Tuse tratata cu.. extirparea polipilor?

Tuse tratata cu.. extirparea polipilor? | Autor: 26-kara

Link direct la acest mesaj

radu meu e in primul an la gradi si tot contacteaza diversi virusi. bva a avut bronsita, ba rosu in gat, de statea 3 sapt acasa, una la gradi..
din decembrie tot supara tusea
initial a facut febra si rosu in gat l-am trtat cum a is medicul dar tusea a ramas.
i-am dat remedii homeopate secretolitice dar inca tuseste.
ziua nu prea dar recupereaza la trezire. urat!
dr l-a cautat in gat, l-a ascltat la plamani a zis ca e curat.
ne-a trimis la alergolog care ne-a trimis la orelist.
care ne-a zis ca are polipi si aia nu lasa sputa sa iasa.
dar copilul nu stie oricum sa scuipe si inghite dupa ce tuseste, deci rupe ceva
a recomandat operatie de polipi.
eu nu vreau ca are copilul doar 4 ani..
ce sa mai fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Asculta de medic!!! Fetitei mele i s-au scos polipii acum 1 sapt, la 3 ani si 3 luni. Un pumn de polipi. Niciun medic nu recomanda o operatie (care se face cu anestezie totala, masca cu gaz) aiurea.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Acelasi lucru l-am patit si eu cu fata mea cea mare cand a intrat in colectivitate. Vesnic bolnava, vesnic febra-muci-tuse-otita. Dar vesnic! 1 an de zile toti medicii (fara exceptie) ne-au indrumat catre operatia de polipi. Eu nu si nu, nu-mi supun eu copilul unei interventii chirurgicale si gata!

Dupa 1 an de cosmar, adica 1 an de nopti nedormite pt. noi si 1 an de antibiotice si dureri pr.ea, mi-a zis un dr. ca deja ii scade acuitatea auditiva si atunci m-am speriat, mi-au confirmat si alti parinti si am mers si am operat copilul. Vreau sa spun ca din ziua operatiei, au trecut aproape 2 ani de-atunci, copilul meu nu s-a mai imbolnavit, cred ca i-am mai dat 1 Nurofen si atat.

Foarte multi parinti s-au aratat extrem de incantati de rezultatele acestei interventii. Exact cum spune si Ripley si la fata mea dr. mi-a aratat "rezultatul" interventiei, un pumn de vegetatii. Faza e ca mi-a bagat sub nas, cica sa vad, iar eu nu suport sa vad sange, m-a luat cu lesin, in schimb celelalte mame, au sarit cu scandalul la dr. ca lor de ce nu le-a aratat nimeni nimic si de ce mi-a aratat doar mie. Mie imi aratase, ca eu eram cu gura mare si in ziua operatiei, ca nu ar fi tocmai oportuna.

Aceasta operatie mi-a schimbat viata. Cu Bebi, fara sa aiba nimic, m-am dus cu ea la 9 luni, la aceeasi dr. si i-am "ordonat" sa-i scoata si ei polipii. Se uita dr. la mine ca la o nebuna. A fost amabila si a zis ca e ...prea mica. Dar nici nu avea polipi. Eu vroiam sa starpesc raul din radacina, ma-ntelegi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LeeAnn spune:

Martie, te rog mult de tot sa imi zici si mie la ce dr ati fost !
Multumesc mult.Astept raspunsul tau cu sufletul la gura ca trebuie sa facem si noi neaparat operatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

La Dr. Rizescu Emanuela, la Budimex, nu mai tin minte numele anestezistului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LeeAnn spune:

