Carii la copii < 6 ani...

Carii la copii < 6 ani... | Autor: kay

Link direct la acest mesaj

Vroiam sa va intreb, din experiente proprii sau din ceea ce stiti voi despre cariile aparute la dintii de lapte... am descoperit de curand ca exista asa ceva... nici nu m-am gandit ca pot face carii cei mici... poate fiindca eu n-am avut nici o carie pana acum si nici pe la dentist nu am dat prea des... si sunt foarte pe langa cu subiectul asta...

deci :

1. de ce apar cariile la copiii mici ?
2. cum pot fi prevenite ?
3. care este igiena potrivita pentru dintii de lapte?

************************************************************************************

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui kay
1. de ce apar cariile la copiii mici ?
2. cum pot fi prevenite ?
3. care este igiena potrivita pentru dintii de lapte?

mami kay:
1. din acelasi motiv ca la adulti: igiena dentara necorespunzatoare
2. prin mai multe metode, dar avand in vedere ca cea mai raspandita cauza e biberonul (asa numita carie de biberon), nu e bine sa lasi bebelusa sa adoarma cu biberonul in gura. laptele ala stagneaza acolo in gurita si provoaca ccc carii;
- de cand se naste, dupa fiecare masa se curata gingiile cu un pansament steril, iar cand ii dau dintii, cu o periuta moale-moale cel putin de doua ori pe zi. pasta de dinti e optionala la inceput.
3. periaj regulat, evitarea dulciurilor, evitarea biberonului la nani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

As mai adauga si ata dentara cu toate ca nu totdeauna vor sa stea la "flosat" mai ales la dintii din spate. Cu Jonathan am fost prima oara la dentist cand a facut 5 ani, asta am zis asa pt un control si curatat de rutina. Surprise, cand i-a facut x-rays a descoperit nu una ci doua inceputuri de carie intre niste masele. Asa cu ochiul liber nu se vedeau. Asa ca acum nu mai trebuie sa-l fugaresc eu cu ata ci vine el cu ea dupa mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Carii apar si daca copilul imparte tacimurile cu adultii. Ca prevenire, as spune sa fie spalat pe dinti dimineata cu pasta de dinti si periuta conform virstei. Si daca are carii deja trebuie intrebat un stomatolog cum e bine sa procedezi sa nu se mareasca.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

pt igiena exista pasta de dinti Nenedent, e fara fluor, e pentru copii de la 6 luni la 2 ani si are in cutie si periuta de dinti de silicon tip degetar, asta se poate gasi si separat oricum, sau Colgate 0-2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

i stau la dentist?
Nu cred ca o sa vrea si are deja niste tewntative de carii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Citat:
citat din mesajul lui dulcetica

i stau la dentist?

dulcetica

Depinde de dentist, trebuie sa fie unul care are rabdare cu copiii, al nostru l-a luat pe Jonathan la un tur de orientare mai intai, i-a aratat ce aparate are, ce face fiecare, pe Jonathan l-au fascinat lucrurile astea, a fost foarte "discret" cand umbla la dinti, incat Jonathan nici nu si-a dat seama ca i-a pus o plomba, ii distragea atentia cu un alta iar la sfarsit i-a dat jucarii si periuta de dinti. Bine, periute de dinti primim si noi, astia mari cand mergem, dar jucarii ...mai putin .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns REUTcarmi spune:

mie mi-a zis medicul cand am fost cu fetita mea pantru ca are carii ca sunt carii de biberon pentru ca a baut laptele la biberon mult timpsi de baietel la fel mi-a zis acum nu stiu daca chiar asa o fi dar cred ca stie le ceva nu.si nu cred ca neaparat este de vine igiena necorespunzatoare bunica mea are 78ani si pe vremea ei nu se mai spalau pe dinti copii asadin fasa si are acum o dantura mai buna si mai f ca a mea si nu exazgerez deloc cred ca este si dentitia mai salba la unii copii sau poate sa fie si ceva din familie la mine de ex din partea sotului si mama si tatal lui sunt cu probleme la dantura cred si eu sa fie si asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui dulcetica

i stau la dentist?

dulcetica

a mea a stat. aici sunt dentisti specializati pentru copii. primul control a fost la 6 luni, apoi la un an, 18 luni si mai mergem la 2 1/2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Ca pasta de dinti in loc de Nenedent, ce contine tot felul de chimicale , va recomand Weleda ptr copii, din plante.
Cauze...noi am dat vina si pe mostenirea genetica, dezastru si eu si sotul, si in familiile noastre..pb tinute insa strict sub control.

Pe la 4 ani si ceva i s a ciobit o maseluta in spate...cauza o carie ascunsa se pare, am tratat o in vreo 3 sedinte, David a stat, totul ok.In ianuarie a inceput sa planga de durere la alta maseluta...iar zona , dupa ce m am uitat f atent, parea tasata , un alb diferit...ne am dus in aceeasi seara la doct, a refuzat sa stea pe scaun. A doua zi, la alt doct, iar a refuzat...dupa vreo luna de zile, timp in care deja ii afectase si maseluta de langa, facut analize etc...am rezolvat pb sub anestezie generala, ultima solutia. Totul a fost ok...
Am inceput sa folosim periuta electrica in loc de cea normala.
Dulciuri le fac in casa, nu cu zahar alb, suc doar facut in casa...evident pe afara , in week, mai scapa insa si la prostii...
Biberon nu am folosit, i am alaptat pana la 2 ani pe amandoi...si totusi pb au aparut, mostenite sau nu, nu stiu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu i-am dat si fluor de la 6 luni pina pe la 3 ani. Si intentionez sa ii dau din nou in curind.

Al meu a baut din biberon pina la 3 ani, dar nimic indulcit, nu a facut carii de biberon.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput