Convulsiile febrile!

Convulsiile febrile! | Autor: Happiness_4_us

Link direct la acest mesaj

Am incercat sa caut un subiect similar, dar nu merge cautarea la ora asta ptr ca serverul e ocupat sau se lucreaza la el.
Rog mult administratorul acestei sectiuni, sa lase subiectul aici.
Multumesc frumos!

Am o mare nelamurire in legatura cu convulsiile febrile.
Febra, in cazul acestor convulsii, este prezenta inaintea producerii ei sau poate aparea dupa convulsie?
Adica, este posibil ca, copilul sa se joace si sa fie activ, fara nici un fel de semn ca ar fi ceva in neregula, sa inceapa convulsia, si dupa convulsie sa apara febra, nu f mare, ca stiu din ce am citit ca aceste convulsii apar la fluctuatii bruste de temperatura si de regula la temp mare, adica febra 38,9.
Dupa convulsie, cand a aparut febra, si ptr ca Andrei are istoric in ale convulsiilor, a fost consultat si s-a constatat ca are inceput de otita si amigdalele inflamate, au luat test de sange care a confirmat prezenta infectiei in organism.

Ma poate lamuri si pe mine cineva daca poate aparea convulsia fara sa fie copilul febril iar febra sa apara dupa? A mai trecut cineva prin asa ceva?
Va multumesc mult!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Din cate mi s-a explicat mie convulsia febrila apare doar pe fond de crestere brusca a temperaturii insa in domeniul inalt adica de la un 38 la 40, asa a fost cazul nostru...Mihai avea 38.5 si in 5 minute 40.2.Convulsia febrila fara febra initial nu e convulsie febrila...asa zice nenea dr. nostru.Opiniile, insa, difera..
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Multumesc, Raluca!
Andrei nu avea febra inainte de convulsie, si asa ni s-a intamplat si luna trecuta, sau poate nu am sesizat eu.
Insa dupa convulsie, febra era 38,9, iar in timpul convulsiei el nu frigea ca si cand avea febra mare, ca l-as fi simtit, ptr ca-l tineam in brate.
Abia dupa ce s-a terminat convulsia, cand am ajuns la spital, a inceput sa friga, i s-au inrosit buzitele, stii tu, ca atunci cand apare febra, si cand au masurat , era 38,9.

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Of, of...poate toleranta la febra a fluturasului tau e mai scazuta si de aceea s-a declansat convulsia la temperatura mica, nesesizabila (dr. nostru ne-a zis ca pana nu atinge 38,nu exista pericolul de declansare a convulsiei iar la 38oC al meu flacau e varza, deci il "citesc" )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns servetel spune:

Fetita mea a facut convulsie febrila in noiembrie anul trecut, nu stiu cat avea inainte de convulsie fiindca la noi s-a intamplat asa: noapte a vomitat de cateva ori apoi s-a linistit si am zis ca o fii mancat ceva ce nu i-a priit, ziua pe la 14 si ceva a facut doua scaune diareice si febra 39,1. I-am dar 5 ml. nurofen cu picaturi de algocamin si i-a scazut.
Am imbracat-o si am plecat cu ea la pediatra, acolo era foarte vioaie, alerga si se juca cu copii.
Cand am intrat atunci s-au inrautatit lucrurile, pe atunci avea 2,5 ani si o oroare de doctori, nu suporta nici sa o atinga si urla ca din gura de sarpe.
D-na doctor a reusit sa se uite in gat si a zis ca are gatul foarte rosu, fetita transpirase foarte tare si doctora a zis sa ii dau tricoul de dedesubt jos ca e ud. Intra-devar era foarte ud si am dezbracat-o sa il dau jos cu toate ca in cabinet era forte racoare fiind geamul deschis, atunci fetita a inceput sa tremure foarte tare, i-am zis d-nei doctor ca nu a mai facut niciodata asa dar ea a zis sa ma duc cu ea acasa sa o linistesc si sa ii incep sa ii dau tratamentul dat de ea.
Am plecat cu toate ca fetita tremura ca bagat-a in priza, pe drum mi-am dat seama ca arde foarte tare, am ajuns acasa, am pus-o pe pat si a intrat in convulsie, am chemat salvarea si am mers la spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Si baietelul meu cel mare a facut o convulsie febrila pe cand avea doar 8-9 luni. Inainte de convulsie avea 38,8 febra si greseala mea a fost ca i-am dat un anti-febril si n-am mai verificat sa vad daca a scazut sau nu. Asa-dar,dupa cum ni s-a explicat si la spital, convulsia nu apare decat la febra ridicata..peste 38,5.Si de cele mai multe ori copii rezista bine pana la 38.8 fara convulsi...la noi sigur crescuse mai mult din momentul in care i-am luat eu temp. si pana la convulsie. Sunt rari copii "mai sensibili" care sa faca convulsie la o temp. de 38.3 de ex...nici n-am auzit asa ceva...

