"nu pot respira"

"nu pot respira" | Autor: mara03

Link direct la acest mesaj

buna mamicilor!

tudor al meu are 5 ani si o luna si de vreo cateva zile imi spune, cam o data, de doua ori pe zi ca nu poate respira si incepe sa traga tare aer pe gura. Un episod de genul asta tine cam un minut si pe urma totul e ok. sunt putin ingrijorata pentru ca stiu ca poate insemna foarte multe lucruri, printre care si unele grave.
ca sa ma puteti ajuta cu informatii, sfaturi sau sa-mi povestiti din experienta voastra cu astfel de lucruri, o sa incerc sa va povestesc despre tudor ca e un copil care raceste destul de des, ca orice copil care merge in colectivitate, nu are alte probleme de sanatate.
A mai avut anul trecut o perioada in care zicea ca nu are aer, dar a trecut de la sine si am dedus pana la urma ca era de la stres, ca exact in perioada aia a avut probleme la gradinita, nu mai vroia sa mearga, era tot timpul nemultumit de copii. am eliminat cauza stresului, schimband gradinita si apoi incet-incet si-a revenit.

acum nu are motive de stres, e linistit si multumit la gradinita asa ca motivul stresului l-am eliminat. plus ca acum e mult mai vehement cand zice ca nu are aer, se agita, cateodata incepe sa planga cand ma anunta ca nu are aer. dar totul trece repede.

oare ce poate fi? de unde sa incep cu teste, analize sau alte chestii? m-am hotarat sa-l sun pe medicul lui, dar noi stam la bistrita si medicul e la cluj, deci e mai greu de comunicat, si de aceea as vrea sa ma informez intai despre ce-as avea de facut si apoi sa sun.

multumesc mult de ajutor si multa sanatate copilasilor vostri.

va pup!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

eu m-as duce la medic

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Mara,din experienta mea cu Rares,ar putea fi astm.Cred ca si asta trebuie verificat.
Daca tu banui ca e pe fond de stres ,ca sa ramina asta,ar trebui eliminat astmul.
http://www.romedic.ro/boli/Astmul_la_copii_0440.html
Citeste la simptome,daca ti se pare ca seamana ,atunci nu-i bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Mergi la medic. Fie ca e pe fond de stress, fie ca e din cauze fizice, astmule neplacut. Matei are o tendinta astmatica si abia dupa ce l-am diagnosticat pe el mi-am facut si eu testele. Credeam ca obosesc repede si nu pot respira pentru ca am conditie fizica proasta si kilograme in plus. Nu era asa, spasmul bronsic era deja prezent.
Mi-am lecuit bronsita cronica prin tratament homeopatic, semnele sunt mai bune, dar de indata ce sunt stressata, obosita sau eu stiu ce mai am, mi se scurteaza involuntar respiratia. Am invatat sa ma supraveghez, sa fac exercitii, etc....
Concluzia: la medic, dar nu la generalist sau pediatru generalist, ci la un pneumolog, alergolog sau imunolog sau, daca ai incredere, la un homeopat.
Oricum ar fi obisnuieste-l sa faca exercitii de respirat : inspir, tii 5 secunde, expir, stai 5 secunde, uite cum ne calmam si respiram bine. E util chiar daca nu e decat ceva trecator, insa se va obisnui sa se calmeze singur daca va fi cazul.

Sanatate!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

fetele, multumesc pentru raspunsuri.

dulcetica, am citit pe site-ul de la tine simptomele si cateva le regasesc la tudor printre care lipsa aerului si faptul ca la efort prelungit, sau daca rade mult incepe sa tuseasca si-o tine tot intr-o tuse vreo ora. nu are respiratia suieratoare si nici tuse seaca...
anul trecut a fost foarte des racit (dar nu a avut niciodata nimic la plamani, doar in zona ORL) si i-am facut analize, toate bune si frumoase in afara de imunoglobulinaE care era la valori duble (asta poate fi nu semn de alarma) si i-am facut si testul la alergeni externi si i-a iesit o alergie moderata la mucegai.

o sa mergem la medic sa vedem ce mai zice. stiti voi ce teste se fac la 5 ani copiilor suspectati de astm?

pup!

Mergi la inceput

"Diagnosticarea astmului bron#351;ic la copii

Īn cazul celor cu vārste de peste 6 ani, pentru stabilirea diagnosticului se vor folosi acelea#351;i teste utilizate #351;i īn cazul adul#355;ilor. Se va evalua func#355;ia pulmonar#259; prin spirometrie, investiga#355;ie care permite eviden#355;ierea cantit#259;#355;ii de aer inhalat. Pot fi folosite, de asemenea, #351;i unele teste cutanate pentru depistarea alergiilor. Important#259; este #351;i analiza naturii #351;i frecven#355;ei simptomelor. Diagnosticarea astmului bron#351;ic la copiii cu vārste de pān#259; la 6 ani, este dificil#259;. Pentru diagnosticare, medicul va analiza tipologia #351;i frecven#355;a simptomelor. Din acest motiv, de multe ori, diagnosticul este stabilit dup#259; de o expectativ#259; de cāteva luni. "

Pentru spirometrie copilul trebuie sa fie cooperant.Trebuie sa sufle intr-un tub...in fine da o cautare si iti explica detaliat ce trebuie sa faca.Pina la 6 ani se pune diagnosticul simptomatic,asa cum se spune in articolul copiat de mine.

Mergi la inceput

Ce mai faceti?
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Dictionar_medical/spirometrie_7658.html

Mergi la inceput

e bine tudor. de doua zile nu mai zice ca nu are aer, si nici nu mai respira cum respira inainte. asta de cand ne-am hotarat sa mergem la medic :-). oricum maine mergem la cluj, sa vedem ce e de facut.

link-ul de la tine nu merge, dar am citit pe net despre spirometrie si cred ca ccc copilul meu nu o sa fie foarte cooperant. mai ales daca trebuie sa-i prinda nasul cu clema. la nasul si la urechile lui nu are voie sa umble nimeni!!!

multumesc de sfaturi!
pup!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mara03

e bine tudor. de doua zile nu mai zice ca nu are aer, si nici nu mai respira cum respira inainte. asta de cand ne-am hotarat sa mergem la medic :-). oricum maine mergem la cluj, sa vedem ce e de facut.

link-ul de la tine nu merge, dar am citit pe net despre spirometrie si cred ca ccc copilul meu nu o sa fie foarte cooperant. mai ales daca trebuie sa-i prinda nasul cu clema. la nasul si la urechile lui nu are voie sa umble nimeni!!!

multumesc de sfaturi!
pup!

***majestate***

Mara,nici Rares nu a fost diagnosticat in baza testului,ci dupa evaluarea simptomelor.A facut bronsiolita si numeroase pneumonii.la el racelile se tineau lant,insa cele mai relevante sint ritmul respiratiei,profunzimea,gifiitul,weezing.
noi acum sintem pe tratament homeopat.Cert este ca sint satula de boala asta!Ar fi bine sa nu fie nimic in cazul vostru.copiii nu prea inventeaza.Chiar nu avea aer.acum daca ii e frica de doctor si mai ales ca se simte mai bine,nu inseamna neaparat cva nu e vreo problema.du-l,nu pierzi decit niste bani si timp.Sanatatea lor e mai importanta decit orice!
Daca iti pune acest diagnostic,sper ca nu,o sa mai discutam dupa,sa-ti mai spun din experienta noastra.
Va pupam,

Mergi la inceput

sa va povestesc ce-am mai facut.

vineri n-am putut merge la cluj si am zis ca amanam pentru lunea asta.
numai ca vineri seara l-am dus la bunici. pe la 11.30 seara imi suna telefonul. am stiut ca nu e de bine. era mama mea care ma chema sa vad ce are tudor, ca respira suierat si foarte foarte greu in somn. m-am dus si cand l-am vazut nu-mi venea sa cred. ziua a fost super ok si noaptea suiera din piept de zici ca avea 100 de fluierase acolo. m-am cam speriat, l-am luat in brate, ion a fugit la farmacie sa-i dea ceva, l-am luat de la ai mei si l-am adus acasa. i-am dat eurespal si s-a culcat mult mai linistit.
am dedus ca totul e pe fond alergic, pentru ca prea s-a declansat totul de-odata. ai mei au pisica. de fiecare data cand mergea acolo stranuta si ii curgea nasul. am remarcat asta, dar nu am luat-o prea in serios. ne-am gamdit ca de la pisi a facut asa urat.
sambata dimineata l-am sunat pe medic, l-am scos din casa si l-am adus la spital pe la 4 dupa-amiaza. l-a consultat, ne-a pus 1000 de intrebari si a a juns la concluzia ca nu e astm. ca si diagnostic i-a pus "hiperreactivitate bronsica", probabil declansata de o alergie, si ne-a intrebat daca vrem sa incercam un tratament homeopat. am acceptat, avand in vedere ca tratamentul alopat consta in aceleasi medicamente pe care le-a mai luat si anul trecut si pe care se pare ca trebuie sa le ia timp indelungat si ca ele nu trateaza boala ci ii suprima simptomele atunci cand ele apar. medicamentele naturiste ni le-a prezentat ca avand puterea sa vindece boala, asa ca am zis da cu zambetul pe buze gandindu-ma la doruletz.
aaa, si ne-a dat si reteta de medicamente clasice. sa le luam alea in caz ca homeopatele (care se numesc "calcarea carbonica") nu dau rezultate.

ioooi ce m-am intins la vorba.
pe scurt, e bine tudor, e bine ca nu are astm. restul se vor rezolva cumva, homeopat sau nu...

va multumesc celor care mi-ati raspuns si m-ati luminat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Ma bucur ca ai reusit sa gasesti rezolvarea problemei de sanatate a copilului tau.

Mergi la inceput