Suzeta

Suzeta | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

am si eu o problema: sa dau sau nu suzeta baiatului meu. Are o luna si cateva zile, e alaptat exclusiv (a primit cateva mese de completare in primele zile);
de o saptamana s-au intetit colicii si evident sta mult mai mult la san; nu-i problema ca il tin (la el oricum masa dureaza uneori si 2 ore) insa regurgiteaza mult zilele astea pt ca ia peste cat are nevoie...

pt colici ii dau Infacol (am incercat ieri si wter gripe da nu mi-a placut cum a facut dupa);
azi dimineata am vrut sa ii dau suzeta si desi nu o refuza e evident ca o "trateaza" ca pe san....

nu stiu ce sa fac: sa insist cu suzeta?

PS_ va rog frumos sa nu transformati topicul asta intr-unul pro contra alaptare sau pro contra AP.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

poate ar trebui sa mai mentionez doua aspecte:

- de cateva ori pe sapt mananca la biberon (laptele meu) cand plec eu de acasa
- simt ca suzeta aia e o pacaleala ieftina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Suzeta eu zic sa o arunci , daca bb nu plange dupa ea nu i-o mai da.
Daca se obisnueste cu ea , cand o sa fie mai marisor si va avea dintisori ...suzeta ii poate afecta forma dintilor si pot chiar aparea infectii ... Iti spun asta fiindca am vazut mai demult asfel de cazuri la tv.
Eu fetitei mele i-am dat-o pana la 3 luni fiindca nu vroia sa doarma fara ea , apoi am facut-o pierduta.

http://alina-vachim.magix.net

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Porumbita, sunt atat de multe pareri pro si contra suzeta... si atatea alte exemple care le contrazic pe fiecare in parte... uite, eu am avut aceeasi dilema si am intrebat tot aici, pe Dc, uite link-ul:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131288&whichpage=1

eu nu am dat suzeta alor mei, am incercat, dar nu din prima luna, ci in jur de 3 luni, au refuzat-o si n-am insistat. ai mei sunt hraniti exclusiv cu biberonul, formula.

pana la urma, tu decizi, in functie de ce simti ca e mai bine, nu neaparat din exemplele celro din jur, care tie pot sau nu sa ti se potriveasca...

Sanatate!

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…

poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

multumesc de raspunsuri; am sa citesc si linkul acela..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Porumbita,

Sa-ti traiasca pruncul! Ma intrebam ce mai faci

Daca nu vrea suzeta, nu i-o da. Eu i-am dat-o lui Gabriel tot din cauza de colici, a fost suzeto-dependent o perioada iar acum incepe sa renunte.

Daca ar fi putut trece peste perioada mai nasoala fara suzeta, ar fi fost mai bine, cred. Dar orice copil are nevoie de un pacifier: unii preiau suzeta, altii degetul, altii sunt self-pacifying in alte feluri (se trag de urechi sau de nas).

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Eu i-am dat suzeta tarziu, pe la 2 luni, iar pe la 4 luni a inceput s-o refuze si oricum niciodata nu s-a innebunit dupa ea. Ceea ce ma bucura. Daca vezi ca nu e incantat si daca si tie ti se pare o pacaleala ieftina (exact asa simteam si eu), atunci nu insista.

David acum isi suge putin degetul, dar minimal (max. 2 minute seara cand e obosit si max. 30 de secunde noaptea cand se trezeste si incearca sa adoarma la loc), de aceea il las si nu-i mai dau nici suzeta. Daca as avea de ales intre suzeta si supt degetul la greu, as incerca sa-i dau suzeta fiindca e mai inofensiva... dar asa... Ah, si zi mersi ca nu o sa trebuiasca sa-l dezobisnuiesti dupa aia sau sa stai cu teama ca va ramane cu suzeta in gura la 3 ani...

Participam si noi la concursul www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=17" target="_blank">Clipe de viata 2008 - mis1 si mis2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Porumbita, daca tu ai sentimente proatse fata de suzeta, poate ca mai bine nu i-o dai. Eu cred in feelingul mamei.
Daca il porti in wrap/sling /brate, mai plage asa de tare?
Gheorghe, cel mai cuminte copil din cati exista, a avut tot asa pe la 5 saptamani o perioada mai agitata, dar daca il puneam in wrap se linistea imediat.
La noi a mers gripe water baby, dar ala cu o girafa desenata, de la pharco.
Si Gh a fost f f regurgitos.

