Mamici de nov-dec 2003, (8)
Raspunsuri - Pagina 6
dpintilie spune:
Salut burticilor!
Urata vreme in Cluj, ploua si ma cam ia cu somn...ce sa mai zic de chef de lucru. Si pe deasupra, de 3 zile-ncoace(gura nu-i mai tace ) al meu fiu se pare ca si-a schimbat orarul si nu se poate abtine ca pe la ora 5 dimineata sa nu-si trezeasca mama cu niste suturi bine plasate...Si o tine asa si o jumatate de ora timp in care eu incerc sa-l calmez mangaindu-l, asa, indirect deocamdata...Dar degeaba...Asta e, deocamdata mai are loc, abia duminica facem 28 de saptamani. Chiar ma gandeam ca daca mai sta cuminte inca 10 saptamani eu sunt foarte multumita.
Voi cand vreti sa intrati in prenatal? Eu am DPN pe 21 decembrie si vreau sa stau acasa doar din 5 decembrie..Sa stau, vorba vine...O sa lucrez si de acasa...Si cand vreti sa va intoarceti la lucru dupa nastere...Cum sa gasesti o bona buna, ma intereseaza mai ales in Cluj daca stiti ceva agentii care se ocupa cu asa ceva?
Din pacate nici una dintre mamele noastre, a mea si a sotului nu poate sa ocupe acest post, desi tare mult mi-ar placea. Sunt inca in campul muncii
,Dana 27s si 4z.
Ven spune:
Cristina, ziceai ceva de somn??? Sounds familiar!!! :) Sau de lipsa lui, mai bine zis!!! Azi noapte iar am stat de veghe pana pe la 03:00, ca nu puteam adormi, aveam puls mare, bebe se agita, s.a.m.d. Sper sa nu se mai repete, ca azi ma simt ca o leguma, noroc ca am facut ieri de mancare!!
Am fost ieri la dr. Totul e ok cu bebe, bien sur ca iar mi-a zis ca are 28-29 sapt. , iar eu dupa ultima menstruatie am 27 sapt.!!! Voinicelu' lu' mama!!! Inimioara are 4 camarute, e bine tot, dr. vroia sa-i mai vada buzele, sa se asigure ca nu are, Doamne fereste, buza de iepure, dar dansul si-a tinut manutele numai la gurita, n-a vrut sa-i arate nimic!!
Calciu a zis sa nu mai iau, daca iau Prenatal e de ajuns. Dar Magneziu da, pt. ca pb. mea cu pulsul marit a zis ca poate fi si de la lipsa de Mg. M-a trimis la cardiologie sa-mi fac un EKG pt. orice eventualitate.
Bebe face atata miscare in burtica de nu-mi vine sa cred cateodata!!! Mai ales noaptea. A ras si dr. de ce valuri facea burtica in timpul ecografiei. Ceea ce m-a mirat e faptul ca a zis ca DPN e aceeasi, chiar daca bebe e cu aprox. 10 zile mai dezvoltat. Voi ce parere aveti??? Asa o fi??? Eu speram sa vina inainte de Craciun, dar asa inseamna ca il asteptam doar intre Craciun si Revelion!!! Cam nasoala perioada!! :)
Vilma, sa stii ca inclin acum sa-ti dau dreptate. Stii de ce?? Pt. ca de data asta nu mi l-a mai masurat chiar asa, n-a mai studiat totul super-detaliat ca data trecuta. Asta e.....mea culpa! :) Oricum, noi si bebeii sanatosi/oase sa fim!!
Fetelor, pe mine m-a mai chemat doar in 5 nov. la control, a zis ca e importnat sa ma vada la 34 sapt. , dar e cam tarziu si m-a chemat la 33. Oricum mi se pare cam mult pana atunci!! Voi cat de des mergeti acum la controL???
Ah, era sa uit! Bebe s-a intors cu capul in jos, dar dr. a zis ca asta nu este inca definitiv, numai dupa 34 sapt. ramane intors. Dar macar imi explic acum cum ma loveste el cu picioarele in stomac, de simt ca imi urca toate organele interne pana in gat, si nu mai am aer!!! Si etunci incepe si pulsul sa imi fie mare!! :)
Va pupam!
Ven si de 27s.& 1zi
Carmena spune:
Julia, pe unde tot umbli, ca te sun si nu raspunde nimeni? Sper ca esti bine si cumintica, si cand apari pe acasa, da-mi un beep pe mobil, sa stiu sa te sun. Te-as suna pe mobil, dar ma gandesc ca poate esti pe undeva nu poti vorbi...
Vorbeam cu Kokolina si programasem o intalnire, spre sfarsitul saptamanii. Mai exista doritoare, daca da, anunta-ti-va!
Milana, ti-am zis ieri ca te sun in 10 min...si s-a facut azi!Te-am sunat, dar evident ca nu erai acasica! Cum va prind eu cand umblati...Doar sunteti libere, ce va pasa! Dar mai am si eu o luna si o iau cu vizitele pe la voi si bb-ii vostrii! Ca intram si noi in concediu...
Bb meu e cuminte, nu-i asa nazdravan sa dea din picioare prin organele lui mami-doar se mai inconvoaie cateodata si face valuri in burtica - mai umflat pe partea stanga. Oare e normal asa?
Va pupicim.
Carmena si bb
Pupicim toate burticutele.
tinatache spune:
bubu, pai ne luam de manuta ca eu am un vecin care isi schimba tamplaria la aprt. si de vreo 2 zile numai masini de gaurit aud prin pereti!!!
Si pe mine au inceput sa ma doara talpile si ma pomenesc ca imi apar carcei fix in mijlocul labei picioarului cand stau pe jos mai ales, sa ma joc cu Andra.
vilma, pe atunci ma vindec de una si dau de alta:))) Emotii asa nu am avut insa imi tot da tarcoale un fel de semi-depresie nici nu stiu cum sa o numesc. de fapt e starea aia de frustrare ca nu poti sa faci aia sau ailalta, desi nu stii daca le-ai fi facut, dar numai ideea ca nu poti nu-ti da pace. Cred ca mananc cam multa ciocolata, totusi, si probabil ne da la amandoi o stare de agitatie... Altfel, ce grija sa am? Andrei i-a mai iesit un dinte si o masea, dupa 1/2 de an de pauza asa ca am ce le spune la bunici ca m-au innebunit de cap ca nu-i mai ies dintii la copil:))) In rest... liniste si pace...
In leg cu patutul: noi avem de lemn pt andra si raman la ideea ca e mai bun, se poate tine de bare cand se ridica in picioruse, acuma ii scot 2 bare si se da singura jos din pat. Ca sa nu se loveasca i-am pus paturi de jur imprejur si acuma avem surpriza ca tb sa caram una din ele peste tot, ca nu poate dormi fara "nana" (asa o cheama). Nu-ti spun ce circ e cand o spal, am zis ca o tai in doua sa spal una si sa o aiba pe cealalta. Si la iarba verde cand mergem o plimba peste tot cand ii vine ora de somn, acuma, de ex, tb sa-mi fac curaj sa o spal, totusi, ca are niste noroi intr-un colt:))) Avem si un pat pliant din plasa dar il luam doar in "deplasare". Oricum, daca te hotarasti sa iei cu plasa, mai tb o salteluta ca cea de la el e cam incomoda.
Vergeturi? daaaa, la mine nu au aparut... altele:)) ca am destule de la prima pe care le refolosesc. La prima sarcina, pana la sf. lunii a 6-a nu aveam nici una si apoi m-am umflat si a crapat toata pielea. Acuma nu-mi mai fac griji, sunt destule, si cateva in plus nu mai conteaza. Asta e... riscurile meseriei...
Cam asta e, burtici, pe frontul de vest, hai ca mai e putin... cica...
PS: am uitat, aici se face control la fiecare 4 sapt., dar eu ii suspectez pe dr. si ca vor sa mai scoata banuti de la asig, ca in primele luni n-ar fi nevoie chiar in fiecare luna de analize si eco.
Cat despre DPN, cred ca se recalculeaza mai spre sf. sarcinii, ca bebele poate creste intr-o perioada mai mult, in alta mai putin.
Cristina, mamica cu burtica
julia23 spune:
buna fetelor
ieri am fost si eu la control,totul este bine,acum mai merg pe 15 oct daca nu intervine nimic.m am interesat si cu nasterea la municipal,unele fete ziceau ca imi trebuie tricou in sala de nasteri ca este mai bun decit camasa de noapte,dar acolo nu ma lasa decit cu camasa lor,trebuie sa fiu complet rasa asa mi au zis alte mamici ca altfel ma fac alea acolo.am inteles ca inainte sa iesim din spital ne face micro asta chiar nu o stiam.m am interesat si de preturi acolo la nastere normala cam 100$dc,moasa 500mii,neonantolog 500mii,asistente 50mii si la infirmiera care ti face toaleta 20-30 mii,cezariana 150$dc si 500-1 mil anestezistul.astea sint de la municipal,la restul spitalelor poate este diferit.am vazut si bebici din spital,erau asa scumpi,de abia astept sa vina si al meu.ieri a fost 1 zi cind nu am mai avut arsuri dar am luat dicarbocalm ca am intrebat dc si a zis sa iau dicarbocalm sau malox.cu somnul si eu stau prost cam de la 29 sapt,de abia dorm citeva ore.bb meu misca mereu,in fiecare ora il simt si chiar f puternic,am inteles ca asa este bine sa miste cam in fiecare ora.
ieri am cumparat si eu vata pt mine ca mi lipsea din bagajel,acum este gata si citeva pt bb(rivanol,ser fiziologic)am vrut sa iau si pudra de talc dar nu am stiut de care ca avea mai multe feluri,am zis ca mai bine sa astept sa vina bb sa intreb dc.
aseara l am ajutat pe sotul meu sa spele covoarele si acum ma tot doare burta pe jos.
Carmen ieri am fost la control si aseara sa spalam covoarele,azi m am trezit la 2 ca eram f obosita.acum sint acasa,nu mai plec nicaieri,poti sa ma suni si pe mobil daca nu raspund pe fix ca poate sint prin curte si nu aud fixul,eu nu am nr tau de mobil si nici nr de la munca.poate ne vedem miine sau simbata si poate mai doresc si alte mamici sa vina.
va pupic
julia 34 sapt si o zi
georgy75 spune:
Neata mamicutzelor
Iaca am aprut si eu pe aici, si ma adaug si eu la lista celro care nu ma pot dormi noaptea. Da bb din picioruse de ma misca cu totul. Si al meu bb este tot cu capul in jos (31 sapt) si sta cuibarit exact in partea dreapta peste toate organele mele interne, nu vrea sa plece de acolo. Sunt asa caraghioasa cand se intinde bb, fac o mare umflatura in partea dreapta a burticii iar in stanga ramane un gol, de parca nici nu sunt gravida acolo. Oricum dr. spune ca este bine bb si asta cred eu este cel mai important.
Am inceput sa ma misc ca o rata si sa gafai la orice efort, inclusiv mers pe jos mai mult de 15 minute. Asta nu prea imi place, deoarece eu eram o fire activa care am facut si mult sport (atletism) si mi se pare asa ciudat. Dar mai am timp pana in noiembrie sa ma obisnuiesc, nu-i asa?
Fetelor voi cum mai reusiti sa adormiti? La mine nu mai merge faza cu perna sub burta si intre picioare, deoarece imi amorteste tot corpul(maini, picioare, sold etc) si atunci sa vezi ce incepe bb sa bata la mine sa ma trezesc sa schimb pozitia. Daca stau perfect intinsa, pe o parte nu-i place lui bb si ma bate, daca stau incolacita ma doare spatele ... dar bb sta cuminte. Nu stiu zau cum o sa mai dorm.
Dizica --> 31 sapt --> Andreea --> Polizu dr. Lemnete
Meischa spune:
Salutare mamicutze!
Nu am nimic deosebit de spus, da' vreau sa-mi descrac nervii care-i am pe dir. meu sonat, si care nu-mi da voie sa plec! mai merg la servici si luni si marti. Daca ma vede ca merg pe picioarele mele...Da' ce vrea? Sa ma vada cum ma scurg pe pereti de dureri?!
Si surprise! Dupa cum vorbeste el prin firma, se pare ca o sa stau acasa cat tine prenatalul: 63 zile! Vai, ce frumos!
Desi lucrez la o firma mai mult decat respectabila, nu-si permit sa ma plateasca si pe mine si pe cea care va sta in locul meu....Puteti sa credeti asa ceva?......
Fir-ati ai dracu' cu melcii vostri!
Carmena spune:
Buna burticutze,
Si noi pe aici...
Stai linistita Meisha, toti directorii sunt la fel, si daca mai sunt si patroni...Cand ai tu DPN? Vorbeste cu medicul tau si roaga-l sa-ti dea o adeverinta cum ca ai DPN cu o data mai aproape, si in baza ei poti intra in prenatal. Sau da-i ceva medicului de familie si intra in medical-la toti esti bun cat poti munci pe rupte, apoi deja incep sa faca nazuri!
Hmmm, mi-ar place sa ne vedem, dar nu cred ca am cand-azi ma duc sa-mi vad finutul(nu l-am vazut de vreo 4 luni, nasa denaturata ce sunt, cred ca mai are putin si merge in picioare). Maine ma duc la nunta la o colega, ca doar trebuie sa-l fac pe bb jucaus, si duminica apare soacra-mea! Un weekend plin, cum s-ar spune, poate ne vedem saptamana viitoare?
A, sa va zic, am fost ieri la Metro si mi-am cumparat chilotoi pentru spital, de la Jolidon, destul de simpatici, sau ma rog cat pot fi de simpatici niste chiloti marimea 48, dar cu elasticul foarte fin, nu cu "gloduri" - set de trei perechi 106.000 lei. Din bumbac si cu talia destul de joasa, ca cica nu e bine sa porti pe burtica dupa ce nasti - si cred ca nici nu reusesti, avand in vedere ca burtica nu se retrage asa deodata. Si mi-am mai luat si halat tot pentru spital, din prosopel,bleu, 237.000 lei, dar de-astea presupun ca se mai gasesc si prin alte parti...Si am vazut, marsupiu de la Chicco care putea fi purtat fie pe orizontala, fie pe verticala - in jur de 1.400.000 lei. Avea si pentru capusor un fel de gluga mai tare, pentru sustinere - mi-a placut, cred ca mai testam piata, si apoi il vom cumpara...
Multumesc pentru parerile despre patut-ma gandeam ca ii putem lua din lemn, sa-l facem un picut mai lung, de 1.40 m si atunci cand mai creste sa-i dam gratiile jos si sa-l foloseasca pe post de pat. Si cat e mic sa-i cumparam lenjerie cu pernute de jur imprejurul patutului, sa nu se loveasca...Voi ce spuneti?
Noi mergem la control lunar, ca intrebai Ven, dar ecografie am facut la spital doar la 8 saptamani, si mai facem la 32, in octombrie. Am facut ca am vrut noi, la 22 saptamani eco tridimensionala, dar doctora mi-a zis ca nu e nevoie, dar exact cum spunea Vilma, fiind la prima sarcina, vroiam sa-l vedem pe bb-plus gandurile negre care uneori nu-mi dadeau pace! Ma mai chinuie uneori si acum, desi de felul meu sunt optimista, dar nu stiu, hormonii poate...
Ei, si cam atat. Mai vorbim.
Carmena si bb 26 sapt si 5 zile
Meischa spune:
Da' chiar asa? N-am fost aia care sa stau numai in medicale, asa cum am si fost sfatuita de o colega, ca am zis "lasa!", n-o sa mor...Si de 2 sapt incoace ma tine ca intru in concediu de luni, apoi de lunea cealalta, si azi, ma anunta ca mai vin si luni si marti. Da' nu ma intreaba jegul, daca mai pot sau nu! Vrei nu vrei, bea Grigore aghiazma!
Ce oameni! O sa vb luni cu drta sa-mi puna prenatalul incepand cu 15 .09.. Sa plateasca pana le-o veni spumele...ce oameni!. Macar nu mi-au spus de la inceput " stai pana la sf. lunii" si gata! da' asa, s-au trezit a 7-a zi dupa Scripturi ca trebuie sa mai stau.....
tinatache spune:
Meisha, eu as face asa:
vb cu dr. tau de fam., sa-ti dea medical sau prenatal sau ce e nevoie si imediat nu te mai duci la serv. Il suni pe sef si ii spui ca ai probleme cu sarcina si dr. ti-a interzis sa iesi din casa.
2. nu te plateste el!!! poti sta 2 ani acasa ca firma ta doar ruleaza banii, nici nu se atinge de ei, asa ca vezi-ti de treaba ta si nu te mai obosi si enerva sa dai Doamne fereste in altceva!!!
Cristina, mamica cu burtica