Alaptata la 7 ani...
Raspunsuri - Pagina 3
denizel spune:
Ce clipulet trist!! 
Mi se pare trist ca, la 7 ani!!, un copil sa gaseasca confort tragand de mamelonul maica-sii si tinand mana pe sanul acesteia. Ca sa nu mai spun ca abia incapea pe canapeaua aia
.
Sincer cred ca mama copilelor, adoptand atitudinea asta extrema fata de alaptare (de fapt, numai alaptare nu e asta...) a handicapat fetitele.
La 7 ani un copil ar trebui sa fie capabil sa gaseasca/stie metode superioare de a-si afla confortul.
anca_a spune:
Ei, Denizel mie mi se pare mai trist ca unele mame isi indeparteaza puii inca din prima luna de viata, refuzand sa-i alapteze. Ca ii antreneaza dupa program sa doarma singuri, sa faca la olita la 7 luni, sa fie "cuminti" la un an.
De asemenea mi se pare al naibii de trist cand citesc aici pe forum cum unele mame, din cele care se oripileaza la vizionarea acestui clip admit ca isi mai altoiesc copiii de 1 an cu cate o palmuta cand acestia fac ceva nepermis, pe principiul "mai bine sa planga copilul decat mama"
denizel spune:
Sigur ca da, Anca, de acord cu toate tristetile tale. Sunt si ale mele!!!
Eu am, in plus, si tristetea ca o mama isi incurajeaza copilul de 7 ani!!! sa-si gaseasca confort morfolindu-i mameloanele.
adra_bell spune:
Mi se pare extrem intr-adevar, sa alaptezi pana la 7 ani, dar n-as merge pana acolo incat sa spun ca mama este dezaxata, cu atat mai mult copilul (pana la urma este o fetita de 7 ani). La fel de extrem mi se pare si sa nu alaptezi deloc sau sa alaptezi cateva zile, din convingere, nu fiindca ar fi un caz medical. Asta chiar ma oripileaza
adra_bell si
Eva-Elena (14 nov 2007)
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
beshter spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gazzella antropologic vorbind omul e programat sa se intarce undeva la 7-8 ani |
Gazzella, cum vine asta?
gazzella spune:
ma corectez
scuze pentru greseala
7-8 ani fiind varsta maxima
dar marea majoritate a copiilor se intarca spontan in jurul a trei-patru ani
dar un copil alaptat la 3-4 ani e de departe divers fata de unul alaptat la un an, doi
Felix s-a intarcat intre 3 ani si trei ani jumate
e dificil sa descri un astfel de proces al intarcarii pentru ca nu reusesti sa vezi ocazii relevante despre cand n-a mai cerut sanul
http://www.kathydettwyler.org/detwean.html
And on and on. The minimum predicted age for a natural age of weaning in humans is 2.5 years, with a maximum of 7.0 years.
breastfeedings biocultural perspectives
asa...si daca vrei mai vezi si "intarcarea naturala" (cu google.ro)
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
nemora spune:
si eu m-am intarcat in clasa a 9-a, cand am incetat sa-mi mai sug degetul si sa mangai perna. de ce e rusine sa sugi tzatza pana la 7 ani, daca copilul simte nevoia, poate este mai anxios, si atunci trebuie lasat sa-si managerieze singur anxietatile?
si eu as fi stat mai mult la san, si fiindca san nu s-a putut, mi-am facut singura tzatzica
si iete-ma sanatoasa si frumoasa
in numele altuia nu poti vorbi...desi totusi cred ca a suge la 7 ani inseamna a-ti lua ceva (orice e disponibil) de la mama, cand de fapt trebuia sa fi primit altceva
gazzella spune:
nu vreau sa ma refer la aceasta mama, din acest video ci ma refer asa...in general
intr-o alaptare dupa 2 ani deja avem fata in fata 2 indivizi distincti
daca pana la o anumita varsta (oricum sub 2 ani) augurabil era pentru copil ca mama sa se plieze total satisfacerii imediate a nevoilor copilului (care nu sunt doar de a oferi sanul, ci si de a uita de acesta cu zecile de minute daca copilul n-o solicita)
un copil poate sa devina persoana responsabila doar daca ii este oferit un model de responsabilitate
si aici se ajunge doar invatand sa vorbesti in I persoana, adica "eu pot asta", "eu asta nu pot", "eu vreau asta", "eu asta nu vreau"
si aici ajungem la limite, pentru ca toate propozitiile de mai sus le exprimi in baza unor limite interioare specifice unui unic, irepetibil individ
daca mama care alapteaza o fetita la 7 ani o face in baza unor teorii educationale incalcandu-si limitele interioare si-a violat fiinta, a incetat sa mai fie responsabila pentru ea si atunci alaptarea devine nociva fetiteti
dar daca a alaptat-o in baza unor teorii educationale, dar mai ales integrand intregul preces in propriile sale limite interioare nu s-a violat pe sine, a continuat sa fie responsabila de sine, de unde si fetita a avut o buna lectie despre responsabilitatea de sine
si si de acea e foarte greu sa comentezi videoul expus, eu nu stiu in ce masura s-au mixat aceste nuante
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
doxinu spune:
Iop sincer nu stiu ce de unele fete de aici simt nevoia sa creeeze mereu subiecte controversata starnind astfel de reactii.
LA urma urmei cine vrea sa alapteze o poate face fara ca unele persoane sa-si de a cu parerea..........mi se pare mie scarbos,oribil ce faceti voi aici.Fiecare face ce vrea cu puiul sau si nimeni nu are dreptul sa judece alta mama.Sunt multe mame aici care si-au alaptat si-si alapteaza puii altele care nu au vrut din start sa faca acest lucru din comoditate............si ce?Asta nu mai este scarbos?Nu va mai vine sa vomitati pentru mamele astea?
Acum imi vine mie de ce pot debita unele"mame perfecte"

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
Cristina_C spune:
Ce teorii educationale? Mama aceea ori e complet ignoranta si inca mai asteapta ca fetita sa se intarce singura, ori e foarte egoista si prefera sa prelungeasca alaptatul cat mai mult pentru propriile ei nevoi afective. Fetita n-are discernamant, dar ea are si de aceea trebuia s-o intarce la cel tarziu 4 ani daca vedea ca nu renunta singura. De ce? In primul rand ca sa nu-i afecteze dezvoltarea psihica pentru ca toate se fac la timpul lor, o etapa se termina, incepe alta si, in al doilea rand, ca sa fie in randul lumii. Da, si asta conteaza, imaginea copilului. In schimb a expus-o punand filmul pe net, for all to see! S-a gandit macar o clipa la reactia copiilor de la scoala? Nu cred! Probabil ca toti au ras si inca mai rad de fetita.