Epilatul in timpul sarcinii - pro sau contra?
Am o mica problema: cosmeticiana mea refuza sa ma epileze de vreo 2 luni pe motiv ca i-ar face rau copilului...cica simte durerea pe care o simt eu si sa nu-mi declanseze nasterea... voi credeti ca are dreptate? Si oricum neingrijita nu poti sa stai... asa ca mai mult ma chinui singura acasa decat daca ma facea ea.
Raspunsuri
lilach spune:
Sincer sa-ti spun este prima data ca aud asa ceva.
Toate femeile se depileaza chiar si in timpul.
Cu atit mai mult ca inainte de nastere vor sa arate de nota 10...
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
carmendraghici spune:
Cred ca ar trebui sa schimbi cosmeticiana. Cosmeticiana mea mi-a spus ca ma va epila pana in ultima luna dar in ultimele 2 luni de sarcina nu-mi va mai pune ceara si in zona buricului (chiar am nevoie acolo, din pacate) pt a nu provoca contractii dar asta nu va fi o problema, s-au inventat lama si penseta. Nu te mai chinui acasa si gaseste alt cabinet cosmetic.
si bb "Samburica" 23 sapt.
d spune:
Draga Carmen,
cosmeticiana ta are intr-un fel dreptate in privinta declansarii sarcinii, dar nu as crede ca bb simte vreo durere. Depinde in cite luni esti, cel mai bine este sa eviti epilatul in ultimele 2 luni de sarcina, cine stie.., nici creme depilatoare nu sint indicate, cel mai bine este sa te razi daca ajungi, stiu ca este nasol, dar este mai bine. Si eu am patit la fel.
Multa sanatate,
Daiana
Eleni spune:
Buna!
Sa stii ca eu m-am epilat inclusiv inghinal total inainte cu 2 zile de sarcina.
Plus ca toata sarcina m-am epilat fara cea mai mica problema.
Eu zic sa mai ceri o parere.
Cu drag,
liviab spune:
E prima data cind aud ca n-ar fi indicat epilatul in timpul sarcinii! Nu spun ca n-ar fi adevarat, doar ca eu sint la a doua sarcina si la prima fireste ca m-am epilat pina in ultima clipa, inclusiv inainte de a intra in spital (am nascut prin cezariana). Acum tocmai intru in luna a 8-a si m-am epilat sistematic; am de gind sa fac aceeasi miscare cu epilatul inainte de internare si de data asta. Cred ca daca nu e o sarcina cu probleme, nu exista restrictii in ce priveste epilatul. Cel putin eu nu am auzit. Ca sa fii insa complet linistita, cred ca ar fi bine sa-ti intrebi si medicul si cu asta se rezolva lucrurile.
crinuta spune:
Cel mai usor este sa te razi. Stiu ca va trebuie sa o faci des, insa este cel mai indicat acum, si nu e greu deloc.
Crinuta
dienuca spune:
PRO PRO PRO.
Epileaza-te linistita. Daca nu mai suporti ceara, incearca aparatul de epilat, daca nu pune lama. Asta e ... ii vei face concurenta sotului tau la pilozitate, dar decat sa stai neepilata ... . Alege si tu cel dintre mai multe rele, pe cel mai putin rau.
Fii frumoasa, nu te neglija. Ca sa nu-ti injuri cosmeticiana degeaba, icnearca sa cauti pe net ceva informatii despre epilarea in timpul sarcinii.
In orice caz, este prima oara cand aud asa ceva.
gtania spune:
Nu cred ca iti afectaeaza sarcina cu epilatul, mai ales daca nu ai probleme cu sarcina.
Am 8 luni si o sapt. si ma epilez de cate ori este nevoie cu aparatul de epilat, si nu mi-a afectat cu nimic sarcina. Adevarul ca, cu lama nu ma pot rade deoarece ma mananca de nu mai pot chiar daca ma dau cu spirt si crema, dar asta depinde de pielea fiecarei femei. Parerea mea este sa-ti schimbi cosmeticianca. Acum ramane la atitudinea ta ce vei face.
Numai bine
Tania
carmen77 spune:
Va multumesc, fetelor. Si eu ma gandeam la fel, ca nu are ce sa-mi dauneze, dar vroiam sa fiu sigura... eu sunt insarcinata in luna a 8a si a fost o sarcina complet normala, lipsita de probleme, deci ma gandeam si eu ca exagereaza...Oricum , multumesc inca o data
Mazarica spune:
Si eu sunt pro epilat. Dar sa va povestesc o intamplare draguta cu epilatul in timpul sarcinii:
Cand eram insarcinata prin luna 7-a m-am programt la cosmetica pentru epilat. Nu era cosmeticiana mea , am dat peste o fatuca care cand a vazut ca sunt insarcinata a exclamat: doamne ce oribil, ce burtoi , urasc copii.Am ramas socata, pe de-o parte i-mi venea s-o plesnesc fiindca chiar eram frumoasa si mandra de burtica mea, iar pe de alta parte ma umfla rasul de situatie. M-a epilat,tacam complet, iar peste 2 luni cand m-am dus iarasi la cosmetica si am dat peste ea am aflat ca este si ea insarcinata intr-o luna si are o sarcina foarte grea, cu greturi , varsaturi...... Sac.