sa fortez bebelusul sa manance sau nu???

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mih@el@ spune:

Energy, citind acest forum am retrait cumplitele momente prin care am trecut si uneori inca mai trec cu bebeul meu. Si la noi totul a inceput de pe la 2 luni, cand era alaptat exclusiv la san. O masa dura cam o ora cu plansete si strigate, mai apoi din disperare am facut si eu ca tine si am incercat diverse formule de lapte, nu manca si pace, decat cat sa nu moara chiar de foame. Al meu in schimb bea ceai. Problema la noi era ca nu numai manca, ci si varsa foarte mult.
Am facut si noi o gramada de analize si am fost la vreo 4 medici. Noi nu am avut insa norocul sa ne iasa toate bune, dar in schimb am primit in total vreo 3 diagnostice diferite de la 4 medici diferiti: sindrom de malabsorbtie, intoleranta la proteinele laptelui de vaca si volvulus gastric (o usoara rasucire a stomacului). Fiecare sustinea varianta lui.
Copilul meu are acum 1 an si 8 luni. Si acum are perioade cand e absolut ok (bine, un copil foarte mofturos dar am invatat sa ma descurc cu mofturile lui) si dintr-o data nici nu mai mananca, incepe sa verse, scaune nedigerate (fara nici o schimbare in alimentatie) si-l tine cateva luni.
Ceea ce vreau eu sa spun este ca iti inteleg perfect ingrijorarea si disperarea. Am plans in anul asta jumatate cat nu am plans toata viata mea la un loc, si mi-am vazut copilul intepat de o suta de ori, cu perfuzii in maini si picioare etc. , si aveam senzatia atunci ca sunt singura vinovata, ca sunt paranoica, ca-mi chinui copilul degeaba. Cine stie... poate asa o fi fost, insa la noi nu a functionat nici pastrarea calmului, nici hranirea de catre altcineva, nimic. Si obligat asa cum spui tu cu stransul tetinei intre degete e drept ca nu l-am obligat, dar nu pentru ca nu as fi vrut, ci pentru ca pur si simplu nu mi-a trecut prin cap. Ca la cat eram si eu de disperata sigur o incercam si pe asta. Sa nu se inteleaga ca sunt de acord cu aceasta metoda , absolut deloc, dar nici nu te condamn ca ai incercat asa ceva. Este perfect adevarat ca sunt copii care mananca mai putin, nici al meu nu se inscrie in categoria mancaciosilor, dar nu cred ca poate cineva de aici sa afirme ca un copil poate creste armonios cu doar 300 ml lapte pe zi.
Este adevarat, iti trebuie foarte, foarte multa rabdare si nervi de otel. Marturisesc ca au fost destule momente in care eu mi le-am pierdut, dar eu sper sa fii mai inteleapta decat mine si nici sa nu ai atatea probleme cu fetita ta pentru ca, Slava Domnului, e sanatoasa. Din pacate alte sfaturi nu pot sa-ti dau pentru ca ... nu stiu. In fiecare zi, incercam alte si alte trucuri care azi mergeau maine nu mai mergeau. Copilul meu mananca cu jucarii la masa sau la desene, si pot sa spun ca nu ma deranjeaza atata timp cat mananca. Asa ca sfaturi de genul "Fa asa ca asa scrie in carte..." pentru mine nu fac doi bani. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar asta o pot spune doar mamicile norocoase care au copii ca la carte si probabil cred ca toti copiii sunt la fel numai ca unii au ghinion de mame nebune si iresponsabile.
Si nu inteleg care e problema asa de mare cu mancatul noaptea? Si eu l-am hranit noaptea pentru ca era singurul moment al zilei in care manca si el ceva mai bine si mai linistit. Nu-l trezeam pentru asa ceva, dar daca scancea un pic ii si aduceam biberonul si manca prin somn apoi dormea in continuare. Si apropo, copilul meu, acum la 1 an si 8 luni, mananca un biberon de lapte cu cereale in fiecara noapte, si nici nu ma deranjeaza ca trebuie sa i-l fac si nu consider ca ii face rau. Si sunt si eu atat de multumita ca traiesc acum momentele dupa care am tanjit de cand era bebelus.
Aaa, si il tineam si eu cate un sfert de ora la verticala dupa fiecare masa indiferent ca era noapte sau zi. Din pacate, iarasi fara nici un rezultat.
Iti tin pumnii si-ti doresc sa treci cat mai repede de perioada asta grea. Eu as zice nici sa n-o obligi ca trece in anorexie si nu e bine, dar nici sa nu o lasi nemancata ca nu e bine nici asa. Stiu ca nu merge nici faza cu o las 5-6-7 ore si dupa aia rupe cu mancatul. Nu stiu care e explicatia dar copiii de genul asta nu cer niciodata de mancare.
Imi pare rau ca nu ti-am putut da sfaturi mai valoroase dar daca crezi ca te poate ajuta, poti citi o parte din povestea noastra pe
http://reclamaaaaaaaaa/forum/viewtopic.php?t=13583&sid=07c3ba68e84d0a5cecf86e18d918ed18.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy79 spune:

