Mamici de octombrie-noiembrie 2003(10)
Raspunsuri - Pagina 5
Laura Takacs spune:
Lasa Fleur, ca-ti trece, acum sistemul imunitar e mai slab, de aia ne vin tot felul de guturaie si raceli. Cand am fost prima data gravida am facut un streptococ de toata frumusetea in luna a 8-a, asa ca nu te ingrijora.
Chiar ca pe aici fructele si legumele nu au gustul celor de acasa. Noi avem o livada de meri, peri si piersici, dar vreau sa-ti spun ca nu gusta de nici un fel. La fel si rosiile care le-am pus in primavara. Singurul leusteanul si-a pastrat aroma, ca doar e adus din Romania.
Nici eu nu cred ca se mai intoarce, doamne doar esti aproape de nastere. Uite ca eu prima data nici nu mi-am pus problema asta, nu aveam internet, nici acces la atatea informatii, doar cartile gravidei. Da' acuma m-ati pus si pe mine pe ganduri.
bubu spune:
Buna burticute,
Nu am mai postat de mult dar sint o faza faorte proasta si nu vreau sa va molipsesc si pe voi. Toata ziua sint singua, pe Melany o duc la camin ar nu fac nimic. Ma simt foarte obosita. Noaptea nu pot sa dorm tare bine, ma invirt de pe o parte pe alta. De 2 nopti dorm singura si tot nu ma odihnesc calumea. Ziua eu din star nu pot dormi. Azi am stat aproape 3 ore si cred ca am motait ceva dar tot obosita ma simt.
Marti am fost la doctor dar cel care se ocupa de mine nu era asa ca nu am putut vorbi despre nastere. Bebe ne zimbea si ne facea cu mina.Are deja 1.800 g dar eu ma simt ca un ursulet.
Inca de bagajul pt spital nu m-am apucat, la fel si de pregatirea hainitelor lui bebe in dulap. Cu toate astea numar deja saptaminile cite au mai ramas. In 24 oct vin parintii si sper ca sa ma simt inca in puteri pina atunci.
Delia
Fleur spune:
Delia,stai linistita ca e normal sa te simti obosita.La fel sunt si eu de 2-3 luni,dar oboseala d-aia de zici c-am tras la jug.Ma scol deja obosita.Si nu fac nimic toata ziua...nimic,nimic.Doar gatesc si plimb catelul,atat.Ma simt si vinovata cand balaurul meu vine si el obosit de la servici si trebuie sa dea cu aspiratorul si sa spele pe jos (noroc ca avem gresie).Dar i-am promis ca ma revansez eu.Nu te astepta sa-ti treaca oboseala,mai bine stai intinsa in pat si citeste ceva,profita de timpul asta.
Laura,mie nici leusteanul (adus de-acasa)nu mi-a crescut aici,doar 2-3 fire pe care le-au halpait melcii.La anul trebuie sa fac ceva cu gradina.
Sa stii ca avem mare noroc cu internetul...am aflat o multime de chestii.Pe mine ma face matusi-mea sa rad...cand ma plang la ea (la telefon) ca astia aici nu mi-au facut nici un control ginecologic etc. ea ma incurajeaza ca nici ei nu i-a facut nimeni nimic (numai ca "copilul" ei are aproape 60 de ani)...am mai evoluat si noi.
Eu tot nasol ma simt...iar o sa stau in pat mai toata ziua.
Sa aveti o zi buna ,
Fleur
a_dof spune:
Buna fetitele
nici eu n-am mai intrat demultisor, pentru ca ma amuza mai mult sa va citesc pe voi decat sa va spun de burtica mea
noi suntem in saptamana 34, dar nu ne-am intors inca. de doua luni bebica sta cu capusorul in ficatul si in coasta mea dreapta si nu se misca de acolo decat foarte rar.
din cauza asta mi-e si frica sa dorm pe dreapta sa nu cumva sa-i strivesc caputul
iar cand dorm pe stanga, ma atentioneaza cu piciorusele ca nu-i convine
asa ca e destul de greu cu dormitul, plus ca acum incep sa ma duc mai des la baie, si pentru o cantitate de nimic, aproape.
la mine e primul bebe si sunt foarte curioasa sa o vad cum arata.
eu o sa fac cezariana si daca vreuna din voi stie mai in amanunt cum decurge o cezariana, ar putea sa-mi spuna. stiu ca sunt mai multe tipuri de anestezii si nu stiu pe care sa o aleg, daca e dupa mine.
asa ca nu-mi fac probleme ca nu se intoarce bebe, desi cred ca mi-ar fi mai bine daca nu si-ar mai impinge caputul in ficatii mei.
va pup acum, si daca a mai nascut cineva, sa ne spuna si noua preturile actuale, si la normala si la cezariana. pa pa,
ancuta
adameasca spune:
Fetelor, va pup. Ce faceti? vad ca nu mai prididiti cu vaitaturile. Nu mai incep si eu, ca nu mai are rost, n-as putea spune ceva nou. :))
Decat ca ma rog de bebe sa stea cuminte pana la 1 octombie, si m ai ales saptamana asta cand medicul meu e putin plecat din Bucuresti. :)) Sper sa ma inteleaga si sa ma asculte, ca n-am chef sa nasc cu alt medic. oricum, nu se arata semne ca ar vrea sa iasa. Mi s-a lasat burta aproape de tot, ma impiedic de ea tot timpul. :) Si cel mai tare ma enerveaza ca ma doare ingrozitor palma dreapta si am 2 degete amortite. parca se mai plangea cineva de degete amortite... Ma rog...
mai am cca 2 saptamani jumate pana la termen, am cam terminat cu pregatirile, ne mai trebuie un scaun de masina si un carut, dar se rezolva si asta.
pana una alta va pup si sa aveti grija de voi.
