Mamici de nov-dec 2003, (8)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Buna fetelor!
M-am intors si eu inapoi.
Noi suntem bine, vioi. M-am apucat de fapte mari, am comandat deja ptut, am inceput sa ma pregatesc ptr spital, incep curatenie cea mare de intampinare al lui bebe.Sper sa o tin tot asa, ca dej simt ca nu mai am puteri ca alta data, obosesc, si ma dor oasele.
Maine poimaine merg si eu la doc sa vedem cum evolueaza totul.
Deocamdata atat, ca tocmai m-am trezit, si ma simt inca obosita!!!
Va pup, si un weekend placut!!!

alina -33 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna burticutzelor!

Ei, noi am avut un weekend plin! Am fost la Carrefour si am achizitionat urmatoarele (zicem noi pentru venirea lui bb, dar asa de bine ne prind si noua...):
- robot de bucatarie(sac ca nu mai toc legumele de ciorba, si nici varza...) A, si are de toate! Storcator de citrice, de legume fructe, blender, tocator, razatoare de multe feluri-am hotarat mi-am facut un prieten si la bucatarie, dupa ce eram foarte buna prietena cu masina de spalat automata!
- calorifer electric , ca noi nu avem centrala si cu "prietenii" de la Radet, nu ma prea incred eu in ei!-si bb vine odata cu Mos Craciun, dupa cum bine stiti!
- Oala sub presiune ca am auzit ca lui bb e bine sa-i fierbi legumele sub presiune, cica si-ar pastra mai bine calitatile.
Acum probam oala sub presiune, sa vedem cat de repede fierb legumele!
In rest toate bune-doar ca sunt putin bleaga de la raceala asta care se chinuie sa se instaleze si eu o tot alung cu lamaie, ceai si miere...Sper sa o dobor la timp.
Bine ai revenit Alinkav! Si noi ne apucam peste vreo doua saptamani de curatenie, alea, alea...ca apoi poate vine frigul!
Va pupicimsi aveti grija de voi si de locatarii vostrii.
Carmena si bb 28 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Salut, fetelor!!

Am si noi azi sa testam piata si la Selgros (dupa produse pt. bebe). Am vazut carucioare la 2,5-3 mil. Pareau destul de solide. Dar am o nedumerire: exista unele carucioare care se pot face si de vara/sport??? Voi nu stiti??? Si alea cam cat costa?? Oare la 3-4 milioane pot spera sa gasesc asa ceva???

Si inca ceva: Vanita de plastic pt. bebe. Voi ati cumparat??? Cam ce dimensiune??? Ca am vazut una micuta, dar ma gans\desc s-o iau, ca doar cand bebe e mai mare, o sa-i facem baie in vana.......dar cand va fi asta??? Nu stiti??? Cam pe la cate luni putem incepe sa le facem baita in vana normala???

In rest noi suntem binisor, am fost la cardiolog care a zis ca n-avem nimic, si in loc sa citim pe internet despre pre-eclamsie si alte bazaconii, mai bine ne-am uita la niste Chippendales, ca sunt destui pe net!!! :) Stiti voi cum sunt unii doctori!!! Oricum, bine ca e bine, si atata timp cat tensiunea nu trece peste 14 cu 9 a z\is ca e OK.
Dar nu prea mai pot sa fac efort fizic!!! Cum fac ceva mai multa agitatie prin casa (ex. sters praf + spalat baia, ca de dat cu aspiratorul nu mai dam demult, sotiorul a devenit expert deja!!! :))) , cum ma doare burta, trebuie sa stau in pat si sa iau un No-spa......... :(
Azi am umblat pe jos vreo 3 ore si acum iar ma doare, imediat ma bag in pat.......

Saptamana care vine mai merg la slujba, pe urma merg in Policlinica la dr.ginecol. de acolo care da pre-natalul. Am inteles ca nu te primeste cu hartii de la alt ginecolog, ci iti da pre-natal dupa cate sapt. zice ecograful ei ca ai!!!!! Ce idiotenie!!!

Vis-a-vis de noua lege, voi cum stiti??? Din 1 ian. toate mamicile iau 6 mil. si ceva??? Indiferent de ce salar au avut??? Si cine ia?? Doar cele care nasc dupa 1 ian.??? Sau eu, de ex., dupa ce nasc (in jur de 20 dec.), pot sa-mi iau post-natal, si numai in ian. sa intru in CIC??? Ca pe mine legea asta ma avantajeaza, si asa as prefera sa fac??? Voi ce stiti??? Oare pot???

