Alergie maxima la mucegai, vaccin sau nu?

Alergie maxima la mucegai, vaccin sau nu? | Autor: danielac

Link direct la acest mesaj

I-am facut fetitei mele doua paneluri de teste alergologice si i-a iesit factor de risc maxim (6) la mucegai si ridicat la laptele pasteurizat...
Recomandarea doctoritei a fost vaccinul de desensibilizare, care se pare ca se fabrica in Olanda si il importa o firma din Timisoara, Halcis Depot Mucegai Mix (asa mi-a zis!)... acest vaccin ar trebui facut saptamanal in primele doua luni si apoi lunar in urmatorii 3 ani minim...

Va rog sa imi dati un sfat sau sa imi spuneti daca v-ati confruntat cu situatii asta sau ati auzit de cazuri vindecate de acest vaccin...
ma intereseaza de asemenea reactii adverse daca exista!

Donati cei 2% catre Asociatia "Inima Copiilor"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Vad ca inca nu a scris nimeni, suntem si noi (Stefan, 6 ani) in aceeasi situatie, dar cu alergie la acarieni. Ar fi foarte folositor raspunsul mamicilor care si-au vaccinat copilul.

Multumim.

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

si eu astept cu nerabdare raspunsurile mamicilor, pentru ca sunt in dilema, daca sa comand vaccinul sau nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Fetele,
nu puteti intreba alergologul daca facand acum acest vaccin de desensibilizare, copilul, crescand in acesti 3 ani, poate sa se vindece complet ?

Spun asta pt ca pt mine acest vaccin amelioreaza doar simptomele, eu sunt alergica la ambrozie, e crunt si as face orice sa nu am acele simptome, dar eu nu am cum sa mai scap de alergii, eventual sa mai dezvolt cateva.

Multa, multa sanatate puilor si sa le treaca de tot cu varsta

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Baiatul meu mai mare face vaccinul pentru acarieni. Picaturi luate zilnic. Nu pot sa ma pronunt inca daca are vreun efect sau nu. Iarna asta nu am avut nici un fel de probleme dar ia pufuri de flixotide de 2 ori pe zi. O sa imi dau seama de diferenta cand o sa scoatem pufurile.
Intr-un an simptomele ar trebui sa se reduca cu 50%, el ia doar de jumatate de an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Noi am luat vaccin sub forma de picaturi sub limba, in fiecare zi, timp de un an si ceva - Staloral.
Are efect!

Mergi la inceput

Mihaela, are efect? Poti detalia putin?

Mergi la inceput

Daria, noua ne-a spus alergologul ca, facand vacinul la varsta asta, sunt sanse de 100% sa se vindece. Eu imi permit sa fiu putin sceptica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

danielac, eu nu am retinut varsta fetitei tale.
rezultatul analizei este sigur? manifestari ale acestor alergii are? sau te bazezi strict pe rezultatele analizelor? desi banuiesc ca nu ati ajuns intamplator la analize. daca ai mai spus undeva si toata lumea stie numai eu nu, atunci scuze.

fiul meu mai mic are 2.5 ani acum, a facut o alergie puternica la varsta de 1.5 ani, cu eruptie, edeme, bronsita astmatiforma cu wheezing, am ajuns la spital cu cortizon in vena... toate deodata la cateva ore dupa ce am ajus la o cabana la munte (de 1 mai anul trecut). care cabana e f.veche si mobila asemenea si marturisesc ca eu am nasul infundat mai mereu si nu simt, dar mama mea zice ca mirosea a mucegai. deci tind sa cred ca este alergic la mucegai. de atunci il feresc de asta.
analize cutanate nu i se fac sub 3 ani, vaccin nici atat... dar daca ar fi sa decid asa ceva, m-as informa in strainatate, unde exista o practica ceva mai veche in directia asta...

de asemenea, multi parinti nu intra in mod curent la acest capitol de pe DC, incearca la topicurile pe zone (USA, Canada, Germania de la Prieteni dintotdeauna), poate obtii raspunsuri suplimentare.

oricum, multa sanatate

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, in sufletul nostru pentru totdeauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Citat:
citat din mesajul lui lizzy

danielac, eu nu am retinut varsta fetitei tale.
rezultatul analizei este sigur? manifestari ale acestor alergii are? sau te bazezi strict pe rezultatele analizelor? desi banuiesc ca nu ati ajuns intamplator la analize. daca ai mai spus undeva si toata lumea stie numai eu nu, atunci scuze.

fiul meu mai mic are 2.5 ani acum, a facut o alergie puternica la varsta de 1.5 ani, cu eruptie, edeme, bronsita astmatiforma cu wheezing, am ajuns la spital cu cortizon in vena... toate deodata la cateva ore dupa ce am ajus la o cabana la munte (de 1 mai anul trecut). care cabana e f.veche si mobila asemenea si marturisesc ca eu am nasul infundat mai mereu si nu simt, dar mama mea zice ca mirosea a mucegai. deci tind sa cred ca este alergic la mucegai. de atunci il feresc de asta.
analize cutanate nu i se fac sub 3 ani, vaccin nici atat... dar daca ar fi sa decid asa ceva, m-as informa in strainatate, unde exista o practica ceva mai veche in directia asta...

de asemenea, multi parinti nu intra in mod curent la acest capitol de pe DC, incearca la topicurile pe zone (USA, Canada, Germania de la Prieteni dintotdeauna), poate obtii raspunsuri suplimentare.

oricum, multa sanatate

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, in sufletul nostru pentru totdeauna

Fetita mea are 7 ani jumate!
am ajuns in fnal la testele alergologice abia acum desi de la 2 ani, in fiecare primavara ii apar niste eruptii pe obraji si pe doua degete d ela fiecare mana, anul asta au inceput sa o si manance... ii treceau mereu cu ceva creme cu cortizon dar an de an apareau...
am facut doua paneluri de teste si la amndoua a iesit alergie la mucegai factorul cel mai ridicat 6 (scara fiind de la 0 la 6)... altfel de manifestari nu are.
a incercat doctorita sa delimiteze la ce anume din mucegai face, in alt panel, dar a decis dupa rezultate ca face la mucegai in general, a de exemplu la penicilina i-a iesit 0 si la alti spori...
banuim ca e de la mucegai din pamantul de primavara...
a zis a alta solutie decat vaccinul nu e pentru desensibilizare!
multumes mult de raspuns!

inca ceva, pentru tin, testele au fost facute la Theramed (au pagina de net cu acelasi nume) si nu sunt cutanate, sunt cu sange din vena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

Mihaela, are efect? Poti detalia putin?

Baiatul meu a fost tare alergic. La aproape orice, si alimentar si in aer. Am facut un an tratament cu remedii homeopate de la Centrul de Medicina Integrala din Masloc si am ramas doar cu alergia la praf, acarieni, scuame de animale si mucegai (D. farinae si d. pteronyssinus). Dar la niste valori pana la cer.
Ne-am mutat in casa noua, ca sa scapam si de mucegaiul din casa veche. Am fost la ORL-ist si la alergolog. Dupa ce ne-au consultat i-au dat Staloral 350. Costa in jur de 3 milioane pe luna. In Timisoara il aducea doar farmacia Farmado (din centru). Incepi cu doza de initiere si continui un an, doi, trei, cat considera medicul. La noi a durat un an si jumatate.
Se pun patru picaturi sub limba, in timpul micului dejun, cu un picurator cu arc atasat la sticluta. Au un gust usor sarat.
Am uitat ce inseamna suieratul (wizing) acela sinistru, care ne anunta debutul unei noi crize. Face sport la nivel de performanta, alearga, nu mai avem nici o problema.
Alergologul ne mai da Singulair, dar chiar daca l-a uitat acasa o saptamana, cand am fost plecati, nu a avut nimic. Dar ne straduim sa il ia in fiecare seara cat ne zice nenea dr.

Mergi la inceput