PS, La Sofia plecam si eu de-acasa...si era mult mai anxioasa si plangacioasa in zilele alea, n-aveam ce face ca eram studenta, dar poate ca tu poti limita un pic iesirile? pana face si el vreo doua luni si mai trec durerile de burtica

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

poate ar trebui sa mai mentionez doua aspecte:

- de cateva ori pe sapt mananca la biberon (laptele meu) cand plec eu de acasa
- simt ca suzeta aia e o pacaleala ieftina...

parerea mea e sa clarifici tu pentru tine ce rol crezi ca are suzeta pentru baietelul tau. si dupa aia decizi.

eu n-am reusit sa inteleg (sa fiu convinsa, de fapt) care e rostul suzetei, asa ca nici nu am folosit-o. nici degetele nu si le-a supt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Porumbita, felicitari pt baietel!!! Nu stiam ca ai nascut deja.

Noi avem 2 experiente diferite cu suzeta. Baiatul meu a acceptat-o la 3 saptamani si cred eu ca i-a fost utila in perioada durerilor de dinti ( ii ieseau cate 2 deodata si musca din ea cu putere). Dar nu ii era necesara ca sa adoarma si cand o uitam acasa nu era nicio drama. A uitat de ea singur inainte de un an.

Fetita insa nici nu a vrut sa auda de suzeta. Culmea e ca sotul mai incearca si acum sa ii dea suzeta sau biberon cu apa cand plec eu de acasa ... nu ii trebuie fetei nimic, cea mai buna e mama! Deci se poate ca tu sa vrei sa ii dai suzy si el sa te refuze.

Eu zic sa nu filozofezi prea mult in jurul subiectului: te adaptezi in functie de copil. Daca vrea, poti sa ii dai fara sa iti pui o mie de intrebari, cred ca secretul e sa nu ii indesi suzeta in gura sistematic pt a l face sa taca ( eventual i-o dai ca pe un ultim recurs cand vezi ca nimic altceva nu merge in timpul unei crize de colici, de exemplu, si vezi si tu ce face cu ea). Daca nu vrea, nu ai de ce sa insisti, are deja o luna, mai aveti doar vreo doua luni de colici si apoi va fi mai usor. Daca merge bine alaptatul sanul il va ajuta sa treaca de toate perioadele dificile ( colici, pusee etc). Insa nu te simti vinovata si spune ti ca va fi ok si cu suzeta si fara, important e sa treceti cu bine impreuna de perioadele astea.

Si un sfat : ai grija si tu ce subiecte mai deschizi pe DC ca doar stii bine cu cine ai de a face si ai vazut cu cat rafinament ( sau nu) sunt aruncate proaspete mamici in depresie. Cred ca stii bine unde duc discutiile astea si nu are rost sa te expui acum, mai ales ca abea a trecut o luna de la nastere si esti inca fragila.

Toate cele bune.

Sibylle

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

La noi a fost amuzant cu suzetele (la amandoi copii). Nici unul nu a acceptat-o, si nici eu nu am insistat prea tare (mi se parea aiurea cand aceasta era scuipata din gurite, eu sa tot insist sa o pun la loc). Fata, insa, pana pe la 5 luni si-a supt degetele (mijlociul si inelarul, si avea figura de rokerita cu celelalte degete ridicate - cum are mana emoticonul ). La ea am incercat mai mult ca la baiat sa ii dau suzeta, in ideea de a inlocui degetele cu ceva de care ne vom dezvata mai usor. Si o gaseam dormind cu aceleasi degetele in gura, iar suzeta era agatata pe aratator de inelul ei , tot langa gura. A renuntat singura la degete, nu stiu de ce, spre multumirea noastra.
Eu zic ca daca tot nu o accepta, sa nici nu insisti. Sa nu iti para rau mai tarziu ca l-ai "fortat" cu suzeta cand va trebui dezvatat, si iar va fi greu.
Sa iti traiasca si sa fie sanatos!

Mergi la inceput