mih@el@
poate poti sa imi trimiti pe PM siteul cu povestea voastra.
iti multumesc pt incurajari si gandurile bune si iti doresc si tie multa rabdare cu puiutul tau si sa vina ziua in care sa pape bine si mult si din proprie initiativa!!
asa este,nu poti sa intelegi exact o situatia pana nu treci prin ea.si cand copilului tau ii e foame,se bucura cand mananca,ia in greutate bine...nu poti intelege cu adevarat disperarea unei mamici al carei copil refuza cu incapatanare orice gura de laptic..

din fericire toate analizele au iesit bine,deci am ramas la diagnosticul de mofturoasa.sunt convinsa ca se instalase si un refuz psihic de la atata fortat(cam o luna a fost fortata)dar cred ca incepe sa isi revina.nu ma astept sa manance vreodata bine,asta este,suntem la limita dar incerc din rasputeri sa fiu calma.iesim mereu la aer,abia astept sa se faca cald bine sa o pot scoate si dupa amiaza,deocamdata iesim doar la pranz si a inceput sa doarma in carucior.daca stam afara 2 ore,ea doarme in majoritatea timpului.mesele sunt grele..dar incerc sa nu le mai consider un chin,ca ma streseaza asta,nu ma mai gandesc cat va manca,daca va manca sau nu...eu zic ca sunt mai bine...mai ales de cand am constientizat cat ma streseaza socrii si familia sotului cu telefoanele si intreberile f insistente referitoare la cat papa,de ce nu papa si vechea incheiere "ce ne facem noi cu copilul asta???" de parca se chinuie vreunul cu ea...
le-am spus clar sa nu mai discutam subiectul asta,sa nu ma mai intrebe niciodata cat mananca copilul,daca manca..etc.sa vedem daca pricep.
sunt dezamagita rau ca aveam cat de cat ajutor de la soacra,macar o mai puteam lasa 2-3 ore o data pe saptamana sa iesim si noi doi in oras sa mancam sau la un film sau sa merg si eu la coafor,la cosmetica.insa,gata,s-a terminat si cu asta dupa ce am gasit-o fortand-o pe fetita sa pape zilele trecute.e a doua oara cand o face,desi dupa prima data i-am explicat cu muuulta rabdare a nu stiu cata oara de ce nu o mai fortez.nu pricepe,nu o duce capul.dupa "incidentul" de zilele trecute cand imi venea sa o dau afara din casa,il intreaba pe sot a doua zi"dar de ce nu o mai forteaza deloc??nu vede ca fata a slabit??"

referitor la mesele noaptea,stiu ca nu ar trebui hranita in somn,si eu nu o fac pt ca nu pot,ca se trezeste,dar daca nu s-ar trezi,normal ca as hrani-o..nu ai cum sa te gandesti ca nu e bine din pucnt de vedere psihic cand copilul tau e lesinat de foame si nu mananca mai nimic toata ziua.e imposibil.asa ca as face-o bucuroasa daca as putea,din pacate nu pot.in schimb mananca bine noaptea.normal ca si "binele" asta e relativ,ca dupa carte iar ar fi foarte putin insa pt mine e multumitor.deci masa de noaptea si de dimineata de la 6 sunt multumitoate,in jur de 80-120,depinde.m-as trezi si de 5 ori pe noapte,nu as dormi deloc chiar daca fetita mea ar vrea sa manance mai des noaptea.numai sa manance.
aaaa, apropo de asta,ma intreaba tot soacra de ce mai continui sa ii dau noaptea sa mananace ca acum a crescut are 3 luni,sa ii dau ceai cand se trezeste..si insista pe chestia asta IN FIECARE ZI,desi stie ataaat de bine situatia!!!!!
MARE TI-E GRADINA DOAMNE!!

va pup pe toate si pe piticii voastrii!
weekend placut!

ps:mi-am varsat si eu un UN PIC off-ul cu privire la soacra....
va multumesc ca m-ati citit!

mami de Eva Anastasia (25 nov 2008)
http://i44.tinypic.com/11kuikk.jpg
http://i43.tinypic.com/1zl3s3o.jpg

http://i19.tinypic.com/87kqdcg.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Energy, de 2 zile Carla nu mai vrea lapte neam...Ieri a papat 430 ml insa cu mult greu, azi doar 110 - si astia dimineata, dupa o noapte intreaga. Noi mai avem noroc cat de cat cu solidele, cam 300 g am reusit sa-i dau, dar si asta cu mare efort din partea mea. Iti inteleg disperare, la fel sunt si eu acum

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca81

Energy, de 2 zile Carla nu mai vrea lapte neam...Ieri a papat 430 ml insa cu mult greu, azi doar 110 - si astia dimineata, dupa o noapte intreaga. Noi mai avem noroc cat de cat cu solidele, cam 300 g am reusit sa-i dau, dar si asta cu mare efort din partea mea. Iti inteleg disperare, la fel sunt si eu acum

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare

Anca,sa inteleg ca fetita ta are 6-7 luni.
poate sunteti dupa vaccinul de 6 luni si din cauza asta nu are pofta de mancare??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mih@el@ spune:

Energy, trebuie sa incerci sa nu te afecteze foarte tare parerile celorlalti membri ai familiei. Si eu am patit la fel ca tine, la inceput nimeni nu ma credea ca are vreo problema. Sotul era plecat din tara, eu stateam la socri care apareau acasa la 8 seara. Il giugiuleau oleak, el radea si se bucura si se uitau la mine cam ciudat cand le spuneam ca nu reusesc sa-l hranesc. Apoi, cand au realizat ca am dreptate ziceau ca e de vina starea mea de spirit (eram, e drept un pic cam suparata ca sotul era plecat iar eu stateam toata ziua singura), dar apoi am stat la sora mea care sta in acelasi bloc cu maica-mea si ele doua m-au ajutat foarte mult iar starea mea s-a imbunanatit considerabil dar copilul tot nu manca. Nu au fost niciodata de acord cu mine cand ma duceam sa-i faca analize (la socrii mei ma refer), ziceau ca chinui copilul, ca asa e el. Toti doctorii erau prosti, toate diagnosticele primite erau gresite dupa parerea lor. L-am tinut si inca il mai tin pe produse de soia din cauza intolerantei si pot sa spun ca atunci cand nu eram eu de fata ii dadeau si branza , unt si alte minuni. Si acum la sarbatori eu ma decisesem sa-l incerc din nou cu produse de lapte, si soacra mea a stat la noi vreo 2 saptamani. Pot sa spun ca, pentru a recupera timpul pierdut, i-a bagat in fecioru-meu un pachet de unt in 5 zile. Punea la fiecare piure cate o cincime de pachet cred. Ei, asta cred ca a fost un dezastru pentru stomacelul lui. De-abia acum si-a mai revenit cu scaunele si slava Domnului, vad ca au trecut vreo 2 saptamani si nu a mai varsat. Bineinteles cand a aflat ca l-am trecut din nou pe lapte de soia a dat dezaprobator din cap. Plus ca, atunci cand era la noi, daca manca el mai putin la masa de dupa-amiaza si il lasam in pace pentru ca stiam ca a mancat bine la pranz, sarea repede cu gura si zicea ca nu e bine sa-i dau asa de putin ca el mai are de recuperat. De parca, daca nu mi-a mancat cat era bebelus trebuie sa-l indop acum pana pocneste.
De ex., iarna asta cel mititel a mers foarte prost, ba din cauza maselelor, ba a fost racit in vreo doua randuri si am ajuns si eu din nou la obsesia aia ca nu mananca suficient. Si doctorul mi-a spus sa fac un protocol timp de-o saptamana cu ceea ce mananca si cat mananca si apoi sa i-l duc sa-l vada. Buuun, ei atunci cand l-a vazut doctorul a zis sa nu-mi fac griji entru ca mananca binisor pentru varsta lui, si chiar sunt copii de felul lor mancaciosi care tot atat mananca, si el, ca un copil foarte mofturos dupa cum il descriu, manca chiar prea mult. Ei, pt psihicul meu era exact ce aveam nevoie. Am plecat acasa mult mai relexata. In schimb, cand am vorbit cu soacra-mea si i-am zis ce a zis doctorul, a zis ca daca el (dr.) poate sa spuna ca acesta este un copil supraalimentat inseamna ca a luat diploma degeaba. Pot sa spun ca mi-a picat avantul in secunda doi. Si baietelul meu are la un an si 8 luni 12,2 kg care, din cate stiu eu, nu-i chiar asa de rau.
Deci, in general, pentru soacre, oricum ai proceda si orice ai face in astfel de situatii oricum nu e bun. Si eu, la randul tau, m-am consumat exact ca si tine, si pe langa necazul cu copilul meu trebuia sa mai infrunt si privirile si cuvintele pline de inteles ale celor din jur.
Na, ca mi-am varsat si eu off-ul cu privire la soacra.
Fii tare, si fa dupa cum iti dicteaza inima, pentru ca tu esti mama lui si eu cred in instinctul matern. Eu zic ca o mama simte atunci cand copilul nu e bine sau daca are doar un bebe mofturici.
Eu ma gandeam ca, avand in vedere ca analizele bebicii tale au iesit in regula, e posibil sa nu se prea dea in vant dupa lapte (am mai auzit de cazuri din astea), asa ca ai sa ai mai mult succes la diversificare. Si eu stiam ca la copiii hraniti artificial diversificarea se poate face de la 4 luni. Intraba si tu doctorul.
Pupici si muuuuuuulta sanatate bebicii tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Nu e bine sa o fortezi, o sa te chinui cu ea ani de zile daca o fortezi acum.

Daca mergeti sa ii faca perfuzii, e mai bine decit sa o fortezi sa manince. Desi cred ca nu ajungeti acolo daca fetita e sanatoasa.

Eu zic asa: respecta programul de masa - din 3 in 3 ore - si nu ii da nimic intre mese, sau nimic inainte de masa. Si da-i sa bea cit vrea ea. Poate are sens sa schimbi laptele daca asta nu ii place deloc.

Mult succes! Ii faci numai rau daca o fortezi sa manince. Copiii trebuie sa manice 110-150 ml/kg corp, adica daca fetita ta are 5 kg trebuie sa manince minim 5*110 = 550 ml de lapte pe zi. In unele zile mai mult, in altele mai putin. E absolut normal. Daca refuza sa manince inseamna ca e bolnava si mai bine mergeti la spital.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Mihaela,m-am socat!!!un pachet de unt in 5 zile??sa ii dea lactate pe ascuns de tine??pai daca baietelul tau e inca alergic,cat de mult rau ii poate face...e inconstienta???
soacra ta sa se ia de mana cu a mea!!!

incerc sa fiu relaxata si sa nu mai iau in considerare ce zic ceilalti,sa nu ma afecteze...desi e greu.
suntem un pic mai bine(cam 550ml),poate si datorita faptului ca am tot scos-o pe faleza la plimbare desi imi e f greu ca e departe,dar m-am gandit ca poate ii deschide pofta de mancare si zilele astea am fost mai relaxata,de la ultimul incident cu soacra nu am mai vorbit si nu i-am mai vazut deloc si poate de-aia.

sirimie,iti multumesc de raspuns.
probabil nu ai citit tot,nu o mai fortez de cand am postat,fetele m-au ajutat sa imi dau seama ca nu e bine si le multumesc.deocamdata nu e cazul de perfuzii.intre mese nu papa nimic,chiar daca i-as da nu ar vrea nici ceai nici apa.mesele sunt la 3-4 ore.cand papa putin ii dau dupa 3 ore,cand papa mai bine,peste 100 ii dau dupa 4 ore.
noua ni s-a spus de la spital si de catre medic ca trebuie sa pape MINIM 150ml/kg corp in primele 3 luni si MINIM 140ml/corp incepand din luna a4-a.
o zi buna!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Energy, poate s-a mai sugerat, insa nu am citit toate paginile. Ai incercat sa schimbi forma tetinelor? Am inteles ca bebelusii pot avea preferinte: latex sau silicon, forma ortodontica sau rotunda... Mult succes!

Ioana 32+ si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Mihaela....am citit postarea ta legata de socrii....o recunosc pe soacra mea....iti spun la modul cel mai serios ca trebuie sa pui piciorul in prag...altfel se va ajunge la mult mai rau...noi am patit-o de cateva ori, pana l-a infuriat rau pe fiul ei mamos...care a bagat restrictii la "vizitare si vedere" copil...pana i-a facut sa inteleaga ca "copilul" este al nostru si ca "noi facem regulile alimentare"...

Sotul meu este disperat cu "indopatul copilului" pentru ca el a fost toata viata supraponderal din cauza acestui indopat...si de cate ori a primit replica "ce, pe tine nu te-am crescut" i-a venit replica..."ba da, indopandu-ma", dar n-a zis...Este extrem de important, mai ales daca bebe al tau are probleme de sanatate (mai ales cu stomacelul) sa iti respecte intocmai retetele si felul in care alegi sa-l alimentezi....

Fie ca le convine sau nu (putin imi pasa, este vorba despre copilul meu si este responsabilitatea mea) trebuie sa respecte ce le scriu eu pe hartie si daca vor sa-i dea vreun alt aliment sa ma intrebe.....un pachet de un in 5 zile?????? oauu...catinca "consuma" cu greu un pachet de unt in 2 saptamani (asta in conditiile in care mai mananc si eu cate o felie de paiine cu unt!)
"Datul pe ascuns" si "mintitul" parintelui mi se par cele mai mari "crime" (evident, este exagerat cuvantul!) pentru un bunic....la noi s-a intamplat o singura data si au fost atentionati ca daca mai fac vreodata asa ceva apelam la bona si-si vad nepoata sub supravegherea noastra. Suna drastic si poate chiar exagerat, dar nu vrem ca fata noastra sa creasca indopata cu tone de ulei (indeletnicirea preferata la a soacrei!) si cu tot felul de alimente nepotrivite varstei...mai ales in conditiile in care eu ma chinui de cand am diversificat mancarea sa-i ofer un regim alimentar extrem de echilibrat ...
Sotul tau ar trebui sa fie primul care ia atitudine...tu oricum probabil esti deja "scorpia" care isi chinuie copilul!
Scuze de offtopic, dar chiar trebuia sa-ti spun!

Oana siCati mica (1 an si 6 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nico_ims spune:

Buna,

daca nu mai vrea la biberon ai incercat sa-i dai cu lingurita?adica la castron.
Iti spun pt ca si eu am avut problema cu baietelul meu care nu accepta de nici un fel biberonul el fiind hranit numai la san.

daca mai ai nevoie de ajutor nu ezita sa ma contactezi nico_ims@yahoo.com

Mergi la inceput