NU MAI E CUM ERA.....
hallo leute!
sunt noua,desi va urmaresc de ceva vreme.
sunt o tanara casatorita,am o fetita de 2 luni...suntem o familie fericita!
imi iubesc sotul.mult.si de dragul lui mi-am luat foarte in serios noul statut de sotie.am gatit,spalat,calcat,curatenie...in fine,tot ce trebuie.el nu mi-a cerut niciodata nimic-in afara de crema de zahar ars!:)))-dar mi-e drag mie sa vad ca este totul curat.insa mi-ar placea sa il vad si pe el ca ma ajuta din proprie initiativa.dar el pune bot cand ii spun sa duca gunoiul...sa dea cu aspiratorul...la inceput era mai rau.acum s-a mai dat pe brazda.era invatat sa insire toate lucrurile pe unde trece,sa nu duca o farfurie folosita la locul ei...in fine.nici acum nu e ordonat,dar parca se chinuie.
si eu sunt genul de persoana careia nu ii place DELOC sa bata la cap.
plus ca mai are si prostul obicei sa lucreze noaptea pe calculator iar ziua sa dormiteze.chestia asta ma scoate din minti,efectiv!
si uite asa ma apuca nervii rau de tot uneori.si daca la inceput tineam in mine,ma bosumflam si plangeam in baie ca bleaga,acum imi vine sa fiu rea.dar el e dulce!si nu e dulce!si sunt in dubiu.ce sa fac?nu am mereu rabdare sa ii spun frumos si mieros sa nu isi mai lase pijamaua in living...si imi vine sa ii pun paharul de suc de pe balcon in cap!
iar,in alta ordine de idei,de cand am nasut nu mai e la fel de scanteietor intre noi.nu pot spune ca sunt obosita pt ca am muuuulta energie in mine.copilul nu e o problema-e cuminte.si totusi,facem dragoste rar.e vorba si de teama de o noua sarcina-nu am fost inca la dr sa imi iau contraceptive...ne folosim de condoms.dar e altfel!parca nu mai simt aceeasi emotie...parca ma nemultumeste ceva.si in acelasi timp ma infior toata cand ii simt mana pe mine.poate ca mi se pare ca e prea rece pt mine.adica eu,fire pisicoasa si pupacioasa,as vrea sa ma pupe toata ziua,sa furiseze o mana curioasa pe sub tricou...si face asta...dar cand nu ai face ma simt naspa si ii reprosez ca e rece.si ma enervez.
cred ca v-am ametit.de fapt,nici eu nu stiu ce sa mai zic,asa de incurcate sunt toate.
mi-e teama sa nu fi trecut pasiunea.imi doresc sa avem mereu o relatie frumoasa...sa nu devina monoton,sa nu facem dragoste din rutina...mi-e teama de rutina...mi-e teama defocul de paie...desi nu a fost vorba de asta intre noi,caci stiu ca ne iubim...
nu e usor sa ai o familie.si totusi,e usor cand o ai din dragoste si daruire.
ce vreau eu sa spun aici?ca il iubesc.si ca il vreau langa mine,mereu.ca vreau sa facem aproape totul impreuna.de la gatit la plimbat copilul...
oare daca nu ar fi perioade de nervi,am sti sa apreciem calmul????
Raspunsuri
Andrada spune:
quote:
Initial creeata de sol
hallo leute!
sunt noua,desi va urmaresc de ceva vreme.
sunt o tanara casatorita,am o fetita de 2 luni...suntem o familie fericita!
imi iubesc sotul.mult.si de dragul lui mi-am luat foarte in serios noul statut de sotie.am gatit,spalat,calcat,curatenie...in fine,tot ce trebuie.el nu mi-a cerut niciodata nimic-in afara de crema de zahar ars!:)))-dar mi-e drag mie sa vad ca este totul curat.insa mi-ar placea sa il vad si pe el ca ma ajuta din proprie initiativa.dar el pune bot cand ii spun sa duca gunoiul...sa dea cu aspiratorul...la inceput era mai rau.acum s-a mai dat pe brazda.era invatat sa insire toate lucrurile pe unde trece,sa nu duca o farfurie folosita la locul ei...in fine.nici acum nu e ordonat,dar parca se chinuie.
si eu sunt genul de persoana careia nu ii place DELOC sa bata la cap.
plus ca mai are si prostul obicei sa lucreze noaptea pe calculator iar ziua sa dormiteze.chestia asta ma scoate din minti,efectiv!
si uite asa ma apuca nervii rau de tot uneori.si daca la inceput tineam in mine,ma bosumflam si plangeam in baie ca bleaga,acum imi vine sa fiu rea.dar el e dulce!si nu e dulce!si sunt in dubiu.ce sa fac?nu am mereu rabdare sa ii spun frumos si mieros sa nu isi mai lase pijamaua in living...si imi vine sa ii pun paharul de suc de pe balcon in cap!
iar,in alta ordine de idei,de cand am nasut nu mai e la fel de scanteietor intre noi.nu pot spune ca sunt obosita pt ca am muuuulta energie in mine.copilul nu e o problema-e cuminte.si totusi,facem dragoste rar.e vorba si de teama de o noua sarcina-nu am fost inca la dr sa imi iau contraceptive...ne folosim de condoms.dar e altfel!parca nu mai simt aceeasi emotie...parca ma nemultumeste ceva.si in acelasi timp ma infior toata cand ii simt mana pe mine.poate ca mi se pare ca e prea rece pt mine.adica eu,fire pisicoasa si pupacioasa,as vrea sa ma pupe toata ziua,sa furiseze o mana curioasa pe sub tricou...si face asta...dar cand nu ai face ma simt naspa si ii reprosez ca e rece.si ma enervez.
cred ca v-am ametit.de fapt,nici eu nu stiu ce sa mai zic,asa de incurcate sunt toate.
mi-e teama sa nu fi trecut pasiunea.imi doresc sa avem mereu o relatie frumoasa...sa nu devina monoton,sa nu facem dragoste din rutina...mi-e teama de rutina...mi-e teama defocul de paie...desi nu a fost vorba de asta intre noi,caci stiu ca ne iubim...
nu e usor sa ai o familie.si totusi,e usor cand o ai din dragoste si daruire.
ce vreau eu sa spun aici?ca il iubesc.si ca il vreau langa mine,mereu.ca vreau sa facem aproape totul impreuna.de la gatit la plimbat copilul...
oare daca nu ar fi perioade de nervi,am sti sa apreciem calmul????
Sol cred ca mesajul sotzului tau ar suna aproape identic cu al tau, cu diferentza ca in loc sa se plinga ca tu nu faci, ar cere sa-l ghidezi si sa articulezi mai bine ce vrei de la el ca sa te ajute si-n loc sa plinga in baie isi bea sucul pe balcon.
Nu mai e la fel, si acum poti avea si oaresce hormoni post-natali care sa te zapaceasca un piculetz, dar o sa vezi ca-i mai bine decit la inceput, odata ce se aseaza lucrurile in locul lor.
Doua luni dupa bebe si TU te plingi de sex? WOW!!!!!!!
Mult succes, si zau ca-i bine!!
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
ionela-roxana spune:
Si eu cred ca treci printr-o asa numita criza post natala dar ai rabdare va trece!
Despre ajutor prin casa pot spune ca suntem la fel adica nici al meu sot nu e "harnic" dar vei invata sa nu-ti mai racesti gura degeaba ,cel putin eu asa fac!Sunt barbati si ei nu cred ca treburile casnice sunt si atributiile lor!
Despre viata sentimentala pot sa-ti spun ca aceleasi sentimente le are orice femeie care a nascut recent iar sotului tau ii va trebui probabil mai mult timp sa te vada ca o mamica si nu doar ca o sotie!
Dorinta sexuala cel mai probabil va reaparea dar mai e nevoie de timp,de ex. eu abea acum dupa 1an si jumatate de la nastere incep sa ma simt la fel ca inainte.
I-ti doresc sanatate si ai rabdare ca totul va fi ok!
Ione`
iren spune:
Fetele au dreptate,e depresia post natala,asa numitul baby-blue.Iti trebuie mai multa rabdare din partea lui,decit de obicei,si n-ar fi rau sa-l informezi si pe el -daca nu stie- de depresie si ca e specifica perioadei post natale,asa,ca sa nu creada ca ai devenit nevasta cicalitoareCit despre sex,o sa vezi ca-ti revii,eu de-abia dupa 7-8 luni mi-am revenit ca lumea,dealtfel,acum am mai mult apetit.
Iren&Bogdanelu
iren spune:
quote:
Originally posted by iren
Fetele au dreptate,e depresia post natala,asa numitul baby-blue.Iti trebuie mai multa rabdare din partea lui
...partea lui-e vorba de sot,nu de baby-blue,ca m-am exprimat ca o varza!in cazul ca verzele filozofeaza si isi spun parerea
Iren&Bogdanelu
Rodica spune:
Multa rabdare, Sol, mai aveti multe de tras de acum incolo.
Pastreaza-ti simtul umorului si nu dramatiza.
Cu delicatete sugereaza-i numai cam ce astepti de la el, si adu-ti aminte ca nu esti si mama lui. Tu ai doar un copil.
Daca si-a lasat lucrurile aiurea, lasa-le si tu acolo. Sa si le stranga, daca nu, sa zaca unde le-a aruncat. Tu nu esti femeie de servici.
Si asa te loveste un "rau" de nu te poti misca. Ia sa te mai ingrijeasca si el. Ca tu poate ai anemie, poate ai lipsa de calciu, ca doar d-abia esti nascuta, nu?....
Fii mai smechera, da' sa nu se prinda.
Semneaza: "O gaina batrana"
rotty spune:
Draga Sol,
Pe mine, soacra-mea !!!!!!!!!!!! m-a invatat, inainte de a ma marita cu pretiosul ei fiu, doua chestii:
1. nici pe diploma lui, nici pe a mea nu scrie "spalator de vase", deci chestiile gospodaresti se impart la doi;
2. daca isi va lasa lucrurile imprastiate si ma va stresa cu intrebari gen "unde-mi sunt ciorapii?" cand eu nu-mi mai vad capul de treaba, solutia este sa-si recupereze ciorapii din gradina din spatele blocului.
Ce ziceti? Cam radical, nu? Dar a functionat si pentru ca am avut un aliat de nadejde...
Pupicuti,
Oana
Oana
bebetica spune:
Al meu sot este implicat dar da semne de oboseala.
Dar pe la 6 luni am mers la serviciu nu inainte de apune situatia pe tapet, cum el lucreaza in ture cu multe zile libere trebuie sa stea cu BB , iar cand lucreaza o avem pe tanti Silvi. Eu in schimb nu-l las deloc, mai ales ca socri nu sunt multumiti ca este pe post de "bona". Numai ca eu ii amintesc din cand in cand de avantajele intoarcerii mele la serviciu. Trebuie sa accepte realitatea si ce este mai bine pentru noi trei.
Eu nu am facut copilul singura, iar noi doi trebuie sa ne asumam toate responsabilitati ca niste parinti moderni si sensibili la lipsuri de orice gen.
Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598
Rodica spune:
quote:
Draga Sol,
Pe mine, soacra-mea !!!!!!!!!!!! m-a invatat, inainte de a ma marita cu pretiosul ei fiu, doua chestii:
1. nici pe diploma lui, nici pe a mea nu scrie "spalator de vase", deci chestiile gospodaresti se impart la doi;
2. daca isi va lasa lucrurile imprastiate si ma va stresa cu intrebari gen "unde-mi sunt ciorapii?" cand eu nu-mi mai vad capul de treaba, solutia este sa-si recupereze ciorapii din gradina din spatele blocului.
Ce ziceti? Cam radical, nu? Dar a functionat si pentru ca am avut un aliat de nadejde...
Pupicuti,
Oana
Oana, te rog transmite felicitarile mele soacrei tale, si spune-i ca as vrea s-o cunosc, asa,ca sa-mi faca un training de viitoare dubla soacra mare ce ma aflu.
mitzura spune:
Draga Sol, mesajul meu nu iti va da solutii la problema cu sotul, e doar unul de solidaritate. M-a uimit foarte tare asemanarea dintre sotii nostrii (o fi unul si acelasi): nici al meu nu imi cere sa fac nimic, dar e dezordonat, lasa lucrurile la intamplare si uneori lucreaza noaptea pe calculator si se plange adesea ca e foarte obosit (chiar e ca lucreaza foarte mult). Si in ciuda acestor lucruri si eu il iubesc si trec cu vederea. Eu inca nu m-am dumirit cum ar trebui sa actionez ca sa il conving sa fie mai ordonat. Nici nu am taria ta sa nu il bat la cap. Am cam facut si chestia asta, pana am inteles ca nu are nici un efect, am incercat si faza cu nestransul hainelor timp de o saptamana, doar doar se sesizeaza si si le strange el, dar nimic. Si in plus nici soacra nu ma ajuta, ca a fost genul de mama care facea totul pentru copiii ei si nu-i lasa sa ridice un ac de pe jos. Asa ca eu ma declar invinsa si daca are cineva o solutie valabila sa vina sa ne-o impartaseasca si noua ca suntem in ceata!!!
In consecinta iti doresc sa inveti sa traiesti cu el asa cum e, pentru ca obiceiurile adanc inradacinate sunt greu de inlaturat. Sper ca nu te-am descurajat prea tare cu mesajul meu!
Sabina spune:
draga mea, nimic nu va mai fi cum era! Asa e viata! Ideea e cum construiesti ceva, iar din mesajul tau deduc de fapt multa speranta, asa ca fii increzatoare, cu iubire totul se va rezolva!
Sabina & Sofia Galagia