NU MAI E CUM ERA.....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cami_30hu spune:

Fetelor de ce va lasati invinse? Si al meu sot este exact la fel si cu dezordinea si cu calculatorul. Si cel mai mult ma scoate din minti "soacra mea" care nu uita sa-i aduca aminte ca: barbatul nu are voie in bucatarie, Nu are voie sa spele, etc. Dar credeti ca ma intereseaza ce zice, ii raspund frumos ca aceste lucruri erau pe vremuri cand femeia era tinuta acasa, nu acum cand au drepturi egale. El ma intelege si mai face,chiar daca ii spun de 3-5 ori sa faca ceva dar face.
NU VA LASA-TI INVINSE.
Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

quote:
Originally posted by mitzura

Draga Sol, mesajul meu nu iti va da solutii la problema cu sotul, e doar unul de solidaritate. M-a uimit foarte tare asemanarea dintre sotii nostrii (o fi unul si acelasi): nici al meu nu imi cere sa fac nimic, dar e dezordonat, lasa lucrurile la intamplare si uneori lucreaza noaptea pe calculator si se plange adesea ca e foarte obosit (chiar e ca lucreaza foarte mult). Si in ciuda acestor lucruri si eu il iubesc si trec cu vederea. Eu inca nu m-am dumirit cum ar trebui sa actionez ca sa il conving sa fie mai ordonat. Nici nu am taria ta sa nu il bat la cap. Am cam facut si chestia asta, pana am inteles ca nu are nici un efect, am incercat si faza cu nestransul hainelor timp de o saptamana, doar doar se sesizeaza si si le strange el, dar nimic. Si in plus nici soacra nu ma ajuta, ca a fost genul de mama care facea totul pentru copiii ei si nu-i lasa sa ridice un ac de pe jos. Asa ca eu ma declar invinsa si daca are cineva o solutie valabila sa vina sa ne-o impartaseasca si noua ca suntem in ceata!!!
In consecinta iti doresc sa inveti sa traiesti cu el asa cum e, pentru ca obiceiurile adanc inradacinate sunt greu de inlaturat. Sper ca nu te-am descurajat prea tare cu mesajul meu!

pai si cand i se termina hainele ce face???? mai incerca da nu-ti mai impune limite de timp de genul o saptamana ci doar rabdare sa vezi totul aruncat

cat despre dependenta de calculator..ia bagati voi niste DC pana dimineata cateva seri la rand si o sa vedeti ce repede pricep!

Cu drag
Marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

sol, mitzura... m-ati lasat masca... deci sunt mai multi barbati pe lume, si nu sunt singura care l-a "gasit". Chestia cu sucul pe balcon si hainele aruncate prin sufragerie mi-a dat un fior si m-am intrebat si eu daca nu e vorba de acelasi barbat... Eu am incetat sa-i mai zic ceva, cu exceptia momentelor cand devine un repros din partea lui referitor la vasele nespalate... orice, dar sa-mi faca repros cineva ca nu fac curat in bucatarie pt ca turbez de furie. Soacra-mea (daca ii pot spune asa - noi nu suntem casatoriti) este genul care face de mancare la totzi barbatii (sotul si cei 2 baietzi) si ei nu fac nimic... asa ca aliat nu am si nici nu o sa am.

