Dupa 5 ani
Dragele mele,
Tocmai am venit din oras unde m-am intalnit cu prietena mea, ca fetele la un suc, si unde am fost martora unei intamplari destul de ciudate la care n-am stiut cum sa reactionez. M-am despartit de prietena mea lasand-o intr-o stare atat de agitata incat diseara vreau neaparat sa ma duc pe la ea sa vad ce face. Si intre timp poate ma ajutati cu niste sfaturi, ce sa fac s-o linistesc?
Prietena mea a cunoscut marea iubire in urma cu 5 ani. A fost o poveste foarte frumoasa, traita intens si cu multe sacrificii din cauza ca nu locuiau in acelasi oras. S-au despartit dintr-o prostie. Prietena mea, femeie frumoasa, era curtata insistent de un tip care era vecin cu ea. Ea nu avea de gand sa-i cedeze, dar se juca cu el. Poate ca in felul asta ii trecea timpul mai usor, nu stiu, nu am intrebat-o niciodata de ce se joaca. Intamplarea a facut ca tipul pe care-l iubea sa afle de acest vecin si sa fie atat de categoric in luarea unor decizii incat nu a fost cale de intors. Prin urmare, s-au despartit. Prietena mea a suferit, a plans, a incercat sa-i explice ca era o joaca, in fond nu facuse nimic altceva decat sa stea de vorba cu el. Pentru niste vorbe este imposibil sa te desparti, nu?
Imediat dupa ce s-au despartit ea a aflat de la prietenii lor comuni cat de mult sufera el si cat de hotarat este sa nu se impace cu ea.
Au trecut 5 ani de atunci si credeam ca povestea asta a murit si nimeni nu-si va mai aduce aminte de ea. Prietena mea s-a casatorit si nu o duce stralucit cu sotul ei. Dar azi...
Azi stateam cu ea la o terasa. Intai am vazut-o pe ea, tipa care semana leit cu prietena mea. Si care impingea un carut cu bebe. Am vrut sa-i spun prietenei mele si cand ma uit, prietena mea era alba. Pentru ca langa tipa cu bebe era el, tipul pe care prietena mea l-a iubit atat de mult. Intalnirea era inevitabila, ne-am ridicat de la masa sa vorbim cu ei, mai mult am vorbit eu cu el. Nu stiu daca nevasta-sa si-a dat seama care era treaba, nu a schitat nici un gest in sensul asta. Dar prietena mea tremura, era alba, i s-a facut rau.
Cand ne-am despartit se simtea foarte rau. Nici eu nu ma simt chiar bine. Ma intreb care este posibilitatea ca, dupa 5 ani, sa te intalnesti intamplator cu cineva care ti-a marcat existenta si dupa care inca suspini in taina. Devastator a fost faptul ca nevasta lui seamana leit cu prietena mea. Grea incercare.
Raspunsuri
Oana_B spune:
Parerea mea este ca asa se intampla cand exista lucruri nelamurite, probabil ca la vremea respectiva el era atat de ranit incat nici nu a mai stat de vorba cu ea, inebunit de durere nu a mai vrut sa asculte versiunea ei. Ar fi fost bine daca isi explicau unuia altuia situatia, chiar si dupa mai mult timp. Ciudat ca el a fost atat de categoric atunci incat sa nu mai vrea sa auda nimic, nimic. A gresit si ea cu flirtul acela, chiar daca era o joaca nu era corect fata de nimeni, nici fata de iubitul ei, nici fata de tipul care o curta. Ea acum traieste in trecut, fiind in ceata, din punctul ei de vedere nu are nici o vina, sau poate ca sufera ca si-a dat seama ca a gresit. Casatoria a facut-o sarind din lac in put. Fostul iubit a iubit-o de are sotia semanand leit cu ea (am mai cunoscut niste cazuri). Ma gandesc ca nu mai are ce sa faca decat sa incerce sa treaca peste suferinta asta inutila, poate ca de fapt omul de langa ea este un om bun si poate ca este nefericita din cauza ei insasi nu din cauza lui.
Oana_B
GabiG spune:
Brrr, mi s-a ridicat parul in cap!
