Cum ne crestem copilasii fericiti

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana21
http://inlinethumb54.webshots.com/44405/2359779120067882232S500x500Q85.jpg

ce mamica superba are domnisoara Nasturel! imi place tare mult desenul, imaginatie din plin, deconstructie si reconstructie la greu. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Citat:
Eu din perioada aia si legate de ora aia, asa niste amintiri vii am... Respectiv, mama, la ora 2 (noaptea) asteptandu-ma in fotoliu, eu cu cheia si incercand sa ma strecor neobservata, desi mama era chiar in fata usii, si multa teorie, teorie, teorie..SI nu in ultimul rand, tata, cu un pahar de whisky in fata spunandu-mi "taticule, nu-ti doresc decat sa ai un copil ca tine si atunci o sa intelegi", si atat.

Ei, si "blestemul" nu l-am uitat si cred ca asa o sa ma urmareasca

www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia

Aaa, super, pai cum! Sunt convinsa ca toate avem amintiri din astea si "blesteme" de dus la indeplinire. Si tocmai de aceea mi se pare de o extrema importanta sa ne amintim de ele, si mai ales sa ne amintim de TRAIREA noastra, de SENTIMENTELE din momentul ala. Si sa rupem naibii cercul asta vicios, sa nu trimitem "mostenirea" mai departe.

Asaaaa, referitor la doamna educatoare cu merele rosii. Da' domnia sa nu a auzit ca exista si mere altfel decat rosii?! De Alba ca Zapada nu a auzit ca a papat un mar jumate rosu jumate alb? Sau ca Praslea cel Voinic avea niste mere de aur? Io cred ca doamna trebuia trimisa la biblioteca sa se mai cultive. Altfel primeste o bulina neagra si este facuta de ras in clasa. Sa vedem, cum se simte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Cert e ca sunt niste proaste fara cele mai vagi cunostinte despre dezvoltarea copiiilor, si cica sa fortzei etapele e sinistru, ca nu se dezvolta natural.

Sabina, n-am vrut s-o zic io dar ma bucur ca ai facut-o tu.

Children's advocate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Atentie Conchito, ca zicea in cartea aia ca teoria psihologiei desenelor nu e tocmai OK, pt ca un copil poate desena intr-un anumit fel DOAR pentru ca el vizual e la o anumita etapa!!
unii copii au fost fals diagnosticati ca intrpvertiti, retrasi, pt ca nu aveau decatcateva linii in desen....ei erau la etapa aia si gata! peste un an au desenat altfel.
Deci precautie si la asta:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Atentie Conchito, ca zicea in cartea aia ca teoria psihologiei desenelor nu e tocmai OK, pt ca un copil poate desena intr-un anumit fel DOAR pentru ca el vizual e la o anumita etapa!!
unii copii au fost fals diagnosticati ca intrpvertiti, retrasi, pt ca nu aveau decatcateva linii in desen....ei erau la etapa aia si gata! peste un an au desenat altfel.
Deci precautie si la asta:)

te rog, zi si titlul cartii, o voi cauta s-o citesc.
ideea era ca mie mi se parea o mazgaleala, dar e mai mult de-atat...

Mergi la inceput

normal ca era mai mult decat mazgaleala.
art and visual perception, rudolf arnheim.
In romaneste capitolul ala e tradus "cresterea"

PS. daca o citesti de vreo 3 ori pe toata vei fotografia minunat :)Iti explica de ce vedem cum vedem.

Mergi la inceput

si la americani e Growth.
oricum in America o gasesti, la noi nu s-0a reeditat din 79 si anticarii cer pe ea 100 de dolari, eu o citesc la biblioteca.

Mergi la inceput

si on topic, ne crestem copiii fericiti daca avem incredere in ei (via placut mazgalelile mi-a venit "axioma")

despre laude, as mai avea eu ceva de spus, daca i incredere in copil niciodata nu vei spune o lauda cu scopul de a-l face sa repete comportamentul, eu imi admir copiii cand fac ceva frumos ca si cum as admira un artist pe scena, admiratia e un sentiment foarte frumos si foarte bun.

daca ne intra bine in cap ca comportamentele negative ale copiiilor sunt STRICT vina noastra, a parintilor, atunci in m,od clar vom creste copii fericiti. Copiii fericiti sunt copiii neinvinuiti, ai caror parinti lucreaza la schimbarea lor personala, nu la schimbarea copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Incepusem si eu intr-un timp sa citesc despre desenele copiilor ca limbaj. Insa, din pacate, stiu foarte putin despre asta. De ex., faptul ca deseneaza apasat, e de bine sau e de rau ?

Sunt de acord ca trebuie sa tii cont de etapa la care e copilul, ca daca e in zona cercului, normal ca face casa rotunda. Insa eu zic ca, indiferent de varsta, poti citi printre randuri, cum s-ar zice. Adica, e clar ca un desen inghesuit tot intr-un coltisor spune altceva decat un desen pozitionat in mijlocul foii. Sau, la portrete, daca lipseste gura, citisem ca ar putea insemna ca mama nu comunica ok cu cel mic. Exista copilasi care nu deseneaza maini sau ochi, sau care, in portretele de familie , il omit mereu pe tata, etc. Toate astea inseamna ceva.
Sunt copilasi care deseneaaza de la bun inceput scorburi copacilor sau radacini, chiar daca sunt patrate.

Vreau si eu niste carti pe tema asta, da' nu de la biblioteca ca nu am timp.

Mergi la inceput

o sa ma uit ce bibliografie da nenea asta.
cred ca el se referea la forma desenelor, nu la pozitie etc.

a, stai asa, ca el a scris cartea in 1954 si a revizuit-o de N ori...o fi aparut ceva mai nou intre timp.
El recomanda,. cum am zis si in primu mesaj, doar precautie, adica nu interpretare strict psihologica, pt ca a vazu verdicte aiurea.
Adevaru e(zice si el) undeva la mijloc.
expune vreo cateva teorii cu privire al aparitia desenelor la copii si are la toate argumente pro si contra

Io n-am prea analizat desenele fie-mii, in general ea ne facea pe toti cu coroane pe cap:))), si cand s-a nascut bebe desenu era mai plin de bebelusi asa

Si acu zbor la treaba mea , vroiam sa revin cu bibliografia, dar se gaseste si pe net cred, dacadai un gogu search dupa carete, apare la amazon unde te poti uita nitel inauntru ei.

Mergi la inceput