Freia si bebe Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Freia si Sol, eu zic sa ne deschidedem un club ceva, o asociatie ca vad ca suntem mai multe. Freia, si la mine e la fel soacra mea, care sta cu noi in bloc si acum face de mancare si ne cheama la ea sa mancam in fiecare zi, iar eu (mie imi place sa gatesc si sa mananc ceva facut de mine, asa cum imi place mie) am ajuns la concurenta cu ea in legatura cu locul unde manaca sotul meu, la ea sau la noi acasa. Bine ca a trecut si printr-o perioada dificila ca a murit socrul meu de curand, si se simte foarte singura, asa ca pentru o perioada am fost de acord sa mergem la ea. Dar acum, vreau sa intram si noi in normal si uite ca nu am cu cine ma intelege. Uneori se intampla ca eu sa mananc la mine acasa i sotul merge la ea. Suntem niste suciti!
Marina, apropos de ce face sotul meu cand i se termina hainele, pai incepe sa ma roage frumos sa le spal, sau ma intreaba daca nu stiu unde ii e bluza cutare sau tricoul cutare. Iar o perioada mai lunga de o saptamana nu cred ca as rezista eu sa nu fac curat si sa nu adun.
Faza e ca al meu sot nici nu suporta cicaleala si daca ii zic de mai mult de doua ori sa faca ceva iese cu .... Asa ca de aia m-am cam resemnat eu, ca in rest e un dragut si un destept. (Na, ca sa-l si laud)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Vai de voi nurorilor! Eu am invatat de la mama mea, care e ca un sor de femeie, asa: cum il educi, asa il ai. Si am avut slava Domnului exemplul in casa, in persoana lui taca-miu. Ajunsese ca o albinutza.
Tu, Sol, ai facut cea mai mare greseala sa faci totul singura de la inceput, l-ai obisnuit asa si cand vei incerca sa lasi si pe umerii lui ceva se va arata foarte contrariat...pentru ca la el a ajuns normalitate!
Obisnuinta este a doua natura si tare greu e sa il desveti!
Eu am pus pe tapet de la inceput, cand el era (inca) pana peste urechi de indragostit (foarte vulnerabila perioada pentru el, dar foarte propice pentru mine) tot ce nu vreau sa fac eu in casnicie. Dupa care, cu fata de ingeras l-am intrebat daca inca vrea sa ma ia de nevasta, daca vrea sa se inhame la asa ceva. A dat afirmativ si "infometat" din cap si ala a fost. A cazut in plasa. :)
Ce e drept, spal si eu, fac si eu curat, ceea ce l-a surprins foarte placut, avand in vedere la ce se astepta din partea mea :) Doar fusese avertizat de ce e mai rau. Dar nu prea des, ca sa nu stric ce am construit deja! Asa ca din erou negativ am devenit pozitiv.
Casnicia este si ea un razboi ...mut, ce e drept...Trebuie sa joci rational, nu cu inima. Un menaj este in doi si fiecare trebuie sa ajute la treburile gospodaresti in egala masura sau cum se inteleg intre ei, sotii, nu soacrele, socri, prietenii, colegii etc.
Practic, in cazul fata, cred ca trebuie sa aplici solutia ignorantei, ceea ce ti s-a mai recomandat. Pana la urma se va simti, sau va deveni exasperat, de isi va strange singur lucrurile. Suna radical, dar cu un pic de smecherie, poti profita acum, cat esti imediat dupa nastere...invoci tot felul de motive materne, mai ales oboseala, astenia care bantuie o femeie dupa nastere, depresia, hormonii. Acum e vantul de shimbare.
Toate cele bune si lupta usoara si vant bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by mitzura

Freia si Sol, eu zic sa ne deschidedem un club ceva, o asociatie ca vad ca suntem mai multe. Freia, si la mine e la fel soacra mea, care sta cu noi in bloc si acum face de mancare si ne cheama la ea sa mancam in fiecare zi, iar eu (mie imi place sa gatesc si sa mananc ceva facut de mine, asa cum imi place mie) am ajuns la concurenta cu ea in legatura cu locul unde manaca sotul meu, la ea sau la noi acasa. Bine ca a trecut si printr-o perioada dificila ca a murit socrul meu de curand, si se simte foarte singura, asa ca pentru o perioada am fost de acord sa mergem la ea. Dar acum, vreau sa intram si noi in normal si uite ca nu am cu cine ma intelege. Uneori se intampla ca eu sa mananc la mine acasa i sotul merge la ea. Suntem niste suciti!
Marina, apropos de ce face sotul meu cand i se termina hainele, pai incepe sa ma roage frumos sa le spal, sau ma intreaba daca nu stiu unde ii e bluza cutare sau tricoul cutare. Iar o perioada mai lunga de o saptamana nu cred ca as rezista eu sa nu fac curat si sa nu adun.
Faza e ca al meu sot nici nu suporta cicaleala si daca ii zic de mai mult de doua ori sa faca ceva iese cu .... Asa ca de aia m-am cam resemnat eu, ca in rest e un dragut si un destept. (Na, ca sa-l si laud)

nici asa, nici ca la noi... nu-i bine! eu m-am saturat sa fac mancare, daca n-ar trebui sa-i fac copilului cred ca as manca numai de pe la chinez si de la fast food. Unde n-am eu vreo bunica sa faca de papa macar vre-o luna sa scap si euDa' las ca vine ea si atunci sa te tii huzur

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crysa spune:

bai gagici da voi nu v-ati educat sotii inca dinainte de casatorie?
ei bine, eu pe al meu da. si ce bine este cind intr-o seara , chiar e . si asta se intimpla fara bataie sau scandaluri ci doar il spun ca-s obosita si-l rog sa faca repede ceva de mincare. uneori imi aduce si in pat la papica. dar mi-au trebuit 6 ani de concubinaj la facultate, (departe de mama si de soacra - soacra poama acra), si 3 de maritis.

