Legume si fructe

Legume si fructe | Autor: StMihaela

Link direct la acest mesaj

Unii medici/nutritionisti sustin ca trebuie sa consumam minim 5 feluri de legume si fructe pe zi.
Altii pretind ca se poate consuma doar un singur fel de fruct intr-o zi, pe motiv ca acizii diferiti din fructe (daca am inteles eu bine) nu sunt bine tolerati de organism, forteaza ficatul, ii face rau.
Stie cineva ceva concret? Eu le fac copiilor in fiecare zi sucuri de fructe si legume si le plac la nebunie, mai ales in combinatii delicioase.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

informatia o am si eu aproximativ
eu am inteles ca trebuie sa manance fructe si legume zilnic, diferite tipuri, dar nu toate odata
sucul de fructe in exces suprasolicita pancreasul, asta am inteles eu dela celebrii nutritionisti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mondor spune:

Ceva concret nici eu nu stiu, dar e bine sa consumam atat fructe, cat si legume zilnic, nu in exces, si cat mai naturale posibil...e adevarat ca in ziua de azi nici in bunicuta de la piata nu stii ce incredere sa mai ai, ca poate a descopirit si ea vreo cale "mai rapida" de a face fructele si legumele mai mari si mai colorate dar nu neaparat mai sanatoase....

Numai bine !

mondor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Acum nu vreau sa pun problema cat de sanatoase sunt legumele si fructele din cauza modului de obtinere. Acel subiect a fost atat de dezbatut pe alt topic ca nici nu am apucat sa citesc totE clar ca s-a ajuns ca si unii tarani sa "pompeze"gradina pentru profit.

Eu sunt nedumerita daca e mai sanatos sa le dau la copii in fiecare zi un alt fruct, sau e mai bine sa le dau din cat mai multe intr-o zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Pe cuvant daca mai stiu ce sa cred!! In fiecare zi se scoala cate unu cu fundu-n sus si mai face un studiu legat de alimentatie, vine altu peste o luna care-l contrazice ca mai apoi sa vina al treilea ca nici unu nu-i bun...si ca are el solutia...si opsss...da!! primul se apropia cel mai tare de adevar...si tot asa nene ca ne baga in ceata cu cat ne informam mai mult cu atat suntem mai nedumeriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aici exista campanie penste tot, in scoli, la tv, cu "FIVE A DAY". Adica sa mananci 5 portiide legume/fructe pe zi. Binenteles o portie nu inseamna un strugure ci app cantitatea egala cu marimea unui pumn de boabe de struguri, sau alte fructe, legume mici.

Despre cat de sanatoase sunt legumele respective si cum au fost produse, culese si tratate ramane sa va asigurati voi cand le cumparati, cel mai bine cumparate produsele organice.

Noi preferam legumele congelate pentru ca isi pastreaza vitaminele cel mai bine, fiind congelate imediat dupa cules. Cele "proaspete" nu mai au nutrientii necesari daca au fost culese de o sapt- doua.

Cam asta e pe aici in materie de educatie alimentara.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Eu zic ca cel mai bine e sa incerci sa le dai cateva zile zile preparatul din acelasi fruct, apoi cateva zile coctail... Eu acum (cu ocazia subiectului tau) mi-am dat seama ca asa fac, dar nu din prea mult calcul ci din criza de timp, cateodata...
cu toate ca si eu auzisem ca e mai bine sa le dai fructe coctail... ca-i mai bogata "oferta" zilei respective!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu nu mai stiu in care nutritionist sa am incredere din multitudinea care sunt, fiecare cu ideea lui de care e convins ca e cea mai buna. Eu in alimentatia copiilor ma orientez dupa instinct si incerc sa ma ghidez dupa carti si net. Evit emisiunile TV. Nu mi s-a parut niciodata ca TV ar face vreo informare corecta.
Referitor la subiect, eu le dau sucuri din mere, pere, morcovi (luate de la tarani, niciodata din supermarket sau de la negustorii din piete care le aduc din import), portocale, mandarine, banane si combin cam 3 odata.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela P

Pe cuvant daca mai stiu ce sa cred!! In fiecare zi se scoala cate unu cu fundu-n sus si mai face un studiu legat de alimentatie, vine altu peste o luna care-l contrazice ca mai apoi sa vina al treilea ca nici unu nu-i bun...si ca are el solutia...si opsss...da!! primul se apropia cel mai tare de adevar...si tot asa nene ca ne baga in ceata cu cat ne informam mai mult cu atat suntem mai nedumeriti.

SI IO LA FEL
AM AJUNS LA CONCLUZIA CA TB SA MA ORIENTEZ DUPA INSTINCT SI DUPA CUM II MERGE COPILULUI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

si dupa cum vrea copilul, cred ca el stie cel mai bine ce-i prieste
mie nu-mi plac fructele crude, nu-mi fac bine, nu m-am omorat niciodata, nici mica
la fel e si fata; in schimb mananca orice leguma cruda (cotor de varza, morcov, telina, gulie...)
bunica-mea are 96 de ani si este perfect sanatoasa si lucida; ea mananca asa:
dimineata paine prajita cu cafea
la amiaz mancare gatita (supa si felul 2, tocana, carnatz, piure de cartofi)
la cina o slanina, o branza, o mamaliga
bea un vin si o tuica pe zi
cruditati din an in pasti...foarte rar (cu exceptia ceapa si usturoi)
io personal cred ca obsesia asta cu fructe si legume e o tampenie, la fel cu cea cu 2 litri de apa pe zi
omul de cand e el a baut cand i-a fost sete, a mancat carne (vanat) si cand a gasit cate o malaiata in copac a mancat-o si pe aia

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

"Obsesia" cu fructele si legumele nu e o timpenie, la fel cum nu e absurd sa maninci sanatos ca sa iti prelungesti speranta de viata. Dar sint de acord ca informatiile din media si de pe internet sint contradictorii, nici nu stii ce sa crezi. Mai ales toti "nutritionistii" care se gindesc sa cistige bani cu cure de slabire absurde si pentru asta le lauda la tembelizor. Trebuie intrebati medici care stiu despre ce este vorba.

Nu inteleg teoria cu "felurile" de fructe si legume si de ce acizii din fructe nu sint tolerati de organism. Eu gindesc ca e corect sa maninci cit mai diversificat ca sa acoperi toata paleta de minerale si vitamine pe care le ofera fructele si legumele. Si nu se cintaresc in fructe/legume pe zi, ci intr-o perioada de timp, o saptamina. Sucurile naturale de legume si fructe sint foarte bune pentru copii.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput