Vizitatorii - partea a...ia nedorita a lucrurilor
Dragelor si dragilor
sunt si eu ca multe altele, o mamica cu un copil sub 2 ani plus mamica in devenire pentru a doua oara! si mi-a picat o veste de curand: se arata la drum de seara rude de departe, dar nepoftite. Ne vedem foarte, foarte rar (o data la cativa ani: intre 3 si 5 ani, take your pick) si atunci momentul e penibil. Asta pentru ca dumnealor sunt nepoliticoase, fac gafe, vb numai despre bani, ce, cat, cum si unde ii ai, de ce faci asta si nu cealalta, ca nu e bine...samd numai comentarii aiurea si isi baga nasul unde nu le fierbe oala.
Pe scurt: nu e frumos, dar vreau sa "faultez" vizita. Ma lipsesc de ea. Atat din motive fizice (casa noastra e stramta si mica, vrem sa ne mutam zilele astea...samd) cat si psihice (sunt extrem de stresanti si barfitori, iar eu sunt obosita si asa), de data asta zic pas! Ce motive sa invoc?.....
Pleeeaseee help, nu-mi trebuie balamuc in casa (vin in colectiv vreo 8 persoane cu totii)
Raspunsuri
GabiG spune:
8 persoaneeeee???????
pai nu ajunge faptul ca aveti un copil mic care are programul lui si care program ar trebui cit de cit respectat si ca tu trebuie sa te odihnesti in situaia incare esti? Ei nu isi dau seama de treaba asta?
Ti-as spune sa le zici de la obraz, dar eu astea numai le gindesc, insa de pus in aplicare nu o fac niciodata.
Sper sa scapi! Si daca tot vor veni nu te omori cu gatitul si cu curatenia, poate asa isi vor da seama ca nu ai timp de ei.
Numai bine si sa scapi usor!
si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi
iren spune:
Hm...eu mi-as lua inima-n dinti si le-as zice "bine ca veniti,ca voiam sa imprumut de la voi niste bani!" si specifici o suma mare.A doua varianta ar fi sa le spui de la obraz ca nu mai este loc si pentru ei si,in definitiv,nu i-a chemat nimeni si nu iti mai trebuie acum stres in plus,mai ales ca va mai veni un bebe.Nu te jena,e vorba de linistea voastra,care e foarte importanta.Bafta!
Iren&Bogdanelu
Iris2002 spune:
Iren, ce idee buna, cu imprumutul de bani... dar sa indrazneasca Lala sa ceara...
Intimplator, si parintii mei au avut o vizita de o saptamina... niste neamuri care vin nepoftite, o data la citeva luni, si isi iau si prieteni pe deasupra... vin cu o plasa de cartofi si una de mere, se asteapta la recunostinta vesnica, sarmale, fripturi, palinca si vin de calitate...eu ma enervez de fiecare data, nici lor nu le place, dar au prea mult bun-simt ca se le explice ca nu vizita lor nu pica bine... si (or fi aceleasi rude Lala?) oamenii astia sunt iar dintre cei care se lauda cu cit cistiga ei, de cite ori le e mai mare leafa decit pensia alor mei....
Lala draga, eu spun sa ii suni si sa le explici ca aveti alte planuri... ca va vin alti musafiri, sau mergeti voi undeva, sau ca zugraviti, sunteti ocupati cu impachetatul, ca va mutati...sau ca doctorul a spus ca ai nevoie de odihna absoluta....Fa-o cit mai curind, sa nu te trezesti cu ei la usa! La telefon e mai usor sa refuzi....
Eu am refuzat o vizita acum doi ani (parca) si bine am facut, ca respectivul (sotul unei verisoare pe care nu o vazusem de ani de zile) vine des in Olanda (sofer de tir) si as fi avut o prezenta quasipermanenta in casa... Cu citeva zile inainte de Craciun, venisera fratiorul meu si prietena lui la noi, pentru citeva saptamini...noi superbucurosi, organizasem un weekend la Paris, si ne luasem liber citeva zile ca sa le aratam imprejurimile... cind pe neasteptate suna sotul verisoarei (il vazusem de doua ori cred si nu imi amintesc sa ne fi vorbit pina atunci) ca e in Haga si daca poate sa vina sa stea la noi doua saptamini, cu inca un prieten... doua saptamini adica inclusiv Craciunul si Anul Nou!!!! E un om care bea mult, si cu care nu aveam absolut nimic in comun....asa ca i-am spus imediat ca nu aveam loc pentru el (purul adevar, aveam doua dormitoare pe atunci) si ca il voi ajuta sa gaseasca un loc la o pensiune...S-a suparat si a trintit telefonul, apoi a sunat din nou... i-am raspuns la fel, si dupa nu a mai sunat deloc... o parte din familie (verisoara) s-a suparat foc pe ai mei, insa nu atit de rau incit sa nu le ceara, anul acesta, bani cu imprumut (doar 100 milioane, de parca ai mei ar fi miliardari cu pensia lor de 3 milioane pe luna).... (completare: omului ii platise firma noptile si mesele, dar se gindea sa pastreze banii si sa innopteze si manince la "hotelul" meu... si nu e o familie de amariti, au o vila mare, si pamint...)
Te-am plictisit cu povestea mea, dar morala ei e: trebuie sa fii clara in raspuns, si rapida, pentru ca altfel creezi un precedent...
Daca e vorba de familia apropiata sau de prieteni buni, imi e casa deschisa, si e mereu loc pentru ei... pentru neamuri de departe si oameni pe care nu ii cunosc/plac, nu mi se pare ca se merita... mai ales ca o sa ai un bebe, evita stress-ul acesta...
Mult succes si sa ne spui cum ai rezolvat....
elena_ltd spune:
E incredibil cat tupeu au sa vina atatea persoane, este enorm, dar cu atat mai mult in situatia ta. Si pe mine ma oboseau groaznic vizitele in perioada sarcinii, avand, ca si tine, inca un copil. Daca ei nu au bunul simt sa tina cont de toate astea, nici nu te gandi sa-i menajezi, mai ales ca nu-ti face placere vizita lor. Conteaza intai de toate ca voi sa fiti multumiti si linistiti. Motivul cel mai bun este ca VA MUTATI. Si gata. In caz ca se simt ofensati cu atat mai bine, nu va mai fi o data viitoare care sa-ti creeze aceleasi griji.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
osolita spune:
Eu ma gandeam sa invoci ceva legat de sarcina, ca sunt ceva probleme(Doamne fereste!) si ca trebuie sa mergi foarte des la doctor, eventual ca trebuie sa stai sub supraveghere cateva zile in spital.
Sau poti invoca ca in casa cea noua mai ai de facut ceva lucrari de renovare/zugravire ca de ex. tocmai v-a inundat vecinul de sus.
Altceva credibil nu-mi mai vine acum in minte.
Osolita
remy spune:
Cred ca solutia cu mutatul e buna si mai spunele ca ala mic a facut pojar(Doamne fereste) nu are voie sa ia contact cu alte persoane din afara si tu esti ocupata si ingrijorata de copil mai ales ca esti si .Nu ai timp sa te ocupi de ei poate vor intelege.Te pup si sa auzim de bine
petra spune:
Dupa mine cel mai bun motiv este ca va mutati si ca esti foarte stresata si obosita cu aceasta mutare si fa-i sa inteleaga ca nu este momentul de vizite acum. Daca nu inteleg, spune-le pe de-a dreptul ca acum nu se poate ci poate, poate altadata.Si pe urma sunt si tare multi- 8 oameni, nu s-au gandit unde or sa stea, cine or sa le serveasca masa, mai ales ca tu esti insarcinata??? Oamnei care nu gandesc!
iris spune:
pai suna-i si intreaba-i unde se cazeaza, stiti ca la noi nu se poate , nu?!!!! eu am facut asa o data si nici ca au mai aprut vreodata acele rude; rude rude dara asra nu inseamna ca trebuie sa ii suporti neconditionat; cel mai bine e sa te menajezi pe tine nu pe altii...
karol spune:
8 persoane?????
Tu stii ce inseamna asta:baie mereu ocupata,bucatarie tot timpul dezordonata pt ca n-o sa ai timp sa faci curatenie plus statul tau in picioare ca "de",esti gazda.Nici sa nu ta gandesti.Nici nu conteaza ce motiv le bagi dar nu-i primii chiar daca se supara.Nu te gandii la ei pt nici lor nu le pasa de tine pt ca altfel s-ar gandii de 9 ori inainte sa vina in vizita.Halal rude.
Sa-ti traiasca copilasul si sa ai o nastere usoara cu bb din burtica.