GRESELILE PARINTILOR

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si eu am dormit cu mama pana la 8 ani, cand am cerut eu sa dorm singura ca ma enereva ca nu ma lasa sa ma "zvarcolesc" si sa ma "dezvelesc" Si n-am iesit neindependenta deloc.
Deasemenea parintii nu m-au lasat in tabere, m-au controlat samd, cum zicea cineva mai pe primele pagini. Si tot n-am iesit neindependenta.
Si deasemenea, tot cum zicea cineva mai sus, mi-am supt degetul pana la 7 ani, asta cu degetul nu conteaza

Cred ca pur si simplu tine de personalitatea copilului. Eu zic ca fiecare parinte e bine sa faca cum simte el si in functie de copilul propriu, nu dupa retete.

Fi-miu are 7 ani, doarme singur de la 4 ani,a cerut singur ca a auzit la gradinita (pana atunci n-a dormit singur). Dar eu de 8 luni sunt singura, fara sot si avem acum program de dormit impreuna vinerea si sambata. Pt ca in rest eu ma trezesc mai devreme decat el si fac zgomot pe la baie, in plus sa zica si el pe la scoala ca doarme singur, ca nu se poarta la astia sa doarma cu maica-sa pana se insoara

Ii mai dau cateodata sa manance si in gura pt ca mi se pare prea slabanog si se plictiseste mancand, ii e lene sa mai termine, asa ca ii mai dau eu cateva imbucaturi,pe care de regula nu le refuza. Nu ca nu mananca singur...

In gral pe mine prea putin ma intereseaza ce zice oricine, psiholog sau altcineva, in legatura cu cresterea copilului propriu, fac intotdeauna doar ce ma taie capu'. Desi am dormit cu mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Mey dar daca dormii cu doi pana cinci respectiv trei? Asa ies mai independenti sau dimpotriva?

Cu pupatul ...hmmm nu-s de acord. Dar nu din motive de igiena... ca ce baga pruncii in gura... hmmm. Iar cu mestecatul... "iegzista" mixere acu.

Si io tot cum ma taie capatana fac. E drept ca o pun sa cugete destul de des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

legea o fac parintii si copiii impreuna

Ieeeeeee!!!!!!
Da, mai, astea 7 vorbe, daca ar fi batute-n cuie , ar exista mai multi adulti fericiti (in devenire sau asaa, de-aiurea :)).
Daca parintele ar intelege ca nu poate face legea decat tinand cont de nevoile copilului, ar fi minunat!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui conchita

legea o fac parintii si copiii impreuna

Ieeeeeee!!!!!!
Da, mai, astea 7 vorbe, daca ar fi batute-n cuie , ar exista mai multi adulti fericiti (in devenire sau asaa, de-aiurea :)).
Daca parintele ar intelege ca nu poate face legea decat tinand cont de nevoile copilului, ar fi minunat!!

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

mai denizel, te tot citesc de cateva zile pe la toate subiectele astea sensibile, si cand vreau sa spun si eu ceva, hop vine denizel si spune tot, asa ca eu nu mai am ce spune :)

felicitari pentru cum gandesti despre copii si empatia de care dai dovada...si rezistenta sa raspunzi asa cum trebuie cam peste tot

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Desiree, . Si tie felicitari!!!

Si... hai sa raspunzi cam peste tot unde crezi ca e nevoie :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

acuma imi place mult ce a scris conchita...cat despre greseli, depinde cum le vede fiecare in parte, si eu am dormit cu ai mei copilasi(in primii ani pana la 2 ani fii mea, si 2 ani jumatate fii miu cel mare) in camera, cu asta micu ultimu chiar in pat, mi-e oricum mai comod sa-i dau sa suga si sa ma "mut" in partea mea de pat si asta micu sa doarma bine merci in partea lui de pat(am unul super-mare), oricum al meu e mult plecat de acasa cu jobul...ceilalti doi dorm in camera fiecare in patul lui...nici unul dintre ai mei, nu e genul "dependent" de mine, fii mea de-abia asteapta sa o duc la scoala dimineata, mijlociul la gradinita, mezinul are doar 8 luni deci nu "se pune".
De mancat le-a placut sa manance singuri, oricum nu sunt genul sa ma lase sa le dau eu, dar uneori mai fac si eu ca ruxij ca daca ar fi dupa ei s-ar infometa singuri, dar rar cand au zile de mananca o banana, un biscuite si o rosie si ei cica sunt satuli.
Intimitate poti avea si in alte locuri ale casei si daca amandoi parintii isi iubesc la fel de mult odraslele nu vad fericire mai mare decat sa te trezesti dimineata ca iti sare in pat un "soricel" d-asta iubicios care vrea sa se cuibareasca in bratele tale...d-aia ne-am si luat un pat conjugal mare-mare sa intre toata gasca in el, mai ales duminica cand aia mai mari chiar incep cu saritul in pat si bataia de perne.
Aia cu mestecatul in gura nu o comentez, bleah.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kover spune:

Citat:
citat din mesajul lui Irina20,, Nu sunt de acord cu paturile suprapuse deoarece copilul care doarme mai sus se poate zvarcoli si poate sa cada din pat. In plus nici din punct de vedere psihologic nu este bine sa se faca aceasta alegere", mai spune Cristina Levitchi.Ce parere aveti?Irina,mamy de Fabian www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo
am citit eu toate paginile dar tot nu m-am dumirit:ce are patul suprapus cu dezvoltarea copiilor?care sint problemele psihologice?mamica de Robert(23.11.2004) si Kristian(01.09.2006)http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124407/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

-Cu mestecatul mancarii in gura - bleahhh- e o chestie de igiena.
-Pupatul pe gura al copiilor nu prea se practica in Romania. In schimb am remarcat chestia asta in filmele americane, australiene. Chiar aseara am vazut intr-un serial pe AXN o mamica pupand copilul pe gura. Sper doar sa nu importam si chestia asta.
-Dormitul in acelasi pat cu copilul - cred ca e ceva ce fiecare poate hotara daca si cum o face. In primul rand ar trebui sa ai mai multe camere - nu toti isi permit, in al 2-lea rand conteaza mult si felul de a fi al puiului (eu am unul lipicios si unul nu) si nu in ultimul rand de comoditatea mamei (e mai usor sa te intorci pe o parte sa-i dai sa suga decat sa-l iei si sa te duci in sufragerie sa-l alaptezi de 3 ori/noapte). Eu am ales varianta sa-i culc in aceeasi camera pe amandoi, sa ma ridic din pat si din 3 pasi sa fiu langa ei, sa reusesc sa mufez bb-lusul in 3 secunde de la primul "miau" in drum spre sufragerie ca sa nu trezesc celalalt copil. Dar sunt alegerile mele si nu cred ca daca dormeau in pat cu mine ar fi fost altfel. Evident ca dimineata se muta toata satra in patul mare sa ne uitam la desene si sa ne pupam (nu pe gura).
-Cat despre paturile suprapuse sunt curioasa cum e cu teoria doamnei, ca ai mei dorm in paturi suprapuse. De cazut nu au cum sa cada deoarece am facut un sistem de cordeline de alpinism prins de tavan, ca un fel de plasa. Baiatul cel mare doarme sus de 3 ani si nu am avut nici-un fel de probleme. Dar de ce psihologic n-ar fi bine?
-Mancatul- fiecare copil (sanatos) are stilul lui de a manca. In cazul meu, cel mare e mancacios cu ce-i place (uneori trebuie sa-l mai potolesc) in timp ce cel mic e pofticios, gusta din toate dar mananca destul de putin (ca atare e si mai "tantar") - pe el il mai pacalesc cu 2-3 guri in plus, cand nu e atent. E genul care mananca incet si se plictiseste sa manance dupa ce a luat cateva guri, in schimb ar rontai toata ziua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neliaCris spune:

Eu dorm cu bb in pat ,patutul fiind lipit de pat ca o marire a lui...deci cand se trezeste noaptea si vrea ceva vine la mine imi baga un cap..ma trezesc si actionez....
Il pup pe gura,cu buzele pana ii iese foc si ma impinge,il pup si in fund daca este cazul...mai multe boli decat are omul de cand se naste nu poate sa mai ia....il pup si pe urechi si pe maini,si pe varful degetelor!!!!!
Daca eu pap ceva....pizz de exemplu...si vrea si el sa vada ce e...cum e....doar nu o sa o baf in frulator .ii estec in gura mea si ii dau ...daca vrea sa o pape bine daca nu ii place mi-o scoate afara...
Deci astea ma fac pe mine mama rea sau denaturata?sau neigienica....?vai doamne..atunci satrele de romi care nu au apa curenta si au soboliani in casa ce mai spun...?si au copii blonzi si frumosi,si unii chiar fr sanatosi....ca sa nu facem discriminare....ce e rau in a da copilulul din gura ta?ca doar nu am sifilis sau boli ale gurii...ca dintii nu sunt fr albi si dusi la albit nu am gauri in dinti...si daca as avea tot i-as da...de la o vreme linge pe jos...incearca de toate...baga in gura de toate....doamne fer...
si daca ar vrea sa doarma cu mine in pat pana la 7 ani nu are decat...daca vreau sot si intimitate gasesc...sotul e mare ,intelege,dar un copil de 7 ani sa ii spun du-te in camera cealalta ca am o intimitate cu tacto...vai..

pentru tine mi-as da si viatza....
http://www.onetruemedia.com/shared?p=80eb5a5a871cffcb491dc4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Gura omului e plina de microbi, cred ca doar varanii ne mai intrec. Asa ca eu nu i-am mestecat niciodata mancarea, cred ca pe jos in casa e mai igienic decat la mine in gura.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Mergi la inceput