al 3 lea an de stat acasa cu copilul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ai grija, poate cobesti...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Ali, eu zic sa stai cat poti de mult cu copilul daca iti permiti asta.
(bineinteles, fara certificat de handicapat sau ceva de genul asta)
Si cu alaptatul la fel, cat mai mult!
Sunt ani frumosi, nu se mai intorc.

(cata rautate fetelor, cata rautate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Intr-un stat civilizat niciun medic nu acorda certificatul de handicap pe ochi frumosi pentru ca asta este inselaciune, frauda sau cum s-o mai zice. Numai la noi se poate asta pentru ca exista si oameni de asa natura. Sper ca cine este in masura sa faca sa dispara astfel de retele de medici si persoane cu handicap, pensionari, facuti la comanda.
In al 3 lea na mama primeste in continuare indemnizatie pentru copil, si alocatia este mai mare...ai putea primi banii astia cu inima impacata? Ai fost vreodata intr-un spital, intr-un orfelinat unde sunt copii intradevar bolnavi si care n-au de nici unele? Ai facut vreodata un gest pentru ei? Dar tu Macrina, care zici ca sunte rele? Ai mai putea face lucrul asta? Daca da inseamna ca-s defecta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

nush ce sa zic inca sper ca e o greseala in conditiile in care cunosc o mama cu un bebe cu un retard fizic minor si care a refuzat categoric in ciuda presiunii rudelor sa l faca handicapat pe copil
sper ca urmatoarea intrebare sa nu fie cat trebuie sa "cotizezi"pt a primi un astfel de certificat
cum au zis si fetele stai cu el cat vrei e frumoasa perioda bucura te ca ai un copil sanatos

http://community.webshots.com/user/ana_ana2327

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

eu chiar am un copil cu probleme si as vrea sa-mi prelungesc concediul inca un an, dar doar pentru a merge cu el la terapii... si chiar mi-e teama ca nu-mi vor mai acorda acest al treilea an, fiindca starea lui este mult mai buna decat anul trecut...
ne e normal sa-ti doresti un certificat de handicap... eu, sincer, in adancul sufletului imi doresc sa nu-mi mai dea...
gaseste alte solutii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

aliopirdana, daca cineva ti-ar propune sa iti scoata tie certificat de handicapat ca sa mai stai un an acasa, ai fi de acord?

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

absoluta faptul ca puiul tau merge la cresa nu inseamna ca alegerea pe care ai facut-o este cea buna pentru toata lumea.
Sunt multe mame care stau pana la 2 ani si mai mult cu puii lor acasa si la fel asta nu inseamna ca acei copii nu stiu sa faca nimic din ce face copilul tau care este la cresa.Nu poti jignii niste mama care se dedica trup si suflet copiilor lor pentru ca nu este usor sa stai acasa ,ba mai mult unele mame prefera sa-i duca la cresa si sa se intoarca la servici.

Pot sa te asigur ca puiutii care stau cu mamele lor acasa nu doar ca au o educatie ci au ceva mult mai mult decat copii care merg la cresa: multa dragoste pe care ei o simt si este cel mai important in cresterea lor.
Adica daca copilul nu merge la cresa si sta cu mama acasa este un copil ce are un nivel cu mult sub cei ce merg la cresa?Io zic sa te mai informezi si sa nu mai bravezi atat cu alegerea ta.

Nu vreau sa jignesc mamele care au ales cresa(au fost obligate) pentru a se intoarece la servici,ci raspund strict la afirmatia pe care a facut-o absoluta,afirmatie care mi se pare aberanta si nefondata inacelasi timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:
citat din mesajul lui anisiap

nush ce sa zic inca sper ca e o greseala in conditiile in care cunosc o mama cu un bebe cu un retard fizic minor si care a refuzat categoric in ciuda presiunii rudelor sa l faca handicapat pe copil

http://community.webshots.com/user/ana_ana2327

Of topic: nu prin obtinerea unui certificat faci handicapat un om ci prin existenta handicapului. Daca mama in cauza isi inchipuie ca odrasla ei nu are handicap doar pentru ca nu exista certificatul de handicap desi exista handicapul in sine, este foarte bine pentru moralul ei dar sa si sustii ca este bine ca mama a refuzat sa-si faca puiul handicapat, mi se pare pueril.

In ceea ce priveste framantarile autoarei topicului, mi se par deplasate. Sunt atatia copii cu handicap.... E atat de pacat si ea se gandeste ca mamele in cauza stau acasa de placere. Cred ca ar renunta la "placerea" asta daca ar putea.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

As mai adauga ca mi se pare lipsa de respect fata de mine in calitate de contribuabil sa vii sa ma intrebi cum poti eluda statul pe banii mei si ai celor care care au ales sa munceasca (uneori chiar inainte de a implini copilul 2 ani)

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui absoluta

Eu zic sa stai cu el pana-l insori.......
Sunt curioasa daca copilul tau la varsta asta mananca singur, sunt curioasa cate cuvinte spune, stie ce e aia olita? .....si cate curiozitati am pentru a vedea ce este in plus fata de fetita mea care merge la cresa de ceva timp....ea avand acum 2 ani.
Eu nu numai ca nu te incurajez dar te si critic.

inseamna ca l-ai dat la gradinita buna. e misto sa-ti invete altii copilul sa mearga la olita, sa vorbeasca, sa manance, nu-i asa? spre deosebire de proastele de mame care considera ca nimic nu e mai important decat puiul. daca ai fi avut curiozitatea sa te interesezi, ai fi vazut ca e super recomandabil sa stai cu bebe acasa pana la 3 ani, cel putin, ideal pana la clasa intai.

nu, io nu stau acasa, dar le invidiez si le admir pe cele care pot.

Mergi la inceput