E pacat ca o asemenea dragoste s-a irosit din cauza orgoliului. Pacat, mare pacat!
Ma intreb daca el este doar multumit cu asemanarea fizica intre sotia lui si marea lui iubire.
De asemenea nu cred ca dragostea pe care a simtit-o pentru el o putea uita in momentul casatoriei cu altcineva...
Imi pare tare rau de prietena ta, trece printr-o incercare grea si cuvintele sint de prisos. Nu cred ca cineva sau ceva ii va putea alina durerea.
Oare nu a facut prea putin ca sa-l recistige pe el la momentul respectiv. Poate ca suferinta ei este si mai mare in cazul in care isi reproseaza ca nu a facut destul...Nu stiu, grea situatie!
Multa putere!
si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi
camelia-daniela spune:
Cräciunita,
nu vreau sä mä lungesc prea tare...eu, cind l-am cunoscut pe sotul meu, mi-a spus la scurt timp cä el are ginduri serioase cu mine si cä mä iubeste!!!...eu nu prea l-am crezut, cä tocmai terminasem relatia cu primul meu prieten.
Sotul a plecat in Germania, eu am rämas in Ro...legea pe atunci nu-i permitea sä se intoarcä in tarä decit dupä un an.
Intre timp, el mä innebunea cu telefoanele, dar eu eram totusi scepticä, cu toate cä si eu tineam mult la el...dar poate era mecanismul meu de apärare, nu stiu!!
Chestia este, cä am avut multi prieteni in perioada asta, dar in sensul, cä mä jucam cu ei, asa ca prietena ta...sotul meu a aflat si a fäcut mare gälägie...la care eu i-am spus cä eu nu mai cred vorbe, dar cind väd negru pe alb, atunci sint a lui pentru toatä viata!! El a jucat cu ideea sä mä päräseascä, intre timp vorbind cu prietena mea, care i-a spus numai sä facä cum il trage inima.
Mie mi-era egal atunci, dacä mä päräsea!!...atita timp cit fäcea scene de gelozie, nu aveam nevoie de o viatä cu probleme!!! Cum vine asta??..nici nu eram cäsätoriti si imi impunea deja ce sä fac, si ce nu!!!
Dar dragostea a invins la el, venind dupä un an in tarä...ne-am depus actele de cäsätorie, dar numai dupä ce am clarificat citeva puncte clare cu el!!
Deci, dacä o iubea cu adevärat, läsa gelozia, sau orgoliul la o parte, si se impäca cu ea!!!...nici eu nu mai inteleg cum vine asta!!!...te cäsätoresti cu o tipä identicä primei, asta denotind faptul cä o iubea, dar nu esti pregätit sä faci un compromis, si asta chiar la inceput, cind este mult mai usor...päi ce mai urma, dacä se cäsätoreau si dupä citiva ani, cind dragostea mai pierde din intensitate, se intimpla o chestie de genul ästa???
Eu zic cä e mai bine färä...imi pare räu cä ea a suferit atita din cauza asta si nu s-a "trezit" mai din timp!!
Pupici de la Cami.
craciunitza spune:
Fetelor,
Acum am venit de la ea, era si sotul ei acasa si totul parea ok dar eu stiu ca nu e asa, cred ca sufletul ei e tandari.
Povestea asta are doua laturi: in primul rand ma simt foarte vinovata pentru ca la vremea aceea eu am sustinut-o, in fiecare zi ii spuneam "da-l incolo, n-ai vazut ce gras e? iti gasesti tu un tip misto", fiecare incercare a ei de a se impaca cu el era disecata de mine adica l-am facut pe el in toate felurile ca sa nu se mai simta ea vinovata. De cate ori ea incerca sa-mi spuna ce planuri de impacare are, eu - de frica sa nu sufere - i le daramam. Intr-un fel am fost convinsa ca l-a uitat. Niciodata nu am mai vorbit despre el.
Tocmai de aceea socul de azi a fost asa mare.
A doua parte a povestii este concluzia: cum poti fi sigur ca merita sa lupti?
Daca azi n-am fi vazut-o pe nevasta lui, daca el ar fi fost singur, totul ar fi parut normal. Dar imaginea acelei femei ne-a spus si noua ce ati inteles si voi: el a iubit-o foarte mult.
Si ce pot eu sa-i spun ei acum? Eu care l-am facut pe el atunci in toate felurile? Nu e vina mea, stiu, dar nici nu am stat pasiva.
Tot ce am facut atunci din dragoste pentru prietena mea azi a cazut cum nu se poate mai prost.
E bine sa dai sfaturi? Pana unde merita sa lupti?
ruxij spune:
Cred ca nu e vina ta, dar e mai bine sa nu te amesteci in treburi din astea si sa nu dai sfaturi in probleme delicate pentru a nu te simtzi vinovata mai tarziu, asa ca tine. E o raspundere greu de indurat. Fiecare isi conduce viatza dupa cum considera mai bine. In legatura cu prietena ta, au gresit amandoi la momentul acela. Ea, cu flirtul, care pentru prietenul ei de atunci a insemnat "inselat cu gandul", de genul descris la subiectul despre fidelitate, iar el pentru ca nu a putut trece peste orgoliu si nu a comunicat cu ea. Acum nu se mai poate face nimic, timpul este rezolvarea. Doar sa nu isi creeze probleme in actuala casnicie pentru ceva care nu merita.
ruxij
imagine_me spune:
Faptul ca actuala sotie seamana cu ea, nu inseamna neaparat iubire, daca ar fi iubit-o ar fi ascultat si varianta ei, inseamna mai degraba cramponarea intr-un cliseu, fiecare din noi se simte atras de persoane care au ceva in comun, unii ii aleg dupa fizic, altii dupa voce, altii dupa km distanta dintre ei, etc. ca sa dau numai cateva exemple.
Dar eu tot n-am inteles, reactia lui la momentul reintalnirii care a fost ??
moto spune:
Eu cred ca ei s-au iubit f.mult...pacat ca s-a intamplat asa si nici unul nu a luptat ptr.dragostea lor...dar acum poate este prea tarziu...fiecare are familia lui si el are si un bb...este un cante romnaesc care are niste versuri ...Cine iubeste si lasa,Dumnezeu sa-i de-a pedeapsa....Delia si bb-ul Sebastian.
moto spune:
Deseori "o joaca" de femeie schimba soarta unei tari ....,apai a unui barbat !!!!! Vaaai saraca ce mult l-a iubit si el......,si-a gasit alta !!!(ce seamana cu ea,sic !)
Sotul lui Moto si tatal BB-ului Sebastian.
craciunitza spune:
imagine, reactia tipului a fost sa ne zambeasca, am vorbit doar eu cu el, nici macar nu ne-a prezentat lui nevasta-sa.
Ce mai faci, ce copil dragut ai, etc.
Azi am vorbit cu prietena mea si mi-a spus ca vrea sa-i scrie tipului un e-mail cu speranta ca macar acum vor lamuri lucrurile si va intelege ce s-a intamplat atunci. Poate acum, mai intelepti, se vor putea privi in ochi.
ralucami spune:
Nu vreau sa infig cutitul in ranile nimanui dar cel mai fair play mi se pare ca prietena ta sa lase lucrurile asa cum sunt. Atata timp cat EL nu a mai cautat-o si a reusit sa isi refaca viatza inseamna ca prietena ta nu mai reprezinta nimic pt el. Sa gandim logic: el are o sotie pe care precis o iubeste(nu te casatoresti si nu faci un copil cu cineva care iti este indiferent), iar interventia prietenei tale ar insemna sa ii bulversese viatza(nu numai a lui!). Dupa 5 ani nu ar mai avea ce explica. Fiecare lucru trebuie sa fie facut la timpul potrivit, zicea candva mamaia mea! Iar timpul explicatiilor pe care vrea sa le dea prietena ta a cam trecut. Sa te apuci acum sa diseci firul in patru si sa ravasesti viata mai multor oameni (unii dintre ei nevinovati: sotia tipului, bebelusul, sotul prietenei tale) mi se pare egoism monstruos. Parere personala
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!