cu nu cred ca se rezolva nika. trebe avut rabdare multa si explicat ca la copii ca si noi avem servicii si probleme si sefi si bb mici si ciclu uneori si nu se poate totul. nu-i asa?

in speranta ca ati intels ideea,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Fetelor, sa va povestesc eu cum e saptamina la noi acasa (si nu dati voi cu rosii dupa ce cititi, bine? :) ):
LUNI:
Mami: Stie cineva unde mi-e rochita albastra? Dar sabotii?
Tati: Da, rochia e in dormitor, ai lasat-o acolo saptamina trecuta, pe comoda.
Radu (copilul adica): Sabotii sint la computer!
MARTI:
Mami: Uf, mi-a vazut cineva cheile?
Tati: In geanta le-ai cautat?
MAmi: Da, nu sint.
Tati: Nu in asta, in aia cu care-ai fost ieri, aruncata sub cuier.
MIERCURI:
Mami: E prea sifonat costumul asta sa-l iau pe mine, nu?
Tati:Pai cum vrei sa fie dupa ce-a zacut o luna sub hainele alea de pe boxele din dormitor?
JOI:
(de fapt, asta se intimpla macar o data pe zi, dar ma scoate copilul la lumina de fiecare data!) :
Mami: Uf, iar e si un sfert, intirzii! Ochelarii mei? I-ati vazut pe undeva, ca iar i-am dat jos cine stie unde!
Radu: Da, mami, sint in baie (sau pe etajera, sau la computer, sau in bucatarie, sau in dormitor, numai el stie cum mi-i depisteaza!).
VINERI:
(cind tati are zi scurta si mami nu)
Mami (intrind pe usa, seara): Wow! Ce frumos si curat e la noi acasa!
Tati: Da, iti place?
Mami: Muuult!
Tati: Perfect. Da' in dormitor sa nu te duci! Ca tot ce era al tau am dus acolo, pe comoda, pe boxe, pe etajera, pe unde erau si celelalte. Si zau ca am vrut sa le pun la loc, dar cind am vazut cite s-au adunat si m-am gindit ca trebuie sa pun pe umeras, sa pliez, sa asez... N-am mai avut moral...
Mami: Da-le incolo de haine, ca si-asa trebuie spalate... Cind zici ca pui masina?
Sa stiti ca n-am exagerat foare tare, asa-i la noi. Eu am bucataria, cumparaturile de toate felurile, ordinea mare in dulapuri, el are ordinea in casa, copilul in patajam amical si la mica intelegere, cind sintem amindoi obositi tragem la sorti care il culca. In weekend el se trezeste dimineta sa-i tina de urit lui Radu, eu dorm, la prinz schimbam, el doarme dupa-masa, eu ii tin de urit lui Radu sa nu-l trezeasca.
Dar la capitolul ordine si pus lucruri la loc... eu sint o tragedie. Sint dezordonata nu pentru ca vreau sa-i fac lui rau ci pentru ca asa sint eu, am innebunit-o pe mama, acu e rindul lui. Cred ca e genetic, nu pot si gata. Sotul meu, care e maniac cu ordinea, a priceput in cele din urma :) ca n-are sens sa ma bata la cap, paharul MEU cu suc ramine tot pe balcon, sosetele mele tot sub orice pat vor fi... Cind e in toane bune, le stringe si nu zice nimic, imi povesteste ca a gasit te miri ce lucru pe care il caut de-o buna bucata de vreme in cutare loc. Cind e in toane proaste se impiedica de lucrurile mele, ma bombane (eu ma fac ca nu il aud, n-are rost sa ne certam pentru trei cirpe care nu stau in dulap, nu?) nu stringe nimic, dormitorul arata din ce in ce mai ca dupa razboi, pina cind isi revine el sau mna apuca pe mine vreun elan si string eu.
In fine. Concluzia o trageti voi, nu aruncati cu rosii, va rog! Si, ca sa nu spuneti ca nu va dau si idei pentru corectat dezordonatii :), unul din prietenii mei a reusit sa-si ordoneze, intr-o oarecare masura, sotia, care era cam din acelasi aluat cu mine la capitolul curatenie, aruncind sub pat tot, dar tot, ce gasea al ei prin casa.
Metoda, dealtfel buna, nu a putut fi aplicata in cazul meu pentru ca nar fi incaput tot ce imprastii eu nici daca imprumutam paturile vecinilor:)
Cu mare drag, Simona

Mergi la inceput