Ingrijirea fracturilor la copii

Ingrijirea fracturilor la copii | Autor: papanash

Link direct la acest mesaj

Bine v-am gasit mamici.
Nazdravanul meu a cazut de pe topogan, la gradi. de 3 zile are mana dreapta imobilizata, are o fractura prin tasare la brat, aproape de incheietura umarului. Este bandajat ( pentru 3 saptamani ) cu mana pe langa corp , iar bandajul cuprinde umarul, mana in intregine ( numai palma este libera) si corpul pana deasupra buricului. Este un chin imbracatul, spalatul, dormitul.
Intreb mamicile care s-au confruntat cu asta, ce anume trebuie sa fac eu, sa-i fie mai usor, sa nu ramana cu iritatii pe sub bandaj ? Trebuie sa mergem la medic sa schimbe bandajul din 7 in 7 zile ( care bandaj deja este murdar si transpirat ), dar pana atunci cum imi dau seama ca totul este ok pentru el ? Cum v-ti descurcat cu igiena copilului in perioada asta?
E in continuare plin de energie, sare, se catara, topaie, el s-a adaptat imediat situatiei, spre deosebire de mine...

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Buna. Am vazut tarziu mesajul tau dar raspund oricum. Daca inteleg eu bine, copilul nu e in gips ci doar in bandaj Dessault parca se numeste stilul asta. Fiul meu a fost implicat intr-un accident auto si a avut exact acelasi tip de bandaj anul trecut 3 saptamani.
Noua nu ni s-a spus din prima ca bandajul poate fi schimbat mai des si l-am dus prima data la o sapatamana cand saracutzul era deja iritat bine pe sub bandaj.
Ce am facut noi: am tinut copilul in casa doar in pantaloni scurti, bluzele sunt inutile, oricum e cald.
La trei zile ii taiam eu bandajul, il bagam la dus, apoi ii dadeam pielea cu crema de galbene acolo unde era uscata rau si pe la subrat il dadeam cu pudra saprosan,il lasam vreo 2 ore sa se aeriseasca (bineinteles stateam langa el sa nu se miste, cu gura pe el) apoi il bagam in masina si il duceam la spital unde i se punea un nou bandaj. Noi stam aproape de Budimex, asa ca nu am avut pb, stateam max 10 min in masina.
Baiatul meu a avut fractura de clavicula. Nu l-am lasat sa topaie in perioada respectiva, oasele trebuie sa se sudeze bine si perioada de formare a calusului (practic noul os) e importanta. A fost cam greu dar a trecut.
Sanatate va doresc!

Baietzii mei

Mergi la inceput