Alimentatia sanatoasa. Unde o dam in bara?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Pentru ca rolul unei reviste de fitness e sa il convinga pe un inginer care in timpul zilei foloseste 16 muschi ca are nevoie de proteine ca sa intretina o masa musculara de halterofil pe care n-ar avea-o daca nu s-ar fi dus la sala de fitnes de la inceput.

A minca sanatos si a fi activ sint nevoi diferite de cele impuse de firmele si revistele de fitness.

Imaginea unui individ cu pectorali de Hulk ar trebui sa fie sexi in triburile din Africa in care muschii respectivi pot insemna diferenta din prinz si gustare.

A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Andrada ,poate nu am facut noi ce trebuie la materia aia.
Deci sa inteleg de la tine ca zaharul este ok?

P.S: hipercolesterolemia nu este un risc pt. diabet, POATE fi o consecinta .

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

P.S: hipercolesterolemia nu este un risc pt. diabet, POATE fi o consecinta .

Exact asa zicea si felcerul din Valatucii de munte.
Daca exista colesterol marit fara diabet de tip 2 dar nu exista diabet de tip 2 fara colesterol marit concluzia ta (si a felcerului) e ca zaharul declanseaza diabetul de tip 2 si apoi diabetul declanseaza prin cine stie ce pirghii colesterol marit???

Singurul mod in care activitatea pancreasului e legata de activitatea ficatului (prin portalul ficatului)e legata de activitatea celulelor beta si alfa si de rolul regulator al unora si implicatia ficatului cind e semnalat de celulele respective ca au nevoie de balans. Apoi ficatul mai si produce colesterol dar activitatea nu e legata de asigurarea nivelului de glucoza in creier decit in termeni de agilitate/oboseala.

Cu alte cuvinte singurul mod in care tu ai dreptate e atunci cind maninci dulciuri pina obosesti fizic, adica efectiv plescai/ronzai/dai din buze si dinti pina iti atingi limita fizica, portalul-vena al ficatului se blocheaza, colesterolul e eliminat in singe si de aici diabetul de tip 2.
Wow!

A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Andrada, f interesant ce scrii tu. Eu recunosc ca n.am citit prea mult despre nutritie peste ce mi-a cazut in mana de prin presa.
te rog mult, poti sa dai niste exemple de pranzuri/cine sanatoase?

am retinut carne slaba cu fasole/varza.

o regula care mie imi place e cea de a nu combina mai multe tipuri de proteine, carne cu lactate, lactate cu ou, pt ca e nevoie de enzime diferite pt digestia fiecareia si organismul tre sa faca un efort prea mare. am inteles ca e o regula de baza pt evrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_80

Andrada, f interesant ce scrii tu. Eu recunosc ca n.am citit prea mult despre nutritie peste ce mi-a cazut in mana de prin presa.
te rog mult, poti sa dai niste exemple de pranzuri/cine sanatoase?

am retinut carne slaba cu fasole/varza.

o regula care mie imi place e cea de a nu combina mai multe tipuri de proteine, carne cu lactate, lactate cu ou, pt ca e nevoie de enzime diferite pt digestia fiecareia si organismul tre sa faca un efort prea mare. am inteles ca e o regula de baza pt evrei.

Da, de evitat carnea cu lactate(sosuri de smantana, lapte, branza) , din acelasi motiv pentru care e bine sa eviti si sa nu amesteci carnea cu cartofii, pastele sau orezul.(adica proteine cu carbohidrati)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Deci concret:
NU pilaf cu copan
NU friptura cu piure/cartof prajit
NU spaghetti cu chiftelutze!!!!

Trebuie sa re-inventez retete... si cum nu prea am multe "meniuri" in "program".... o sa imi fie greu

Mai am si eu o nelamurire: Painea??? Ce tip de paine? In ce combinatii??

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana

Deci concret:
NU pilaf cu copan
NU friptura cu piure/cartof prajit
NU spaghetti cu chiftelutze!!!!

Si NU pui cu smantana... Asta deja e prea mult pt mine :((

Mergi la inceput

Aceleasi pareri diferite LadyJ. Repet, parerea mea este ca proteinele sint OK cu carbohidrati si chiar recomandate (incetinesc absobtia rapida a carbohidratilor...si celelalte motive care le-am scris)

La copii ca si adulti sint nevoi specifice dar in linii mari se intilnesc.

Cea mai importanta regula ar fi prezenta fibrei in alimentatie. Intreg metabolismul fibrei asigura nu numai o masticatie, digestie, si absorbtie rapida a celorlalti nutrienti dar e esentiala in curatirea organismului. E "maturica" corpului.
Fibrele pot fi luate din fasole, mazare, varza, conopida.
Fructele au antioxidanti care regenereaza celulele si previn cancerul etc. Cele mai bune sint cele din zona in care esti nascut mere, pere, afine, struguri(negri sint cei mai buni, au tanin- substanta care cica ii tine pe francezii care maninca grasimi, fumeaza, beau...etc tineri si longevivi) si cea mai importanta din toate: prunele. Prune uscate cite una la fiecare masa sint super ptr copii. Chair sucul de prune, un pahar are 3 grame de fibra!!
Semintele uscate nu prajite de dovleac, migdale, alune (au fibra si uleiuri esentiale, antioxidanti) tot asa citeva de-a lungul zilei.
Toate vegetalele verzi in special brocoli, laptuci, si cealalta din care se face stufat imi scapa numele, praz, loboda au si vitamina C
Din carne cea slaba de pui, pe porc-muschi nu ceafa.

Lactatele nu sint bune cu carne ptr ca maresti nr de proteine si mai adaugi si grasimi saturate din lactate de aici intarirea arterelor etc.

In general lactatele au grasimi saturate mai multe decit carnea si cascavalul/untul trebuie limitat. Brinza telemea e OK.

Rosiile sint superbe au licopen.
Ouale au energia ptr o zi, dar si colesterolul (un ou are jumatate din necesarul de colesterol).
Ciocolata (neagra) are antioxidanti care nu-i gasesti altundeva lecitina...etc, 1-2 cubulete pe zi. Ciocolata alba n-are decit grasimi saturate, iar cea cu lapte e undeva la mijloc.

Piinea (tzaicul din piine) are vitamina B complex, cum B-urile nu actioneaza decit cind sint impreuna piinea e esentiala si e minunata daca e integrala.

Ardeiul are capsaicina absolut minunat ptr preventia si repararea multor boli/conditii.
Usturoiul si ceapa iar esentiale.

Copiii au nevoie de grasimi (numai grasimile asigura mediul de creare a legaturilor neuronale) si ptr ca sint micuti rezervele de grasimi sint cu atit mai necesare in situatii limita, adultii au mai putina nevoie de rezerve mari de grasime.

Sarea orice produs trebuie sa aiba mai putin de 100 miligrame si pe zi mai putin de 2000 de miligrame adunate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Andrada, cum se numesc aici laptucile??? (creste loboda de la tine...dar destul de incet)

Nu stiu daca e corect, dar pastele au si ele fibra?

Deci combinatiile de mai sus (exceptand cartof+carne) ar fi ok?

Nu as fi zis ca e asa greu sa hranesti un copil

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Andrada , esti simpatica.
Inteleg ca esti prietena cu felcerul
Probabil e impresionant pt. altii ce scrii tu aici dar pt. mine nu .
In ce calitate scrii astea daca nu te superi?
Ca daca esti medic ma duc si cer extra lamuriri de la doctorii cu care am invatat eu .

Oricum referitor la colesterol ti-as sugera sa mai citesti putin.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput