Metode de educatie

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Ionica,

Iti doresc nastere usoara. Imi pare rau ca sarcina este cu complicatii.

Eu, cand eram in 8 luni si jumatate, aveam o burta atat de mare si de grea ca nu mai puteam nici sa ies din casa. Asteptam cu mare nerabdare sa nasc si sa scap de greutati.

Sfaturile pe care le-ai primit sunt bune, e nevoie doar de perseverenta.

Am o prietena care inca de cand era insarcinata, fetita ei de 4 ani, care pana atunci fusese f cumintica, brusc a inceput sa planga din orice.
Fara sa-si dea seama, prietena mea ii indusese fetitei o stare de neliniste fiindca ea insasi era speriata de ceea ce urma; nu avea nici-un ajutor in privinta cresterii copiilor.

Cu rabdare si blandete a reusit sa linisteasca fetita.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Lisa a mea are aproape sase ani acum, deci o pregatesc de scoala., nuu? Unde poate da peste un agresor maricel.
Oricum a patit-o si la vreo trei ani in .fr cu un baietel care-i ardea una "prieteneste" cu bocancul peste glezne... si ea nu zicea nimic. Pana am vrut sa vad in ce se loveste.

Nu te supari ... impresia mea era ca tu consideri impinsul mai putin grav decat raspunsul la bataie. Si este... dar numai din punctul de vedere al sufletelului puiului tau Si pentru unul mic esti inca in prima faza de a nu raspunde aiurea la bataie si nu ai trecut la imbunatatiri.
Majoritatea parintilor cu un copil isi corecteaza cu mai putin elan copii cand li se pare ca nu ataca si ei. Si si a mea cand s-a nascut no.2 era tot in aceeasi faza ca a ta. Imi pare bine ca ti-o placut ideea ca m-am tot straduit ce s-o invat sa faca fara sa-l culeg pe al doilea facut praf dintr-o neintelegere.
Cand sunt amandoi ai tai... ai alta energie in corectare

Mergi la inceput

Conchita,

Sfatul cu soptitul o sa-l incerc si eu. E destept tare !

PS : Metodele de linistire aplicate fetitei mele nu au traumatizat-o niciodata. Traumatizata a fost la una din gradinite cand educatoarea tinea copiii pe scaunele, ca ea se simtea prea obosita sa-i lase sa se joace... In acea perioada, copilul meu nu mai manca, nu mai voia sa se joace cu copiii si nu ma mai asculta absolut deloc. A fost o perioada cumplita, de care am reusit sa trec, dar mi-au aparut si multe fire albe in par .

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AB

Lisa a mea are aproape sase ani acum, deci o pregatesc de scoala., nuu? Unde poate da peste un agresor maricel.
Oricum a patit-o si la vreo trei ani in .fr cu un baietel care-i ardea una "prieteneste" cu bocancul peste glezne... si ea nu zicea nimic. Pana am vrut sa vad in ce se loveste.

Nu te supari ... impresia mea era ca tu consideri impinsul mai putin grav decat raspunsul la bataie. Si este... dar numai din punctul de vedere al sufletelului puiului tau Si pentru unul mic esti inca in prima faza de a nu raspunde aiurea la bataie si nu ai trecut la imbunatatiri.
Majoritatea parintilor cu un copil isi corecteaza cu mai putin elan copii cand li se pare ca nu ataca si ei. Si si a mea cand s-a nascut no.2 era tot in aceeasi faza ca a ta. Imi pare bine ca ti-o placut ideea ca m-am tot straduit ce s-o invat sa faca fara sa-l culeg pe al doilea facut praf dintr-o neintelegere.
Cand sunt amandoi ai tai... ai alta energie in corectare

Tot ce se poate...
Dar eu am compasiune si pt copilul altuia, nu numai pt al meu.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput