In ce sa mai crezi - despre valori si lipsa lor
Raspunsuri - Pagina 4
Eliza5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariamunteanu Sirimie, cam asa. Sigur ca poti sa-ti pui intrebari, dar nu te lasa antrenata in tot felul de teorii si speculatii. In exemplul tau cu apa plata, cumpar-o pe cea care ti se pare mai ok si gata, treci mai departe. Eventual cumpara cate un alt fel in fiecare saptamana si te decizi apoi care ti-a placut, te stabilesti la ea si gata. Oamenii isi complica viata mai mult decat e cazul. Maria |
Corect. Mai ales ca in cazul asta ar functiona probabil si efectul placebo: daca tu crezi ca e cea mai buna atunci chiar o sa fie cea mai buna pentru tine chiar daca mor pestii
ionica spune:
da,i-am ametit in graba mea si in pofta de sushi ,pe Eugen Ionesco cu George Enesco
citat din mesajul lui mariamunteanu Ionica, acu' am inteles. Cred ca te-ai referit la Eugen Ionesco. Maria |
Sophia 2ani
+26
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
ionica spune:
sau poate ar trebui sa scriu corect mai pe inteles:
George Enescu si Eugen Ionescu, nu stiu de ce dar nu am invatat cu escu ci cu esco
Sophia 2ani
+26
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
viviana spune:
Nu se poate vorbi asa usor despre valoare. Ea se afla in fiecare particica din univers si imbraca multe forme. Depinde numai de contextul social sa o faci sa lumineze.
Tinerii nostri au valoare dar nu mai au idealuri - asta ma ingrijoreaza pe mine.
Dar, putem, trecand prin viata, sa lasam urme de pasi calauza pentru altii. Pentru tinerii debusolati a caror valoare nu o mai vedem.
Este de datoria noastra, a celor ce lasam urme, sa le inapoiem idealurile.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Ramonika spune:
pana acum am vazut ca "valorile" noastre sunt incapatanarea, mandria, ironia, sarcasmul, dorinta de afirmare.
altceva?
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Eliza5 spune:
citat din mesajul lui Ramonika pana acum am vazut ca "valorile" noastre sunt incapatanarea, mandria, ironia, sarcasmul, dorinta de afirmare. altceva? Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki |
astea-s trasaturi de caracter mey, nu valori
denizel spune:
Ionica, m-ai bulversat complet.
In alte discutii la care am participat amandoua, ne povesteai ca in Romania ai lucrat in cercetare, ca iti facusei o situatie materiala la care forumistu' din Romania nu va ajunge never-ever si ca umblai numai prin mall-uri, alaturi de tipe care, citez, "erau tot timpul cu bratul in erectie pentru a-si etala posetele scumpe" (asta cu "bratul in erectie" o sa o retin pana oi muri :-))).
Simona, cum deosebesti valoarea de non valoare? Dupa rezultate, as zice.
De ex., patriotismul este o valoare?
Cantarim rezultatele de-a lungul vremii si decidem ca nu, nu este!
filofteia spune:
Eu recunosc ca sunt printre acei romani lipsiti de educatie, caruia Djuvara nu-mi spunea nimic...asa ca uitandu-ma in urma mea, fiind o cititoare pasionata ma consider eu, dau un google sa aflu despre Djuvara si am gasit asta:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Neagu_Djuvara
Si mi-am dat seama de ce nu am auzit de el..nu-mi place istoria, nu ma uit la TV decat foarte rar...maxim 4 ore pe saptamana din care 2 ore sunt una marti si una joi, cand il astept la firma pe fiimiu de la ora de engleza...
Mai n-o fi dinozaur, dar nici departe nu se afla...apoi avand in vedere din ce familii provine cred ca si majoritatea tinerilor din vremea lui nu aveau valori.
Revenind la valori, eu mi-am dat seama prima data cum este cu valorile in vizita la un muzeu dintr-un sat uitat de lume "Chilia" unde Nea Nica un artist al poporului, cu opere care valoreaza averi traia simplu ca un taran adevarat, avea o casuta mica batraneasca, mirosea a capra si a venit sa ne prezinte muzeul sau. Am plecat de acolo ca de pe alta lumea si cu alta parere despre viata...Un coleg se intreaba retoric..."Oare de ce traieste asa cand numai dintr-o scluptura si-ar putea cumpara o casa s-o invarti dupa soare?" si am avut un singur raspuns..."Acel om are alte valori"...
Desi traia saracacios noi paream atat de mici si lipsiti de orice stiinta a vietii...
Eu sunt de acord cu primul post al Ionicai in care spunea ca mereu s egaseste cate cineva sa spuna ca tinerii nu au valori...dar cine a sadit valorile alea in ei?...sau cine era dator sa le sadeasca?
Sper sa pot sa-mi educ copilul astfel incat valorile lui sa nu inceapa cu banii...ci sa stie sa se gandeasca mai intai la cel de langa el si apoi la el...cred ca asta este una dintre valorile pe care trebuie in primul rand s-o imprimam copiilor.
Ah am uitat sa va spun de bunica sotului meu...care avea devarate valori si la 82 de ani era in deplinatatea facultatilor mintale si iti dadea niste sfaturi super...Ei ea nascuta in 1920... a fost cea care ne-a pus sa dormim impreuna desi nu eram casatoriti , casa era mereu curata la sfarsit de saptamana si mancare facuta, se ducea la biserica la toate slujbele, a fost cea care a primit-o cu bratele deschise pe fiecare sotie a unui var (a ajuns la a treia), era o persoana extraordinara...am iubit-o desi era bunica sotului...nu am mai intalnit pana acum o alta persoana atat de altruista si cu valori asa bine stabilite...