Metode de educatie
Raspunsuri - Pagina 5
conchita spune:
Ionica, eu ii soptesc soniei cand o da pe operete si concerte. din ce tipa mai tare, din aia ii soptesc mai soptit. :-)) pana se satura, ca e curioasa sa auda ce-i zic si o vad ca tace dintr-o data si se trage mai aproape de mine sa auda mai bine. moment in care ii zambesc, ii zic ca inteleg de ce e suparata, vorbim, o pup si gata, i-a trecut. la noi asa merge. deocamdata. cand nu mai merge cu soaptele, nush ce o sa mai inventez. era misto varsta cand functiona distragerea atentiei...
Luna1 spune:
Conchita asta cu soaptele am inteles ca functioneaza si la adulti, daca vrei sa fi auzit vorbest calm pe un ton scazut si toata lumea tace pentru a descoperi ce lucruri interesante spui. ![]()
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
conchita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Luna1 Conchita asta cu soaptele am inteles ca functioneaza si la adulti, daca vrei sa fi auzit vorbest calm pe un ton scazut si toata lumea tace pentru a descoperi ce lucruri interesante spui. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
oh, da? buna idee. :-))
conchita spune:
| citat din mesajul lui Luna1 Eu chair nu inteleg ce mesaj psihologic primeste un copil de un an jumate prin pedeapsa? Ca mama nu-l mai iubeste? Si care ar fi pedeapsa ma rog? Ca la desene nu se uita, dulciuri nu mananca, la colt nu ar sta nici de as vrea eu... Nu inteleg? Sau poate sunt eu mai grea de cap. |
Luna, mi-a placut mesajul tau, esti o mamica speciala, copila ta e norocoasa sa te aiba, fara gluma!

hai sa va pove ceva haios, sa mai detensionam atmosfera, ca nu ne face bine la ten. :-))
a propos de time-out, pus la colt, minuni dintr-astea. noi acasa nu aplicam, dar la gradi se aplica. vine o zi in care sonia, obosita ca n-a vrut sa doarma la pranz, e pusa pe sotii si pe incapatanari la gradi. intr-una din pauzele mele, ma duc in vizita si se intampla sa vad toata scena printr-un perete de sticla care e oglinda pe dinauntru, dar geam pe partea unde au acces parintii, in secret.
sonia stie foarte bine ce are voie si ce nu, deci eu chiar cred ca a facut-o intentionat, incapatanata lu mama. :-)) deci ce face? smulge o litera din perete, construita ca un fel de rama cu poze care apartinea altui copil. are si ea litera ei, dar trebuie sa stea la locul lor, nu-s de joaca. si nu si nu, ca nu o da inapoi, nu vrea s-o puna la loc, vrea sa fuga cu ea afara in playground. nu a mers cu nici o distragere a atentiei, cu nimic, faza pe care o recunosc de-acasa :-)), asa ca i-au dat time-out. sonia, tinand litera aia in brate cu toata forta de care e capabila, pusa pe scaunel, deoparte de grupul celorlalti copii cuminti :-)), normal ca incepe cu plansete sfasietoare ca nu vrea sa stea singura acolo, intinde bratele spre educatoare, ii zice ca I love you, miss carol, drept pentru care miss carol se topeste toata si se duce la ea. dar nu poate sa stea cu ea in time-out, ca avea in grija si pe ceilalti copilasi. si ce credeti ca face? aduce toata clasa in time-out cu fie-mea. stiu ca e treaba serioasa asta, dar eu eram pe jos de ras in camaruta aia secreta. mi-a placut de sonia mea, ea si muntele lu' mahomed. :-))
Alexia27 spune:
Ionica, la noi cand se lasa cu tipete ca nu vrea sa o schimbe tac-su sau asa o imbrace el, pur si simpu facem impreuna: o duc eu, si o schimba tac-su, iar eu stau cu ea, o mangai pe par, o pup, vorbesc cu ea, si cand se potoleste ma duc la ce aveam eu de facut.
Greieras, poate iti faci timp si citesti toata cartea. Si poate sa te gandesti putin de ce urlam noi astealalte pe aici, ca om avea si noi altele de facut, nu doar sa ne luam de tine asa degeaba.
Conchita, apropo de Sonia ta cu "I love you miss Carol". m-am suparat ieri pe mandra mea. Se uita la mine, vede, ca aveam expresia fetei schimbata si face: "mami nu e suparata". Eu: iubita, mami te iubeste mult, dar... Nu apuc sa zic ce "dar" ca imi trage un zambet laaarg si tusti de gatul meu (eram la nivelul ei)
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
anca_a spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Luna1
Greieras in primul rand iti multumesc pentru raspuns. Ma asteptam la pareri pro si contra. Ti-am subliniat cateva cuvinte (doua) care pe mine ma fac sa cred ca fie-mea ispaseste o pedeapsa ceva cu inchisoarea la mine acasa. Si nu glumesc, nu te iau peste picior insa m-a durut sufletul propriu-zis cand am citit cele doua cuvinte si m-am intrebat daca nu cumva ar fi mai bine intrebuintate in cazul unui animal de casa. |
Eu am prieteni care si cu pet-urile se poarta mai frumos de atat.

