L-ati vazut cumva pe Zdreanta? ( despre caini)
Raspunsuri - Pagina 7
alssa spune:
Ma uitam si eu cu jind la Dinu, ce copil cuminte si mincacios si ce dulce !:) Clara din pacate era nitzel intoarsa pe dos, dar impresionata nevoie mare :)
Acum am vazut ca maretzul Ben al Marcelei, tatal puiutzilor vostri e si tatal puiutzilor nostri (cu exceptia ca Alsa noastra a facut 11 pui anul trecut:))) Adica o hoarda din care am pastrat doar 2: Ben-ul cu care am venit la expozitie (era cu "mama" mea vitrega ca sa zic asa :) si Barzica care a ramas acasa cu ma-sa :)
Australianca - e frumusica, n-am ce zice... si-aici, depinde de gusturi si de cum vezi sau la ce anume te uiti... Mie-mi plac ciinii cu atitudine, personalitate... nu ca ar fi vreo exceptie la afgani :))
Alssa si Clara (11 luni)
http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi
bety spune:
Cand am luat-o pe Sara, acum 5 ani, am vrut si eu sa ma inscriu la asociatie. Dar, discutand cu cea de la care am luat-o si care era inscrisa de ani buni si cu cateva generatii de caniche, m-am lasat pagubasa. Am considerat ca pot sa am un caine si " frumos" si "destept" si "sanatos" si fara complicatiile de tipul asociatiilor. Il am pentru sufletul meu si al celor dragi mie si nu pentru expozitii.
Va
pe toti cei iubiti catelusii!
bety spune:
Urgent...... si Help!
Am fost la tuns cu zuza mea, Sara, si asa am descoperit pe buza ei de sus, exterioara o chestie crescuta, rotunda, cat gamalia unui bat de chibrit. Trebuie sa merg la doctor cu ea, sa o opereze, pentru ca mi s-a spus ca o sa creasca repede. A mai patit cineva asa ceva? Cum e operatia? Ce urmari are? Mai ii apar? Sunt ingrijorata, pentru ca pe Animal Planet, am vazut mai de mult un documentar cu aceasta tema dar erau de natura canceroasa.
qsar spune:
quote:
Originally posted by bety
Urgent...... si Help!
Am fost la tuns cu zuza mea, Sara, si asa am descoperit pe buza ei de sus, exterioara o chestie crescuta, rotunda, cat gamalia unui bat de chibrit. Trebuie sa merg la doctor cu ea, sa o opereze, pentru ca mi s-a spus ca o sa creasca repede.
Cel mai bine este sa mergi la medic... dar nu este cazul sa intri in panica... poate fi un papilom total benign... numai medicul isi poate de seama... bafta multa... si sa ne spui si noua ce-ati facut.
Succes,
Q (Gabriela)
bety spune:
Am fost la doctor si mi s-a spus ca este un neg, aparut pentru ca si-a bagat botul cine stie pe unde, afara, sau de la mancare. De trei saptamani am trecut-o pe regim de slabit, de la Royal canin si cine stie... A zis ca s-ar putea sa-i apara mai multi si ca abia atunci o sa o opereze, pentru ca acum nu are rost. Voi ati mai auzit de asa ceva?
viorela hoff spune:
Ma bucur fetelor ca v-am gasit! Sunt mamica de cokerita deocamdata, Suzi, are 10 ani si de 5 luni suntem impreuna in Germania si avem si un "tatic".
Treaba a mers mai greu la inceput, dar acum suntem ca o familie adevarata.
De cand am venit aici insa am avut probleme cu Suzica noastra, ba a avut stomacul stricat vreo luna de nu putea manca nimic aici in patria mancaruruilor de caini, acum de vreo 2 luni a primit o bacterie, culmea, aici in landul curateniei, unde eram si eu faricita ca scap de miroselile ei prin toate gunoaiele.
Tuseste si a facut puroi, doctorul i-a facut endoscopie ca sa depisteze bacteria si acum de 1 luna face tratament cu antibiotice si nu-i mai trece.
Ce sa zic, suntem disperati, Luni mergem din nou la doc. si om vedea ce o mai fi.
Tineti-ne pumnii pana atunci si va pupam pe iubitoarele de catei -copilasi,
Cu drag Viorela
MCristian spune:
Pentru Betty
problema catelului tau nu este una grava. Dupa cate am citit in mesajele tale se pare ca ar fi vorba de un papilom si nicidecum cauza nu este de natura alimentara sau igienica ci pur si simplu este cauzata de un virus din cadrul fam. Papilomaviridae, nu este nimic grav, pentru moment dar un studiu amanuntit nu ar prinde rau, ma refer la operatie, care de fapt nu este o interventie chinuitoare ci pur si simplu se cauterizeaza cu un bisturiu electric sau electrocauter, zona respectiva se extirpa, dupa care se realizeaza un examen morfopatologic pentru a vedea daca este un proces tumoral malign sau benign. Majoritatea sunt de natura benigna. Ca tratament nu prea exista nimicm la obiect, doar un autovaccin prepapat dintr-un astfel de papilom (propriu cainelui). Aceasta este inca o metoda experimentala, nu este utilizata la scara larga dar eu sunt de parere ca este indicat sa se recurga la autovaccin doar daca in viitor mai apar si alte papiloame deci o forma generalizata.
Igiena este foarte importanta, mai ales la papiloamele situate in cavitatea orala, daca un astfel de papilom este lezat pot sa apara complicatii bacteriene care sunt infectii secundare mai grave decat afectiunea primara, in acest sop este bine sa aveti la indemana un antiseptic bucal Ex. Produsul GERMOSTOP BUCAL pe baza de clorhexidina.
Pentru alte informatii despre sanatatea animalelor de companie va stau la dispozitie cu drag, atat cat timpul imi permite.
Nu astepta de la un om care nu iubeste animalele sa-si iubeasca semenii
bety spune:
Multumesc mult, mult de tot pentru informatii! Ma voi interesa si de vaccin si voi cauta sa cumpar antisepticul.
Ma uit mereu la buza ei si inca nici nu i-au mai aparut altii si nici nu a mai crescut.
Sara - MCristian - Bety
lulu75 spune:
Am si eu un catel Cavalier King Charles si toata familia il iubeste foarte mult. La bloc am o catelusa metisa de care am grija si care ne pazeste masinile in parcare. De 5 ani de cand s-a aciuat la blocul nostru, nu s-au mai spart masini.
Cainii sunt foarte inteligenti!
Lulu
amal spune:
si eu am un catel si conditia suprema inainte de a ma marita a fost sa-mi iau cainele cu mine. sotul meu este cetatean american si traieste in USA (evident); asa ca, mi-am luat catelul cu mine in USA, am schnauzer urias....
cine spune ca nu se poate sa-ti cari cainele dupa tine.... minte!!!
eu mi-am luat cainele peste ocean!
pupici!!!