Cam atat, ca mai vor di "altii" la calculator!! :) :) :)

Va pupam!!
Ven si - 28 sapt. si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Buna seara!!!
Si noi ieri am fost la Carrefour cel nou, si am achizitionat pampersuri, am luat 2 pachete cate 80 de buc. Si mi-am luat niste papuci ptr spitl, destul de caldurosi.
Poimaine ne vine patul si carusel cu ursulet. Mai spre sfarsitul saptamanii sper sa ajungem la Prisma sa cumparam salteluta, cadita, lenjeria si altele. Poate maine trec pe la Obor sa-mi iau camasa de noapte si halat. Si tot am impresia ca nu mai am timp.
Zilele astea tre sa facem comanda ptr dulap al lui bebe.
Fetele, cele care tre sa nasteti curand cum e cand coboara burta????
Cum arata. Eu sunt foarte ingrijorata. Multa lume imi spune ca am burta joasa, chiar azi doua mi-au spus :"Uite ce burta joasa are, ai sa nasti intr-o sapatamana". Sunt socata!!! La doc ma duc abia joi, ca nu e pana atunci la spital. Eu il simt pe bebe cam jos.
Si n-am facut inca ordinea, curatenia. Mai am multe de fcut, dar oricum asta nu e important, ingrijarator este ca am fara o zi 34 de saptamani. Macar sa ajung la 36-37.
Voi ce ziceti???
Matusa sotului meu e moasa, si i-a zis ca daca a coborat burta, inseamna ca in cel mult 2 saptamani nasc. Si uite ca stau cu sufletul la gura!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

buna fetelor
eu ma lupt cu raceala de vreo 2 zile,nu stiu de unde naiba am luat-o,ma simt tare rau,nasu imi curge,tusesc ca un magar si azi am inceput sa fac febra,mai devreme aveam 37 si nu am nici o putere.ieri am fost la dc ca ma durut burta tare pe jos dar mi a zis ca totul e bine,colul este inchis,bb nu a coborit,a zis ca poate din cauza ca am facut efort si ca se apropie termenul si este normal sa am contractii.sapt asta ma duc si eu in carrefur sa iau pampers si salteluta pt bb.aseara am visat ca nascusem baiat si eram f dezamagita cu toate ca pt mine nu conteaza ce o sa am,sanatos sa fie,dar nu stiu ce aveam in vis de eram dezamagita si eram suparata ca ziceam ca e slab ca un pisoi.
Ven dupa cite stiu eu de alte mamici cam dupa un an este bine sa i faci baie in cada mare,poate iti spun celelalte mamici de aici ca ele stiu mai bine.
Alinkav cel mai bine e sa mergi la dc sa iti spuna daca a coborit bb,chiar daca a coborit nu nasti imediat,lu o prietena de a mea care are gemene si accelasi dpn cu al meu i au coborit fetitele de o luna si ea nu a nascut inca,deci nu este o regula asta,iar alta mamica are 41 de sapt si nu a coborit inca.si eu credeam ca mi a coborit ca mi se parea ca e f joasa burta dar el este tot sus,mai depinde si de pozitia in care sta.
Carmen poate ne vedem sapt asta dar sa scap de raceala intii.sa nu uiti de jurnal pt bb.
va pupic
julia 35 sapt si 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

'neata burticutze!
Ven, daca nasti pe 20 dec. si iti iei post-natal pina dupa 1 ianuarie, beneficiezi de noua lege, asa ca stai linistita. Nu trebuie sa fi nascut dupa 1 ianuarie, trebuie sa intri in CIC dupa 1 ianuarie. Numai ca nu vor fi 6 milioane, va fi 85% din sase milioane si ceva, minus taxe (e 85% din punctul mediu pe economie, sa ma corecteze cineva daca gresesc). Asa ca suma se va duce mai jos un picut. Copiii sa fie sanatosi, ca in rest...Eu v-am zis deja ca pe mine ma enerveaza cumplit noua lege, chiar daca nu ma mai afecteaza, ca eu intru in CIC inainte de 1 ianuarie, dar mi se pare ingrozitor de nedrept ce se intimpla. Dupa cum la fel de nedrept este si ca o gramada de categorii profesionale super titrate de altfel sa fie remunerate cu niste sume de mizerie...dar nu e aici locul sa comentam lucrurile astea.
Fetele racitele, imi pare rau pentru voi, dar nu aveti de ales decit sa-i dati inainte cu miere si vitamina C! Stiu ca la git si sinusuri mai ajuta si capaceala de albine mestecata indelung, ca si tinctura de propolis (pentru cine o suporta, citeva picaturi intr-o lingurita de zahar sau miere).
Cit despre burtica prea jos...cred si eu ca cel mai in masura sa-si dea cu parerea e doctorul, n-are rost sa intri in panica degeaba.
mamaaa da' ce active sinteti toate!
Carmena, ce tip e robotul tau si cit ai dat pe el, ca ma tenteaza si pe mine o scula care sa le aiba pe toate, ca eu am blender separat, alelalte separat..
Eu n-am facut mare lucru in weekend, am cam lenevit, fiica-mea cea mare a fost plecata la Iasi si am tinjit dupa ea...oricum, eu mai trebuie sa fac o imbracaminte haioasa pentru cosulet si cam atit, le-am cam cumparat pe alea de stricta necesitate. Numai sutien de alaptat masura mea n-am gasit la Jolidon, abia peste doua saptamini aduc baietii, asa ca...mai astept.
Acuma va las un pic, pentru ca, vorbind de blender mi s-a facut o pofta nebuna sa amestec un pic in el o portocala cu o banana cu un mar si mai vad eu ce pun...
Va pup pe toate, aveti grija de voi si de bebelusi!
Livia, intrata in ultima linie dreapta (citeste luna).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Nu ma pot abtine sa va spun ce bunatate mi-am facut - adica mi-a facut blenderu' (de care uitasem cu totu' in ultima vreme, noroc de Carmena ca mi-a amintit): o banana, o para, juma' de pachet de brinzica de vaci si un pic de lapte batut!!! De vis!
Livia, sisisi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pagurschimag spune:

Buna dimineata burticute,
vad ca ati fost foarte harnicutze. De cand nu am mai intrat eu am mai aparut 2 pagini.Dupa ce v-am citit cu mare atentie incerc sa scriu si eu cateva randuri.
Noi in general facem bine, singura problema pe care o am este ca atunci cand merg pe jos incep sa am dureri de burta si de mijloc.Am vazut ca aceleasi probleme la are si Umflatel.Sincera sa fiu eu sunt un pic speriata.Durerile astea le am doar de cateva zile iar la mine inca nu se apropie data nasterii.Sper ca nu este nimic serios.
In legatura cu legea cea noua privind indemnizatia, pe mine una ma dezavantajeaza dar eu sper sa nasc la sfarsitul lui noiembrie si sa ma pot incadra pe legea veche. Cred ca la sfarsitul lunii octombrie, cand ma voi duce la controlul de 8 luni sa-mi spuna si data aprox. a nasterii, mai ales ca voi face cezariana.
Sa auzim numai de bine.
V-am pupat pe burtici.

Magda 32 sapt si 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Ei, Livia ne ploua in gura, de ce bunatati papi tu, eu tocmai am mancat un covrig, ca la birou nu am robotu' cu mine!
Mi-am luat robot marca PLATINIUM - a costat 2.000.000 lei, de la Carrefour, in oferta - am facut in weekend sucuri de fructe si legume, fasole batuta...am fost foarte multumita - nu este nici foarte mare, vasele sunt dintr-un plastic rezistent si care se curata imediat de grasime, are garantie un an. Am inteles ca foarte bune sunt Moulinex Ovatio sau Philips nu mai stiu cum - dar costau cam 5-6 mil si nu vroiam sa-mi blochez atatia bani intr-un robot. Pe cine am intrebat mi-au spus ca este bunicica marca PLATINIUM. Eu cum ziceam, sunt incantata de noile mele achizitii!
85% este pentru CIC de la 1 ianuarie 2004, din venitul mediu brut pe economie, care il vor stabili pentru la anul in jur de 7.500.000 lei - deci 85% 6.5 mil aproximativ. Si in marinimia lor guvernantii cica nu vor impozita in nici un fel acest fabulos venit. IDIOTI!
Bb-ii vostrii ce fac pe o vreme ca asta? Ca al meu dupa ce a petrecut toata noaptea, acum e cumintel, cred ca face nani. Ma ia de proaspata, diseara, binenteles si incepe cu zbenguiala.
De burtica nici eu nu stiu ce sa spun - si eu parca il simt pe bb mai jos,si parca si burtica s-a lasat putintel, dar mie mi-a spus doctora ca mi s-a scurtat colul, si sa stau linistita in patut in timpul liber - si eu cum stau numai in patut...
Mergem si noi saptamana viitoare la control, sa vedem cum si ce facem. Alinkav, unde ti-ai comandat patut si dulap de bb?
Va pupicim.
Carmena si bb 28 sapt si 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

DRagi burtici,
Eu sunt ceva mai "mica" dar mai trag cu ochiul si pe la voi , mai aflu lucruri interesante, aveti deja mai multa experienta.
Livia, te rog sa-mi spui si mie, exista sutiene de alaptat la Jolidon? Si cat costa? Eu nu prea am vazut. Sunt din Buc., e adevarat ca nici nu am cautat in mod special, insa nu am vazut niciodata!

In rest o intrebare pentru viitoarele mamici: as dori sa caut patut de bb-i si nu as vrea sa bat Bucurestiul in lung si lat, puteti sa-mi sugerati de unde sa incep? Am intzeles ca cele de la Neonato ar fi bune, am vazut si ceva Chicco in Carrefour, insa as dori sa vad mai multe, inainte de a cumpara. Mai sunt si in Prisma, e mai departe insa, ma gandeam ca poate-mi dati idei de magazine!

Multumesc mult pt. ajutor,
Ra (sapt. 25)

Mergi la inceput