Children's advocate
ionica spune:
conchita,
Voi incerca metoda ta,mi se pare foarte cool,sper sa mearga,merci.
Haioasa foc Sonia ,si a mea are tendinta de santaj cu "je t´aime!"
| citat din mesajul lui conchita Ionica, eu ii soptesc soniei cand o da pe operete si concerte. din ce tipa mai tare, din aia ii soptesc mai soptit. :-)) pana se satura, ca e curioasa sa auda ce-i zic si o vad ca tace dintr-o data si se trage mai aproape de mine sa auda mai bine. moment in care ii zambesc, ii zic ca inteleg de ce e suparata, vorbim, o pup si gata, i-a trecut. la noi asa merge. deocamdata. cand nu mai merge cu soaptele, nush ce o sa mai inventez. era misto varsta cand functiona distragerea atentiei... |
Sophia 2ani 06.09.06
+37
Sarahhttp://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
ionica spune:
Alexia,
Situatia s-a schimbat un pic de cand sunt cu burtica,sunt convinsa ca este putin geloasa pe bebele care va veni.
De obicei ,nu plange cand o schimba papa,doar de cateva saptamani nu vrea sa auda nimic si de nimeni,totul trebuie facut de mine.
Cu somnul e si mai aiurea,in ultima luna doarme cu mine in pat,imi este foarte greu sa o iau in brate cum obisnuiam .
Sarcina e foarte avansata si cu ceva complicatii,din nefericire,eu cred mai degraba ca ea este geloasa.
| citat din mesajul lui Alexia27 Ionica, la noi cand se lasa cu tipete ca nu vrea sa o schimbe tac-su sau asa o imbrace el, pur si simpu facem impreuna: o duc eu, si o schimba tac-su, iar eu stau cu ea, o mangai pe par, o pup, vorbesc cu ea, si cand se potoleste ma duc la ce aveam eu de facut. Greieras, poate iti faci timp si citesti toata cartea. Si poate sa te gandesti putin de ce urlam noi astealalte pe aici, ca om avea si noi altele de facut, nu doar sa ne luam de tine asa degeaba. Conchita, apropo de Sonia ta cu "I love you miss Carol". m-am suparat ieri pe mandra mea. Se uita la mine, vede, ca aveam expresia fetei schimbata si face: "mami nu e suparata". Eu: iubita, mami te iubeste mult, dar... Nu apuc sa zic ce "dar" ca imi trage un zambet laaarg si tusti de gatul meu (eram la nivelul ei) ![]() Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu! |
Sophia 2ani 06.09.06
+37
Sarahhttp://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
conchita spune:
| citat din mesajul lui ionica Sarcina e foarte avansata si cu ceva complicatii,din nefericire, |
eu sper sa nu fie nimic serios, iti doresc sarcina usoara in continuare si nastere fara probleme!!
lisaelisa spune:
| citat din mesajul lui AB Upss nu te supara .... special am ignorat. Pentru ca tu nu pui egalitate intre imbrancit si lovit. Si la copii de aceeasi varsta ai dreptate oarecum. Dar pe pielea a lor mei am descoperit ca imbrancitul unuia mic (ce-i drept foarte pisalog fata ea) e extrem de neplacut pentru ca acela nu prea are echilibru. O percepe ca pe o continuare a luptei si in plus chiar se poate lovi zdravan, desi cea mare nu voia sa-i faca rau ![]() Voiam sa-ti sugerez ca exista alte metode de aparare. Asa dragut. Ca altfel nu puneam smiley si vreunul de dadea cu capul. ![]() |
Pai de ce ai ignorat, daca eu am scris ca incerc s-o dezvat si de impins copii ?
Stiu foarte bine ca unul mic nu are echilibru si se poate lovi rau; asta i-o repet si lu' fii-mea de fiecare data cand o vad nerabdatoare sa acape de cate un copilas ce se lipeste de ea...
Edit ca sa adaug ca este f buna ideea ta. Eu am invatat-o sa-i spuna educatoarei sau mie, dupa caz, atunci cand un copil o loveste. Nu am avut parte, inca, de asemenea situatie : copilul meu sa fie agresat cu obiecte sau salbaticie de un altul...
Citat : "Daca cineva da, am invatat-o sa-i prinda mainile, piciorul sau obiectul cu care se da. Si sa strigeeee ca nu stiu ce bullie poate fi agresivul. Unul mic sau mare fata de ea. "

lisaelisa
mami de ingeras dragalas