Mamici de nov-dec 2003, (8)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmendraghici spune:

Buna dimineata fetelor!
Aveti idee care este termenul maxim de declarare a nasterii copilului la spital?
si bb Samburica (tot fara nume) 26 sapt. si 1 z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy75 spune:

Neata fetelor
Ce mai faceti? Mie mi-e un somn de nu pot sa mai stau in picioare. CRed ca este din cauza vremii. BB a inceput sa se miste ff tare de vre-o doua zile in reprize de 1 ora sau juma de ora. Dupa care mi-e somn tare, iar cand ma trezesc am burtica cam tare. Asa patiti si voi?
De la vvremea asta iar ma dor manutele, nici nu stiu cum reusesc sa va scriu.
Si eu cand am fost la doctor am stat tot 5 minute, cred ca nu prea mai au ce sa ne zica, deja bb este format acum doar incepe sa se mai rotunjeasca putin, adica sa mai puna ceva kg pe el si ... pe noi.
Cand are loc sa dati un anunt mare poate vin si eu sa va cunosc si sa mai vorbim un pic.

Dizica -->31 sapt --> Andreea --> Polizu --> Lemnete Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

'Neata burtici!
Am lipsit un timp din peisaj, ca m-am plimbat mai mult in ultima vreme, dar cum iar s-a facut urit afara, m-am tras in birlog again si, deci, in fata computatorului.
Foarte utila si buna listuta, mii de multumiri pentru capsorul limpede care a avut rabdarea sa o compileze.
Si acum un raspun in cunostinta de cauza pentru fetele interesate de pre/postnatal: avem dreptul la 126 zile pe care sa ni le impartim dupa cum vor muschii nostri; nu neaparat 63 inainte, 63 dupa. Eu, de exemplu, mi-am luat trei luni inainte, am intrat in medical din august, si voi sta pina la inceputul lui noimebrie cind voi naste. Ideea este ca iti iei nu-ti iei, dupa ce ai nascut nu ai voie sa-ti iei concediu de lehuzie mai mult de 63 de zile. Cu alte cuvinte, daca nu ti-ai luat inainte de a naste nimic, nu poti sa-ti iei dupa ce nasti cele 126 de zile, ci doar 63, dupa care intri in concediu de ingrijire a copilului. Vedeti ca un raspuns in sensul asta este si la subiectul Legislatie.
Cam asta-i cu concediul.
In rest, sper ca sinteti bine toate, Anastasia mea da din picioruse la greu, sper sa fie totul in regula cu ea, la ecografie au iesit niste asimetrii de dezvoltare, nu foarte mari, dar...Nu vreau sa ma gindesc la lucruri rele, fac eforturi sa gindesc doar pozitiv, asa ca nu ma apuc sa transcriu aici temerile si cosmarurile mele.
va pup pe toate pe burtici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

Salutare burticutzelor,
in sfarsit iacata-ma ca ma apuc sa va scriu si eu dupa ceva vreme de lipsa! Bag seama ca v-ati mutat, e mai ushor de gasit intr-adevar subiectul pe prima pagina.
Draga Meischa, si eu am deseori dureri si disconfort de genul care il ai tu dar in mod special cand sunt ft obosita fizic, cand merg mult, stau in picioare samd; ma odihnesc iar a doua zi deja ma simt mai bine; si eu cred ca este de la greutate, am luat si eu freo 12-13 kile, eu fiind in saptamana 30 si ma mishc in ritmul gratios al unui elefant iar toata lume cand ma vede zice vai ce burtoi mare ai pt 7 luni si ceva, o sa faci un bebe de 5 kile! M-ar cam speria asa o dimensiune la nashtere dar ce mai conteaza, sanatos sa fie baietelul mamei!
Draga Uca, avem acelasi dpn pe 5-6 decembrie, apropo unde o sa nasti, la ce spital si cu ce doctor? Eu sunt la Parvu la Elias; Ar fi frumos sa ne intalnim acolo;
Va pup pe toate si mai vorbim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

pt Meischa:
cred ca te dor ligamentele, deja cand e burtica mare isi fac si ele simtita prezenta. Cum a spus vilma, pune-ti o perna intre picioare si incearca sa dormi cu ea. Poate ar fi bine sa faci putina gimnastica pt gravidute. Mai sunt reviste unde apar si exercitii, daca nu intreaba dr.-ul tau. Sau poate un pic de masaj chiar in locurile dureroase cu ulei de migdale sau alta crema de care ai la indemana.

Fetele, voi cum dormiti ca la mine a inceput circul! De 2 nopti stau de paza, ma trezesc de enshpe mii de ori si nu stiu cum da' numai pe spate dorm si bb da din picioare in disperare ca pe spate nu-i place! of, oare nu mai trece odata??

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna dimineata,
Ce mai faceti burticutze? Vad ca sunteti harnicute la sporovait, asa ca ne-am inscris si noi, sa nu trecem randul...
Probleme cu somnul si noi am inceput sa avem...Ma gadeam sa merg la Carrefour sa vad daca gasesc o pernuta de graviduta, in forma de potcoava, pe care cred ca se doarme mai bine-am vazit reclama pe alte site-uri de bb-i, e drept ca nu romanesti, dar cine stie, poate gasesc si la noi?
Bb este bine, uneori mai activ, alteori mai somnoros, si atunci ma sperii. Se spune ca nu ar fi bine nici sa miste toata ziua, dar eu daca nu il simt intru in panica-am avut stresul acesta de pe la 4 luni si vad ca inca ma urmareste...
Kilograme? Eu am luat deja 15, si urc vertiginos. Mai rau este cu pofta de dulciuri, as rontai bomboane si caramele intr-una. Ma gandesc doar ca ingrasandu-ma asa mult imi vor aparea vergeturi-deocamdata nu si-au facut aparitia-mai ung eu cu creme, dar cica nu conteaza, numarul de kg acumulate ar fi decisiv!
Voi ce stiti, care patuturi de bb sunt mai bune? Mai nou am auzit varianta cu patut din plasa, nu din lem-cica nu s-ar lovi bb. Habar n-am de care vom cumpara! Poate va dati cu parerea...
Dizyca, am auzit de la un coleg a carui fetita face acusica un an, ca sotia lui pentru membre umflate bea in fiecare dimineata un suc natural dintr-un gref si 2-3 morcovi - cica ar ajuta. Eu nu am incercat ca nu am inca storcator de fructe, dar daca ai, poti incerca-presupun ca rau nu are ce sa faca, nu?
Ei si cam atat pentru acum. Ne mai auzim. Sa aveti o zi buna.
Va pupicim.
Carmena si bb 26 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uca spune:

Salutare mamicute cu burticute. Si eu ma confrunt cu GURA LUMII care se mira tot timpul de ce burta mare am. Cateodata ajung sa ma streseze, cateodata nu-i bag in seama. Asta este daca sunt o , dar lasa ca nu mai este mult.
Draga Umflatzel, desi mi-ar placea sa ne intalnim cred ca nu o vom face la spital. La mine problema este alta, am serviciul si facultatea in Bucuesti, unde de altfel si locuiesc, dar de nascut voi naste la Ploiesti, la Maternitate cu doctorita Ursache Daniela. E si MAMA langa mine acolo si mi-e mai usor asa. Sper.
Bb-lacii vostri tot la fel de mult misca? A mea Kiki mica parca s-a mai calmat de la un timp. Parca nu mai este atat de zglobie, dar devine din ce in ce mai dureros cand da "kikuri".Oare cat de mare sa face? Oricum sanatoasa sa fie.
Va pe toate si sarcina usoara in continuare ca nu mai e mult si "ne vom pune burticutele in pat".
Raluca 30s si 2z si kiki mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Buna burticutelor,
Vremea poioasa care e pe la noi de mai bine de o saptamina ma cam trage la pat. Dar degeaba ma pun ca nu pot dormi. Cu somnul noaptea si eu stau cam prost, ma tot invirt. Am niste arsuri in git mai ales cind sa ma culc. Degeaba ma pun cu capul pe mai multe perini ca nu imi e comod. Pe linga asta avem trezirea la 8 ca sa o duc pe Melany la camin. Am observat ca de 2 saptamini nu ma mai pot plimba asa de mult, incep sa ma doara picioarele.
La noi de 2 saptamini s-au apucat de zugarvit si vopsit exteriorul blocului asa ca saptamina trecuta ne trezeam la bocanituri, iar acum sint niste mirosuri de vopsea de iti muta nasul. Asta e, sper ca saptamina viitoare sa termine.
Eu cu kg stau bine, m-am ingrasat daor 7 kg, 3,5 kg cind eram in luna a 5-a de s-a speriat si doctorul. Cu toate astea mi-au apart vergeturile.
Carmena, in legatura cu patucu, eu am unul de plasa de cind a avut Melany 4 luni si am fost faorte multumita de el. Are si o salteluta, dar eu i-am mai pus una, putea sa tot cada ca nu avea de ce sa se loveasca.
Delia(32 sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
of, oare nu mai trece odata??

Eu zic ca te vindeci in jur de 20 decembrie
Cris, nu stiu ce sa faci ca sa dormi noaptea, am impresia ca e si pe fond nervos. Ce crezi, ai avut vreo problema in ultimul timp, emotii?
Stiu ca e mai usor de spus: rilax, girl, decat de facut.....aaa, doctora mea imi zicea ca daca am astfel de probleme, sa iau o juma de diazepam. N-am luat in viata mea, da' cica nu are contraindicatii in sarcina. Sau roag-o pe Andra sa-ti cante un cantec de leagan...
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Hai, burtici, sa va fac sa va simtiti bine: eu am pus vreo 17 kile spre 20, dar zau ca nu stiu din ce, ca de mincat...n-am prea mincat bine la sarcina asta. Macar la fiica-mea asta mare stiu de ce am pus 30, ca mincam zdravan, dar acuma chiar am avut probleme cu alimentatia. Or sa cada, oricum, nu-mi fac griji. Vergeturile...cred ca e vorba despre cum esti programat genetic - ai pielea elastica sau nu. Eu n-am facut nici la prima sarcina, cind am avut variatie de greutate de la 57 la 86, si nici acum, cind, asa cum v-am spus, am pus ceva kg. Si sa stiti ca in ce priveste cremele...o data pe saptamina, cam asa. Ca-s cam lenesa.
Cit despre somn, eu de vreo saptamina si ceva mi-am inceput programul de vizionat filme noaptea: ma trezesc in fiecare noapte pe la 3 si ma mai culc pe la 5-6. Si probabil ca asta o sa-mi fie programul pina nasc. Culmea ca exact asta a fost si la prima sarcina. Pozitia in somn? Tinde spre verticala! Multe perne si stau cumva semi-in-fund, ca daca ma culc, ma chinuie prea tare arsurile.
Una peste alta, e bine. Si ce bine e ca exista acest loc unde putem sa ne plingem una alteia in voie, stiind ca sintem intelese!
Va pup pe toate! O zi frumoasa!
Livia

Mergi la inceput