Nu vreau sa te sperii...nu ti-a dat trimitere la neurolog? Noi dupa acea convulsie am avut vizita obligatorie la unul si am stat un an de zile cu Fenobarbital si Diazepam in casa...bine ca n-am mai avut nevoie de ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Multumesc din suflet!

Giana, la copilasii cu istoric cu spasme infantile, convulsiile au cel mai bun teren sa se manifeste, chiar si atunci cand febra nu este f mare. Drept dovada, asa s-a intamplat la noi.
Servetel, acum imi amintesc f bine ca inainte de convulsie, Andrei s-a uitat la desene si s-a "zbenguit". adica batea din palme de bucurie, si am sesizat ca se incalzise si era jilav, ca i-am schimbat body-ul, drept ptr care, am oprit tv si nu l-am mai lasat. Nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea fi febra .

Cand are loc convulsia, cum este indicat sa fie tinut copilul?
Am tot citit ca se iau de langa el obiectele care ar putea sa-l raneasca. Copilul trebuie pus jos pe pamant sau podea. Din ce cauza?
Eu tendinta o am sa-l tin in brate sa simta ca sunt alaturi de el, ii cant sa se simta-n siguranta, atat cat am mai avut putere , iar cat l-am pus pe pat ca sa-i administrez Desitinul, am simtit ca-l tradez si ca simte ca-l abandonez.
Cand respiratia o ia razna, cum trebuie tinut? Trebuie inclinat pe-o parte?
Offf. E crunt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns servetel spune:

Eu stiu ca trebuie sa fie pus pe o parte pentru a nu se duce limba pe gat si pentru a nu se ineca in caz ca ar vomita.
Eu tot in brate am tinut-o, mai ales ca nu stiam nimic despre convulsii febrile si m-am speriat ingrozitor fiindca nu stiam ce se intampla.

http://www.albumdefamilie.ro/albume/printesa-noastra-ana-maria-392/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Nana, uite aici s-a mai discutat despre convulsii!
Si noi am patit-o ...
Daria mea a facut cand avea 1 an si 6-7 luni. Ea a facut pe fondul unei enteroviroze . La Daria insa am observat ca face frisoane (asa s-a intamplat si cand a facut convulsia) si dupa episodul de frison temperatura creste brusc. Si am observat ca si dupa aceea , cam de fiecare data cand a facut febra a avut frisoane...(frisoane faceam si eu cand eram copil insa nu am facut convulsii).

Uite si www.sanatatea.com/art/component/content/article/74-boli-somatice/1161-convulsiile-febrile.html?directory=1" target="_blank">aici ceva detalii.
Siwww.netdoctor.co.uk/diseases/facts/febrileconvulsion.htm" target="_blank">aici gasesti cam ce ar trebui sa faci in momentul cand se produc convulsiile!

Sanatate multa!!!

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Cresc si iar cresc ... !

“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)

Ce fac in timpul liber ...

Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniris spune:

Buna seara !

Draga Nana, fetita mea, de-o seama cu fluturasul tau, a facut o convulsie febrila acum 6 luni. I-a crescut brusc temperatura in timp f.scurt,nu am avut timp sa reactionez ca a si intrat in convulsie. Avea 39,6 cand am ajuns la spital cu ea.
Legat de problema ta, am citit intr-o carte,LAROUSSE despre cresterea si dezv. copiilor,ca temperatura poate creste in unele cazuri f. repede astfel incat nu se simte prin piele, convulsia declansandu-se aparent intr-o stare de sanatate perfecta a copilului.
De asemenea stiu cazuri de copii, chiar de pe forum care se joaca bine mersi la o temp de 39.5.
Legat de temperatura f.mare la care s-ar declansa convulsiile, tin sa-ti spun ca dupa convulsia Ioanei, am fost la un consult neurologic la dr. Magureanu Sanda, neurolog pediatru renumit, care m-a avertizat ca aceste convulsii pot aparea de la 38.5
Sper sa-ti fi fost de ajutor.

IRINA, mami de Ioana 1 an si 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Acum aflu pentru prima oara cum se manisfesta convulsiile febrie, auzisem dar nu stiam nimic. Baietelul meu a facut si 39.5 , dar fara convulsii. Daca Doamne fereste face, cum il ajut? Diazepamul cum se administreaza la copii?

Mergi la inceput