Alimentatia sanatoasa. Unde o dam in bara?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

Am urmarit si eu putin din umbra subiectul acesta:

Dar acum trebuie sa intreb ceva...Denizel, laptele e rau ?

Si cel degresat?

Si mai ales, si iaurtul simplu, organic?

Eu am avut mereu impresia ca iaurtul e foarte sanatos, si il mananc cu placere dimineata, seara, in loc de desert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Aici exista lapte de migdale, orez in comert (organic) - azi am cumparat si eu pt prima data!! Sunt curioasa ce gust are!!!

Noi cumparam lapte organic ne-omonegizat in sticle de sticla...(am invatat de la Andrada ). Lapte care se strica repede si care face pojghitza de grasime deasupra!!!

Conchita, multam mult de retete si sfaturi!!! Le-am printat si le-am pus pe frigider!!! Daca mai ai retete, eu mi le notez pe toate sa stii si le apreciez enorm!!!

Andrada, am cumparat o conopida, cum fac piure din ea?

Mie mi-ar prinde bine si retete concrete...bune de printat si pus pe frigider!!!! Daca are cineva timp, sunt la panda.... Am constatat ca sunt multe legume pe care nu stiu cum sa le prepar...(inafara de paste, cartof, orez)

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Sanzi, zi repede unde ai gasit asa ceva?? la magazin normal sau? mama ce curioasa m-ati facut cu laptele asta de migdale. :-))
sigur ca iti mai zic din bucataria mea, dar zi si tu, ca si pe mine ma lasa inspiratia cateodata.

Denizel, nu esti plictisitoare! multumesc mult pentru raspunsuri. dar ce e totusi cu laptele de vaca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Whole Foods!!!

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Sinzi sau Andrada, ar putea sa imi explice una dintre voi ce-i cu laptele asta neomogenizat? Eu ii iau organic Soniei, dar nu stiam ca tb sa fie si neomogenizat. De ce? Multumesc anticipat pt orice fel de explicatie! O sa il caut si eu la WF.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui musetto

ce-i cu laptele asta neomogenizat?

Se pare ca sint 2 motive. Omogenizarea asta face molecula de grasime care de obicei e "fat" sa devina mica mica mica. Asta inseamna ca o anumita enzima care de obicei este eliminata parte prin pasteurizare (50%), parte prin digestie nu mai e recunoascuta si se ascunde in molecula aia mititica si ajunge la inima/vase de singe si distruge o un strat de protectie. Iar cealalta teorie e ca aceasta molecula mititica de grasime are suprafata de mii de ori mai mare decit ar fi avut-o cind era mare si frumoasa molecula de grasime si atunci in loc sa bei un pahar de lapte cu sa zic acolo 4% grasimi saturate, acel procent se ridica exponential.
E ca si cum ai avea o minge imensa in care numai peretii sint naspa daca o divizezi in milioane de mingi pe pinpong poti ascunde in ele ce vrei si peretii se inmiiesc.

Cam asa am inteles eu
A

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui musetto
Eu ii iau organic Soniei, dar nu stiam ca tb sa fie si neomogenizat. De ce? Multumesc anticipat pt orice fel de explicatie! O sa il caut si eu la WF.

Musetto, fetitele noastre au acelasi nume! :-)
il gasesti la Costco mult mai ieftin, $5 pentru o cutie cu 2 gal. pana acum o luna i-am dat organic exclusiv, dar a devenit prea scump pentru buzunarele mele, sapte dolari galonul, in conditiile in care Sonia consuma 2 gal pe saptamana.

Andrada, zicea Sanzi ceva de sticle...despre ce e vorba? unde gasesti aici lapte la sticla? plasticul nu e ok? ce stiu eu despre plastic e sa nu congelam sau sa nu bagam la microunde in recipiente de plastic ca se descompune nush ce element cancerigen. acum cateva luni am citit un articol despre asta, daca il gasesc, il pun aici. ca eu puneam la microunde sa fac legumele la aburi acoperite cu folie de-aia de plastic, am inteles ca nu e ok.

Sanzi, ia sa vad daca e vreun WF prin zona mea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pepene

Am urmarit si eu putin din umbra subiectul acesta:

Dar acum trebuie sa intreb ceva...Denizel, laptele e rau ?

Si cel degresat?

Si mai ales, si iaurtul simplu, organic?

Eu am avut mereu impresia ca iaurtul e foarte sanatos, si il mananc cu placere dimineata, seara, in loc de desert.

cred ca pentru noi e ok degresat, dar pentru copilasii pana la 3 ani trebuie cu 4% grasime, e vitala pentru dezvoltarea creierului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina
Ina-NZ ,eu mai iau pateu din magazinele cu produse biologice.E fara conservanti,coloranti si alte e-uri,desigur nu e asa gustos dar merge,tine si putin,dupa ce il desfaci intr-o zi-doua e oxidat deci trebuie consumat.

Alina,mami de printesa si baby

Felicitari pentru sarcina. sa fie usoara iar bebe sa iasa la termen sanatos si mancacios

Pateul pe care il iau eu e tot organic si proaspat (nu e la cutie de tabla cu 10 ani garantie, e un fel de leber)
Mai fac si in casa din ficatei de pui destul de des.
Eu sunt ofticata ca numai aia mananca, nu vrea sa ii pun si altceva la lunch.

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

A, da, cu laptele... Eu nu mai sunt deloc prietena cu laptele (desigur ca copilul a descoperit brusc cat de mult ii plac lactatele ) si il inlocuiesc cu lapte de migdale, combinat cu lapte de orez/mei (in principal).
Laptele de migdale este extrem de hranitor si se face mega usor. Plus ca eu cred ca e superior laptelului de vaca.

Citat:
Reply with Quote
Noi pastram intotdeauna proportia o parte carne doua parti vegetale si nu paine.

Ina_nz, la baza piramidei alimentatiei sanatoase stau cerealele.
Cerealele nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie sanatoasa (desigur, nu sub forma de paine alba)., ba inca trebuie consumate in cantitati mai mari decat legume, fructe, oleaginoase, leguminoase si altele :).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Cereale/paine integrala si alte sortimente whole grain le mancam zilnic la mic dejun plus lunch. La noi masa principala e la 5:30 - 6 cand ne adunam de pe drumuri si la masa aia doar Adrian are o felie de paine cu "ceva", noi, adultii, nu mancam paine, eventual mancam mamaliguta.

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput