insomnie copil 1an si 9 luni, Baby Calma?

insomnie copil 1an si 9 luni, Baby Calma? | Autor: petit_ange

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de un an si 9 luni a inceput sa aiba probleme cu somnul. Pan la 8 luni a ormit toata noaptea fara probleme si s-a culcat intodeauna singura in patutul ei. Dupa ce a inceput sa se ridice in picioare, dupa 8 luni a inceput sa fie tot mai greu cu somnul?. Cateodata adormea singura cateodata trebuie leganata, si noaptea se trezea in general de 2-3 dar fara un motiv anume, nu bea apa, nu manca. In general in dadeam suzeta, o mangaiam putin, ii aprindeam steluta muzicala si se culca la loc. Se mai intampla csa nu se culce la loc timp de cateva ore pe noapte dar asta destul de rar. Acu de vreo 2 saptamani, fara un motiv anume, a luat-o razna cu somnul. Adoarme foarte greu, cam pe la 22 si, apoi dupa ora 24 incepe sirul trezirilor din ora in ora. Striga, plange daca nu vii la ea si tot asa. Sau asa, sau se trezeste pe la 24 si pana pe la 3 nu se mai culca. Ea incearca dar nu poate sa adoarma, se tot foieste pana se satura, sau nu doarme intre 3 si 6. Problema e ca dimineata eu plec la servici si o duc inainte la gradinita si atunci pe la 8.30 tare greu reusesc s-o trezesc. Dar a e vesela, eu nu stiu de unde ar atata energie, din moment ce ea nu doarme suficient, si ziua nu doarme mai mult de o ora.Ey simt ca sunt pe marginea prapastiei, dorm cate 3-4 ore noaptea si alea intrerupte si apoi ziua sunt la lucru. Dar imi fac griji mai ales pt ea ca nu se odihneste suficient si nu stiu ce sa mai fac. Ieri am clacat si am masat-o sa se culce singura ca am zis ca poate cauza e ca nu stie sa doarma singura, desi ea luni de zile a adormit singura. a plans, a strigat vreo ora, m-am tot dus la ea s-o asigur ca sunt acolo si ca trebuie sa faca nani si in final a adormit. Dar apoi noaptea nu s-a schimbat nimic, tot asa des s-a trezit si de la 3 la 6 a facut "pauza" de rigoare.Pediatra zice ca asa sunt unii copii si ca n-am ce sa fac, decat rabdare.Mentionez ca isa nu bea nici ceai nici lapte seara, nu accepta lichide decat apa.
Cine s-a mai confruntat cu problema asta, ce ati facut s-o rezolvati? Am auzit de Calma Baby, a folosit-o cineva? are vreun efect? mai exista altceva?
Multu muuult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Of, saraca de tine......
Asa e Diana mea, numa ca ea de la inceput era cu treziri super dese,acuma ca au iesit si dintii de sus, parca un pic s-a linistit, da tot se trezeste des, nici ea nu papa si nu bea nimic noaptea , ocazional apa.
Am auzit si eu ca daca-i dai calma baby cateva seri, incepe sa se linisteasca, eu inca nu i-am dat pt asa ceva, doar cand avea colici si o calma, da ma gandesc serios sa-i incep niste sedinte cu sirop si sa vedem ce-o sa fie. Si mie mi-s spus dr ca asa e firea ei, sa am rabdare, da deja is terminata, si ea-i maraita peste zi ca nu doarme bine noaptea si dupa-aia nu mai doarme de prea obosita ce ii, si uite asa intram in cerc vicios.
Eu zic sa incerci cu siropel, e din plante si n-are ce sa-i faca rau.

Poze Diana
Povestea nasterii

Raluca de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

am mai multe nedumeriri :

spui ca nu bea seara lapte, ceai, doar apa...dar atunci ce mananca inainte de culcare si la ce ora ? poate i se face foame in timpul noptii...incearca sa-i dai ceva mai consistent, lapte cu cereale (ca un terci) inainte de culcare...

de ce o lasi singura in patutul ei ? incearca sa o iei langa tine o perioada, se va simti in siguranta langa tine si poate va reusi sa doarma mai mult.

care sunt activitatile ei inainte de culcare ? se uita la televizor la desene prea "violente", se joaca si se agita prea mult ? dar baita de seara, cum decurge ?

nu ne-ai spus nimic despre dentitie...la varsta ei, este posibil sa-i apara maselutele si de aceea are somnul mai agitat...

se poate ca si gradinita in sine sa fie pentru ea un motiv de stres, intereseaza-te daca s-a intamplat ceva deosebit in ultimele 2 saptamani (schimbare educatoare, atitudine copii, etc.)

calma baby este in general pentru colici, nu cred ca ar avea efect in cazul fetitei tale
folosirea altor remedii sedative este destul de periculoasa fara recomandarea medicului...

acum vad ca fetita ta este mai mare cu 4 zile decat a mea

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Si au am avut probleme cu somnul fiica-mii si i-am dat Calma Baby, dar sincer nu am vazut nici o diferenta. Ii dau mai mult sa stau eu linistita ca i-am dat, dar ea tot cam asa doarme. Nu are ce rau sa ii faca dar nici minuni nu te astepta sa vezi.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

www.tickerclub.com/cache/42ee662a1f.png" target="_blank"> AMR putin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Inainte de medicatie, afla motivul insomniilor !

Ce activitati are inainte de somn ?
Daca ai dormi cu ea in incapere, crezi ca ar fi mai linistita ?
Are lampa de veghe ?

Astea imi vin acum in minte

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Eu i-am dat de vreo 2 ori copilului Calma Baby cand era in perioada colicilor, dar nu a avut nici un efect.

O intrebare am, voi mai stati prin casa, la tv , dupa ce pe ea o puneti in patut la culcare? Poate va aude pe voi si vrea sa vina si ea... Sau cand o pui ii patut ii este intradevar somn, sau o culci doar ca se face o ora tarzie pt ea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Poate are un inconfort, viermisori sau ii ies dinti.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Si noi avem aceeasi problema. Am eliminat pe rand toate cauzele: ne-au iesit toti dintii, premolari si canini, nu ne uitam seara la nimic la tv, ziua doar la muzica, anumite desene (gen Lazy Town, nici macar Tom si Jerry, ca si acolo sunt numai ciocane in cap), sau Funniest animals pe Animal Planet.
Nu mananca inainte de culcare decat un biberon cu lapte in care ii mai pun 2 lingurite de cereale sa fie mai consistent, ultima masa serioasa fiind cu cel putin o ora inainte de culcare. Am incercat si cu lapte simplu si cu apa.
Ne culcam odata cu el si daca mai am ceva treaba oricum ma duc in alta camera.
Adoarme in patul nostru si apoi il pun in patutul lui.
Am incercat sa facem si bezna complet si cu lumina de veghe in camera si cu lumina de veghe pe hol si cu usa deschisa, sa vina doar o raza stearsa.

invariabil se trezeste la 3:30 si apoi la 6, cateodata si la 1:30.
Peste zi doarme cam 1:30-2:00 si in rest e plin de energie si vesel. De fapt sunt zile in care nu plange decat noaptea, cateodata se trezeste doar ca sa se joace.

El pare sa nu sufere, dar are cearcane, iar dupa ora 20 i se si inrosesc ochii, dar refuza sa doarma pana nu ne culcam si noi. Asa ca vrand-nevrand, la ora 21 ne bagam la culcare.

Nu prea vreau sa incerc ceaiuri "de linistire" ca mi-e teama ca apoi nu va mai adormi altfel.

Ma gandeam la aromaterapie, desi stiam ca nu se foloseste in camere unde sunt copii mai mici de 2 ani.
Nu imi dau seama ce efect negativ ar putea avea 2-3 picaturi de levantica puse in lampa, intr-o camera de 17 mp..

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)

si a lui Toma/Filip/Luca/Vlad 24

MINUNEA MEA

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Buna,
Am trecut si eu printr-o perioada similara (scurta ce-i drept!) cu fiica mea, de pe 21-22 decembrie cam pana pe 29.....spre deosebire de tine insa...eu nu ma duceam la birou a doua zi asa ca ma balabaneam de oboseala pe acasa....
Nici eu nu stiu de ce a facut asa si ce a generat acele insomnii...a mea nu adormea decat dupa ora 2 noaptea si atunci numai in brate la taica-su pe fotoliu in sufragerie, cu bradul in fata...la inceput, am crezut ca este vorba de tatal ei (ca vrea sa stea cu el mai mult!) sau de brad sau de amandoua...nu a fost pentru ca pe 29 avea inca brad si pe taica-su in concediu....si a reinceput sa se culce singura, la o ora decenta si sa doarma....
Dintii nu au fost...cred ca pur si simplu este o alta etapa.
Pentru mai multa siguranta insa, asa cum au zis si fetele, incearca sa idetifici daca este ceva care o supara...
Spui ca doarme somnul de zi... la acesta ai sesizat vreo schimbare...este mai agitata, doarme mai putin decat inainte..etc?
Are anumite ore de trezire noaptea sau sunt aleatoare?
Vreun "fond sonor" radio in surdina?
Ma repet si eu cu masa de seara...cand este ultima...poate este prea departe de ora de culcare sau poate prea aproape (stomacel plin) sau poate nu se satura...
Verifica dintisorii....eu una, dupa manifestarile fetitei tale inclin sa cred ca aparitia lor ar putea sa fie de vina.
Verifica sa nu fie chiar patul de vina... salteaua...(spun asta pentru ca la un moment dat am descoperit ca salteaua fetei mele statea total aiurea..se agatase de una din bari si statea intr-o rana)...
Sincer, chiar stiu prin ce treci....dar din pacate nu prea ai foarte multe solutii...ori reusesti sa identifici daca este un"ceva" de vina, ori este o faza, o etapa si va trece de la sine....
Iti doresc "nopti usoare" si numai bine.

