Alaptata la 7 ani...
Raspunsuri - Pagina 8
Porumbita spune:
mie 2 lucruri mi se par socante:
- ca voi comparati alaptatul la san al unui copil de 2-3 ani cu al unui copil de 7 (SAPTE) ani (oricat ai fi de fan pro alaptat)
- ca va imaginati ca asupra psihicului acelui copil faptul ca mamasa ii baga sanul in gura la 7 ani nu va avea nici un efec... heloooou... totusi nu traim in Africa (desi am indoiesc serios ca la 7 ani chiar si acolo se mai alapteaza); copilul ala de 7 ani traieste intr-o societate unde sincer vorbind sa ii bagi sanul in gura la 7 ani si sa mai si postezi pe net mi se pare ABUZ... dc tot ii dati inainte cu exemple din lumea animala, cu exemple din societati primitive de ce sa nu crestem copii ca acolo (ca acolo nu se mai merge la scoala, la acolo sunt doar cateva chestii de baza: sa supravietuiesti, sa procreezi si etc)
denizel spune:
Eu chiar nu inteleg de ce se tot ia in discutie modelul cultural si felul cum primatele sau nu'sh ce trib isi cresc/alapteaza/educa copiii.
Pai, in primul rand, la aia din triburi care sunt alaptati pana la 6 ani exista un motiv: laptele matern constituie o importnata sursa de hrana.
In conditiile in care "alaptatul" la 6 ani nu e decat suptul mamelonului
, fara aport de lapte, iar poate fi ceva de inteles: oamenii din tribul respectiv sunt niste oameni mai primitivi asa, care nu stiu atat de multe despre nevoile emotionale ale unui copil, despre legatura dintre aceste nevoi (eventual nesatisfacute) si dezvoltarea psihica/emotionala armonioasa.
Fac si mamele alea ce pot/ce stiu pentru copil. Pot doar sa ii bage mamelonul in gura si sa-l lasa sa i-l morfoleasca.
Comparatia cu primatele nu o comentez ...
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nemora io-s departe de a ma f.te grija de ce fac altii. |
Nemora, stii, aici pe DC incercam, pe cat putem, sa nu ne exprimam ca in Autobaza Militari.
Poate incerci si tu!

denizel spune:
| citat din mesajul lui nemora io ma exprim. tu nu. |
Poti sa-ti justifici afirmatia, te rog?
Cristina_C spune:
nemora, tu ai scris f. , nu denizel. Ea ar fi scris in loc "nu ma preocupa", nu ma intereseaza"" sau "nu-mi fac griji".
ps. Nu e vorba ca nu accept diversitatea, dar aici avem de-a face cu o extrema, un copil scolar inca sugar! Pentru mine asta depaseste cu mult limita rezonabilului. N-am nimic cu dormitul in pat cu copilul si alaptatul pana la varsta gradinitei.
CristinaT spune:
| citat din mesajul lui nemora si eu m-am intarcat in clasa a 9-a, cand am incetat sa-mi mai sug degetul si sa mangai perna. de ce e rusine sa sugi tzatza pana la 7 ani, daca copilul simte nevoia, poate este mai anxios, si atunci trebuie lasat sa-si managerieze singur anxietatile? si eu as fi stat mai mult la san, si fiindca san nu s-a putut, mi-am facut singura tzatzica si iete-ma sanatoasa si frumoasa in numele altuia nu poti vorbi...desi totusi cred ca a suge la 7 ani inseamna a-ti lua ceva (orice e disponibil) de la mama, cand de fapt trebuia sa fi primit altceva |
nemora, singurul lucru pe care observ ca ti l-a adus intarcatul in clasa a 9 e ca vorbesti foarte urat si mi se pare ca esti cam agresiva. Deci nu ti-a folosit la nimic, din pacate, poate ca in cazul tau trebuiau gasite alte solutii.
14 febr - 9 ani
si :)
CristinaT spune:
| citat din mesajul lui gazzella cristina, ce te face sa crezi ca fetita ar avea colegi de clasa care ar ridiculariza fetita? Felix (4 ani) Bendis (2 ani) "Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle" Daiario clinico, Sándor Ferenczi |
Nu pot sa dau drumul la sonor, dar as fi curioasa daca mai exista in zona asemenea copii. Poate ca e vreo secta sau ceva de genul asta. Daca nu exista e prea putin probabil sa nu iasa in evidenta.
Acum eu ma intreb daca renunta la supt si ramane cu alte obiceiuri: ca de exemplu sa ii pipie sanii pana la liceu. Am vazut bebelusi care fac asta.
Si iar ma intreb la ce ii foloseste chestia asta?
14 febr - 9 ani
si :)
denizel spune:
| Asa ca, eu cred ca aceea fetita isi rezolva la san un car de anxietati. Dar de ce ele exista, daca ar fi si alta solut ie... nu stiu... |
De acord, de acord!!!
Pai tocmai asta e in neregula: ca o mama care este/si declara ca este preocupata de buna dezvoltare emotionala a copilei ei, ii "rezolva" aceste anxietati lasand-o sa ii suga mameloanele (pana la urma m-am lamurit. Prin acele mameloane nu curge lapte
).Si, mai mult!!!, acest comportament al mamei fatza de o problema majora a unui copil, e data de exemplu!!

CEva de genul: ia uite ce mama faina si responsabila, cum ii da ei copilei sa suga la 8 ani si ce chestie faina si normala e asta si ce grozav bine ii face copilei!!

Poate nu va dati seama: e un copil de 8 ani!!!.
Stiti ce inseamna un copil de 8 ani?
Am impresia ca cine sustine normalitatea "alaptarii" la asemenea varste matusalemice
Uite, cine are copii mai mari, nu sustine asa ceva :p.
O mama a unui copil de 8 ani isi da seama cat de complet aiurea este ca anxietatea/carul de anxietati al copilului sa se rezolve prin stat la san chircit pe canapeaua care nu il mai incape...
Ingrid S spune:
Cum adica nu curge lapte? Pai nu scrie brestfeeding la titlul clipului? Inseamna ca e doar asa..pe post de suzeta?
Nu pot sa cred..oricum era dilie mama si daca o alapta, darmite sa o lase asa..bleacs!
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2