Mamici de nov-dec 2003, (8)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

Buna ziua fetelor,
Draga Ven, ce spui tu de adeverinta pt a intra in prenatal? Ca tre' numai de la medicul ginecolog si cu data de pe echograf? Da ce tampenie mai e si asta?
Voi fetelor cum stiti? Nu se ia de la medicul de familie? Ca m-am gasit si eu acum ca vreau sa intru in prenatal si ca imi tre' adeverinta medicala dar nu stiu de unde dreaq s-o iau exact! Si doar ce-am fost la doctoritza de familie iar vineri ma duc la ginecologul meu.
Draga Magda, cred ca suntem cam de aceasi marime la burtica, sie eu sunt in 32 saptamani, apropo la ce spital nasti?
Draga Ramona,eu mi-am luat sutien de alaptat de la Jolidon din Carrefour-Orhideea cel nou cu 170.000 lei. Cam asta ar fi,

Va pup pe toate si mai vorbim
Umflatzel 32 saptamani, Dr.Parvu, ELias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavv spune:

Buna mamici cu burtici!
Va multumesc pentru raspunsurile voastre referitoare la dozarile celor cu Rh negativ! Oare la noi in Romania se face gratuit - la 28 sapt si la nastere sau umblam sa-l gasim prin farmacii?

Sutien interesant de alaptat am vazut de ARGOS la 220 mii (in Craiova, mag Mercur), dar banuiesc ca in Bucuresti se gasesc la tot pasul, important e sa intrebati. Culmea e ca mi s-au parut mai ieftine desuurile de Argos fata de cele de Jolidon, cel putin la noi in oras.
Va pup,
Lavv
25 sapt si 1 zi

Mergi la inceput

Draga Lavv,
notiunea de gratuitate la noi in ROMANIA E RELATIVA. Teoretic problemele aceste sunt subventionate, dozarea chipurile se face gratuit ca si vaccinul dar asta depinde de spital; eu am auzit cazuri si cazuri, adica la unele spitale te trimit sa ti-l cumperi, la unele ti-l fac gratuit (mie la hematologie mi-au spus clar ca nu au bani sa mi-l faca preventiv la 28 sapt); oricum pregateste-te si tu de ce e mai rau, adica intereseaza-te din timp la ce farmacie il poti gasi ca dupa nastere ai termen 72 ore; eu am auzit ca la farmacia 2Na de pe la unirii se gasete dar inca nu am ajuns peacolo sa ma asigu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Buna burticute,

Vi s-a intamplat pana cum sa visati bebelusul ? Chiar si cele care inca nu stiti sexul bebeului?
Desi eu nu stiu inca ce am, noaptea trecuta am visat ca am nascut o fetita tare maricica cu parul destul de mare pentru un bebe si cu ochi albastri. Am visat trasturile ei foarte clar si...nu seamana cu nici unul dintre noi.
In general nu ma intreseaza visele. Acum insa imaginea asta mi-a retinut atentia si habar nu am cum sa o interpretez.
santate,
Z
31s. si 1z.

Mergi la inceput

Buna Zeeva,
si eu l-am visat pe al meu bebe dar l-am visat ca era deja maricel, abia astept sa vad daca seamana cu bebelusul real! Si eu ii retin exact figura! Am auzit ca deseori mamele isi viseaza pruncii, deci nu e nimic anormal; in schimb eu cred ca probabilitatea ca bebele adevarat sa semene cu ce ai visat e mica...sau mai stii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Buna!!!
Carmena patutul l-am zarit la babyexpo, se numeste Roxi si cota 4,5 mil. De ce mi s-a parut foarte bun ptr ca, 1. Este destul de tare nu se zbantuie si e masiv si 2. il voi putea folosi pana la 4 ani, ptr ca se desface si se face un pat ca ptr copii de la 2 la 4-5 ani. Adresa lor www.babycomfort.ro
Tot de la ei am comandat si carusel.
In legatura cu sutiene de alaptat, sunt la farmaciile HelpNet si costa cam 300.000. Eu am sa-mi iau unu, dar vreau sa-mi iau si unu mai scump cam la 800.000, pe care l-am zarit la babyexpo si care sunt si la Prisma.
In rest sunt ok, mi-am adus aminte ca si acum o luna multi imi spuneau ca am burtica cam joasa. Cred ca e forma ei asa.
Am inceput si facultatea si tare greu e, din pct de vedere sezutului, scaunele sunt tari si ma dor oasele.
Va pup!!!!!!

alina-33 sapt si 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi spune:

Buna dimineata tuturor,

Zeeva am asteptat sa ma suni. Imi cer scuze pentru vineri seara, cred ca am fi putut vorbi...
Ma bucur pentru visul tau. Eu am visat altceva. Am visat (dormind, deci) ca nu puteam sa dorm, nu-mi gaseam locul;imi mangaiam burtica dialogand (pe muteste) cu bb. Si dintr-odata, prin piele, mama lui bb mi-a prins cateva degete de la mana care-l mangaia si mi-a zis (tot pe muteste) sa stau linistita, totul va fi bine cu noi...!
M-am bucurat si m-am linistit putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Liviab,mersi de lamuriri, cred ca asa e cum zici tu, ca mi-au mai zis apoi si altii. Deci: daca in ian. 2004 salariul mediu BRUT pe economie va fi de 6.500.000, netu vine cam de 5.000.000, iar 85% din net vine cam 4.200.000. Adica atat vom lua noi. Asta daca nu cumva s-or gandi ca prin ian. 2004 sal. mediu brut pe econ. sa fie mai mare de 6,5 mil.........

Pagurschimag, sa stii ca si eu am aceeasi pb. ca si tine......de cateva zile, ma doare burta si spatele imediat dupa ce merg putin mai mult.......Eu sunt cam panicarda, asa ca iau de fiecare data cate o pastila de No-spa si ma asez in pat. Asta daca sunt acasa...... :) Sper sa nu fie pb., pt. ca eu mai am destul pana la nastere, am numai 29 sapt. fara o zi, iar la control merg numai pe 5 nov., peste 4 saptamani!!!!! Oare n-or fi contractiile alea, Braxton-Hicks??? Poate ne zic fetele, cum se simt alea???

Umflatel,imi pare rau, dar asa este la mine in oras (Bistrita). Deci: iei o adeverinta de la slujba cum ca esti salariata si platesti CAS, mergi cu ea la Policlinica (la noi), unde este o dr. care "imparte" concedii pre-natale. Si ea iti face ecografie (si control vaginal, daca e intr-o zi proasta) si dupa cat vede ea pe eco (dimensiunile lui bebe), zice in ce sapt. esti si daca ai dreptul la pre-natal, sau mai ai de asteptat.......
Dr. de fam. iti poate da concediu medical normal, dar ala pre-natal numai din Policlinica se obtine. Si nu accepta, dupa cum ti-am zis, rezultate de ecografii facute de alt ginecolog (ex. ginecologul tau) :((
Asta e, e o prostie mare, dar aici la noi asa-i!! Poate la voi sistemul e mai normal!!!
Oricum, pana luni eu am de gand sa-mi gasesc o pila prin Policlinica, care sa ma introduca la respectiva individa odioasa, si sa faca bine sa-mi dea concediul pre-natal mai repede, ca nu mai am putere de serviciu........

Azi am dat si noi la o prietena designer comanda de mobila pt. camera lui bebe. Incepem, of course, cu patut si masa de infasat.......Doamne, ca de-abia astept sa vad camera gata si pe bebe in ea!!! :)

Va pupam si va dorim sa va simtiti bine!!!

Ven si de 29 sapt.(fara 1 zi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Dragele mele ,,,
Eu sunt in 31 de saptamini si deja am terminat cu aranjatul in camera bebelului meu care va ateriza pe lume prin decembrie 10 sau 15...ceea ce vreau sa va intreb este foarte important pentru mine ...De citeva luni de zile nu mai m-am vopsit deoarece toata lumea imi spunea caci nu este bine...tot vorbind cu sora mea care deja ea are un baietel sanatos tun ea mia spus caci in timpul sarcinei ea sa vopsit de citeva ori ..si nu a afectat absolut cu nimic bebelul ei...OARE ESTE BINE DACA M-AM VOPSIT ???? ...Doctorul meu mia spus ca ar fi fost mai bine daca nu ma vopseam ,,,dar o asistenta de acolo mia spus ca ea sa vopsit tot timpul sarcineisi ca nu a avut absolut nici o problema....Oare am gresit daca nu am ascultat doctorul????...
Sunt tare botoasa si nu stiu sa ma gindesc la nimic acum decit la vopseaua de par care deja am puso in cap
Va pupic !si va rog sa va dati si voi cu parerea ...OARE am gresit cind am pus vopseaua in cap?

Elena cu burtica & sotul AL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

buna fetelor
ven contractiile braxton sint cele cind se intareste burtica pt max 1 minut sau 2 si nu sint dureroase deloc.
elenalove si eu m am vopsit dar mie mi a dat voie dc,mi a zis ca nu afecteaza sarcina in nici un fel.
zeeva eu nu stiu sexul la bb dar am visat ca am nascut baiat,este a 4a oara cind visez ca am nascut baiat,chiar astept nerabdatoare sa nasc ca sa vad daca este ca in vis.
livia si noi am intrat pe ultima suta de metri,avem totul pregatit,doar timpul sa treaca mai repede,dc mi a zis ca din sapt 37 este la termen asa ca acum sa vedem cind o vrea bb sa vina.al meu cred ca nu mai are loc ca nu ma mai loveste puternic ca inainte.nu stiu ce tot face pe acolo dar citeodata am niste senzatii ca si cum m ar gidila.
fetelor voi va mai faceti analizele din ultimul trimestru?ca eu nu prea le as mai face.
va pupic
julia 35 sapt si 6 zile

Mergi la inceput