Oana siCati mica (1 an si 6 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petit_ange spune:

Va multumesc tuturor pentru sfaturi. O sa incerc sa le pun in aplicare. Da incerc si eu sa gasesc cauza, da sincer nu vad care ar putea fi. Dintii? nu cred pt ca numai ce i-au iesit toti canini, au mai ramas numai maselele din spate de iesit si alea nu dau deocamdata semne ca ar vrea sa iasa. Masa? Cu mancarea intodeauna am avut o relatie tensionata, nu e o mare mancacioasa, ne-am chinuit destul de mult ca sa-i dau sa manance prin parcuri,etc., dar de cand merge la gradi, mananca mult mai bine. Lapte nu mai bea de vreo 5 luni, pur si simplu refuza cand simte gustul, am mai incercat cu canita in loc de bibe dar tot asa a fost. Asa ca seara mananca iaurt cu cereale, cu paine sau mamaliga. dar asa e de vreo 5 luni, si nu am schimbat nimic in ultimile 2 saptamani.Ceai nu bea deloc. TV? nu se uita deloc la Tv., din cand in cand la baby einstein dar asta rar.Viermisori? Poate, nu a facut tratatment pt asta. Dr zicea ca as putea sa-i dau flagyl preventiv pt viermisori la copro nu a iesit nimic dar cica ppoate sa fie si sa nu iasa. Oare viermisorii pot sa dea insomnii? mai sunt si alte simtome?Eventual o sa-i dau flagyl.... Am incercat si sa dorm cu ea in camera dar tot asa se trezeste. Seara nu prea da niciodata semne de somn. Dar incerc s-o pun in pat pe la 22 ca daca tot doarme putin noaptea si ziua numai o ora.....Lampa de veghe nu are dar are o steluta muzicala, pe care i-o aprind cand o pun in pat si noaptea cand se trezeste. O sa incerc si cu lumina dar mi-e ca atunci chiar osa aiba chef de joaca noaptea. Gradinita? am intrebat dar nu s-a intamplat nimic in ultimile 2 saptamani, ea merge cu placere la gradi, se bucura cand ajungem acolo. O cauza posibila ar fi Singulair. Ea are o rinita alergica care se manifesta destul de puternic. Acum 2 saptamani a avut o traheita bronsita urata. Dupa ce i-a trecut alergologul mi-a zis sa incep sa-i dai Singulair, un fel de antialergic (mai ales pt cei cu astm bronsic). a zis sa-i dam o luna sa vedem daca e mai bine cu el. Si intr-adevar perioada de insomnii coincide cu singulair si pe prospect zice la efecte adverse.Nu i-am dat decat vreo 4 zile si cand am vazut efectul am inrerupt. Dar desi nu mai ia de o saptamana singulair, nu s-a schimbat nimic, tot la fel se trezeste..... Deci, totusi nu e asta atunci.
Ieri seara i-am dat Baby calma 5 ml inainte de culcare. Intr-adevar a dormit pana la ora 2 fara sa se trezeasca.Apoi la ora 3 iar s-a trezit si n-a mai vrut sa adoarma pana la ora 5.30. Am luat-o cu noi in pat cand s_a trezit ca tot striga dupa noi. S_a invartit prin pat vreo 2 ore, ba ii trebuie apa, ba suzeta ba se ridica in fund, ba.... si in final a adormit. Am dus_o inapoi la ea in pat si a dormit pana la 8.30 cand a sarit direct in picioare. In general orintre 12 si 3 ori intre 3 si 6 face pauza de somn. Dar macar pana la 2 nu s-a mai trezit din ora in ora. Am vorbit si cu pediatra si ea zicea sa incercam un medicament homeopat Sedatif PC (m-a speriat numele, dar a zis ca e 100% din plante si nu da dependenta) o jumate de pastila dimineata si o jumate seara. Dac nu se rezolva nici asa a zis ca trebuie s-o duc la un neurolog pt ca pe termen lung nu e bine ca doarme asa putin, nu se mai dezvolta normal. Eu m-am gandit si la reflexoterapie, oare se face la copii de 2 ani? Daca mai aveti idei, sau metode prin care ati rezolvat problemele cu somnul, please help.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Baietelul nostru facea exact la fel, intre trei si sapte dimineata statea treaz si cu chef de joaca. Nu a functionat nici Baby Calma (apa de ploaie, bani aruncati), nici ceaiul de tei, nimic! Doctorita noastra spunea ca asa e el, asta e ritmul lui, numai ca eu mai aveam un pic si o luam razna de oboseala. A trecut (nu stiu daca a fost o coincidenta) cind am inceput sa-i dau Helmiflores si tinctura de propolis pentru ca citisem eu ca parazitii dau tulburari de somn (desi la analize nu iesise nimic). Poti sa incerci si tu, sint naturale si se dau si preventiv.

Mergi la inceput