Gastroenterocolita,help!
Julia se simte rau de ieri,vomita si are diaree,aseara am fost la spitalul Budimex,i-a facut o injectie pt a nu mai vomita,dar ea a vomitat si dupa si de azi mi-a zis sa-i dau tratament:Biotics,Smecta si Humana Electrolitic.
Problema mea ete ca nu vrea absolut de loc sa ia aceste medicamente,le-am pus in apa,in ceai dar nimic,le miroase,pune putin limba si incepe sa verse.
De dimineata a inceput sa-i creasca temperatura din cauza deshidratarii,a ajuns la 38,2,kk nu a mai facut dar tot mai vomita.
Ce pot sa fac:sa merg cu ea la spital sa-i puna perfuzie pt a o hidrata sau sa-i dau apa si ceva antitermic?
Multumesc mult
Raspunsuri
natalia_nica spune:
Du-te la spital, nu mai sta, cu deshidratarea nu e de glumit! Stiu ce spun, am trecut de 2 ori prin asta! Si nici puiul meu nu vroia si nu putea sa inghita nimic, asa ca numai perfuziile au fost solutia. Sfatul meu insistent: mergeti la spital!
_Ralu_ spune:
da, neaparat la spital pt perfuzii daca refuza sa ia pe gura lichide si saruri...
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
tlaura spune:
De doua zile exact prin asta trec si eu cu Andrei. Am fost la mare si cred ca din cauza apei de mare care era superimputita si din care a inghitit, m-am trezit cu el cu crampe puternice de stomac, varasaturi, si o data diaree. Eu i-am dat debridat, furazolidon, dar tot nu i-a trecut; e adevarat ca a avut mai putine crampe si o singiura data a mai vomat (pentru ca nici nu mai avea ce), nu mancase decat cativa covrigei. In fine, am ajuns cu el l-a spital, i-a facut o injectie cu metoclopramid, algocalmin si no_spa, dupa care in 5 minute nu a mai avut nimic. Parca i-a luat cu mana durerea de stomac si tot raul.
Mi-a spus sa-i mai dau metoclopramid numai daca vomita, furazolidon si hidrasec, Acum e foarte bine, a mancat putina paine prajita cu branzica slaba de vaci amestecata cu putina telemea, si o supa de legume, fara cartofi (asa cum mi-a spus la doctor) si cu orez fiert , pasata cu crutoane. Acum sunt foarte multumita si linistita ca a scapat.
Eu sper si iti doresc sa scapi si tu cat mai repede. Pentru inceput incearca sa-i dai metoclopramid 4 picaturi (nu se simte gustul) in apa. Am vazut ca fetita ta are 6 ani, al meu are apraope 7 si asa mi-au spus l;a spital: 4 picaturi de trei ori pe zi. Furazolidon pentru a nu mai face moale (o jumatate de pastila daca este de 100 mg)si daca rezolvi problemele astea, va fi mai usor dupa aceea. Pune-le si tu in ceva in ce ii place ei.
Multa sanatate!
julia23 spune:
Ms pt raspunsuri!Julia a mancat putina carne fiarta de pui,am reusit sa-i dau sa bea juma de cescuta cu Hidrasec,Metroclopramid i-am dat inca de aseara si azi de 2 ori,nu a mai vomat de la 5,kk nu a mai facut si febra i-am scazut-o cu nurofen,ii dau sa bea apa de cate ori cere si o sa-i mai dau un pliculet de hidrasec.Sper sa nu mai fca fbr si sa nu mai avem probleme deloc si maine sa inceapa sa manance mai mult.
Ea cred ca a luat de la verisoara ei care a fost la mare,a baut apa din mare dupa care a avut aceleasi probleme care le avem noi acum dar ea a stat 2 zile internata cu perfuzii dupa care mama ei a cerut externarea pt ca era plin de gandaci si purici in spital.
geniest spune:
Nu-i mai da Nurofen pe gurita. Incearca sa folosesti supozitoare cu paracetamol, sunt mai safe mai ales daca a varsat si are stomacelul iritat.
Culmea este ca de joi pana vineri la pranz si eu am fost internata cu fim'iu in spital pentru perfuzie. Pe drumul de intoarcere de la mare a vomat de 2 ori dupa care nu s-a mai oprit. Voma tot ce ii dadeam. Injectia cu Metoclopramid + NoSpa + Algocalmin nu a avut niciun efect. A vomat in continuare. M-am speriat tare. Eu am zis ca de la inghetata, insa vazand ca voi ziceti ca poate fi de la apa marii.....nu stiu ce sa zic...poate de la asta o fi...ca a inghitit apa la greu. Acum ii dau Furazolidon cu Enterol si Biotics ca a dat-o in diaree. Greu a mai fost...sper sa isi revina ca a slabiiittt...
tara13 spune:
eu cand tot asa aproape se dehidratase i-am dat sa bea suc Sprite. A fost singurul lichid pe care l-a acceptat. La recomandarea unei asistente de la pediatrie i-am scos bulele, adica l-am agitat bine cu dopul deschis dupa care i l-am dat. A baut aproape un litru in doua ore. Un alt secret e sa nu-i dai mult dintr-o data. Orice lichid i-ai da sa fie putin cate putin. Odata ce trece de pericolul deshidratarii incepeti regimul. Fara carne la inceput. Doar morcovi fierti si mucilagiu de orez in porima zi. Si covrigei sarati sau stucs-uri sunt permise. De asemenea in yilele urmatoare branza calcica si mar copt. Cand ii reintroduci carnea ar fi bine sa fie fiarta separat de garnitura care, evident, va fi tot orez. In resti cum au zis si fetele hidrasec, biotics sau enterol si clasica smecta. daca nu o scoti la capat nici cu sprite-ul da fuga la spital sa-i puna o perfuzie. Nu-i de jucat cu deshidratarea.
Sanatate va doresc!
natalia_nica spune:
Imi pare bine sa citesc ca Julia se simte mai bine! E super ca ai reusit sa ii dai hidrasec, e f important! Imi pare rau de ceilalti copii bolnaviori! pe toti!
Geniest, daca-mi permiti un sfat: cand are diaree nu se da copilului nici un fel de supozitor, pt ca poate agrava diareea (asta pe langa faptul ca il va elimina odata cu scaunele). Asta mi-au spus doctorii din spital ...
geniest spune:
Da, normal insa, cel putin la noi, nu avea scaun deloc, doar voma. Si permanent a avut 37,3 grade. Dupa perfuzie si rehidratare si-a dat drumul si cu kk.
Mie doctorita mi-a zis ca si daca doar un sfert de ora tine supozitorul este f bine, decat sa-i dau pe gurita antitermic in conditiile in care are si varsaturi si diaree.
Sanatate multa copiilor si sa nu mai treaca niciodata prin asta.
DidiAlex spune:
uite aici un subiect cu aceeasi tema.
in rest Rabdare, rabdare, rabdare.
Temperatura 37,3 nu e febra. Se considera febra dupa 38,5.
julia23 spune:
Buna
Julia s-a simtit rau duminica seara si ne-am dus la spital,la Elias,ne-a oprit acolo si de atunci a stat tot timpul la perfuzii,azi de abia i-a scos perfuzia si eu am venit putin acasa sa imi fac baie si a ramas sotul cu ea.
Am avut 2 zile de cosmar,nu-i scadea febra de la 39 decat pana la 38,5 cu Algocalmin si Diclofenac,nu statea sa-i faca injectiile,de duminica ii baga si 2 antibiotice.
Ieri a mai vomat de 2 ori iar kk face tot f moale.
Ii mai da si 2 pastilute pisate pe care le ia dupa o ora de amenintari,ca plec si o las sg acolo.
Pe dc si asistente le face rele si urate ca o tot inteapa.
Analizele sangelui au iesit bune,doar ca era f deshidratata si gicemia putin mare dar azi am repetat-o pt ca era dupa glucoza cand i-au facut prima oara analizele.Kk am reusit sa dam azi putin ca pana acum facea in acelasi timp cu pipi si nu puteam da.Sa vedem ce iese la analiza,cred ca a fost un virus mai puternic pt ca ea a mai avut cand avea 2 ani gastroenterocolita dar dupa 2 zile de tratament acasa a fost bine.
Azi a inceput sa manance putine grisine si paine prajite iar acum o sa-i fac putin orez cu morcov.Credeti ca-i pot pune putina sare sa-i dea gust,ca altfel nu il mananca.
Spitalul este vechi dar curatel,linistit,apa calda nu este,nu sunt gandaci,in salon am mai avut doar o fetita si acum suntem singurele.
Dc este f draguta,asistentele sunt si ele,isi dau interesul,dar si eu am fost f draguta pe fiecare tura.
Sprite a baut duminica ziua,stiam si eu ca este bun,dar de data asta nu a avut efect.
Poate ca daca lua duminica medicamentele date de la Budimex nu mai ajungeam sa ne internam.
Sper sa se simta bine si sa ne dea drumul acasa ca tare rau e in spital.
Sper sa nu mai treaca nimeni prin ce am trecut noi ca este f greu.
Va pupic!