Bebelusi de mai 2003 (8)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Aalina, ia uita-te tu in gurita flacaului: sigur sint gingii? :)

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

quote:
Originally posted by parpalak

adita, da-i sa faca ceva lui Antim la bucatarie, sa te "ajute" el cu ceva, poate mai uita sa mai fie asa iubaret.

Asta nu-i o problema, ca el e ajutorul meu. Ii place sa mature, sa tina mixerul cand fac vreo prajitura, imi da ustensilele din dulap cand i le cer (si nu numai cand i le cer). De exemplu daca vrea mar cu biscuiti, deschide dulapul, isi scoate castronelul, scoate razatoarea si pe urma striga la mine "mami, mi(mar pe limba lui)".Il ajuta si pe taticul lui. Daca Viorel ii cere ciocanul sau patentul sau ceva de tipul asta, se duce si i le aduce. Daca ati vedea ce incantat e cand poate sa ne "ajute" cu ceva. Oricum, tot isi gaseste timp s-o "iubeasca " pe Elena.
Astazi am avut o zi incarcata. Ne-am plimbat cateva ore bune la baby expo, unde ne-a placut foarte mult(mai ales lui Antim, ca pentru bebei ca ai nostri nu prea gaseai mare lucru). Antim a dansat, a desenat, a fost foarte incantat sa descopere locul de joaca amenajat de chicco, a fost pictat pe fata, a incercat fel si fel de jucarii pe la toate standurile> Pe Elena n-au interesat-o decat baloanele. I-am pus doua la carut si se lupta din rasputeri sa prinda unul din ele (pe cel rosu, ca ala verde nu parea sa-i placa).Daca sunteti si din Bucuresti, poate treceti pe acolo ca se gasesc destul de multe chestii la preturi promotionale. Eu am luat scutece, lapte, tetine, la preturi mai convenabile ca in magazine. Si am primit si o gramada de mostre.
Ma opresc aici, ca m-am lungit destul

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Am lipsit si eu o zi si am ramas repetenta, sa vad cum fac sa recuperez. Mi-a trebuit o gramada sa citesc si aveam si cateva raspunsuri, de fapt mai multe, prea multe ca sa le mai postez, asa ca va spun cateva cuvinte despre noi.
Dupa ce cateva zile ma scula de trei ori pe noapte de ma trezeam dimineta cu ochii unflati, am hotarat sa iau masuri. Asa ca de doua zile ii dau seara putin (60 ml) lapte cu putina(o masura) faina de orez de la Nestle. Am primit un plic prin posta, cred ca si multe dintre voi. In prima seara, adica alaltaieri, nu i-a placut de loc si abia am reusit sa o fac sa inghita 15 ml. M-a ajutat mult si tetina pe care am taiat-o in forma de x sa treaca mai usor laptele mai gros. Ieri, in schimb, i-a dat de gust si a lins tot, apoi i-am dat si san. A fost prima data cand a regurgitat putin, a mancat mai mult ca de obicei.
Am o problema acum, am lapte in plus, nu se mai scoala noaptea decat o data pe la 4, sanii mei sunt ca doua cimpoaie, nu ma dor foarte tare dar ma tem sa nu raman fara lapte daca nu mai e consum. mai sunt si fructele pasate si sucul care mai inlocuiesc o masa dupaamiaza, practic de la pranz pana seara la culcare nu o mai alaptez si dau pe afara.
Nici nu vreau sa o ingras, are 7,2 Kg si e foarte bine spre grasut, nu vreau un copil gras, sunt patita. Doctorii recomanda cereale numai copiilor slabuti, nu e cazul nostru. Ii dau fructe pasate ( mar, piersica, banana) fara biscuiti, nu am de gand sa-i dau nici mai tarziu biscuiti, paine...
DanaMario, 7,8 kg mi se pare cam mult la 4 luni, Ilincuta face 5 luni pe 28 si e destul de grasa, putin peste medie.
Si Ilinca rade in hohote mai ales cand ii pap burtica sau talpica, sau gatutul. De cand ii dau fructe face kk in fiecare zi, ba chiar si de doua ori. Azi am cumparat scutece Happy. Deocamdata nu pot sa spun decat ca sunt mai scumpe si mai uratele decat Pampers si Libero de care am folosit pana acum. Vreau sa incerc si Hugies (sau cum s-o scrie), nu ma linistesc pana nu le incerc pe toate.
Merg si eu maine la Baby expo, mai vine cineva?
Mamicilor, desi Ilincuta doarme cam 3 ore dimineata si cam tot asa dupaamiaza, eu nu reusesc sa mai am timp liber, sa ma odihnesc sau pentru calculator. Am un maldar de rufe de calcat, in casa fac curat pe bucatele, cate o camera ( mai putin camera lui Alexa unde trebuie sa chem buldozerul sa o scot la lumina, asa ca tot aman), toata ziua fac mancare, acum mai am si lectii ( nu mai pot de dragul lor..). Ma gandesc cu groaza ca voi incepe si cu supica si alte preparate speciale pentru Ilincuta, ca si piureul de fructe imi ia timp ca il fac pe razatoare. Nu mai spun cat dureaza sa il administrez bag in gura, da afara, adun de pe barba si bag iar si tot asa pana mai aluneca si pe gat ceva.
Hai ca va las ca prea m-a apucat vaicareala si mi-e rusine ca ar trebui sa fiu fericita ca am copii sanatosi, astea nu sunt necazuri. De fapt sunt fericita, ma uit la ea si mi se umple inima de bucurie. E asa dulce si o strang in brate si o simt asa mica si cealalta asa mareeee, ca as vrea sa nu mai creasca sau sa mai pot face una atunci cand nu voi mai avea bb mic ca tare-mi place... V-am ametit?

Pa, Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

dana d poate ai dreptate data trecuta dupa ce-am fost la controlul de 3 luni si avea 7,3 kg m-am impacientat rau ca m-am programat si mai m-am dus la un alt pedriatu la control spunind ca-s ingrijorata ca am un bebelus OBEZ.
Nici nu prea mi-a dat atentie doctorul cind l-a vazut a zis ca unde vad eu ca-i gras nu are piciorusele grasute,nu are burtica/corp dolofan , nu are gusa mi-a zis sa stau linistita ca cica asa are el carnea mai indesata.

Dar acum nu stiu m-ai facut sa ma ingrijorez iarasi
Uite am pus niste poze facute acum citeva zile
http://members.rogers.com/joshuas/
pe link-ul La Piscina partea 2 (4 luni) voua vi se pare ca-i gras/obez ca merg iarasi la un consult la un alt pedriatu nu vreau sa aiba probleme mai tirziu.

Va pupici
Dana si Joshua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

DanaMario e un scumppppp!!!!
Iti dai seama Parpalak ca am controlat la locul faptei da nu este nimic. Desi parca parca jos sunt doua locuri ceva mai vizibile da pot sa ma insel.
Acum va las ca plecam sa ne plimbam la munte sa prindem probabil ultima iesire pe vreme frumoasa de anul asta.
Pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Aalina fara calculator sint un om mort! Las treaba deoparte de multe ori ca sa pot sa "ciufulesc" internetul la greu .

Dana vad ca nu te lasi !!! Si pe mine Francesca noaptea asta m-a trezit din doua in doua ore si pe deasupra pe la trei si 20 dimineata avea un chef de vorbit si de tipat de imi venea sa-mi pun perna in cap ! Noroc ca pe la patru a adormit din nou!

Parpalak chiar l-ai tuns? Nu trebuia .... Era tare dragut!!! M-am uitat la pozele lui Cezar(Dy) ...Pletos pustiul!

Dana Mario sa stii ca nu arata obez!!! Stai linistita!