Multumesc mult ca mi-ai raspuns asa repede!
Stii cumva cum as putea ajunge si eu la dna dr.?
Noi suntem din Constanta si as vrea sa nu fac prea multe drumuri inutile, nu pot pleca de la serviciu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Din pacte si noua ni s-a recomandat operatia de polipi. De catre 2 doctori diferiti. Numai ca mititica deja are lichid in canalul auditiv, asa ca trebuie sa ii dreneze si lichidul ala. Plus ca vor sa-i faca un test de somn sa vada daca are apnee noaptea, caz in care ii scot si amigdalele. Toate astea la 2 ani jumate . Mi-e o frica de mor sa bag copilul in anestezie generala asa de micuta. Mai ales ca am auzit ca polipii astia se regenereaza... Chiar sunt in panica si nu stiu ce sa fac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

Poate ma lamuriti voi:Ok il operezi de polipi daca acestia sunt mariti si necesita operatie,daca nu de ce sa-i scoti?.Eu stiu ca un copil are polipii mariti atunci cand sforaie ,cand respira cu dificultate.Copilul meu desi raceste ff des nu are polipii mariti.Deci cum ramane:ii scoatem oricum si scapam de raceli??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

nu vreau sa comentez aiurea... cand eram bebe, mai tot timpul aveam probleme asemanatoare. Polipii mei au fost scosi de vreo 2-3 ori, au tot crescut la loc. Pe la 3 ani mi s-au scos si polipii, si amigdalele- tot in speranta ca va fi ok, si nu mai fac rosu in gat si alte minuni.
Rezultatul insa a fost altul: rosu in gat, laringite, bronsite care tineau saptamani lungi, tuseam de speriam pe toti din jur, toate minunile le faceam de 3-4 ori in fiecare iarna, abia de vreo 2 ani am reusit performanta sa nu racesc.
Deci operatia nu e neaparat o solutie, eu as mai consulta inca vreo 2 medici...

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lemia50 spune:

Fara nici o retinere scoate-i polipii.N-o sa-ti vina sa crezi ce schimbare va fi.Trebuie sa ai grija dupa asta cam 1 an de zile ,pt. ca sint sanse sa raceasca usor in git.Eu i-am dat propolis glicolic,10 picaturi pe zi puse pe o bucata de napolitana si capsule Baraka pt. copii(contin ulei de chimen negru si cresc rezistenta la infectiile cailor respiratorii).Au trecut 10 luni de la operatia de polipi si nu a mai luat nici o pastila,nimic,respira perfect.Repet,no sa-ti vina sa crezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

La 4 ani mi-am dus copilul la 2 oreliste, la interval de 2 saptamani - prima a spus ca polipii trebuie scosi neaparat iar a doua, din contra, ca nici nu se pune problema de operatie. Si nu pot sa cred ca niste polipi superinflamati cedeaza chiar asa, in 2 saptamani, deci inclin sa-i dau dreptate celei de-a doua doctorite. In plus mi-a explicat unele lucruri si mi-a castigat increderea. De asta i-am si urmat sfatul, n-am scos nimic si, in urmatoarele luni si ani, copilul meu n-a mai avut probleme. Acum are 6 ani si tocmai a facut un control ORL asa, de rutina. Guess what? Nici urma de polipi. Si l-am dus la un al treilea orelist, ca imi era mai la indemana, deci inca un om care ne-a dat confirmarea. Inainte, tot asa, era in perioada de acomodare la gradinita si mai mereu avea muci, tusea, facuse si de 2 ori otita, dintre care una seroasa, dar lichidul din ureche s-a reabsorbit de la sine in cateva luni.
As indrazni sa spun ca, in unele cazuri, cam usor se recomanda operatia de polipi. Uneori chiar trebuie, nu zic nu, dar nu-i pacat s-o faci si atunci cand s-ar fi putut foarte bine si fara? Daca ascultam de prima doctorita, faceam si noi operatia. Dar o faceam degeaba. Asta e experienta mea cu polipii si orelistii si ideea e ca trebuie sa ceri macar doua, daca nu chiar mai multe pareri pana sa iei o hotarare.

Multa sanatate copilasilor bolnavi!

Mergi la inceput