al 3 lea an de stat acasa cu copilul

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Din tot ce am citit, am inteles ca statul roman ocroteste mama si copilul, daca plateste 2 ani sa stai acasa cu copilul.

Bravo guvernantilor nostri, dar ar fi fost la fel de minunat daca personalul din crese si gradinite ar fi fost mai responsabil, daca
s-ar efectua controale inopinante, lunare, de catre cei abilitati. Bineinteles, sa se si ia masuri drastice impotriva celor neprofesionisti.

Ce vreau sa spun ? Mi-as fi dat fetita la cresa de la 2 ani, daca nu m-ar fi speriat atatea cazuri de traumatizare si imbolnavire a copiiilor atat de micuti. Ei, la aceasta varsta, nici macar nu pot povesti ce li se intampla...

Din ce am citit eu pe forum, am inteles ca in alte tari, copiii sunt mult mai bine ingrijiti. Am inteles bine ?
De aceea mamicile din acele tari au curaj sa-si dea copiii la cresa la doar cateva luni ?
Sper sa-mi raspundeti.
Multumesc.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Eu am copilul la daycare (cresa) de la 3 luni pentru ca dupa cum a mentionat si uta_ciun aici in US nu se platesc decat 6 saptamani pentru nastere naturala si 8 pentru cezariana. Ce a ramas pana la trei luni mi-am luat concediu fara plata.
Oricum de cand a ajuns la cresa fata mea a luat o sumedenie de virusi, asta in conditiile in care sunt foarte bine ingrijiti. Racelile, gripa sunt inevitabile odata cu introducerea copilului in societate. Nu poti sa-l protejezi, ori le face la cateva luni ori la 3 ani cand il dai la gradinita dar tot le va face.
Partea buna este ca dupa primele doua dati cand a ragusit si a facut febra, nu mi-a mai racit asa urat. Febra nu mai face doar ii curge putintel nasul.
Eu inainte de a hotari daca o dau la cresa sau nu am verificat toate centrele care aveau oferta asta. Unele mi s-au parut chiar infecte. Dar banuiesc ca ai posibilitatea sa verifici asta si in Romania. Nu pleca de la premisa ca sunt toate oribile fara sa verifici, poate exista ceva care sa-ti placa si in care sa ai incredere.

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gargoyle

"Ce conditii ofera statul Gargoyle prin alte tari?????
Statul nu ofera nimic, cresele sunt PARTICULARE"

Un exemplu... Finlanda poate? Municipal Day Care (asta e de stat), din taxa parintii platesc max 15% in functie de venituri, nr copii etc. Nu locuiesc acolo, stiu si eu de la altii.
Nu sunt un fan al polemicilor, asa ca hai sa fiu de acord cu tine, in nici o tara nu exista crese de stat, iar conditiile din crese sunt la fel de minunate ca in cele din Romania.
Iar informatiile mele vin de la diverse persoane cu domiciliul in afara Romaniei, poate alte mamici ne vor da informatii de la sursa.

Mami lu' Diana - pisicuta

In US nu am vazut crese de stat, eu platesc 1500$ pe luna pentru fetita mea si pentru ca am un venit mai ridicat (adica nu sunt caz social) nu primesc nici macar tax refund pentru child care. Apropo nu am un castig fabulos, sunt doar un pic peste medie pentru ca avem doua venituri.
Nu stiu despre alte tari.

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns swea spune:

aliopirdana ,si eu am aceesi problema,vreu sa stau acasa cu micuta mea al 3-lea an dar fara sa-mi elibereze certificat de handicapat(asta o sa ramana o amprenta pe viata).Nu am ce sa fac cu ea dupa cei 2 ani si eu am oroare de bone sau cresa.Am inteles ca se poate pe o alta cale ,adica motivul ar fi ca copilul este foarte dependent de mama.Daca copilul e perfect sanatos haideti sa nu-l facem handicapat pt.ca asa vrem noi sa mai stam acasa inca un an.Daca stie cineva ceva despre cum se poate rezolva va rog spuneti-mi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Aliopirdana te rog sa imi dai atresa ta de mail pe pm. Si eu sunt din vl. Poate te pot ajuta cu un sfat.

Nico, mami de Andra si Alex
poze

Poze in concurs Clipe de viata 2008 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=18" target="_blank">nm1 si nm2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns swea spune:

aceasi intrebare o pun :stie cineva cum pot sa prelungesc al 3-lea an acasa ,cu fetita mea de 1,3ani,care este perfect sanatoasa?(exclud un certificat de handicap)
daca DA astept un sfat ,o sugestie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

aaa un font mai mare nu ai gasit??

Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink

www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gargoyle

"Ce conditii ofera statul Gargoyle prin alte tari?????
Statul nu ofera nimic, cresele sunt PARTICULARE"

Un exemplu... Finlanda poate? Municipal Day Care (asta e de stat), din taxa parintii platesc max 15% in functie de venituri, nr copii etc. Nu locuiesc acolo, stiu si eu de la altii.
Nu sunt un fan al polemicilor, asa ca hai sa fiu de acord cu tine, in nici o tara nu exista crese de stat, iar conditiile din crese sunt la fel de minunate ca in cele din Romania.
Iar informatiile mele vin de la diverse persoane cu domiciliul in afara Romaniei, poate alte mamici ne vor da informatii de la sursa.

Mami lu' Diana - pisicuta

Draga nu tb sa fii de acord cu mine, iti propun sa te muti in Finlanda.Eu una nu am cum.Si informatiile vin de la sursa.Exact atata costa.Spre deosebire de tine eu chiar aici locuiesc.A, si vad ca ti-au mai raspuns mamici cum e cu costurile pt copii in strainatate.Si mai ales cu concediile de maternitate!!!Si dupa ce termini cu gradinita tb sa platesti afterschool si clidminder pana la 13-14 ani.
Nu am spus ca sunt conditii minunate in RO, dar macar isi permite oricine sa dea copilul la gradi.Si dupa ce intra la scoala (asta din pacate) se descurca singuri cu cheia de gat.
Nici eu nu vreau sa intru in polemici , sigur ca depinde de tara, dar in cele mai multe cresele gradinitele si chilminder/nanny costa enorm.
Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink

www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui swea

aceasi intrebare o pun :stie cineva cum pot sa prelungesc al 3-lea an acasa ,cu fetita mea de 1,3ani,care este perfect sanatoasa?(exclud un certificat de handicap)
daca DA astept un sfat ,o sugestie pe adresa sweahall@yahoo.com.

Da. Se poate.
Legal in al treilea an stai acasa in concediu fara plata conform contractului colectiv de munca la nivel national. Sau iti dai demisia.

Cu bani de la stat in CIC se poate doar fraudand legea in cazul in care copilul nu sufera intradevar de un handicap dovedit medical.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

nu stiu ce va tot agitati voi aici... femeia a zis ca vrea sa stea cu copilul acasa, pana la 3 ani. si eu o sa stau cu S pana cand n-o sa ma mai vrea glumesc, evident.

certificatul de handicap vine cu un salariu de asistent personal pentru mama si o alocatie pentru copil. Sonia, cu toate ca are 1001 probleme, nu are asa ceva. si nici nu o sa-i scot. mirela.d (parca) handicapul nu il da hartia, dar nici daca te uiti la Sonia nu observi ca ar avea niste malformatii cardiace ce ar incadra-o la grad mare de handicap. asa ca daca eu nu imi fac copilul handicapat, nu iti permit tie sa generalizezi si sa arunci cu vorbe aiurea. clar? chiar e o discutie foarte ampla pe care am avut-o cu familia, si un copil cu probleme, dupa ce ca are probleme daca ii mai scoti si un certificat de handicap, in tara asta cu persoane care gandesc ca daca ai o problema, esti handicapat, ii distrugi viata automat...

eu ii doresc mamicii care a deschis subiectul sa gaseasca solutia corecta si cinstita de a sta acasa cu puiul ei, pana cand va considera ea necesar.

absoluta, ce bine ca a plans copilul tau pana a ragusit, dar ai putut sa ii iei un covrig mai cu mot... cred ca e un copil tare fericit ! cum era reclama aia la mastercard??? fericirea/bucuria copilului tau... nepretuita... succes !

************************************************************************************

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Consider fireste ca-i normal ca totul sa fie legal. Eu lucrez doar sase luni pe an. In rest sunt in concediu fara plata. Totul a inceput cand am fost in concediu medical niste luni si am descoperit ca si bolnava ii pot ajuta mai mult eu pe copii decat after-school-ul. Si am descoperit ca stand nici nu pierd atat de mult pe cat credeam ca o fac.

Ceea ce nu inteleg este de ce atunci cand un copil are probleme, un certificat de handicap e o rusine? Adica problemele nu se rezolva daca nu are certificatul, nu? Le folosesc in ro intr-un scop de inchidere de drumuri?
De exemplu am vazut studenti care au o treime de timp suplimentar la examene pentru ca-s dislexici. Ar fi putut sa ascunda ca nu se vede. Si colegii ii ajuta pentru ca profesorul nu are voie sa ramana singur c-un student deci mai raman doi voluntari. Si cei in cauza o iau natural la stilul am un petec colorat si gata.

Mergi la inceput