Dupa 5 ani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Raluca, tu crezi ca daca te-ai casatorit scapi automat de trecut? Crezi ca un copil te pune la adapost? In cazul asta prostituatele ar sterge prea usor trecutul. Nu ar avea jena sa apara in public la bratul vreunui om de afaceri sau a unui politician. Iar publicul ar trebui sa-i sarute politicos mana, nu?
Atunci cand alegi sa-ti bati joc de sufletul cuiva trebuie sa-ti asumi consecintele.
Prietena mea nu s-a mai intalnit cu el pana acum, nu a avut ocazia sa-i vorbeasca, sa-i ceara socoteala. De ce sa duca aceasta povara toata viata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Nu stiu cum e mai bine, sa ii scrie sau nu. Dar e corect fata de sotia lui si fata de copilul acela?
Nu se mai poate indrepta nimic. Asa ca mai bine sa caute alta solutie pentru linistea sufletului. O ultima solutie ar fi timpul. Timpul le vindeca pe toate. E greu, dar nu cred ca se poate altfel.
Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns imagine_me spune:

quote:
Originally posted by craciunitza

imagine, reactia tipului a fost sa ne zambeasca, am vorbit doar eu cu el, nici macar nu ne-a prezentat lui nevasta-sa.
Ce mai faci, ce copil dragut ai, etc.
Azi am vorbit cu prietena mea si mi-a spus ca vrea sa-i scrie tipului un e-mail cu speranta ca macar acum vor lamuri lucrurile si va intelege ce s-a intamplat atunci. Poate acum, mai intelepti, se vor putea privi in ochi.

sigur ca doare sa lasi lucrurile nelamurite dar daca el a gasit puterea sa zambeasca (n-ai precizat ce fel de zambet era: bland-iertator, ironic, furios, implinit ?) ar fi spre binele ei sa il trimita undeva pentru tot restul vietii ei si al lui, adica sa nu mai incerce nici un fel de explicatii, i-ar da tot lui apa la moara si pentru ea o complicatie in plus...sfatul meu pentru tine, pentru ca esti intr-o situatie ingrata, sa te tii departe de toata povestea asta, fiecare trebuie sa fie in stare sa-si rezolve singur probelemele sentimentale, se presupune ca sunt adulti, sa se comporte ca atare, deci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

imagine, avea un zambet idiot.
Genul acela de zambet care spune "acum ce ma fac?".
Am sesizat ca lumea are tendinta sa tina cu el pentru faptul ca e insurat si are un copil. Incep sa cred ca fara femei barbatii ar fi vai de capul lor.
Ptietena mea nu vrea sa-i scrie cat de mult il iubeste, vrea doar sa stie de ce a parasit-o si eu cred ca are acest drept. Daca el va incerca sa se apropie iar de ea este deja alta poveste. O poveste care tine de marturitate unui imatur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns imagine_me spune:

quote:
Originally posted by craciunitza

imagine, avea un zambet idiot.
Genul acela de zambet care spune "acum ce ma fac?".
Am sesizat ca lumea are tendinta sa tina cu el pentru faptul ca e insurat si are un copil. Incep sa cred ca fara femei barbatii ar fi vai de capul lor.
Ptietena mea nu vrea sa-i scrie cat de mult il iubeste, vrea doar sa stie de ce a parasit-o si eu cred ca are acest drept. Daca el va incerca sa se apropie iar de ea este deja alta poveste. O poveste care tine de marturitate unui imatur.

Pai vezi ? Ce lamuriri sa-i ceara, ce rost mai are daca el s-a comportat ca un 'idiot'? Stii tu, vorba aia, "de unde nu e nici Dumnezeu nu cere". Eu in nici un caz nu tin cu el si consider ca incapacitatea de a asculta, de a credita macar cu indoiala daca nu cu intelegere, partea celuilalt de poveste e un mare defect. Ce poate fi mai jalnic decat un om care fuge ?!...Ca doar de-aia suntem oameni, sa ne privim in ochi si sa ne incheiem povestile cu demnitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Daca ea simte ca asta vrea acuma, sa "clarifice" situatia lor de atunci, ei bine eu sunt de parere sa o faca. Eu am o vorba, mai bine regret ceva ce am facut decat sa regret ceva ce nu am facut.... Atata timp cat simte ca se poate multumi cu o justificare sau o lamurire... si numic mai mult e bine, dar sa tine cont ca omul ala a trait 5 ani de zile fara sa il intereseze soarta ei (sau gresesc?!).
Sa ii scrie, sa isi limpezeasca gandurile si poate apoi va vedea si ea ca nu mai e loc de "impreuna", sau asta trebuie sa o stie de la inceput.

Multa bafta si multa intelepciune in abordarea problemei, in fine poate nu e chiar o problem, e mai bine spus o "chestiune nerezolvata"... cred ca am inceput sa bat campii, gata plec la culcare.

Ideea: sa ii scrie sa se lamureasaca si sa nu aiba motive de regret pe mai departe (cel putin pana acuma - dupa 5 ani- vad ca inca mai regreta ca nu s-a lamurit).
Numai bine,
Katink

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Eu cred ca amandoi au o mare vina.
Prietena ta, in primul rand, ca a incercat sa se "joace" cu celalalt tip. Asta nu se face nici macar in joaca.
Iar tipul, daca a renuntat asa usor la ea inseamna ca nu a iubit-o atat de mult incat sa accepte sa discute si sa clarifice problema.
Oricum, parerea mea este ca ar trebui sa-si vada fiecare de viata lui, mai ales ca acum au amandoi familie. Ar fi pacat sa sufere partenerii lor pentru greselile si nehotararile lor din trecut.

(5 ani si 6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Craciunitza ce a facut prietena ta?!
Numai bine,
Katink

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Si eu sunt de parere ca ar trebui sa lase lucrurile asa cum sunt,nu mai are nici un rost dupa atata timp sa afle care e motivul ptr. care a parasit-o ,oricum nu va rezolva nimic si probabil ca impreuna nu vor mai fii,au trecut atatia ani si sunt 5 ani, totusi e ceva,kiar daca ea il mai iubeste ,crezi ca si el mai simte ceva ptr, ea dupa atata timp???De ce nu a facut prietena ta ceva atunci la momentul potrivit??Eu cred ca deja e prea tarziu si nu vad ce rost ar mai avea sa intoarca timpul inapoi.

Cu drag, Erykutza ---@un de aici din si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

E mare pacat cind iubirea se iroseste din cauza orgoliilor...Dar acum fiecare si-a facut drumul lui si ar trebui sa se gindeasca citi oameni ar rani daca ar schimba ceva! Si apoi, daca zimbetul lui nu a insemnat decit " n-a ca ti-am facut-o si eu! e bine sa ma vezi cu alta?". Sau poate nu a fost decit un zimbet care sa ascunda stinjeneala provocata de aceasta intilnire neasteptata! E greu sa dai sfaturi atunci cind nu simti ce simt cei ce trec prin situatia asta...Dar totusi au trecut 5 ani...Poate daca ar fi fost singuri si nu ar rani pe nimeni altcineva...

Mergi la inceput