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi spune:

Iar n-am apucat sa scriu nimic de 2 zile.
Multumesc tuturor pentru urari. Cu vaccinul nu am avut necazuri. A plans putin cand a intepat-o apoi s-a linistit, i-am pus un supozitor preventiv (propifenazona) si felii de cartof pe locul intepaturii si a fost ok. Si-a miscat piciorul normal, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic cu el. Ieri a fost putin maraita dar nu cred ca a avut legatura cu vaccinul. S-a trezit la 6 (mai devreme decat de obicei) a papat si a adormit la loc. Ieri a papat 5x200 ml lapte (+piure de legume si o banana) peste zi si cand sa-i dau orezul aseara la 12:30 s-a pus pe un plans de ziceai c-o tai nu ca-i dau sa manance. N-a vrut nici lapte gol, nici ceai, nimic. Am pus-o inapoi pe burtica si a adormit la loc pana azidimineata la 7 (nemancata de aseara de la 8). Acu sta in carutz langa mine si se cearta cu jucariile de la carusel, ma mir ca nu vrea in brate. Azi a papat deja 2x170 ml lapte. Ma intreb daca n-ar trebui sa-i reduc mesele cantitativ sau sa maresc intervalul dintre ele?!
DanaMario, tare dulce pustiul tau...
Aaa... am uitat sa ma laud... tinem tot mai mult suzeta in guritza (putem si sa tzipam pe langa ea).
Ii place la nebunie sa-mi vada fata aproape, s-o studieze, s-o atinga atenta; si mainile mele ii plac, atata le invarte, le priveste, imi ia cate-un deget in guritza la rontait (si eu o las). Noi nu ne rostogolim inca dar nu cred ca asta e o problema, nu? Eu una chiar ma bucur ca o mai pot lasa cate un pic singura in patul mare.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

parpalak, am dus ieri gagalicea la dr si dupa ce am disecat firul in 4 am ajuns la concluzia ca sunt tot colici.aseara i-am dat prima lingurita de faina in 120 ml de lapte si a fost ok azi vreau sa cresc doza.in plus mai papam si suculet de morcovi azi 30 ml.acum are cam 5 mese pe zi cu 130-170 ml.ce am invatat e sa am rabdare ca nu soarbe sticla dintr-una, mai stam,povestim, mai bagam 10 ml si tot asa...
partea dragutza a fost ca asta mica il simpatizeaza pe dr care e tinerel si ii rade in hohote la toate consultatiile.

oricum de azi dimineata povesteste si rade non stop.ii place la nebunie vremea frumoasa de afara.

vreau sa va spun ca dupa ce saptamana trecuta m-a trezit in disperare toata noaptea , saptamana asta imi doarme tot pina la 5 dimineata si simt cum am renascut.

DAna,legat de greutate,eu am fost mult timp stressata ca e prea slabutza desi are sunculitze si burtica si obrajori si e ff dulce(saptamana viitoare mai punem poze).depinde mult de greutatea de la nastere si de sex.
totusi la 3,5 luni ea are doar 5700,sau 5800 si asta ma ingrijora.
pina am studiat graficele publicate de Organizatia Mondiala a sanatatii despre greutati, lungimi etc (ce e f important e ca trebuie sa te situezi in interval nu exact pe linia cu pricina) la
http://www.cdc.gov/growthcharts
si la fetite(ptr ca la baietei cresterea e mai mare)-la 3400 gr la nastere si 3,5 luni ar trebui sa aiba cam 5900 deci nu e asa bai avand in vedere ca nu e f mancaciaosa.
bineneteles ca mi-ar placea sa cantareasca ceva mai mult dar asta e sanatoasa sa fie...
studiati graficele si spuneti-mi ce parere aveti.

cristiana si bb Theodora Alexia

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

si inca ceva...ma chinuiam destul de mult s-o adorm la amiaza.de cateva zile o pun in patutz si povesteste cam o ora singura(asta e chiar ceva ff nou la ea)cu jucariile spanzurate , pina oboseste si face nani.e un deliciu.
azi am apucat sa gatesc chiar ceva mai sofisticat

weekend placut

cristiana si bb Theodora Alexia

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Lumi bucura-te ca mananca. Lasa ca stie ea cat ii trebuie. Mai ales ca doarme.
Dorian si-a mai redus portiile. Probabil a mancat mult ca sa se refaca saracutul si cand o fi vazut ca nu il pun iar la regim s-a gandit sa nu isi mai faca provizii. Tare ii mai place plimbat cu masina si la aer curat. Sa speram ca si maine va fi soare ca sa iesim iar ca si noua ne place gratarelul in natura :))
Mai din ce scrieti voi rezulta ca avem copii destul de cuminti si mai ales mari de acum. Sa vedem ce ne asteapta cand apar dintii

Mergi la inceput