ce facem la drum lung?
ce faceti voi la drumuri lungi cu copii...noi pana acum cel mai lung drum facut cu copii si din care tocmai am ajuns a fost de 6 ore...Din cele 6 ore ,o ora jumate somn...restul : zapaceala !!!
ce faceti voi in masina ca sa stea copii cuminti ca ai mei se bat ,ce face unul nu ii convine celuilalt etc...destul de putin ,desi in mod normal ei sunt copii cuminti ,sunt ok si in casa,nu pit spune ca au conflicte majore,dar la drum imi e greu cu ei.
fetita are 5 ani jumate si baiatul 2 ani jumate....
astept sfaturi
Raspunsuri
nrl spune:
Baiatul meu se uita la desene cand mergem la drumuri mai lungi, am luat un mini dvd player, care se fixeaza la tetiera scaunului din fata, si sta foarte linistit. Cand se plictiseste de privit se distreaza scotand dvd-ul din el si punand-l la loc...Poate nu e cea mai ortodoxa solutie, dar pentru moment la noi functioneaza. Are 1 an si 8 luni. Poate la copilasi mai mari exista mai multe posibilitati, mai ales ca sunt 2, nu au jocuri preferate?
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)l
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://formular.stirileprotv.ro/
mihuta spune:
Opriri macar la 2 ore de mers, cantat cantecele, jocuri pentru amandoi (numarat masinile rosii/verzi care trec pe langa), ceva de rontait, muzica pentru copii si multa rabdare. A, si ceva jucarii noi.
mami de Sophia
vlahos spune:
cind plecam la drum lung eu stau cu copii in spate cind unu cind altul are nevoie de ceva cel mare mai joaca nitendo cea mica se distreaza cu jucariile ei. daca stau in fata cea mica plinge si nu prea stiu de ce si trebuie sa trec in spate printre scaune asa ca ma pun de la inceput cu iei. cind nu se mai poate mai oprim sa ne dezmortim picioarele si inapoi in formatie cu mine in spate
Lorikay spune:
Noi incercam sa plecam noaptea, sa doarma fetita. Daca nu se poate, avem DVD-uri cu desene animate, carti pentru citit si cate ceva de rontait.
roli25 spune:
In general rezolvam cu rontanele, jucarii (problema e ca le arunca si apoi tipa dupa ele, sau le arunca unul in altul). Cutiuta muzicala are un efect miraculos, mai ales daca cantam cu totii si batem din palme pana obosim.
Ne mai oprim, mai urlam, mai dormim...trece timpul. Cel mai lung drum a fost de vreo 10 ore.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
LoraG76 spune:
Noi am mers foarte mult cu masina distante foarte lungi cu fetita noastra. Ca preocupari se uita la filme pe mini-dvd-ul asezat pe tetiera, canta dupa cd-urile ei cu muzica pentru copii sau are jucarii in spate asezate pe bancheta, langa scaun, sa poata ajunge usor la ele. De asemenea, ii cumparam cateva jucarii noi inainte de a pleca din care ii tot dam cate una, cand rabdarea ajunge si pentru ea la o limita... De asemenea, oprim destul de des la benzinarii cu locuri de joaca.
Lora, mami de Iustina
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ratuste in concurs, lo1 si lo2
Teledon pentru Dan
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
anya spune:
Noi mergem noaptea, pe cat posibil. Nu ca ar fi prea "rai" dar celui mare ii e rau in masina. Avem tot felul de locuri in care oprim la iarba verde, mai mergem la o benzinarie sa luam rontaiele...DVD n-am luat, prefer sa se uite pe geam. Evident admiram peisaje, numaram vagoane la trenuri, numaram berze sau magari...avem un stick cu toate melodiile de copii si ascultam ce le place, cantam cat ne tine gura...
Asa am ajuns si in Grecia si in Germania.
spic de grau spune:
Eu la baiat am o tabla din aceea pe care scrie cu un creion special, apare scrisul doar pe tablita (nu murdareste masina prin jurul lui ).
Mai are carticele cu activitati (uneste punctele, labirint, etc).
Cantam.
Ii iau dvd-ul si se uita la desene.
Are si consola nintendo..
Ideea insa e urmatoarea: chiar daca copilul are de unde alege, ca sa nu se plictiseasca - TREBUIE sa va opriti la 2 ore ca sa va dezmortiti picioarele si sa il scoti si pe el un pic din atmosfera masinii.
Nu am mers niciodata noaptea.
spic de grau spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Noi mergem noaptea, pe cat posibil. Nu ca ar fi prea "rai" dar celui mare ii e rau in masina. Avem tot felul de locuri in care oprim la iarba verde, mai mergem la o benzinarie sa luam rontaiele...DVD n-am luat, prefer sa se uite pe geam. Evident admiram peisaje, numaram vagoane la trenuri, numaram berze sau magari...avem un stick cu toate melodiile de copii si ascultam ce le place, cantam cat ne tine gura... Asa am ajuns si in Grecia si in Germania. Anya |
Uite ptr raul de masina, ce se da aici:
http://www.doctissimo.fr/html/sante/mag_2000/mag0630/sa_1910_antivomi.htm
ANAUSIN (Antiémétique (benzamide))
ANZEMET (Antiémétique)
DRAMAMINE (Antiémétique antihistaminique H1)
KYTRIL (Antiémétique)
MERCALM (Antiémétique antihistaminique H1)
MOTILIUM (Antiémétique)
NAUSICALM (Antiémétique antihistaminique H1)
NAUTAMINE (Antiémétique antihistaminique H1)
NAVOBAN (Antiémétique)
PERIDYS (Antiémétique)
PLITICAN (Antiémétique (benzamide))
PRIMPERAN (Antiémétique (benzamide))
PROKINYL (Antiémétique (benzamide))
SCOPODERM TTS (Antiémétique anticholinergique en patch)
VOGALENE (Antiémétique (phénothiazine))
VOGALIB (Antiémétique)
ZOPHREN (Antiémétique)
doxinu spune:
Stefan are 2 ani si luam la noi carticele cu animale/pasari/pesti,cu abtibilduri,creioane colorate si muuulta hartie.forfeca de decupat si lipici la stick desenam coloram decupam si apoi lipim pe alta foaie.Avem mai multe CD-uri cu muzica lui preferata si cantam,gesticulam dupa cum spune catecelul.
DAca este un drum foarte lung facem si opriri unde ne jucam sa ne dezmortim,mancam ceva la aer.........Dupa care vine un somnic daca este noapte sau ora pranzului si cateva o re sunt de relas.Apoi o luam de la capat