Diagnostic-soc : scarlatina !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

mai, dar de ce e "diagnostic-soc"? adica, da, e o boala uritzica, insa din cate stiam eu, nu e chiar ceva foarte, foarte grav...
intreb pentru ca pitica merge la gradi de 2 sapt si vreau sa fiu pregatia pentru orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Multumesc pentru incurajari!
Sunt atat de ingrijorata, mai ales ca in dimineata asta a facut iar putina febra(37,5),are palmele si talpile foarte fierbinti,in rest nu e asa calda, nu stiu ce febra o mai fi si asta.Sunt obsedata de cat pipi face si tot mi se pare ca face putin. Abia astept sa-i duc maine prima urina la analiza. A si varsat putin, cred ca stomacul nu mai suporta antibioticul.
Simt o mare frustrare ca dupa ce ca ne-am molipsit cu asa o boala, n-a putut sa faca nici penicilina, care sigur rezolva mai repede totul.
Oricat de dureros ar fi fost Moldaminul, as fi dat orice sa poata sa-l faca, pentru ca e intr-adevar foarte eficient.

Sunt indoita totusi ca ea e alergica la penicilina. Testul i l-a facut o asistenta, cand ea avea febra 39, mana inrosita de bubite, n-am incredere ca e asa.Vreau sa ajung cu ea(dar cand?) la un medic alergolog, care sa-mi confirme ca intr-adevar asa este.
In rest astept sa se termine cat mai repede acest cosmar.Daca ati mai trecut prin asta, impartasiti-ne si noua din experienta voastra!
Multumim!

Mergi la inceput

noe,teoretic e doar o boala a copilariei, dar poate da complicatii(renale, cardiace etc),in cazul in care nu e tratata, spun doctorii.Dar eu stiu?
Eu sunt necajita ca n-a putut suporta penicilina, care actiona rapid si foarte puternic.Asa, cu Eritromicina dureaza mai mult si nu stiu daca o va mai tolera(mai avem o saptamana de luat si azi deja a varsat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Noe, te traumatizeaza mai mult statul ala in spital. Si nu oricare spital... Matei Bals.
Noa, vezi sa nu fi racit. Noi asa am patit. Ne-am internat cu scarlatina si am plecat acasa cu o raceala tare urata. Era un curent groaznic in salon. Daca umblai pe usa se trantea si geamul care era la capul patului( asta daca reuseai sa inchizi usa, ca nu statea inchisa pana a trecut sotu pe acolo).
La ce gradi sunteti?

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

pe aici scarlatina este tratata f lejer...adik nici gand de internare in spital, ci doar antibiotic luat acasa
in ultima sapt, inainte de vacanta de iarna , la david in clasa la gradi a fost un caz de scarlatina, nu l am mai dus de a doua zi, mai ales ca trebuia sa plecam in vacanta....educatoarele m au privit ciudat, zicandu mi ca sunt exagerataLe am povestit un pic ce se intampla in Ro cand aud de diagnosticul asta...nu le venea sa creada, nici eu nu stiu ce sa mai cred..aici dupa 7 zile esti inapoi la gradi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

aham, multumesc pentru raspunsuri
bine, orice streptococ netratat poate duce la complicatii, uritii de ei, cat Moldamin am facut odata cand eram mai mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Scarlatina e o boala alergica la streptococul ala nenorocit.

Poti sa iei streptococul, sa fii purtator sanatos.
Poti sa iei streptococul si sa faci amigdalita obisnuita (cu puroi).
Poti sa iei streptococul si sa faci scarlatina.

Scarlatina = pe langa amigdalita urata de rigoare se adauga reactia alergica: eruptie, limba zmeurie, samd.

Nu da imunitate, poti sa o faci de mai multe ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Noa, nu te mai agita asa ca nu-i o boala grava. Sperii copilul cu agitatia asta prapastioasa. Si mucii pot sa dea complicatii, orice poate sa dea complicatii.
Se trateaza si se vindeca.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui lavi02

Poti sa iei streptococul si sa faci amigdalita obisnuita

Adevarat. In anii de gradinita copilul meu a luat streptococul de mai multe ori si a facut doar amigdalita. Dar era acel streptococ raspunzator cu scarlatina, asa a iesit la testul rapid pentru streptococul beta-hemolitic.
N-a stat in spital, dar tot tratament cu penicilina a facut (de 2 ori) si de alte 2 ori a primit o cefalosporina.

alinutza00, pediatrul mi-a zis ca dupa 2 zile de antibiotic nu mai e contagios si poate sa mearga la gradinita, dar mi s-a parut prea de tot si l-am tinut acasa o saptamana intreaga.

Noa, nu-ti fa probleme ca fetita ta ia eritromicina, asta-i alternativa de tratament daca e alergica la penicilina si nu vad de ce n-ar fi la fel de eficient.
E important sa faca test de urina nu mai devreme de 4 saptamani dupa infectie, eventual un ASLO si o electrocardiograma.
Multa sanatate si n-o lua asa in tragic, am citit si eu de posibilele complicatii dar stiu si ca sunt foarte rare.

Mergi la inceput

Sunt innebunita pentru ca nu stiu de ce face febra. A facut 38 si mi-a spus dr. care a tratat-o in spital ca nu e de la scarlatina ci de la altceva(o raceala de exemplu).Dar ce raceala fara nici un alt semn? Maine o sa vina si pediatra la noi sa vedem ce ne mai spune.

Mergi la inceput