Alaptata la 7 ani...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

si eu "vad" situatia la fel ca si anca si doxinu
alptarea e un parcurs in 2 si aceste 2 persoane au limite diverse alor noastre
eu personal nu as putea sa conduc copila pana la 7 ani, adica nu cred
dar asta nu inseamna ca mi-e greata de alaptarea aceasta
nu ma uit, asa cum nu ma uit cand un copil de 2 ani este alaptat, in aceasi masura as viola o intimitate
antropologic vorbind omul e programat sa se intarce undeva la 7-8 ani, deci inca nu s-a trecut dincolo de o "normalitate"

Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

nu stiu cine e capapil sa stabilesca 'normalitatea'...Mie mi-e clar ca problema e la parinti, copiii fac ceea ce sunt incurajati sa faca. Daca nu i-au intarcat pana la 7 ani, probabil ca sex nu vor avea voie sa faca ever...

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antigen spune:

Ei, se poate si mai si!

Mergi la inceput

super parodia, Antigel

Tala, n-am inteles subtilitatea, cea cu intarcatul si sexul, care-i legatura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Eu vad alaptatul pana la 7-8 ani ca si ceva mai neobisnuit dar nicidecum ceva socant, gretos, scarbos sau ciudat cum au spus unii.

M-as fi ingrijorat daca fetele ei aveau ceva probleme de sanatate sau psihice din cauza asta, dar par asa de confidente, sanatoase si fericite.

Tatal meu avea un coleg si prieten bun din copilarie (pana la maturitate au tinut legatura) care a fost alaptat pana la 7 ani si mi-a zis ca a fost un om formidabil, extrem de independent si descurcaret la viata lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui gazzella

super parodia, Antigel

Tala, n-am inteles subtilitatea, cea cu intarcatul si sexul, care-i legatura?

n-am incercat sa fiu subtila...si cel mai bine explica parodia postata de Antigen

Mindy....scuza-ma te rog dar cum ti-ai dat tu seama ca fetele sunt confidente sanatoase si fericite??? dintr-un filmulet???

Eu am fost la psiholog inainte de a-mi intarca puiul (avea 1 an si jumatate si sugea 10 ore pe noapte iar ziua nu bea nimic si era un chin ora de masa). Pe scurt, psihologul mi-a explicat ca acest moment al intarcarii are o mare legatura cu cresterea independentei copilului (eu eram terorizata de gandul ca-mi o sa traumatizez copilul)
Desi am tendinta de a fii closca si nu cred nici sa ma bati ca laptele mai are ceva bun nici la 1an jumate, daramite la 7 ani...e o nebunie si total nesanatos pt psihicul copiilorparerea mea

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Absolut dizgratios! (asta ca sa nu zic scarbos de a dreptul)

Mergi la inceput

tala, scuza-ma, dar pot sa-ti ofer cateva alte teorii sustinute de alti cativa psihologi cum ca alaptarea la un an construieste independenta copilului
de fapt, reactia la acest video e reflexia convingerilor noastre, a teoriilor pe care le-am imbratisat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui gazzella

tala, scuza-ma, dar pot sa-ti ofer cateva alte teorii sustinute de alti cativa psihologi cum ca alaptarea la un an construieste independenta copilului
de fapt, reactia la acest video e reflexia convingerilor noastre, a teoriilor pe care le-am imbratisat

Pai atunci nu pot decat sa ma bucur ca nu am alaptat decat putin - probabil ca altfel fi-mea darama Bastilia din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Dupa parerea mea tot ce este exagerat nu este buna. Sa ne ferim sa cadem intr-io extrema sau alata. Nici sa nu incerci macar sa alaptezi, dar nici pana la 7 ani.

Dar de ce alapteaza doar un copil si nu pe ambii?? Ma intreb ce reactie au colegii de scoala si daca are prieteni.
Antigen, parodia e super si exprima foarte clar ce simt si eu: ma socheaza.

14 febr - 9 ani

si :)

Mergi la inceput