze, poate pune picioarelele pe pedalele care nu se mai invart cum le tinea pe cea mare in tavita.
Ambele tartaretze au fost in jur de 110 lei fiecare si sunt multumita ca am ales 2 produse separate pentru varste diferite. La fel am facut si cu carucioarele
Monica si gargaritza Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
inais spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Vom vedea ce vom alege...intre timp am citit ce s-a scris mai demult despre asta (merci karligutza...se pare ca nu mi-am facut temeinic temele inainte sa deschid topicul )
Ramane sa probam si sa alegem...dra. ma refer!