Pupici pt parinti!
Copii frumosi si sanatosi!
http://community.webshots.com/user/adamestii
Laura Takacs spune:
Ileana, bine ca mai dai si tu pe aici. Dupa ce nasti te muti imediat la Buzau?
Azi nu am de ce sa ma plang, azi noapte am dormit chiar bine, tinand cont ca trei ore legate cap la cap constituie odihna mai nou. peste zi nu pot dormi, adica as putea dar m-as scula cheauna si mi-ar trebui prea mult sa ma trezesc, in plus ma suna astia de la serviciu de nu mi-ar tihni nici macar de statul intinsa. Mai bine nu acceptam sa lucrez de acasa, dar stiti cum e cu facerea de bine. Mai am o luna jumate si intru in concediu de maternitate, aici poti intra cu doua sapt inainte de nastere numai. Sapt viitoare ma duc la eco sa vedem cat a mai crescut. Eu zic ca-i fortos, ca ma loveste destul de tare, chiar si taica-sau il cearta cateodata.
Mai dati si voi idei cu ce v-ati pregatit pt bebe. Eu am 6 salopete cu piciorus, 6 body-uri (care eu cred ca nu le voi putea folosi pana la 3 luni)6 pieptarase (astea cred ca le voi folosi), botosei, un prosopel de baie si un saculet de baie, carpulitze de baie, doua perechi de sosetute, patru scutece de tifon pt diferite folosiri (nu pentru pus la bebe)sampon, lotiune de corp, servetele umede, pudra, unguent antirash, pipeta de scos muculetzul, foarfeci de copii, cadita de baie si termometru de baie, sase paturici mai subtirele, una groasa de lana, geanta pt dus lucrurile lui bebe, biberoane (sticle), pompa de lapte, sterilizator de sticle, pungi de tinut laptele extra in congelator, perie de sticle, monitor pt camera lui bebe, carucior, cosulte (deocamdata), scaunel de masina (cosulet), insertie pt scaunelul de masina ca nu-i "balangane" capul lui bebe, saculet gros cu fermoar de dus bebe pe afara, un costumas de lana. Am impresia ca-mi mai lipseste ceva, veniti si voi cu sugestii.
Fleur spune:
Laura,cam ce ai tu am si eu...mai putin sterilizatorul,monitorul si pompita de lapte.Cred ca mi-ar trebui si mie un monitor pt ca dormitorul ei este la etaj.Acum sunt in pana rau de idei.Ma simt foarte rau,am zacut toata ziua in pat plus ca am acele bubite care ma mananca ingrozitor.Cred ca este alergie la ceva...pana una alta o sa ma opresc cu luatul fierului,poate de aici e buba,altceva nu-mi vine-n minte iar pt astia iar e normal.maine ma duc la control,sper sa fi coborat bb.Va spun maine ce-am facut.
A! Laura...asternuturi pt patul lui bb,jucarele (eu i-am luat o chestie care se prinde de patut,are niste mutunei care se invart si o melodie pt bb),tarc,suport ca sa-l schimbi pe bb.
Theiuta spune:
Feteloooor!Sa vedeti circul lumii: azi nu am mai putut sa-mi tai singura unghiile la picioare!
Auzisem eu ca-i greu, dar nici chiar asa!
Azi ma duc la ultima echo si va povestesc diseara noutatile, tineti-mi pumnii!
Theiuta
Fleur spune:
Theiuta, eu nu mai pot sa-mi fac pedichiura de mult timp...Sa ne spui ce-ai facut la echo.
Azi am fost la control iar bb n-a coborat asa ca m-au trimis sa fac o ecografie luni,s-ar putea sa n-aiba loc sa iasa iar atunci va fi nevoie de cezariana.
Mai mi-am revenit putin cu gripa dar tot ma simt ametita,senzatii de rau,am ramas si cu o tuse,abia respir.Luni ma duc si la doctorul de familie caci s-a ingrosat gluma cu mancarimile,cica e reactie de la sarcina.Poate-mi da o crema sa scap.
Toate relele pe mine acum la sfarsit.
Multa sanatate,
Fleur
PRAG spune:
Buna, fetelor!
Poate va mai amintiti de mine, eu sint Gabi, am vorbit mai de mult cu voi, apoi insa n-am mai putut sa postez mesaje, dar am citit tot ce ati scris voi, si imi sinteti dragi toate, fiecare cu povestea ei.
Pe lista facuta de Ileana eu sint destul de la inceput, insa acum vreau sa va anunt ca bebe Alex s-a nascut luni, 15 septembrie. A venit cu 3 saptamini si 2 zile mai repede, dar a avut 3156g, si e sanatos si bine. Nasterea a durat 5 ore, din momentul in care m-am trezit noaptea cu apa rupta, si pina cind a venit bebe. A fost extrem de instens, noroc cu anestezia epidurala care a mai usurat putin, dar la viteza cu care s-a desfasurat totul, abia a avut timp sa isi faca efectul.
Alex e bine, din cauza ca a fost putin inainte de termen, am avut probleme pentru ca reflexul de supt nu era chiar dezvoltat, dar acum a mai invatat si e mai bine.
Va doresc din totul sufletul sarcini usoare in continuare, bebelusi sanatosi si voinici, si sper sa reusesc sa va mai scriu. Oricum, o sa va "urmaresc" si la "Bebelusi de oct-nov".
Va doresc tot binele din lume,
Gabi.