Mama m-a invatat::

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005

Mama m-a invatat despre DREPTATE
"Intr-o zi o sa ai si tu copii, si o sa fie ca tine! Sa vezi atunci cum e !"

Super subiectul .
Imi amintesc si acum cat de in serios luam orice cearta poate parintii erau doar obositi dar simteam ca se rupe ceva in mine cand ma certau ca am scris urat sau ca am luat o nota mica. Mi-as fi dorit sa rada si sa se prosteasca cu noi, sa inteleaga ca nu e totul asa de grav si de serios in viata si sa poata intelege cumva ca un copil de 7 ani poate are suflet mult mai matur decat o arata .
Mi-am jurat ca nu o sa uit asta niciodata si m-am tinut de promisiune, chiar daca sunt probabil obosita si prinsa cu ale mele si strig la fiul meu cand greseste....in secunda urmatoare imi amintesc ca de fapt e 90% oboseala mea nu greseala lui si ma asez langa el si ii explic frumos ca mami e obosita si ca nu e nimic grav ca facut acea prostiuta. Imi place sa rad si sa ma prostesc cu el, imi place sa dansam impreuna in fiecare zi, sa facem adesea ce alege el ca vrea sa faca si promit in continuare.....ca nu o sa uit niciodata ca asa mititel cum e poate sufletelui lui simte mai mult decat credem noi .

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006

Si eu am asemenea amintiri cand eram facuta "de cacao" si ma simteam un nimeni. Acum il am pe Andrei. Si de cate ori face prostii, imi amintesc de mine cand eram mica si cat am suferit...
Am sa fac tot posibilul sa-mi cresc copilul fericit.

Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa EMMA!

Poznele lui Andrei

Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Spic de grau,

Cu majoritatea acestor " invataminte " am crescut si eu,
drept urmare, fiindca stiu cat de mult am suferit din cauza acestor metode de educatie mult prea dure pt intelegerea unui copil,
ma straduiesc sa nu repet aceleasi greseli cu fetita mea.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria-86 spune:

Ruga:
"Dane Doamne la toti si toate puterea sa ne crestem copii cu luciditate si dreptate si buna cuviinta. Sa nu facem aceleasi greseli.Sa ne amintim cat de dureroase si traumatizante sunt aceste >lectii<. "

Pupici

Maria, mamik de Adinutza mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Suuuupeeeer!!! Mi-am copiat aceasta "poezioara" care dupa mine ... face aproape cat o carte de parenting. MINUNAT!!!!

Mie ai mei imi spuneau din cls a 8-a cand se apropia examenul de liceu .... IN FIECARE ZI ... ca nu voi fi in stare de nimic si voi ajunge sa ... fac trotuarul. Si asta spuneau niste tzarani relativ curati din Bucovina de sud. Imi aduc aminte des chestia asta si ... zau daca imi vine sa cred ...

Azi sunt manager. Deci ... se poate spune ca fac trotuarul. Mai ales cand e vb de targeturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

buna..si mie imi ziceau uneori ai mei unele chestii de genul..dar niciodata nu mi s-au parut dure.adica nu pot zice ca am suferit enorm ca mi-a zis mama...papa sa cresti mare..sau..daca nu ma lasi sa-ti leg parul o sa se faca urat si o ti-l tai!sau altele de genul.
sunt anumite chestii pe care copii nu inteleg de ce trebuie sa le faca si atunci cand explicatiile logice nu-i conving nu vad ce e rau sa le mai zici una si alta. evident nu trebuie exagerat si nu spuse cu rautate..poate pe un ton glumet.
la noi cand era mizerie mama zicea..da ce-ati facut ? au trecut turcii pe-aici? ..zau ca ma facea sa rad si faceam singura curat..nicidecum ss fiu traumatizata.

si chestia cu maturatorul...imi era drag sa invat stiind ca asa o sa ajung ceea ce vreau si nu maturator ..si am si ajuns.

poate gresesc..nu sunt psiholog. eu incerc sa nu aplic aceste "invataminte " in educatia copilului meu dar nici nu le consider o tragedie.

am niste parinti extraordinari carora le datorez totul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Haha, pe mine ma amenintau ca in loc de un liceu bun, o sa ajung la Autobuzul (stateam prin zona aia).

Iar cand ma infurie fiu-meu ii zic ca abia astept sa aiba si el copii, eu o sa ma distrez in timp ce el o sa-si puna creierii pe moatze

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

mama mea, o femeie dedicata copiilor 200%, datorita faptului ca tata era mai mereu in delegatii trebuia sa ocupe ambele roluri...la vremea aceea mi se parea extrem de severa...pentru ea nu exista decat locul I...am intrat a doua la treapta I (a doua medie pe judetz!) si mi-a spus ca de nu greseam la gramatica intram prima...dupa prima proba de examen la facultatea de mate, pt ca din cauza emotiilor habar nu aveam ce am scris, mama a facut bagajul sa plecam acasa...toti cei care iesisera inaintea mea facusera tot (noroc cu tata care a zis ca primul pas sa castigi o batalie este sa fii prezent) - am luat 9.50...acum, bunica fiind este mult mai rabdatoare si intelegatoare cu Ozi a mea...chiar ma roaga sa nu o cert cand ia o nota mai mica...singurul lucru de care o simt responsabila este ca si eu sunt la fel de exigenta...

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Citat:
citat din mesajul lui Diana_b

Citat:
Mama m-a invatat CUM SA MA GANDESC INAINTE
"Daca nu iei nota mare ai sa ajungi maturator !"

Eu folosesc asta sub alta forma.
Imi mai zice Mircea in unele dimineti ca nu vrea la gradinita (asta pentru ca i-e lene sa se imbrace si vrea sa se uite la desene). Si atunci ii zic:

- Tu de aia mergi la gradinita, scoala, facultate, ca sa te poti face pilot, cum ai zis, sau orice vrei tu. Daca nu vrei la gradinita, ok, poti sa nu mergi, dar atunci o sa te faci maturator, ca pt asta nu trebuie scoala. Mami o sa fie fericita cu orice vrei tu sa te faci si daca vrei sa te faci maturator, poti sa te faci. Ca nu e rusine sa muncesti. Dar sa stii ca maturatorii trebuie sa mature kktzeii de caine, scuipatii, mucii si alte mizerii de pe jos. Daca tu vrei sa faci asta, foarte bine, nu mai mergem la gradinita.
- Mamiii, hai la gradinita!

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Si noi aveam aceasta discutie uneori dimineata cand vrea sa doarma. Al meu vrea sa ajunga astronaut .

Nico, mami de Andra si Alex
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

grozav!!!!

Citat:
citat din mesajul lui Diana_b

Citat:
Mama m-a invatat CUM SA MA GANDESC INAINTE
"Daca nu iei nota mare ai sa ajungi maturator !"

Eu folosesc asta sub alta forma.
Imi mai zice Mircea in unele dimineti ca nu vrea la gradinita (asta pentru ca i-e lene sa se imbrace si vrea sa se uite la desene). Si atunci ii zic:

- Tu de aia mergi la gradinita, scoala, facultate, ca sa te poti face pilot, cum ai zis, sau orice vrei tu. Daca nu vrei la gradinita, ok, poti sa nu mergi, dar atunci o sa te faci maturator, ca pt asta nu trebuie scoala. Mami o sa fie fericita cu orice vrei tu sa te faci si daca vrei sa te faci maturator, poti sa te faci. Ca nu e rusine sa muncesti. Dar sa stii ca maturatorii trebuie sa mature kktzeii de caine, scuipatii, mucii si alte mizerii de pe jos. Daca tu vrei sa faci asta, foarte bine, nu mai mergem la gradinita.
- Mamiii, hai la gradinita!

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Mda... trist, cei mai mult dintre noi am crescut cu aceste replici, fara sa ni se explice nimic .
Important este sa nu ne crestem copii cu ele .

http://alina-vachim.magix.net

AVoogt

Mergi la inceput