Urgenta medicala 320 Euro???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns meb spune:

parca in italia pronto soccorso era gratuit pentru toata lumea, asigurati sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Odaiana, in locul tau nu as plati nimic. As sta in expectativa sa vad ce se intampla. Nu inteleg ce sunteti asa de speriati daca nu plateste intr-o saptamana. Ce se poate intampla? O expulzeaza din tara? Asta este, a fost o urgenta medicala, femeia a avut nevoie de asistenta..
Oricum, se poate presupune ca nu te-ai intors din concediu, sau esti spitalizata, de asta nu i-ai contactat sa le faci plata, asa ca, eu zic sa vezi ce se intampla. Eu ma gandesc ca oricum nici nu spera sa-si vada banii, dar birocratia trebuia pusa la punct si au trimis documentatia cu nota de plata la adresa.
Eu acum chiar sunt curioasa de pasul urmator Ce pot sa-ti faca?
Cat despre micile comentarii rautacioase.. lasa.. se putea intampla oricui.. Eu in locul tau as fi facut la fel, nu as fi ratat o calatorie din cauza unei boli, mi-as fi asumat riscul, viata e scurta
Multa sanatate, sper ca esti ok acum

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Lara , eu cred ca tu esti cam optimista.
Iti dai seama ca daca ar merge lucrurile atat de usor ,sa te faci ca ploua i aia sa te lase in pace , ar fi pline spitalele de nevoiasi.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

O intrebare: daca am asigurare de sanatate din aia privatam valabila pe perioada deplasarii, mai este nevoie de cardul european de sanatate? Asigurarea privata poate inlocui cardul? Intreb asta deoarece pana iti elibereaza de la CNAS un document, iti cer si pe mama si pe tata, nu mai zic cat dureza...

Multumesc,

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

si in Spania urgenta este gratuita si pentru toata lumea, nu conteaza daca esti nevoias sau esti miliardar
daiana ca despre aplata cred ca ar trebui sa mergi al casa de asigurari si sa vezi ce sfaturi iti dau ei.
cum adica un strain are drept la urgenta in Romania si noi nu in strainatate, chiar si fara card, ca dor buletinul este aceslasi peste tot.
cat despre vacanta, ce mare e invidia, fata a cerut parerea despre o problema ce o intimpina, nu sa ii spunem daca a facut bine sau nu ca s-a dus la scki fara cardul la ea.Da ca orice subiect in ultimul timp se transforma in balamuc si totul pe langa
daina mult succes sa ai si asteptam sa ne scrii ce ai rezolvat, si multa sanatate ca ii cel mai important

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

In Italia prestatiile din "Pronto soccorso" - adica la "Urgentze" - sunt gratuite, chiar daca ti-au facut analize de sange, tomogradie/radiografie si ce-o mai fi nu se platesc. Bine ca nu te-ai internat, asta se plateste daca nu esti asigurat. Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lara

Odaiana, in locul tau nu as plati nimic. As sta in expectativa sa vad ce se intampla. Nu inteleg ce sunteti asa de speriati daca nu plateste intr-o saptamana. Ce se poate intampla? O expulzeaza din tara? Asta este, a fost o urgenta medicala, femeia a avut nevoie de asistenta..
Oricum, se poate presupune ca nu te-ai intors din concediu, sau esti spitalizata, de asta nu i-ai contactat sa le faci plata, asa ca, eu zic sa vezi ce se intampla. Eu ma gandesc ca oricum nici nu spera sa-si vada banii, dar birocratia trebuia pusa la punct si au trimis documentatia cu nota de plata la adresa.
Eu acum chiar sunt curioasa de pasul urmator Ce pot sa-ti faca?
Cat despre micile comentarii rautacioase.. lasa.. se putea intampla oricui.. Eu in locul tau as fi facut la fel, nu as fi ratat o calatorie din cauza unei boli, mi-as fi asumat riscul, viata e scurta
Multa sanatate, sper ca esti ok acum

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

daca asta merge in Ro, te asigur ca in Austria, Germania, nu functioneaza. daca cei de la spital au trimis factura la ADRESA exacta, atunci vor mai trimite si alte hartii, daca va fi cazul.
ce atata discutie si teorie? nu conteaza in ce context s-a intamplat, ( sunt chiar rautati ce se spun pe alturi...de vacanta, ca a plecat bolnava, astea nu-s problemele noastre!) conteaza ca a avut nevoie de servicii medicale, (la spital a fost intrebata de asigurare si de card daca are) iar cei de acolo au tratat-o OMENESTE, iar acuma trebuie sa plateasca.
vad ca Daiana nu a mai scris nimik aici....poate ca s-a si lamurit intre timp ce are de facut.

serviciile medicale sunt foarte scumpe in Europa, o banala consultatie ajunge la 50, 60 euro. nu mai spun de alte investigatii sau analize.

in luna noiembrie mi-a fost rau intr-o noapte si am chemat ambulanta. au venit rapid si vazand ca sunt straina, prima data m-au intrebat de asigurare. din fericire avem una privata, foarte buna. m-au luat si m-au dus la spital, mi-au facut tomografie la ceafa si coloana. dupa 7 zile a venit nota de plata. 2460E am platit! fabulos mi s-a parut. desigur ca mi-a dat asigurarea banii inapoi, in doua saptamani. ( in nota de plata erau incluse: transportul la clinica cu salvarea, injectiile facute, controlul medical, tomografiile, tratamentul primit pt acasa)

Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui felix76

O intrebare: daca am asigurare de sanatate din aia privatam valabila pe perioada deplasarii, mai este nevoie de cardul european de sanatate? Asigurarea privata poate inlocui cardul? Intreb asta deoarece pana iti elibereaza de la CNAS un document, iti cer si pe mama si pe tata, nu mai zic cat dureza...

Multumesc,

Felix

Si pe mine ma intereseaza daca acel card acopera o gama mai larga de servicii medicale decat o asigurare privata de calatorie.

Eu am o asigurare anuala, valabila in intreaga lume - dar niciodata nu am cerut decontarea vreunui serviciu medical pe baza ei, nici macar nu stiu ce anume acopera (banuiesc ca doar cazuri de urgenta, stiu ca are si o limita de cheltuieli de 100k EUR)
O reinnoiesc anual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:
citat din mesajul lui felix76

Multumesc,

Felix

Si pe mine ma intereseaza daca acel card acopera o gama mai larga de servicii medicale decat o asigurare privata de calatorie.

Eu am o asigurare anuala, valabila in intreaga lume - dar niciodata nu am cerut decontarea vreunui serviciu medical pe baza ei, nici macar nu stiu ce anume acopera (banuiesc ca doar cazuri de urgenta, stiu ca are si o limita de cheltuieli de 100k EUR)
O reinnoiesc anual.

e bine sa intrebi atunci cand ridici cardul. asigurarile de sanatate sunt de multe feluri aici. exista cea clasica, de stat, dar sunt si private.
in momentul cand se face asigurarea, e bine de intrebat ce acopera, compania care ti-o face are obligatia sa te informeze.
e foarte dificil de precizat (in cazul tau de ex) ce anume acopera. eu nu pot sa spun, pentruca nu stiu ce fel de asig este. si nici altcineva.
de aceea e bine de intrebat si aflat detalii in momentul cand se face o astfel de asigurare.

Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Cea privata era cam delicata in cazul tau.Trebuia sa declari ca erai bolnava cind ai plecat si te costa cam mult.

Mergi la inceput