dintisori care ies greu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manucu spune:

Eu i-am dat calciu gluconic, i-am facut injectie cu vitamina D3 si i-am dat si calciu lactic dupa D3 (asa a recomnadat pediatra) si nimic. Cred ca sunt "pe vine" dintisorii si de aceea saliveaza intruna.

mamica lui Mihnea-Gabriel (15.09.2008)

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou !!! Avem TELEDON !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat68 spune:

buna fetelor,
saptamana aceasta ducandu-ma la un centru de recuperare cu edy pt niste probleme pe care le are la picioruse am ajuns ieri si la o doctora stomatolog de acolo si am rugat-o sa se uite la dintisori sa-mi spuna parerea ei, si mi-a spus sa stau linistita ca se poate si asa, ca are el o secventa mai lenta de crestere a dintilor.
Oricum o sa va anunt cand ajung dintisorii la dimensiunea normala.
Cat despre hipersalivatie Manucu sa stii ca si la noi dupa cum am mai spus a salivat tot asa mult de trebuia sa schimbam bluzitele incepand cu 2.5-3luni pana nu mai stiu exact, cred ca 6 luni, dupa care s-a oprit o perioada, si mai incoace pe la 9luni(acum are 10luni) a inceput iar sa saliveze dar nu asa de mult ca atunci si primul coltisor abia pe la 9luni a aparut.

pupici si sanatate la toata lumea

Mergi la inceput

de la 9luni cand am simtit coltisorul primului dinte si pana acum cand avem 11 lunite, avem 5dintitori din care in urmatoarea ordine cronologica:
1.primul - un incisiv lateral sus este cel mai scurt dar cred ca a ajuns totusi la dimensiunea finala, a mai crescut cu vreo 2mmm, cred ca are 3-4mm peste gingie
2.un dintisor incisiv central jos care inca nu a ajuns la dimensiunea finala, creste mai lent ca altii
3.un incisiv central sus care pare sa fie mai lungut ca toti, cu toate ca e al 3-lea aparut
4.un coltisor jos-alt incisiv central jos care cam stationeaza
5.un alt inincisiv central sus in curs de alungire
Deci dupa cum vedeti cresc in lungime sau inaltime toti mai lent dar pe perioade diferite de timp.
Legat de modul de eruptie pot sa zic ca nu prea am sesizat sa fie umflata gingia sau nu in mod evident iar dureri puternice de dinti nu am avut , in schimb maraieli, agitatie mai multa in anumite zile, zile cu salivatie mai abundenta si nopti cu mai multe treziri avem de mai mult timp, care pot fi si de la gaze la burtica. Nu prea pot asocia inca cand se trezeste din cauza dintilor cu toate ca asta e probabil motivul principal, el neavand gingia umflata vizibil sau alte simptome mai puternice de eruptie dentara.

Sper ca nu v-am zapacit de tot cu atatea explicatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatto spune:

si fetita mea are aceasta problema, de o saptamina nu maninca este nervoasa , obosita si are foarte multi muci. (ii ies 3 molari ,
pediatra mi-a spus ca nu sint dinti este putin racita). ALESSIA

Mergi la inceput

eu stiu ca si mucisorii pot fi unul dintre simptomele eruptiei dentare, unii doctori zic ca nici diareea nu are legatura cu eruptia dentara si nu e asa deloc.

Mergi la inceput

eu stiu ca si mucisorii pot fi unul dintre simptomele eruptiei dentare, unii doctori zic ca nici diareea nu are legatura cu eruptia dentara si nu e asa deloc.Oricum daca apar si persista trebuie rezolvate pt. a nu se ajunge la alte complicatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Octavia75 spune:

Uf, am ajuns si noi la capitolul asta din viata!

Dupa o saptamana de kaka imprastiat si stare generala nu asa de vesela s-a ivit si la noi primul dintzos.
S-a cam lasat destul de mult asteptat. De pe la 9 luni jumate au inceput sa saliveze mai abundent, iar de rontzait jucariile si tot ce ii pica in mana de pe la 4 luni. Maine implinim 11 luni.
Va dorim tuturor dinti sanatosi si frumosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

mai la baiatul meu i-au iesit primii dinti la 1 an si o luna,apoi la 1an si 4 luni alti doi de jos,si pe urma la 1 an si 8 luni 2 sus sui 2 jos;in total are 4 sus si 4 jos,acum vad ca da semne sa ii iasa o masea jos si un canin sus,si are 2 ani baiatul meu,f greu i-au iesit,dar dr. a zis ca nu e o regula sa iasa la toti copiii la fel ca ma luasem si eu de griji ca nu ii mai ies.
sanatate multa copiiilor!

POZE

BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA

Mergi la inceput

acum la 1an si 3luni avem 6 dintisori (4sus si 2jos)si coltisorii la 2maselute sus; 2dintisori de jos (2incisivi laterali)nu au iesit inca, chiar daca ne ies mai intai maselutele, dar nu ne mai facem nici o problema din asta, or sa iasa ei.

pupici si o dantura cat mai buna la bebei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

DI noi ne inscriem in club, dar suntem la bebe 2 si nu ne mai ingrijoram la fel de mult (am invatat sa fim mai relax).

Carpe diam!

Mergi la inceput